Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ θα σου προτεινα αυτόν. Υπάρχει και στην Ελλάδα σε λίγο καλύτερη τιμή. Ψάξτον σαν FREUD FR-FR04W001H, οι φωτογραφίες στα Ελληνικά καταστήματα είναι ότι ναναι.
Προσωπικά, συμφωνώ με τον Κωστή @KOSSTV στα δόντια. Στο DEWALT 7485 έχω 210μμ δίσκο με 24 δόντια και δεν έχω κανένα πρόβλημα στις μελαμίνες.

Προσωπικά, συμφωνώ με τον Κωστή @KOSSTV στα δόντια. Στο DEWALT 7485 έχω 210μμ δίσκο με 24 δόντια και δεν έχω κανένα πρόβλημα στις μελαμίνες.
Στελιο σε 210μμ τα 24 είναι λίγα για να.βγαλεις καθαρη κοπη..θες από 36.με 40 και άνω...

Καθαρή κοπή για εμένα σημαίνει ότι όταν θα το σηκώσω από την άλλη πλευρά να το δω δεν θα χρειάζεται στην ακμή ούτε γυαλοχαρτο να βάλω ωστε να το "συνεφερω"...

• Like
Reactions: newbie
νομιζω οτι θελουμε περισσοτερα δοντια για μελαμινη και μαλιστα με βιντι πανω..
"Βίντι" εννοείς δόντια τύπου TCG ;
Είχα πολύ καλό αποτέλεσμα σε μελαμίνες με τέτοιο δίσκο (TCG, αρνητικές μοίρες, πολλά δόντια). Δεν έχει τύχει όμως να κόψω κάτι πιο χοντρό από 20mm (έγραψες για πάγκους πριν).
Αν κατεβάσεις τον κατάλογο ή μπεις στο site της Freud, CMT γράφουν κάθε δίσκος για τι υλικό κάνει και μέχρι τι πάχος.

Κάνε μια έρευνα μήπως βρεις κανέναν από τους παρακάτω (είναι όλοι Φ140/τρύπα Φ20/TCG/πολλά δόντια):
Bosch 2 608 644 092
Bosch 2 608 644 131
Freud FR04A001H
Freud FR04A002HC
CMT 276.140.48H
Dewalt DT1910-QZ

Στελιο σε 210μμ τα 24 είναι λίγα για να.βγαλεις καθαρη κοπη..θες από 36.με 40 και άνω...

Καθαρή κοπή για εμένα σημαίνει ότι όταν θα το σηκώσω από την άλλη πλευρά να το δω δεν θα χρειάζεται στην ακμή ούτε γυαλοχαρτο να βάλω ωστε να το "συνεφερω"...

Λες να έχει 42; :unsure: Θα το δω. Είναι ο δίσκος που είχε από τοτε που το αγόρασα.

Λες να έχει 42; :unsure: Θα το δω. Είναι ο δίσκος που είχε από τοτε που το αγόρασα.
Κι όμως 24 λέει ότι έχει...

Μου τρελή εντύπωση ότι με 24 δοντια βγάζεις καθαρη κοπη..!!!

Σωστά, 24 δόντια έχει, αλλά είναι σε αυτή την διάταξη. Θεωρώ τις κοπές καθαρές. Δεν είχα πρόβλημα ούτε με μελαμίνες του ΙΚΕΑ.

20241212_130030.jpg 20241212_130050.jpg

Προσωπική άποψη, αλλά νομίζω ότι κόβει πιο καθαρά από τον BOSCH με 48 δόντια.

20241212_130758.jpg 20241212_130744.jpg

Νομίζω ότι ο Δημήτρης @dk31 είχε βάλει αρκετές πληροφορίες για τους δισκους, αλλά δεν μπορώ να τις βρω.
Σίγουρα οι μελαμίνες θέλουν συγκεκριμένους δίσκους, αλλά .........

