Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νομίζω πως για τα θερμοσυστελλόμενα το σωστό ακροφύσιο είναι αυτό που είναι σαν μισος κύλινδρος, ο "καθρέφτης". Αλλά έτσι αδύναμο που είναι, αυτό που έβαλες είναι μια χαρά.

View attachment 246642

Το αναφέρει σαν ακροφύσιο ανάκλασης και λογικά πρέπει να είναι το κατάλληλο, αλλά σπάνια το έχω χρησιμοποιήσει. Συνήθως το χρησιμοποιώ σε σωλήνες pvc (αναφέρομαι στου ρεύματος).

Και στο δικό σου δεν κλειδώνει η σκανδάλη σε θέση που να βγάζει θερμό αέρα; :unsure:
Σωστά Νίκο. Δεν κλειδώνει, αλλά με τον ρυθμό που αδειάζει την μπαταρία, μάλλον καλύτερα......

Την στιγμη που το Parside αναφερει χρονο προθερμανσης 30" ειναι λογικο να αρχισει να συρρικνωνει σε αυτον τον χρονο.

Kαποια επωνυμα αρχιζουν να συρρικνωνουν στα 7-8" αλλα πρωτον εχουν πενταπλασια+ τιμη και δευτερον δεν ξερω τι αντικτυπο εχει η γρηγορη προθερμανση στην διαρκεια της μπαταριας.

Μιχάλη είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα εξαντλεί την μπαταρία. Προσθετικά στην κατανάλωση και ο χρόνος κρυώματος.

Ένα πιστόλι ρεύματος τραβάει περίπου 2000W.

Μια μπαταρία 20V 4Ah με τέτοιο φορτίο (αν μπορούσε να το διαχειριστεί, που δεν μπορεί..) θα άντεχε λίγο πάνω από 2 λεπτά.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε πρέπει να μπει λίγο νερό στο κρασί.

Πάλι καλά που το καταφέρνει το θερμοσυστελλόμενο, γενικότερα. Έστω και με 30sec προθέρμανση.

Πήρα το θερμοπίστολο μπαταρίας που έβγαλε την Πέμπτη. Προσωπική άποψη, μόνο για θερμοσυστελλόμενα κάνει.

View attachment 246586 View attachment 246588

Αργεί να ανεβάσει θερμοκρασία (το αναφέρουν και οι οδηγίες ότι χρειάζεται περίπου 2΄ ) και οι 550 oC μάλλον είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που κατάφερα να μετρήσω ήταν 156 οC και αυτό λίγο πριν τελειώσει η 4Α μπαταρία (περίπου 5' συνεχούς λειτουργίας).

View attachment 246589

Στα συν, η αυτόματη λειτουργία ψύξης (ροή αέρα περιβάλλοντος μέχρι τους 50 οC).
Βασικά για θερμοσυστελλόμενα το πήρα, οπότε θα το κρατήσω
Τα περισσότερα θερμοπιστολα μπαταρίας δεν έχουν ούτε δύναμη ούτε διάρκεια...
Αυτό της Ingco που πήρα μια 5αρα ζήτημα εάν κρατάει 15 λεπτά στην μεγάλη σκαλα...αλλά το κύριος είναι η ένταση ροής αέρα.που είναι για τα μπάζα..

Για τοπικό ζέσταμα να στεγνώσει χρώμα,ελαφρύ επιδερμικο στοκαρισμα,ίνες και ξεφτια από γάζα γυψοσανιδας και θερμοσυστελομενα είναι οκ..

Εάν θες να κάνεις δουλειά πρέπει να.βαλεις βαθεια το χέρι στην τσέπη και πάλι παίζεται...
Το σκέφτηκα πολλές φορές να το εντάξω στην φαρέτρα των 18ν Bosch αλλά δεν νομίζω να το επιχειρήσω με 160+ ευρω που εχει...αλλά είναι σε άλλη κλάση το μηχάνημα βέβαια..!!!
Η ροή αέρα βέβαια είναι πάλι μικροτερη ενός.ρευματος..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ερωτηση πριν την αγορα.

Αυριο θα παω να αγορασω μερικες μπαταριες ωστε να εχω καβατζα τα στοιχεια τους.

Ετσι θα ηθελα να μαθω.

Ποσα στοιχεια και με τι αμπεραζ εχουν οι 4αμπερες?
Ο τυπος 18650 η 21700 αναγραφεται εξω απο το κουτι η εστω εξω απο την μπαταρια?
Δλδ θα μπορω να δω τι θα περιεχουν?

Οι 2αμπερες εχουν στανταρακι 18650???
1000014064.jpg
Αυτές είναι οι μπαταρίες που έχει η 2αρα με 5 στοιχεία μέσα
Σημερινή αγορά

View attachment 246662
Αυτές είναι οι μπαταρίες που έχει η 2αρα με 5 στοιχεία μέσα
Σημερινή αγορά
Μαρεσουν γενικότερα οι sunpower και σε 12v αυτοκινήτων καθώς και σε μικρές δωτοβολταικες εγκαταστάσεις για φωτισμούς χωρου αλλά και γκαραζοπορτες..έχει τύχει να ξανά δω τετοια μπαταρια που δουλεύει από το 2008 εως και σημερα...

