Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ερώτηση, η σέγα και το δισκοπρίονο πόση ώρα περίπου κρατάνε με μία μπαταρία; Επίσης, υπάρχουν άλλα εργαλεία αυτής της σειράς που να χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία;

Για την διάρκεια της μπαταρίας δεν ξέρω αλλά μπορείς να προμηθευτείς και δεύτερη μπαταρία με 20 ευρώ την μία. Απλά η διάρκεια παίζει ανάλογα και με το ζόρι.
Τώρα με την ίδια μπαταρία είναι και το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο που λογικά δεν θα το έχει γιατί εξαντλήθηκε...

Ευχαριστώ. Βασικά για το δραπανοκατσάβιδο ενδιαφερόμουν, αλλά μάλλον δεν υπάρχει, γι'αυτό λέω να πάρω ένα από αυτά που θα φέρει.

θα έχει και άλλα ψιλολοίδια απο εργαλεία δεν μπορεί..

Μόλις πέρασα από ένα κατάστημα lidl καί είδα τόν νέο κατάλογο μέ τις προσφορές (ακολουθεί φωτό) ,το μόνο που εχει από εργαλεία τήν ερχόμενη Δευτέρα,είναι το επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο καί τήν επαναφορτιζόμενη σέγα 49,99 έκαστο.

prosfo10.jpg

όποτε την επόμενη εβδομάδα το φυλλάδιο δεν θα έχει νέα εργαλεία αλλά ξεστοκάρισμα παλλιών φυλλαδίων..

Για ξεστοκάριστμα ειναι ακριβά. Θα έπρεπε να έχει τιμές bazaar λοιπόν.

Γνώμη μου πάντα.

Ακριβώς φίλε Θοδωρή,ξεστοκάρισμα βλέπω καί εγώ,εφόσον δέν έχει καί τό τρίτο εργαλειο τής παρέας τό επαναφορτιζομενο δραπανοκατσαβιδο,που εφευγε σάν ζεστό ψωμί.
Σάν τιμή κοβουν 10 ευρω,τό θέμα είναι το κατά ποσο θά είναι αξιοπιστα με 50-60 ευρω τα εργαλεια αυτά,οταν βλεπουμε τα επώνυμα επαναφορτιζομενα δισκοπριονα να ξεκινανε απο 170 ευρω με 150 αρι δισκο,μιλαμε για το εν τρίτο της τιμης,εδω η μια μπαταρια στα bosch ,ryobi κ.τ.λ εχει 60 - 70 ευρώ και η parkside την εφτιαξε με 20 ευρω μονο ? εκει κολύωμαι κάπως στό θέμα μήν είναι τής Κυριακής χαράς καί τής Δευτέρας λυπης που λεμε.Δεν ειναι π.χ ενα ηλεκτρικο δισκοπριονο που το εχει 50 ευρω η parkside και ενα αλλο επωνυμο που εχει 80 ευρω να πεις ε σχετικα κοντινες τιμες ενα 30 αρι επανω ,εδω μιλαμε στα επαναφορτιζομενα ειναι η τιμη χωμα και καπως το σκεφτομαι.
Αν κανουν οντως την δουλεια τους αξιοπιστα και σωστα τοτε θελει παράσημο η parkside και βγάλσιμο το καπέλο πού λεμε.

Ακριβώς φίλε Θοδωρή,ξεστοκάρισμα βλέπω καί εγώ,εφόσον δέν έχει καί τό τρίτο εργαλειο τής παρέας τό επαναφορτιζομενο δραπανοκατσαβιδο,που εφευγε σάν ζεστό ψωμί.
Σάν τιμή κοβουν 10 ευρω,τό θέμα είναι το κατά ποσο θά είναι αξιοπιστα με 50-60 ευρω τα εργαλεια αυτά,οταν βλεπουμε τα επώνυμα επαναφορτιζομενα δισκοπριονα να ξεκινανε απο 170 ευρω με 150 αρι δισκο,μιλαμε για το εν τρίτο της τιμης,εδω η μια μπαταρια στα bosch ,ryobi κ.τ.λ εχει 60 - 70 ευρώ και η parkside την εφτιαξε με 20 ευρω μονο ? εκει κολύωμαι κάπως στό θέμα μήν είναι τής Κυριακής χαράς καί τής Δευτέρας λυπης που λεμε.Δεν ειναι π.χ ενα ηλεκτρικο δισκοπριονο που το εχει 50 ευρω η parkside και ενα αλλο επωνυμο που εχει 80 ευρω να πεις ε σχετικα κοντινες τιμες ενα 30 αρι επανω ,εδω μιλαμε στα επαναφορτιζομενα ειναι η τιμη χωμα και καπως το σκεφτομαι.
Αν κανουν οντως την δουλεια τους αξιοπιστα και σωστα τοτε θελει παράσημο η parkside και βγάλσιμο το καπέλο πού λεμε.

