Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το χειροτερο εργαλειο που εχω αγορασει απο το Lidl. 3/3 αποτυχια, χαλανε χωρις ζορισμα και πιεση. Προτεινω σερβις και αλλαγη, αν και δεν θα αλλαξει κατι αν ξερεις.. Ολες οι εκδοσεις τους αποτυχημενες στην performance σεγα.
Σε κοπές ακόμα μια χαρά είναι, γι'αυτό φοβάμαι να το στείλω για αντικατάσταση, μην μου έρθει χειρότερο κομμάτι. Φαντάζομαι αντικατάσταση με την αντίστοιχη πράσινη δεν πρόκειται να δεχτούν.

Σε κοπές ακόμα μια χαρά είναι, γι'αυτό φοβάμαι να το στείλω για αντικατάσταση, μην μου έρθει χειρότερο κομμάτι. Φαντάζομαι αντικατάσταση με την αντίστοιχη πράσινη δεν πρόκειται να δεχτούν.
Εγώ παντος είχα σκοπό να παρω μια από τις 2 ..αλλά έπεσα πριν κάνα 2μηνο σε αυτήν σαν τελευταίο κομμάτι στα 39 ευρο...και επειδή με χρειαζόταν την τσίμπησα...παρά τον τζόγο των 2mm που εχει γενικά και σαν σεγα και σπαθοσεγα,που λογικά ειναξ από το κουμπί κλήσεις ομόλογο πως είμαι ευχαριστημένος.. ανταποκρίνεται και στις κοπες και στην πολυλειτουργικοτητα μιας εργασιας ...10 με τόνο.. (δεν την έχω ζορίσει)

Attachments

• Screenshot_20241224_170528_Chrome.jpg
    Screenshot_20241224_170528_Chrome.jpg
    545.2 KB · Views: 44
  • Like
Reactions: dimitris.v
Εκανα ενα πειραμα και οπως φαινεται ειναι πετυχημενο.
Αγορασα για τον παρακατω δισκο
1735059644067.png

1735059734159.png

το παραπανωω αναλωσιμο ως δοκιμη, γιατι ο εργοστασιακος του δισκος δεν εκοβε καθολου καλα απο την αρχη και ζοριζε πολυ το ηδη μικρο του μοτερ.
ο δισκος της bosch να επισημανω οτι εχει τραπεζοειδη και φαλτσα δοντια (42), ακριβως οτι πρεπει για μελαμινες και παγκους που τον θελω. Τονιζω το τραπεζοειδη για καποια προηγουμενα post που ειχαμε διαφωνιες.
Το αποτελεσμα ηταν θεαματικο, εκοβε σαν βουτυρο παγκο 4cm, δεν το πιστευα, αν και αυτο θα φανει το επομενο διαστημα που θα κοψω καποιους παγκους κουζινας σε δουλειες.
Το εργαλειο το ειχα παρει 120€ και τον δισκο της bosch στα 43€ με τα μεταφορικα, οταν για αντιστοιχη μαρκα θες απο 400€+.
Καταληγω για αλλη μια φορα στο συμπερασμα οτι αν χρησιμοποιησεις πολυ καλα κοπτικα και αναλωσιμα σε καποια φθηνα εργαλεια, αυτα ανεβαινουν αμεσως 2 σκαλες παραπανω.
Παρακατω παραθετω εικονες απο το πως ειναι ο εργοστασιακος δισκος μετα απο περιπου 10 κοπες παγκου και χωρις να τον ζορισω καθολου.

1735059976186.png
1735059994896.png
1735060012934.png

Last edited:
Πήρα τον προβολέα που έβγαλε εχθές στα 10€.

20241228_115926.jpg

Όταν τον άναψα, περισσότερο καντηλάκι θύμιζε, παρά προβολέα. Δεν ήταν λογικό, οπότε πριν τον επιστρέψω είπα να ελέγξω τις μπαταρίες.
1η 1,5+
2η 1,5+
3η 1,5+
4η 0,3 !!!!!

Οι μετρήσεις έγιναν με αυτή την σειρά. Ποτέ δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα στην αρχή. Πάντα στο τέλος, όταν πλέον το έχεις αποδεχθεί :mad:
Αλλαγή μπαταριών και επιτέλους είδα φως.