Στην επιστροφή χρημάτων που έγινε για το sds όπως σας είπα μου κράτησαν το ΦΠΑ...δλδ προχθές που πλήρωσα το ξανά πληρωσα..γτ?

• Like
Reactions: KOSSTV
Στην επιστροφή χρημάτων που έγινε για το sds όπως σας είπα μου κράτησαν το ΦΠΑ...δλδ προχθές που πλήρωσα το ξανά πληρωσα..γτ?
Κανονικά και με τιμολόγιο να το έχεις πάρει όλο το ποσόν πρέπει να μπει επιστροφή..
Τι είναι αυτό τώρα.. ;

Κανονικά και με τιμολόγιο να το έχεις πάρει όλο το ποσόν πρέπει να μπει επιστροφή..
Τι είναι αυτό τώρα.. ;
Στην αρχή τσέκαρα άμα το είχα πάρει 49 ευρο...αλλά μετά λέω αποκλείετε

Κάτι άλλο έπαιξε, επιστροφές (και πληρωμές) γίνονται πάντα με το ΦΠΑ μέσα στο ποσό.

• Like
Reactions: KOSSTV
Eιναι δυο οι πετρες ακονισματος και θεωρω οτι χρειαζονται και οι δυο. Αν δεν βαριεται καποιος να ασχοληθει με ακονισμα με νερα.

Η τιμη ειναι παρα πολυ καλη καθως ερχονται με την πολυ ευχρηστη ξυλινη βαση σιλικονης.
Παρομοιες πετρες ειχα παρει απο το Αμαζον σε τριπλασια τιμη πριν καμμια δεκαρια χρονια και εχουν αντεξει μια χαρα.

Απο 15 και 17/2,,

Ερωτηση η πετρα ακονισματος λεει κατι η οχι...
Eιναι δυο οι πετρες ακονισματος και θεωρω οτι χρειαζονται και οι δυο. Αν δεν βαριεται καποιος να ασχοληθει με ακονισμα με νερα.

Η τιμη ειναι παρα πολυ καλη καθως ερχονται με την πολυ ευχρηστη ξυλινη βαση σιλικονης.
Παρομοιες πετρες ειχα παρει απο το Αμαζον σε τριπλασια τιμη πριν καμμια δεκαρια χρονια και εχουν αντεξει μια χαρα.
Άμα φέρουν κομματια...την προηγούμενη φορά σε 3 καταστήματα δεν έφεραν ούτε τεμχ..

Πήραμε το κάτι της μας σήμερα...
Τις κατσαβιδολαμες 10εκ μου τις βρηκε φίλος..και παρελαβα σημερα.!!!
20250206_102937.jpg

Όσο για το σετ μυτων σκριβειας θεωρω ότι για τα χρήματα του είναι πολύ καλό..
Είναι πλήρες και έχει και ευκαπτο μακροστενο κομμάτι για δυσπρόσιτες σημεία.
Το στέλεχος ολόκληρο είναι μεταλλικο και η υποδοχή του μαγνήτη ικανοποιητικη..
Οι μυτες φαίνονται ίδιες με του xaomi..

20250206_103115.jpg

Επεισης κάτι που για πρώτη φορά εγώ συναντώ είναι το κλείσιμο του καπακιού δεν είναι με πλαστικό μεντεσέ με πηρο αλλά με 4 μαγνήτες στις γωινιες οι οποίοι δείχνουν να έχουν δύναμη.. βέβαια σε περίπτωση πρόσκρουσης δεν ξέρω τι θα γίνει ,αν θα ανοίξει αμέσως,αλλά θα φανεί..
Επεισης η κασετίνα έχει foam για τα εξαρτηματα και όχι πλαστικό και το πιασιμο των μυτων μέτριο..
Αυτά τα 2 σαν μεπτα σημεία..γιατί σαν λειτουργία ξεβιδωνοντας ψιλές βίδες μιας μπαταριας το πιασιμο πολύ καλό..
Θα δείξει στην χρήση τι αξίζει..

20250206_103126.jpg
20250206_112049.jpg

Ερωτηση η πετρα ακονισματος λεει κατι η οχι...
Πήρα και τις δύο, και προσωπικά μου έβγαλαν το λάδι μέχρι να ακονίσουν ένα σκαρπέλο - πήγαινε πολύ αργά η δουλειά σαν να ήταν πολύ μεγαλύτερο το νούμερο του grit από αυτό που γράφουν. Αντίθετα, με φύλλα γυαλόχαρτο κολλημένα σε επίπεδο επιφάνεια (τζάμι) με 10-20 περάσματα σε κάθε git γινόταν η δουλειά γρήγορα.
Φυσικά, ως τελείως άσχετος από ακονίσματα μπορεί κάτι να μην έκανα σωστά. Πάρε και καμιά γνώμη από κάποιον που τις έχει και γνωρίζει από ακόνισμα.

Οχι Δημητρη πολυ κελα εκανες, ειναι σωστος τροπος αυτος με τα γυαλοχαρτα, τις πετρες συνηθως τις χρησιμοποιουμε για τελικο φινιρισμα..

• Like
Reactions: dk31 and KOSSTV