Τα ryobi στην Ελλάδα είναι πανάκριβα και στην Ευρώπη ακριβά.. Στην αμερική παίρνεις το μεγάλο σετ που έχει της παναγιάς τα μάτια και 2 μπαταρίες με $199 (google ryobi homedepot).
Οπότε από κόστος κατασκευής-διακίνησης δεν έχουν λόγο να είναι τόσο ακριβά. Από αισχροκέρδεια από την άλλη πλευρά...

Την δουλεια τους την κανουν. εαν παρακολουθησεις το νημα, θα δεις τι αναφερεται περι αυτου. Απλα, δεν ειναι επαγγελματικα. Εαν ζοριστουν, μπορει να χαλασουν, χωρις τα περιθώρια που δινει ενα πιο επώνυμο. Μετα εχει να κανει με το καθε εργαλειο, ειναι σχεδιασμοι διαφορετικοι, αλλα ζορια το ενα, αλλα το αλλο. αλλο πραγμα το δισκοπριονο με μεγαλη επιφανεια τριβης, αλλο το τρυπανι με μικρη επιφανεια τριβης στην μυτη. Επειτα, αλλος ηλεκτροκινητηρας ο ενας, αλλος ο αλλος, απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη. Η καταναλωση σε ζορι δεν ειναι ιδια. Μια μπαταρια με ιδια οναμαστικη ισχυ μπορει να αδειαζει με την ιδια χρηση πιο γρηγορα απο σεγα σε σεγα λ.χ., αναλογα με το πως ρυθμιζει ο καθε κατασκευαστης την καταναλωση του κινητηρα, την ταση εκκινησης, κλπ (δες την διαφορα μεταξυ ονομαστικου φορτιου αμπερ σε μπαταρια, με την ισχυ που απαιτειται στα αληθεια για να γυρισει η μιζα σε ενα οχημα, δεδομενου της αδρανειας της μαζας στροφαλου κλπ).
Τα εργαλεια αυτα ειναι ερασιτεχνικα, περαν του τι τα κανει ο καθενας. Δηλαδη για ευκαιριακη και χρονικα περιορισμενη χρηση, ειδικα σε εργαλεια μπαταριας. Μην περιμενεις αποδοση μακιτα η μεταβο. Ετσι και αλλιως, μια μπαταρια αδειαζει. Σε βαρια δουλεια θες καλωδια, ρευμα, τουλαχιστων γεννητρια. Για εμενα, (φτωχος, ανεργος, ερασιτεχνης με κεφι) ειναι μονοδρομος, απλα θελει να αποδεχτεις οτι εχουν αξια για τα λεφτα τους, αλλα σε περιορισμενα πλαισια παντα. Καλυτερα να εκφρασουν αλλοι χρηστες την εμπειρια τους με αυτα να σε οδηγησουν, ειδαλλος, δοκιμη και...επιστροφη εαν τυχει.

Καλυτερα να εκφρασουν αλλοι χρηστες την εμπειρια τους με αυτα να σε οδηγησουν, ειδαλλος, δοκιμη και...επιστροφη εαν τυχει.

Το παρακολουθώ τό νήμα εδώ καί αρκετό καιρό φίλε μου,καί έχω καί εργαλεία parkside,απλά μού εκανε μεγάλη εντύπωση η τιμή χώμα ειδικά στόν επαναφορτιζομενο γωνιακο τροχο που ειχε βαλει πριν 2 βδομαδες,και στο επαναφορτιζομενο δισκοπριονο που βαζει παλι την αλλη βδομαδα.
To οτι την δουλεια τους την κανουν δεν αντιλεγω ειδικα στα ρευματος που εχω,η συγκριση που εκανα ηταν παντα στά επαναφορτιζομενα ερασιτεχνικα εργαλεια πρασινη σειρα Bosch επαναφορτιζομενο δισκοπριονο και Ryobi solo ερασιτεχνικα.
Anyway η τελευταία παράγραφος σου τά λεέι ολα

Τα ryobi στην Ελλάδα είναι πανάκριβα και στην Ευρώπη ακριβά.. Στην αμερική παίρνεις το μεγάλο σετ που έχει της παναγιάς τα μάτια και 2 μπαταρίες με $199 (google ryobi homedepot).
Οπότε από κόστος κατασκευής-διακίνησης δεν έχουν λόγο να είναι τόσο ακριβά. Από αισχροκέρδεια από την άλλη πλευρά...

Συμφωνώ καί μέ τόν φίλο Πάνο γιά τα Ryobi οτι ειναι υπερκοστολογημένα εδώ,αλλά και παλι η διαφορα ειναι μεγαλη,το καλο ειναι και προς τιμη του lidl οτι αν ενα εργαλειο δεν ικανοποιή τά στανταρ του πελατη γινεται επιστροφη.