Λέτε να ήρθε η ώρα για αλλαγή δίσκου; 😁

• Like
Reactions: enduras1
εγω περισσοτερο μπερδευομαι με αυτες τις πληροφοριες παρα ξεκαθαριζω το τοπιο τελικα..
Ηξερα εως τωρα οτι η μελαμινη ως ευαισθητο υλικο θελει πολλα δοντια, τα λιγα δοντια ειναι για μασιφ ξυλεια και μονο.
Νομιζω καλο ειναι να μιλησουμε για το συγκεκριμενο εργαλειο που μας ενδιαφερει για να καταληξουμε καπου.
Γενικα για τους δισκους πολυ θα ηθελα να ναοιξει καποιο συγκεκριμενο thread μονο γι αυτο για να ενημερωνομαστε..

• Like
Reactions: KOSSTV
Νομίζω ότι ο Δημήτρης @dk31 είχε βάλει αρκετές πληροφορίες για τους δισκους, αλλά δεν μπορώ να τις βρω.
Σίγουρα οι μελαμίνες θέλουν συγκεκριμένους δίσκους, αλλά .........

Λέτε να ήρθε η ώρα για αλλαγή δίσκου; 😁
Στέλιο, εδώ είχα γράψει παλιά για τον δίσκο με δόντια TCG (για κοπή αλουμινίου & πλαστικών), και πόσο καλή δουλειά κάνει με την μελαμίνη. Υπάρχουν φυσικά και πιο εξειδικευμένοι δίσκοι για μελαμίνες που ίσως να κάνουν ακόμα καλύτερη δουλειά.
Αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα του δίσκου που έχεις, μην μπαίνεις σε έξοδα.

• Like
εγω περισσοτερο μπερδευομαι με αυτες τις πληροφοριες παρα ξεκαθαριζω το τοπιο τελικα..
Ηξερα εως τωρα οτι η μελαμινη ως ευαισθητο υλικο θελει πολλα δοντια, τα λιγα δοντια ειναι για μασιφ ξυλεια και μονο.
Νομιζω καλο ειναι να μιλησουμε για το συγκεκριμενο εργαλειο που μας ενδιαφερει για να καταληξουμε καπου.
Γενικα για τους δισκους πολυ θα ηθελα να ναοιξει καποιο συγκεκριμενο thread μονο γι αυτο για να ενημερωνομαστε..
Εκτός από το πλήθος των δοντιών, παίζει ρόλο το σχήμα τους. Δες στο παρακάτω σχήμα την Γωνία1 (Γ1: tooth angle) και την Γωνία2 (Γ2: hook angle). Επίσης δες το σχήμα των δοντιών.
1734011411988.png

1.Λίγα δόντια FTG --> για κοπές κατά μήκος
2.Λίγα δόντια ATB, -->για κοπές κατά μήκος
3.Μεσαία δόντια ATB, -->γενικής χρήσης
4.Πολλά δόντια ATB, --> για κάθετες κοπές
Όσο πας από το 1 προς το 4, αυξάνεται η Γωνία1 και μειώνεται η Γωνία2

5. Πολλά δόντια TCG --> για μη σιδηρούχα μέταλλα, πλαστικά. Έχουν αρνητικές μοίρες στην Γωνία2. Στην πράξη έχω δει ότι κάνουν καλή δουλειά με μελαμίνες.
6. Ειδικά για μελαμίνες πουλάνε κάποιους με πολλά δόντια ATB, πολύ μεγάλη γωνία1 (30°με 45°) και πολύ μικρή γωνία2 (-5° με 2°). Υποτίθεται φθείρονται πιο γρήγορα.
7. Μεσαία δόντια ATBR--> δημοφιλείς πιο πολύ στην Αμερική, από την "παλιά σχολή" από ότι έχω καταλάβει .

Δεν γράφω αριθμό δοντιών γιατί εξαρτάται από την διάμετρο του δίσκου.
Εδώ ένα καλογραμμένο σχετικό άρθρο.

