Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήραμε το κάτι της μας σήμερα...
Τις κατσαβιδολαμες 10εκ μου τις βρηκε φίλος..και παρελαβα σημερα.!!!
View attachment 246852

Όσο για το σετ μυτων σκριβειας θεωρω ότι για τα χρήματα του είναι πολύ καλό..
Είναι πλήρες και έχει και ευκαπτο μακροστενο κομμάτι για δυσπρόσιτες σημεία.
Το στέλεχος ολόκληρο είναι μεταλλικο και η υποδοχή του μαγνήτη ικανοποιητικη..
Οι μυτες φαίνονται ίδιες με του xaomi..

View attachment 246853

Επεισης κάτι που για πρώτη φορά εγώ συναντώ είναι το κλείσιμο του καπακιού δεν είναι με πλαστικό μεντεσέ με πηρο αλλά με 4 μαγνήτες στις γωινιες οι οποίοι δείχνουν να έχουν δύναμη.. βέβαια σε περίπτωση πρόσκρουσης δεν ξέρω τι θα γίνει ,αν θα ανοίξει αμέσως,αλλά θα φανεί..
Επεισης η κασετίνα έχει foam για τα εξαρτηματα και όχι πλαστικό και το πιασιμο των μυτων μέτριο..
Αυτά τα 2 σαν μεπτα σημεία..γιατί σαν λειτουργία ξεβιδωνοντας ψιλές βίδες μιας μπαταριας το πιασιμο πολύ καλό..
Θα δείξει στην χρήση τι αξίζει..

View attachment 246854
View attachment 246856
Αυτή την κασετίνα με τις μύτες ακριβείας την έχω καμιά πενταετία και μου έχει λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Από τις καλύτερες αγορές που έκανα από τον Lidl

• Like
Reactions: dk31 and KOSSTV
Οχι Δημητρη πολυ κελα εκανες, ειναι σωστος τροπος αυτος με τα γυαλοχαρτα, τις πετρες συνηθως τις χρησιμοποιουμε για τελικο φινιρισμα..
H μία από τις δύο πέτρες γράφει 400/800grit. Το 400 δεν θεωρείται οκ για ξεκίνημα; (σε σκαρπέλο που είναι διαμορφωμένη η μύτη, απλά όχι πολύ κοφτερή)

