Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δυστυχώς ο ταινιολειαντηρας μας τελείωσε, ψόφησε και μάλιστα στη δεύτερη φορά που τον χρησιμοποίησα. Ετριβα μερικά ξύλα χθες και ξαφνικά σταμάτησε και τελος. Και το παράξενο είναι ότι δεν μύρισε για να πω ότι κάηκε. Κρίμα γιατί δεν είχε τα θέματα με την ταινία που διάβαζα ότι είχαν άλλοι, δούλευε άψογα. Τωρα θα πάρω τηλέφωνο απο δεύτερα στο λιντλ και να δω τι πατατα θα μου στείλουν.

Μπορεί να έχει θερμικό ασφαλείας ...τον ξαναδοκίμασες αργότερα μήπως δούλευε ????

Είχε αρκετή σκόνη επάνω γιατί τον είχα ανάποδα και περνουσα τα ξύλα από πάνω. Δεν έχω σκούπα αλλά φυσούσε τη σκόνη με πιστόλι αέρα. Τον δουλευα περίπου μία ώρα με συχνα μικρα διαλείμματα αλλά όταν τον ακουμπούσα στο πλάι έκαιγε. Δεν δικαιολογείται κατά τη γνώμη μου να κάηκε με μία ώρα δουλειά.

Ανετα δικαιολογειται να καηκε με μια ωρα δουλεια, εαν η πιεση που εξασκουσες στο τριβειο (στο μοτερ κατ'επεκταση) ηταν παραπανω απο την κανονικη.
Οταν το μοτερ καιει, σημανει οτι ζοριζεται πολυ, πανω απο τις προδιαγραφες του. Οταν μαλιστα συνεχιζει και ζοριζεται, δεν θελει και πολυ...

Και με λιγα λεπτα ζορισμα πανω απο τις αντοχες του, ενα μοτερ μπορει να παραδωσει πνευμα.

Για τη σπαθόσεγα που αναφέρθηκε παραπάνω,

έχω αυτή του ρεύματος και επειδή δεν έχω αλυσοπρίονο, έκοβα ελιά κυρίως για καυσόξυλα
τη δούλευα >1 ώρα χωρίς πρόβλημα και ποτέ δεν την έχω νιώσει να καίει

Δυστυχώς ο ταινιολειαντηρας μας τελείωσε, ψόφησε και μάλιστα στη δεύτερη φορά που τον χρησιμοποίησα. Ετριβα μερικά ξύλα χθες και ξαφνικά σταμάτησε και τελος. Και το παράξενο είναι ότι δεν μύρισε για να πω ότι κάηκε. Κρίμα γιατί δεν είχε τα θέματα με την ταινία που διάβαζα ότι είχαν άλλοι, δούλευε άψογα. Τωρα θα πάρω τηλέφωνο απο δεύτερα στο λιντλ και να δω τι πατατα θα μου στείλουν.

Το ίδιο είχα πάθει και εγώ παρόλο που δεν πιστεύω ότι τον ζόρισα. Τον έκλεινα και τον άνοιγα για λίγα δευτερόλεπτα και μετα τίποτα. Ούτε καπνός ούτε μυρωδιά. Φυσικά ούτε την άλλη μέρα δούλεψε.
Αυτός που μου έστειλαν έχει θεματάκι με την ταινία. Την πετάει κάποιες φορές, αλλά την ξαναπαίρνει μέσα.
Το κακό είναι ότι όταν είναι ανάποδα ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη πίεση του ξύλου ενώ στον πρώτο δε θυμάμαι να ζεσταινόταν τόσο πολύ.