Με τους 3 τρόπους στήριξης που έχει, σε διευκολύνει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Αν δεν έχει και τις 4 μπαταρίες δεν ανάβει, παρόλο που μοιράζονται ανά 2 σε κάθε προβολέα.
Γενικότερα, για 10€ είναι μια χαρά. Την διάρκεια δεν την μέτρησα, αλλά αναφέρει 2 ώρες με τους 2 προβολείς και 4 ώρες με τον 1.

Kαλοριζικος, φαινεται πολυ ευχρηστος!(y)

Οι διαρκειες φωτισμου στα κινεζικα προιοντα ειναι πονεμενη ιστορια και ΠΟΤΕ (μα ποτέ) δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.
Μονο σε επωνυμες και ακριβες μαρκες φακων οι διαρκειες φωτισμου θα πλησιασουν τα specs του κατασκευαστη.

Ενα παραδειγμα που θυμαμαι εντονα απο τα χρονια που ειχα ασχοληθει με τους φακους led:

-Μια κινεζικη εταιρεια φακων υποστηριζε οτι ο φακος της διαρκει μια ωρα στα 1000 λουμενς.
H πραγματικοτητα εδειξε οτι στα 1000 λουμενς η διαρκεια ηταν περιπου ενα λεπτο και μετα επεφτε αποτομα στα 400 οπου η φωτεινοτητα εβαινε διαρκως μειουμενη και διαρκουσε συνολικα (μεχρι να σβησει τελειως) λιγοτερο απο μια ωρα. Αλλα και μια ωρα να διαρκουσε μεχρι να σβησει τελειως, ειναι παραπλανητικο καθως ο αγοραστης πιστευει οτι για μια ωρα ο φακος θα φωτιζει στα 1000 λουμενς.

Οσοι εχετε φακους, καντε μια δοκιμη αναφορικα με τις διαρκειες που δινει ο κατασκευαστης η οποια θα σας πεισει για του λογου το αληθες.

Kαλοριζικος Στέλιο..!!!

Μια φώτο με το δείχνει αναμμενος και τα 2 μαζί τα φωτιστικά αλλά και στην πρώτη και δεύτερη σκαλα θα ήταν ιδανικό..
Ανάβει μόνο η μία πλευρά..; Η και οι 2..;

Επισης τι μπαταρίες παιρνει...; ΑΑ εάν.καταλαβα από τις μετρήσεις...

Για 800 lumens που αναφέρει ειναι ιδανικός για τοπικο φωτισμό κυρίως..

Προσωπικά εγώ από αυτόν που έφερε πριν από 1.5 μήνα είμαι πλήρως ευχαριστημένος και από διάρκεια και από φωτισμό..Σε σύγκριση με αυτόν της μπαταρίας με τα 1000/2000 lumens αρκετά πιο δυνατός..

Kαλοριζικος Στέλιο..!!!

Μια φώτο με το δείχνει αναμμενος και τα 2 μαζί τα φωτιστικά αλλά και στην πρώτη και δεύτερη σκαλα θα ήταν ιδανικό..
Ανάβει μόνο η μία πλευρά..; Η και οι 2..;

Επισης τι μπαταρίες παιρνει...; ΑΑ εάν.καταλαβα από τις μετρήσεις...

Για 800 lumens που αναφέρει ειναι ιδανικός για τοπικο φωτισμό κυρίως..

Προσωπικά εγώ από αυτόν που έφερε πριν από 1.5 μήνα είμαι πλήρως ευχαριστημένος και από διάρκεια και από φωτισμό..Σε σύγκριση με αυτόν της μπαταρίας με τα 1000/2000 lumens αρκετά πιο δυνατός..

Αναμένος με τους 2 προβολείς και σε απόσταση 1m.
20241228_200005.jpg
Εδώ με τον 1, αλλά μάλλον τα μπέρδεψα γιατί δεν βλέπω διαφορά.
20241228_200024.jpg

Εδώ στηρίζεται ικανοποιητικά στο στράντζο, με τους μαγνήτες της μίας λαβής. Δεν βοηθάει η φωτογραφία.
20241228_200144.jpg 20241228_200208.jpg

Μπορεί να κρεμαστεί εύκολα.
20241228_200339.jpg

Ακουμπώντας στις 2 λαβές.
20241228_200309.jpg

Μπορεί να φωτίζει δεξιά και αριστερά.
20241228_200512.jpg

Γενικότερα μπορεί να φωτίζει σε πολλές παραλλαγές γιατί οι προβολείς κινούνται ανεξάρτητα.
Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από 1 κουμπί.
Δεν θα σου φωτίσει όλο το δωμάτιο, αλλά θα σε βοηθήσει σημαντικά σε εργασιες που θέλεις φως σε συγκεκριμένα τμήματα.
Εκκρεμμεί να δω την διάρκεια.