Αγόρασα χθες από τα Lidl το σετάκι με την καστάνια και τα bits/καρυδάκια. Αναφέρομαι στο παρακάτω σετ:
Δεν είχα φυσικά υψηλές προσδοκίες από το εν λόγω, απλά ήθελα ένα μικρό πακέτο τέτοιων εργαλείων "της σειράς" για το γραφείο, για μία στο τόσο που μπορεί να χρειαστεί κάποιο βίδωμα/ξεβίδωμα..
Παρότι η τιμή είναι εντελώς χώμα για αυτά που προσφέρει, δυστυχώς (πέρα από την αναμενόμενα μέτρια ποιότητα σε καρυδάκια/bits) η ίδια η καστάνια, τουλάχιστον η δική μου, έχει θέμα με τη λειτουργία της.
Τι εννοώ: στην αριστερόστροφη λειτουργία ξεμαγκώνει για πλάκα το έλασμα του μηχανισμού της που επιτελεί τη λειτουργία καστάνιας, με συνέπεια μετά από 2-3 κινήσεις του μηχανισμού, το καρέ να στρέφεται ελεύθερα δεξιά/αριστερά (χάνει την απαιτούμενη αντίσταση).
Λόγω της χαμηλής τιμής αγοράς κι επειδή εκτιμώ ότι πρόκειται για συστηματικό σφάλμα κατασκευής του υπόψη προϊόντος, δεν προτίθεμαι να την επιστρέψω για αλλαγή (είτε για επιστροφή χρημάτων, μία η άλλη θα μου βγουν οι βενζίνες κι ο χαμένος χρόνος), οπότε θα κρατήσω το σετ για τα εξαρτήματά του και το πρακτικό κουτάκι. Ωστόσο για τη χρήση που πωλείται ως σετ, θεωρώ ότι είναι μάπα, κι ως εκ τούτου δεν το συστήνω ούτε για χρήση μία στο τόσο.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα 20v σκαπτικο μπαταριας της Parkside με υποτιθέμενη αποδωση 5.8joule..
Ο φιλος μας από την Γαλλία(δεν θυμαμαι το ονομα του) με τα συνεχομενα βίντεο στα Parkside του έκανε και ένα συγκρητικο με ένα Bosch 3.4joule..
Αν και σαν είδος εργαλειων ειναι διαφορετικο(κανονικα με αυτο στα 5.8 επρπε να συγκρινεται)εντούτοις από το τεστ συμπεράνουμε το εξής:
Ότι ειναι ίδια σχεδον σε δυναμικότητα...!!!
Όχι ότι το Parkside δεν είναι δυνατό.. αλλα με άλλα λόγια τα 5.8joule είναι στα χαρτιά η το Bosch είναι παραπάνω..αλλα ολοι μας γνωριζουμε τι γινεται...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αγόρασα χθες από τα Lidl το σετάκι με την καστάνια και τα bits/καρυδάκια. Αναφέρομαι στο παρακάτω σετ:
Δεν είχα φυσικά υψηλές προσδοκίες από το εν λόγω, απλά ήθελα ένα μικρό πακέτο τέτοιων εργαλείων "της σειράς" για το γραφείο, για μία στο τόσο που μπορεί να χρειαστεί κάποιο βίδωμα/ξεβίδωμα..
Παρότι η τιμή είναι εντελώς χώμα για αυτά που προσφέρει, δυστυχώς (πέρα από την αναμενόμενα μέτρια ποιότητα σε καρυδάκια/bits) η ίδια η καστάνια, τουλάχιστον η δική μου, έχει θέμα με τη λειτουργία της.
Τι εννοώ: στην αριστερόστροφη λειτουργία ξεμαγκώνει για πλάκα το έλασμα του μηχανισμού της που επιτελεί τη λειτουργία καστάνιας, με συνέπεια μετά από 2-3 κινήσεις του μηχανισμού, το καρέ να στρέφεται ελεύθερα δεξιά/αριστερά (χάνει την απαιτούμενη αντίσταση).
Λόγω της χαμηλής τιμής αγοράς κι επειδή εκτιμώ ότι πρόκειται για συστηματικό σφάλμα κατασκευής του υπόψη προϊόντος, δεν προτίθεμαι να την επιστρέψω για αλλαγή (είτε για επιστροφή χρημάτων, μία η άλλη θα μου βγουν οι βενζίνες κι ο χαμένος χρόνος), οπότε θα κρατήσω το σετ για τα εξαρτήματά του και το πρακτικό κουτάκι. Ωστόσο για τη χρήση που πωλείται ως σετ, θεωρώ ότι είναι μάπα, κι ως εκ τούτου δεν το συστήνω ούτε για χρήση μία στο τόσο.

Το έχω αυτό το σετάκι εδώ και μια τριετία σε κόκκινο χρώμα και είναι άψογο! Το έχω σε μια εργαλειοθήκη στο γραφείο και όσες φορές το χρειάστηκα (δεν ήταν και λίγες) την έκανε μια χαρά τη δουλειά του.

Έχω παρατηρήσει ότι από τότε που έκανε τα εργαλεία χειρός πράσινα έριξε πολύ και την ποιότητα κατασκευής, καμία σχέση με τα κόκκινα τα οποία ναι μεν δεν ήταν τα πλέον ποιοτικά, ήταν όμως τίμια και φθηνά, αξιζαν τα λεφτά τους! Παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα που έβγαλε τα πενσοειδη αγόρασα ένα κοφτακι για μια εργαλειοθήκη. Από τη μέση και μπροστά δεν κόβει ούτε λεπτό συρματάκι, ούτε καν ταιράπ.....τα τσακίζει δεν τα κόβει. Πρέπει να τα βάλεις πίσω, προς τις χειρολαβές για να τα κόψει. Εν αντιθέσει με το κόκκινο κοφτακι που το έχω καμία δεκαετία, έχει κάνει άπειρες κοπές και συνεχίζει χωρίς κανένα θέμα!

Το έχω αυτό το σετάκι εδώ και μια τριετία σε κόκκινο χρώμα και είναι άψογο! Το έχω σε μια εργαλειοθήκη στο γραφείο και όσες φορές το χρειάστηκα (δεν ήταν και λίγες) την έκανε μια χαρά τη δουλειά του.