Last edited:
Και μην ξεχνατε το μεγαλο συν της 3ετης εγγυησης!!!
Δημητρη εγω παντως σου προτεινω να το τσιμπησεις το σετακι.
Με 100 ευρω εχεις δυο εργαλεια με εναλλαξιμες μπαταριες!
Μια μπαταρια τουτ δικου μου Dewalt 18 V κοστιζει 150 ευρω!!!!

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές αλλά ας γίνει πάλι μία επισήμανση.

Τα εργαλεία του LIDL είναι καθαρά ερασιτεχνικά ακόμα και αν κάποιοι από εμάς (και εγώ) τα ζορίζουμε υπερβολικά ή ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι το κάνουμε.
Η επαγγελματική χρήση δεν αφορά απλά την χρησιμοποίηση πχ του πνευματικού δράπανου για 2 ή 3 ώρες αλλά το πραγματικό 8ωρο σε σχεδόν καθημερινή βάση.
Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουν τα parkside 1-2 ώρες συνεχόμενα και τα θεωρούν επαγγελματικά (και εγώ πολλές φορές), αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Μετά αφήνουμε το εργαλείο να κάτσει για 1 εβδομάδα ή και μερικούς μήνες και το ξαναχρησιμοποιούμε.
Αν η χρήση γίνει καθημερινή και πολύωρη (δεν μιλάω για 10-15 λεπτά ή ακόμα και μισή ώρα χρήσης την μέρα) τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα και το εργαλείο θα τα τινάξει πολύ σύντομα.

Ωστόσο αν και νομίζω ότι η εγγύηση των 3 ετών που μας δίνει το lidl, είναι πλεονασμός για ερασιτεχνικά εργαλεία καθώς και οι σχεδόν μηδενικοί περιορισμοί της εγγύησης, αποτελεί μία σιγουριά για τον αγοραστή καθώς πλην ελάχιστων περιπτώσεων το εργαλείο που αγοράζει κάποιος (δεν μιλάμε για συλλέκτη που τα βάζει στα ράφια) στα 3 χρόνια βγάζει σίγουρα τα χρήματα του και με το παραπάνω μάλιστα.

Οπότε πραγματικά αν αναλογιστούμε την τιμή από την μία μεριά και την διάρκεια της εγγύησης από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει λόγος κάποιος που χρειάζεται εργαλεία να μην τα πάρει από το Lidl.

Υ.Γ: Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές μου απόψεις και δεν θέλω να τις επιβάλλω σε κανέναν, απλά τις αναφέρω. :)

Για ρίξτε και μία ματιά εδώ.

Μιας μου δόθηκε η ευκαιρία και από περιέργεια είπα να τον ανοίξω..

Απ ότι βλέπετε ελάχιστη ποσότητα γράσσου με τα γρανάζια να είναι τελείως στεγνά από αυτό.
Οπότε πάμε για συμπλήρωμα μέχρι και τα 3/4!

Ο παραπάνω ήταν της μπαταρίας μιας και ξέχασα να το διευκρινήσω.

Ο παρακάτω είναι του ρεύματος και απ οτι βλέπετε είναι τίγκα στο γράσσο σε σχέση με της μπαταρίας.

Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος που στον πρώτο το γράσσο είναι ελάχιστο αλλά προσωπικά σε σύγκριση με τον δεύτερο, σκέφτομαι ότι το κάνουν για να χαλάει γρηγορότερα...

Για λιγοτερο βαρος το κανουν μικρε, για χαζους τους περασες τους κινεζους?:flipout:
Παντως μηλως με περισσοτερο γρασσο μηπως αυξανονεται η αδρανεια/τριβη οποτε ζοριζεται ο μπαταριας?

Για λιγοτερο βαρος το κανουν μικρε, για χαζους τους περασες τους κινεζους?:flipout:
Παντως μηλως με περισσοτερο γρασσο μηπως αυξανονεται η αδρανεια/τριβη οποτε ζοριζεται ο μπαταριας?

Ε δεν νομίζω τόσο πολύ ρε συ.
Εκτός αυτού χρησιμοποίησα πιο "μαλακό" γράσσο (λεπτόρευστο).

Νικόλα πρόκειται μάλλον για τον τροχό Lidl στις δύο εκδόσεις του έτσι ???
Ωραίος hoster είναι αυτός που ανεβάζεις ...άμα τον προσέξεις καλύτερα !!!:coool:

Καλύτερα και πιο χαμηλά ε? Χαχαχαχ
Δε βρίσκω τον λόγο που αν έχει γρασσο θα τρώει την μπαταρία πιο εύκολα. Πάντως καλά θα κάνεις να τον γρασσαρεις για μακροημερευση!

Μια ερωτηση...γιατι ακουγονται πολλα...
τελικα το Lidl περνει καρτες ή οχι ?