Kαλοριζικος, φαινεται πολυ ευχρηστος!(y)

Οι διαρκειες φωτισμου στα κινεζικα προιοντα ειναι πονεμενη ιστορια και ΠΟΤΕ (μα ποτέ) δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.
Μονο σε επωνυμες και ακριβες μαρκες φακων οι διαρκειες φωτισμου θα πλησιασουν τα specs του κατασκευαστη.

Ενα παραδειγμα που θυμαμαι εντονα απο τα χρονια που ειχα ασχοληθει με τους φακους led:

-Μια κινεζικη εταιρεια φακων υποστηριζε οτι ο φακος της διαρκει μια ωρα στα 1000 λουμενς.
H πραγματικοτητα εδειξε οτι στα 1000 λουμενς η διαρκεια ηταν περιπου ενα λεπτο και μετα επεφτε αποτομα στα 400 οπου η φωτεινοτητα εβαινε διαρκως μειουμενη και διαρκουσε συνολικα (μεχρι να σβησει τελειως) λιγοτερο απο μια ωρα. Αλλα και μια ωρα να διαρκουσε μεχρι να σβησει τελειως, ειναι παραπλανητικο καθως ο αγοραστης πιστευει οτι για μια ωρα ο φακος θα φωτιζει στα 1000 λουμενς.

Οσοι εχετε φακους, καντε μια δοκιμη αναφορικα με τις διαρκειες που δινει ο κατασκευαστης η οποια θα σας πεισει για του λογου το αληθες.

Μιχάλη, για να μετράμε τα lumens υπάρχει κάποιο αξιόπιστο app για κινητα; Προσωπικά, θα ήθελα να γνωρίζω και τα lux και τα cd, αλλά σπάνια αναφέρονται.

Mετρηση μπορει να γινει σε lux αλλα και παλι, το ερωτημα ειναι πως θα παρεις την σωστη μετρηση απο ενα φακο σε lux?
Αλλη ενταση εχει οταν βαλεις το λουξομετρο απεναντι στη δεσμη, αλλη οταν μετρας την αντανακλαση απο το ταβανι.
Σε καθε περιπτωση, μονο συγκριση μεταξυ δυο φακων μπορεις να κανεις και παλι δεν θα ειναι σωστη αν ενας φακος εχει στενη δεσμη και ο αλλος ευρεια.
Καποιος ειχε φτιαξει στο φορουμ των φακων μια κατασκευη που βαζαμε τον φακο και μετρουσαμε τα λουξ. Κατι παρομοιο, ισως το ειχα κανει εγω δεν θυμαμαι :)

Oλα τα app για κινητο παντως που ειχα δοκιμασει ηταν για τα μπαζα. Ενα φτηνο λουξομετρο ειναι ο,τι πρεπει.

Λιγα εργαλειακια στις 7/1 στο Λιντλ. Εχει και αρκετα ειδη λιπαντικων σπρευ.

Χρονια πολλα σε ολους,
Υπαρχει καποιο thread για επισκευη ηλεκτρικων εργαλειων και μπαταριας?
Εχω ενα προβλημα με ενα παλμικο Bosch και θελω τα φωτα της ομαδας μην το πεταξω γαιτι ειναι απο τα βασικα μου εργαλεια εω και 15 χρονια

Χρονια πολλα σε ολους,
Εχω ενα προβλημα με ενα παλμικο Bosch και θελω τα φωτα της ομαδας μην το πεταξω γαιτι ειναι απο τα βασικα μου εργαλεια εω και 15 χρονια
Χρόνια πολλά...για πρέπει dm

Αναμένος με τους 2 προβολείς και σε απόσταση 1m.
View attachment 244485
Εδώ με τον 1, αλλά μάλλον τα μπέρδεψα γιατί δεν βλέπω διαφορά.
View attachment 244486