απο τα λιγα που καταλαβα παντως στο αρθρο, λεει οτι για μελαμινες θελουμε πολλα δοντια Atp σχηματισμου.
Εμεις χρησιμοποιουμε παντα στις μελαμινες δισκους με τραπεζοειδη και κοιλη οδοντοση για καλυτερο αποτελεσμα, μην το κανουμε και επιστημη, το θεμα ειναι οτι δισκοι 140x20 με πανω απο 40 δοντια πολυ δυσκολα βρισκονται ειδικα εδω Ελλαδα και αυτο εινια προβλημα για καποιον που θελει να δουλεψει με αυτο το εργαλειο..
Σε αυτα ειμια κατα της parksde που παιρνεις ενα εργαλειο και δεν βρισκεις αναλωσιμα.
Οπως και να χει ευχαριστουμε για τις πολυτιμες πληροφοριες.. Να μαθαινουμε και κατι..

• Like
Reactions: SokoNik
απο τα λιγα που καταλαβα παντως στο αρθρο, λεει οτι για μελαμινες θελουμε πολλα δοντια Atp σχηματισμου.
Εμεις χρησιμοποιουμε παντα στις μελαμινες δισκους με τραπεζοειδη και κοιλη οδοντοση για καλυτερο αποτελεσμα, μην το κανουμε και επιστημη, το θεμα ειναι οτι δισκοι 140x20 με πανω απο 40 δοντια πολυ δυσκολα βρισκονται ειδικα εδω Ελλαδα και αυτο εινια προβλημα για καποιον που θελει να δουλεψει με αυτο το εργαλειο..
Σε αυτα ειμια κατα της parksde που παιρνεις ενα εργαλειο και δεν βρισκεις αναλωσιμα.
Οπως και να χει ευχαριστουμε για τις πολυτιμες πληροφοριες.. Να μαθαινουμε και κατι..
Eγω τον Bosch στον βρηκα πολυ φτηνοτερα...

81O5Ll21mEL._AC_SL1500_.jpg

Εμεις χρησιμοποιουμε παντα στις μελαμινες δισκους με τραπεζοειδη και κοιλη οδοντοση
Αυτούς πουλάνε οι κατασκευαστές σαν ειδικές για μελαμίνη (ΑΤΒ με πολλές μοίρες δοντιού), αυτό γράφουν και τα διάφορα άρθρα στο ιντερνετ. Τι να σου πω, δεν έχω και προσωπική πείρα.

Για τους TCG που έγραψα, τυχαία βρήκα ότι κάνουν καλές κοπές σε μελαμίνη. Για τους δίσκους με τραπεζοειδη και κοιλη οδοντωση που γράφεις, έχω δει ότι υπάρχουν σε καταλόγους αλλά δεν έχω βρει καθόλου πληροφορίες για το σε τι διαφέρουν από τους άλλους. Εσείς τους χρησιμοποιείται κάπου επαγγελματικά; Αν ναι, πες μας δυο λόγια να μάθουμε τίποτα.

• Like
Eγω τον Bosch στον βρηκα πολυ φτηνοτερα...

81O5Ll21mEL._AC_SL1500_.jpg
αυτη ναι ειναι ωραια τιμη, μπραβο ρε Κωστη... Δεν ψαχνομαι στο αμαζον δυστυχως λογο λεταφοτικων, εδω τον δισκο τον φερνει με +8€ που και παλι για 32€ αξιζει.

Αυτούς πουλάνε οι κατασκευαστές σαν ειδικές για μελαμίνη (ΑΤΒ με πολλές μοίρες δοντιού), αυτό γράφουν και τα διάφορα άρθρα στο ιντερνετ. Τι να σου πω, δεν έχω και προσωπική πείρα.