Για ρίξτε μια ματιά εδώ:

parkside_schweisshelm_automatik_psh_3_a1.jpg

http://www.lidl.de/de/parkside-schweisshelm-automatik-psh-3-a1/p219641

parkside_inverter_schweissgeraet_pisg_80_a1_1.jpg

http://www.lidl.de/de/parkside-inverter-schweissgeraet-pisg-80-a1/p219657

Σίγουρα κάηκε γιατί και τώρα που τον ξαναεβαλα στην πρίζα δεν λειτουργεί. Όμως μου κάνει εντύπωση ότι δεν έβγαλε καπνό ούτε μύρισε απλά έκαιγε πολύ στο πλάι, στα ραουλα. Πίεση δεν ασκουσα, ισα-ισα περνουσα το ξύλο πάνω του και μάλιστα επειδή δεν ασκουσα πίεση το περνουσα περισσότερες φορές για να "έρθει". Ίσως τράβηξε σκόνη μέσα, ίσως δεν αντέχει για μία ώρα δουλειά, ίσως ήταν ελαττωματικός από την αρχή, τι να πω. Αν είναι όμως σε μία ώρα και μάλιστα με διαλείμματα να καίγεται, καλύτερα να εδινα κατι παραπανω και να αγοραζα άλλον.
Σημειωτέον και την πλάνη του λιντλ τη δουλεψα για μία ώρα προηγουμένως αλλά αυτή δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Οταν λεμε καηκε ενα εργαλειο, δεν εννοουμε οτι πηρε απαραιτητα φωτια για να καπνισει.

Δοκίμασα σήμερα το πιστόλι θερμού αέρα που είχα αγοράσει παλιότερα από τα lidl για να ανάψω κάτι κάρβουνα (είχα ξεμείνει από λιανόκλαδα, κουκουνάρια κλπ) για να ψήσω το πρόβατο....

Σε 10 λεπτά με το ρολόι στην σκάλα 2 τα κάρβουνα άναψαν ως εκ θαύματος χε χε...

Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Τελικά αυτός ο διαολάκος, που απ´ όταν τον αγόρασα, σχεδόν δύο χρόνια, τον είχα σε αχρησία, είναι πολύ ωραίο εργαλειάκι. Πανάλαφρο μανιτζέβελο και λειτουργικότατο.
Φτιάχνωντας την πέργκολα, όταν χρειάστηκε κα κόψω το περισσευούμενο καφασωτό, μου έλυσε τα χέρια.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    163.9 KB · Views: 162
Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Είδες θείε Μπάμπη?
Καλύτερος και από τα makita δεξιά!

Τι να δω ρε Νικόλα;
Άμα έβλεπα θα το ποστάριζα στο θέμα του Lidl που ήθελα κι όχι στα "Εργαλεία μπαταρίας" :bang:

Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Aυτό φίλε Μπάμπη λέγεται ιεροσυλία,makita και parkside δίπλα-δίπλα αποθηκευμένα,δικαιολογείται μόνο άν βρίσκονται σέ άλλο χώρο καί πάντα ώς εφεδρικά,τουτέστην δέν θά τά δοκιμάσεις ποτέ χαχαχα

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Aυτό φίλε Μπάμπη λέγεται ιεροσυλία,makita και parkside δίπλα-δίπλα αποθηκευμένα,δικαιολογείται μόνο άν βρίσκονται σέ άλλο χώρο καί πάντα ώς εφεδρικά,τουτέστην δέν θά τά δοκιμάσεις ποτέ χαχαχα

Δίκιο έχεις αλλά μου φάνηκε πιό εύκολο να αμαρτήσω λίγο παρά να κετέβω στην αποθήκη να κουβαλήσω το Makita. :flipout:

Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Αν καί λάθος νήμα
Μπάμπη παρεμπιπτόντως ξέχασα νά σέ ρωτήσω τό καρφωτικό δίπλα στό σφυρί είναι parkside η metabo γιατί πράσινα καί τά δύο δέν τό διακρίνω,καί αν είναι metabo μέχρι πόσα cm μήκος καρφί παίρνει ?

Οποτε βρούν χρόνο οι moderators μπορούν νά τά μεταφέρουν στό νήμα εργαλεία από Lidl