Εδώ στηρίζεται ικανοποιητικά στο στράντζο, με τους μαγνήτες της μίας λαβής. Δεν βοηθάει η φωτογραφία.
View attachment 244487 View attachment 244492

Μπορεί να κρεμαστεί εύκολα.
View attachment 244488

Ακουμπώντας στις 2 λαβές.
View attachment 244489

Μπορεί να φωτίζει δεξιά και αριστερά.
View attachment 244490

Γενικότερα μπορεί να φωτίζει σε πολλές παραλλαγές γιατί οι προβολείς κινούνται ανεξάρτητα.
Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται από 1 κουμπί.
Δεν θα σου φωτίσει όλο το δωμάτιο, αλλά θα σε βοηθήσει σημαντικά σε εργασιες που θέλεις φως σε συγκεκριμένα τμήματα.
Εκκρεμμεί να δω την διάρκεια.

Σε συνέχεια των παραπάνω και όσον αφορά την διάρκεια, η δοκιμή έγινε με eneloop στα 1.800 mah περίπου.
Το αποτέλεσμα, μάλλον εντυπωσιακό για προβολέα των 10€.
Η πτώση της έντασης ξεκίνησε μετά από μία (1) ώρα, αλλά μέχρι και δύο (2) ώρες η απόδοση ήταν ικανοποιητική. Μιλάω πάντα για χρήση σε εργασία που απαιτεί σχετικά σημειακό φωτισμό.
Στην συνέχεια και μέχρι τις τρεις (3) ώρες μπορούσες να διαβάσεις άνετα, με τον προβολέα κοντά στο βιβλίο.
Μετά τις 3 ώρες και μέχρι τις 4 που τον άφησα αναμμένο, μπορούσες να περπατήσεις σε απόλυτο σκοτάδι. Έβλεπες περίπου 2μ μπροστά.
Συνέχιζε να φωτίζει και μετά τις 4 ώρες, αλλά βαρέθηκα να τον παρακολουθώ μέχρι να σβήσει.

Είχα αμφιβολίες αν θα δουλέψουν οι eneloop, αλλά τελικά όλα καλά. Ζεστάθηκαν μεν, αλλά σε αποδεκτά επίπεδα. Τις δοκίμασα πάλι και σε κάποιες συσκευές που δεν δούλεψαν στο παρελθόν, αλλά συνέχισαν να μην δουλεύουν (είπα μήπως γίνει κάποιο θαύμα :ROFLMAO:)
Δυστυχώς δεν βρήκα το φωτόμετρο που έχω για τις φωτογραφικές, ώστε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς.

Χρονια πολλα σε ολους,

Χρονια πολλα! Mπορεις να θεσεις το ερωτημα πιο αναλυτικα εδω:

• Like
Reactions: euromaster
καλησπερα και καλη χρονια!
Εχει καιρο να γραψω στο site ποσο μαλλον να ασχοληθω με κατασκευες κλπ λογω φορτου εργασιας.
Αλλα πριν λιγες μερες βρεθηκαν στο χερι μου τα δισκακια 74mm parkside που ειναι για το μικρο τροχουδακι της bosch και λοιπον αντιγραφων...
Επειδη ξεμεινα απο bosch εβαλα ενα πρασινο. Εκανα δυο κοπες σε λαμαρινα σκελετου γυψοσανιδας και παρεδωσαν πνευμα. Μετα δεν εκοβε καθολου, αναβε το δισκακι και το μεταλλο αλλα κοπη ουτε τα @@ μου.
Σχεδον οποτε πιανω κατι απο το "αγαπημενο σουπερμαρκετ, επαληθευται στο 90% της "ποιοτητας" ανω κινας, δεξια οπως μπαινει σε ολα τα προιοντα φιρμας του ή ιδιωτικης ετικετας του.
Συστυνεται μονο για συλλεκτες εργαλειων και αναλωσιμων και δοκιμαστες ολων των προιοντων. Για σοβαρους καταναλωτες και χρηστες δεν συστηνεται

Τα δισκακια σιδηρου 76mm της Parkside είναι πολύ καλά σχεδον εφαμμιλα της Bosch.!!!
Είσαι λίγο υπερβολικός ως προς την χρήση..!!
Δεν έχω παράπονο από την χρήση τους...αρκεί να μην είναι ληγμένα...και από αυτά που αναφέρεις Νεκτάριε μάλλον δείχνουν να έχουν/ειχαν λήξη..

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