Έχω παρατηρήσει ότι από τότε που έκανε τα εργαλεία χειρός πράσινα έριξε πολύ και την ποιότητα κατασκευής, καμία σχέση με τα κόκκινα τα οποία ναι μεν δεν ήταν τα πλέον ποιοτικά, ήταν όμως τίμια και φθηνά, αξιζαν τα λεφτά τους! Παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα που έβγαλε τα πενσοειδη αγόρασα ένα κοφτακι για μια εργαλειοθήκη. Από τη μέση και μπροστά δεν κόβει ούτε λεπτό συρματάκι, ούτε καν ταιράπ.....τα τσακίζει δεν τα κόβει. Πρέπει να τα βάλεις πίσω, προς τις χειρολαβές για να τα κόψει. Εν αντιθέσει με το κόκκινο κοφτακι που το έχω καμία δεκαετία, έχει κάνει άπειρες κοπές και συνεχίζει χωρίς κανένα θέμα!
Την ίδια αίσθηση με σένα για την (μάλλον σημαντική) υποβάθμιση της ποιότητας/αξιοπιστίας/λειτουργικότητας πολλών εργαλείων (κυρίως χειρός σαν αυτά που συζητάμε) Parkside έχω κι εγώ και πιστεύω και αρκετοί άλλοι φίλοι του φόρουμ.
Τι να το κάνω στην τελική αν το εργαλείο είναι πάμφθηνο (όπως το συγκεκριμένο που ανέφερα) αλλά η ποιότητά του είναι τόσο μάπα που πρακτικά θα είναι άχρηστο ακόμα και για τον πιο αδαή ερασιτέχνη. Τελεία.
Παρεπιπτόντως, παρότι χθες είχα γράψει ότι δε σκόπευα να επιστρέψω το σετάκι με τη μίνι γωνιακή καστάνια και τα παρελκόμενα, τελικά σήμερα (λόγω κάποιων άσχετων αγορών ειδών σούπερ μάρκετ που ήταν να κάνω) πήγα και το επέστρεψα και πήρα τα 3,5 ευρώ, έτσι για το γαμώτο.
Η κοπέλα στο ταμείο φυσικά με ρώτησε αν ήθελα να πάρω άλλο σετ (υπήρχαν κάποια διαθέσιμα), αλλά ως γνωστόν, όποιος καεί από το χυλό, φυσά και το γιαούρτι...

• Like
Reactions: xxaris
Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα 20v σκαπτικο μπαταριας της Parkside με υποτιθέμενη αποδωση 5.8joule..
Ο φιλος μας από την Γαλλία(δεν θυμαμαι το ονομα του) με τα συνεχομενα βίντεο στα Parkside του έκανε και ένα συγκρητικο με ένα Bosch 3.4joule..
Αν και σαν είδος εργαλειων ειναι διαφορετικο(κανονικα με αυτο στα 5.8 επρπε να συγκρινεται)εντούτοις από το τεστ συμπεράνουμε το εξής:
Ότι ειναι ίδια σχεδον σε δυναμικότητα...!!!
Όχι ότι το Parkside δεν είναι δυνατό.. αλλα με άλλα λόγια τα 5.8joule είναι στα χαρτιά η το Bosch είναι παραπάνω..αλλα ολοι μας γνωριζουμε τι γινεται...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Εαν ειναι οντως ετσι, γεννιεται και αλλο θεμα, αυτο της παραπλανητικης διαφημισης που απτεται
της αρμοδιοτητας του συνηγορου του καταναλωτη λογω της ντιρεκτιβας της ΕΕ, αλλα τι ψαχνεις να βρεις τωρα......

Εαν ειναι οντως ετσι, γεννιεται και αλλο θεμα, αυτο της παραπλανητικης διαφημισης που απτεται
της αρμοδιοτητας του συνηγορου του καταναλωτη λογω της ντιρεκτιβας της ΕΕ, αλλα τι ψαχνεις να βρεις τωρα......
Για να γίνει αυτό στα εργαλεία θα πρέπει πρώτα να περνάνε από τον ίδιο φορέα αξιολόγησης..
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί καθώς η κάθε μία έχει τους δικούς της ελέγχους και στανταρς ποιότητας..
Ειδικά η lidl βαράει σε δικό της ρυθμό...
Άσε δε που δεν έχει ευθύνη καθώς δίνει αλλού τις κατασκευές εργαλείων και απαλλάσσεται από αυτό.. αντε να βγάλεις άκρη με τις άλλες...
Άρα ότι νούμερα θέλει ο καθένας λέει και αναφέρει..

Με το παραπάνω βίντεο ο Γάλλος αν και φίλος της Parkside ενδεχομενος αθελα του ξεπροστιαζει με το τεστ του το εργαλείο ως προς τις πραγματικές του δυνατότητες..
Αυτα τα τεστ εγώ εκλαμβάνω υπόψιν όπως και σε όλες τις άλλες εταιρίες και βγάζω συμπέρασμα ως την αληθινή τους δυναμικότητα...και μου φτάνει...