Για τους TCG που έγραψα, τυχαία βρήκα ότι κάνουν καλές κοπές σε μελαμίνη. Για τους δίσκους με τραπεζοειδη και κοιλη οδοντωση που γράφεις, έχω δει ότι υπάρχουν σε καταλόγους αλλά δεν έχω βρει καθόλου πληροφορίες για το σε τι διαφέρουν από τους άλλους. Εσείς τους χρησιμοποιείται κάπου επαγγελματικά; Αν ναι, πες μας δυο λόγια να μάθουμε τίποτα.
Λιγα πραγματα ξερω δυστυχως γιατι εργαζομαι επαγγελματικα ως ξυλουργος και οχι σε ξυλεμπορικο (οπου εκει κανουν μονο αυτο και ειναι εξιδεικευμενοι).
Αυτο που ξερω ομως ειναι οτι για τελεια κοπη, χρησιμοποιουμε στις επαγγελματικες γωνιαστρες κοπης εναν 2ο πολυ μικρο δισκο κοπης που τον ονομαζουμε ΠΡΟΚΟΨΗ ετσι ωστε να μην πεταει καθολου η μελαμινη.
Σιγουρα οι βασικοι δισκοι κοπης τους που εχουν διαμετρο perpoy 300μμ ειναι κοιλοι και τραπεζοειδης με πολλα δοντια, σε αντιστοιχια με τον 140mm του εργαλειου που μιλαμε εδω.
Γιαυτο επιμενω τοσο οτι για την δουλεια που θελω εγω μελαμινες-παγκοι, θελω πολλα δοντια, τα λιγα ξερω οτι εινια για μασιφ ξυλεια που δεν εχουμε απαιτησεις πολλες.
Και ξαναλεω οτι με τον δισκο που εχει πανω το εργαλειο μια χαρα αξιοπρεστατη δουλεια κανει καποιος, αλλα σαν τους bosch δεν μπορει να ειναι..
Γενικα συγνωμη αν θεωρηθει διαφημιση, αλλα οτι bosch αναλωσιμο εχω δουλεψει ειναι σε αλλο επιπεδο, για εμενα που παιζει ρολο η ταχυτητα και η ποιοτητα κοπης, καταληγω προς τα εκει.
Χαιρομαι παντως που υπαρχουν ανθρωποι που εδνιαφερονται να μαθουν.

Κωστη θα ρισκαρω να παρω τον παρακατω απο αμαζον μετα απο γρηγορο ψαξιμο που εκανα και ο θεος βοηθος..
Υπερβαλω εαυτου που παιρνω εναν αγνωστο σε εμενα εναντι τον bosch αλλα μονο δια της εξερευνησης ερχεται η μαθηση..
Οτα ερθει θα ενημερωσω τους πιθανους υποψηφιους αγοραστες για το αν αξιζει η οχι..
Για να μην λεω πολλα αυτο που ουσιαστικα κανω, ειναι να "μετατρεψω" αυτο το εργαλειο σε καλυτερο ετσι ωστε να πλησιασει λιγο τα μοντελα των ακριβων εταιριων που εχουν πανω απο 400€.
Δηλ ενα μετριο εργαλειο με ενα καλο κοπτικο, αυτο και μονο..

Κ να το δίλημμα τώρα: Να αγοράσω τον επαναφορτιζομενο τροχό την Πέμπτη; Η προηγούμενη εμπειρία μου με τον pwsa20 ήταν άθλια.Τον δούλεψα για 2-3 λεπτά, άρχισε να μειώνει μόνος του στροφές κ μέσα σε 30δευτερολεπτα σταμάτησε κ δεν ξαναδουλεψε(ηταν το μοτερακι που χαλασε).Κανω τη διαδικασία αντικατάστασης κ σε ένα 4μηνο μου έρχεται ο καινούριος.Τον δοκιμάζω ένα λεπτό,όλα οκ.Την άλλη μέρα δεν δούλευε.Ξανα μοτέρ.Δεν τους πήρα καν τηλέφωνο για αντικατάσταση, ξενέρωσα.......

Κ να το δίλημμα τώρα: Να αγοράσω τον επαναφορτιζομενο τροχό την Πέμπτη; Η προηγούμενη εμπειρία μου με τον pwsa20 ήταν άθλια.Τον δούλεψα για 2-3 λεπτά, άρχισε να μειώνει μόνος του στροφές κ μέσα σε 30δευτερολεπτα σταμάτησε κ δεν ξαναδουλεψε(ηταν το μοτερακι που χαλασε).Κανω τη διαδικασία αντικατάστασης κ σε ένα 4μηνο μου έρχεται ο καινούριος.Τον δοκιμάζω ένα λεπτό,όλα οκ.Την άλλη μέρα δεν δούλευε.Ξανα μοτέρ.Δεν τους πήρα καν τηλέφωνο για αντικατάσταση, ξενέρωσα.......
Αυτόν που θα βγάλει την ερχόμενη Πέμπτη είναι ο pwsap, δηλαδή performance. Είναι άλλη κατηγορία αυτοί από τους πράσινους, καμία σχέση. Έχω δύο πράσινους και από τότε που πήρα τον performance με την χαμηλή κεφαλή έχω πάθει πλάκα. Καμία μα καμία σχέση, σα να συγκρίνεις μοτοποδήλατο με αεροπλάνο. Για τον pwsap 20-li f6 που θα βγάλει την Πέμπτη, ψάξτο στο YouTube για review αν και πιστεύω να μην έχει κάποιο θέμα.

Eσυ εχεις αυτον μαλλον..

Ενδεχομενος δεν ειχαν κανει τιποτα.,...ισως αλλη μια μαι ευκαιρια να την εδινα...
Για τους performance ειναι τι θα σου βγει...ειναι ντεμι η κατασταση...εαν τον δουλεψεις με απλη μπαταρια 4αρα οκ...με την smart και με ενεργοποιηση λειτουργιων χανεις την μπαλα μεχρι που κομπλαρει απο τις ρυθμισεις και πρεπει αν ψαξεις τι εκανες για να διορθωθει....Ενδεχομενος να ειναι πιο ισορροπημενο εργαλειο αλλα με τα συν και τα πλην.
Αυτόν που θα βγάλει την ερχόμενη Πέμπτη είναι ο pwsap, δηλαδή performance. Είναι άλλη κατηγορία αυτοί από τους πράσινους, καμία σχέση. Έχω δύο πράσινους και από τότε που πήρα τον performance με την χαμηλή κεφαλή έχω πάθει πλάκα. Καμία μα καμία σχέση, σα να συγκρίνεις μοτοποδήλατο με αεροπλάνο. Για τον pwsap 20-li f6 που θα βγάλει την Πέμπτη, ψάξτο στο YouTube για review αν και πιστεύω να μην έχει κάποιο θέμα.
Εχει τον πρασινο.....η διαφορα με του μαυρους τροχους αλλαζει σε ενα γραμμα στο τελος...
Οι πρασινοι αναφερονται "PWSA" και οι μαυροι "PWSAP"..οπου το P δηλωνει performance..;)

• Like
Reactions: MAN0S
Φυσικά κ δεν ήταν performance οι προηγούμενοι τροχοι.Γι αυτο κ λέω αντε να δώσω το 45αρι κ να τον αγοράσω.Απλα τώρα θα τον δουλέψω πραγματικά τον πρώτο μήνα, ώστε αν κάνει το παραμικρό να πάρω τα λεφτά πίσω κ να μην μπλέκω με αντικατάσταση. Για όποιον ενδιαφέρεται, ο πρώτος που χάλασε ήταν ο C3 κατασκευή 10/ 2021 κ στην αντικατάσταση μου έστειλαν τον F4 κατασκευή 12/2023..Κ στις 2 περιπτώσεις, όταν τους άνοιξαν είχαν φύγει αυτά που έχω στην φωτο.22.jpg

Eσυ εχεις αυτον μαλλον..

Εχει τον πρασινο.....η διαφορα με του μαυρους τροχους αλλαζει σε ενα γραμμα στο τελος...
Οι πρασινοι αναφερονται "PWSA" και οι μαυροι "PWSAP"..οπου το P δηλωνει performance..;)
Δεν ξέρω γιατί μου απάντησες με αυτή την παρατήρηση, αλλά δεν έγραψα κάτι διαφορετικό. Όταν διάβασα τον φίλο μας να γράφει pwsa ήταν αυτονόητο ότι είχε τον πράσινο και του είπα ότι αυτός που θα βγει είναι ο pwsap δηλαδή ο performance.

• Like
Reactions: KOSSTV