Αγόρασε κανείς το σετ εργαλείων αφαίρεσης κλιπ ταπετσαρίας αυτοκινήτου:

να μας πει εντυπώσεις;
Η τιμή κι αυτού του σετ είναι χάρισμα, αλλά αυτό ακριβώς το ζήτημα είναι που με βάζει σε σκέψεις, όταν από μια πρόχειρη αναζήτηση, περίπου στα ίδια χρήματα πωλούνται έξω μεμονωμένα τα ανάλογα φτηνότερα που μπορεί κανείς να βρει, εργαλεία (πόσο μάλλον σε σετ των 3).

Παιδιά στο κολωνατο δραπανο ptbm 500 a1, μου έχει χαλάσει το κλειδί του τσοκ.Υπαρχει ανταλλακτικό ή θέλει νέο σετ τσοκ; Ένα 16αρι που είχα κ δοκίμασα, ενώ έδειχνε ίδιο δεν έκανε δουλειά.

Αγόρασε κανείς το σετ εργαλείων αφαίρεσης κλιπ ταπετσαρίας αυτοκινήτου:

να μας πει εντυπώσεις;
Η τιμή κι αυτού του σετ είναι χάρισμα, αλλά αυτό ακριβώς το ζήτημα είναι που με βάζει σε σκέψεις, όταν από μια πρόχειρη αναζήτηση, περίπου στα ίδια χρήματα πωλούνται έξω μεμονωμένα τα ανάλογα φτηνότερα που μπορεί κανείς να βρει, εργαλεία (πόσο μάλλον σε σετ των 3).
Νομίζω ότι για πλαστικες τάπες για το οποίο προορίζεται ειναι μια χαρα..
Τώρα εάν πας να το παρακάνεις μπορεί να σου μείνει στο χερι..
Για δοκιμη και για την τιμή που εχουν(3.99 νομιζω) ότι απλώς το περνεις και βλέπεις..
Μην σου πω ότι μπορεί να πάω να τα πάρω.. φενονται χρήσιμα..

Παιδιά στο κολωνατο δραπανο ptbm 500 a1, μου έχει χαλάσει το κλειδί του τσοκ.Υπαρχει ανταλλακτικό ή θέλει νέο σετ τσοκ; Ένα 16αρι που είχα κ δοκίμασα, ενώ έδειχνε ίδιο δεν έκανε δουλειά.
μια απο τα ιδια και σε μενα εχουν φαγωθει τα δοντια και πιανει σε μια ορισμενη θεση μονο με προσοχη μη τα φαω και αυτα τελειως,λιγο που ειχα ψαξει δεν ειχα βρει κατι και μιας και δε το πολυχρησιμοποιω το εχω αφησει ετσι.μπορει να μπει παντως και αυτοματο τσοκ αλλα δε θυμαμαι τον κωδικο.

μια απο τα ιδια και σε μενα εχουν φαγωθει τα δοντια και πιανει σε μια ορισμενη θεση μονο με προσοχη μη τα φαω και αυτα τελειως,λιγο που ειχα ψαξει δεν ειχα βρει κατι και μιας και δε το πολυχρησιμοποιω το εχω αφησει ετσι.μπορει να μπει παντως και αυτοματο τσοκ αλλα δε θυμαμαι τον κωδικο.

Αν έχει χαλάσει το κλειδί, υπάρχουν σίγουρα στο εμπόριο γιατί είχα πάρει, αλλά χάνεται στον χρόνο η αγορά.
Υπάρχουν διάφορα μεγέθη και τιμές, σίγουρα κάποιο θα κάνει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, παραγγελία στο service.

Ρίξτε και μια ματιά εδώ.

• Like
Reactions: MAN0S and nikfor
Εχετε τον νου σας οταν ερθει αυτος ο performance να βάλετε μια φωνή.
Πολύ ωραίο μηχανημα...όντως.. δεν είχα ποτέ αλλο και το πήρα για μια ώρα ανάγκης...αλλά τώρα που τρέχει το πρότζεκτ με το bbq και ασχολούμαι μόνο σκ επειδή σκοτείνιαζε νωρίς τον χρησιμοποιώ και μπορω να πω ότι αυτονομία αλλά και φως εχει εντυπωσιακό...θα αγοράσω και εγώ ένα δευτερο..

• Like
Reactions: KOSSTV
Ο μεγαλος Κυριακο δεν βλεπω να ερχεται...

Αν και εχω ενα σωρο φακούς ο συγκεκριμένος Νικο είναι όλα τα λεφτά...και έχει βγάλει ήδη τα χρήματα του..

• Like
Reactions: nikfor