Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές
Θα την βάλω και θα σου πω.
Αυτό που ήθελα να πω πιο πάνω είναι ότι το εργαλείο δεν είναι για πέταμα και ας διώχνει την ταινία, επειδή πιστεύω ότι παίρνει ρύθμιση...όλα αυτά βέβαια για την τιμή που το αγοράζεις ... αλλιώς πας σε κάτι άλλο πιο ακριβό και πιο σίγουρο (υποθέτω).
Είναι εργαλείο γι αυτούς που τους αρέσει να λύνουν εύκολους γρίφους. Έχω ακούσει επίσης ότι οι ταινίες που πουλάνε γι αυτό από το Lidl δεν αξίζουν τίποτα. Εγώ όταν το πήρα αγόρασα μαζί και 6-7 σετ από αυτές και έχω χρησιμοποιήσει μόνο 2 τεμάχια. Την πρώτη γιατί την κατέστρεψα με το ατύχημα και την δεύτερη αυτή που έχω τώρα επάνω και τρώει μια χαρά. Μετά την δουλειά την περνάω με μια βούρτσα και δείχνει καινούργια.Δεν μπορώ να συλλάβω τι περισσότερο κάνουν οι επώνυμες ... αν επιμείνω λίγο περισσότερο από όσο πρέπει ...το έχασα το κομμάτι ...δηλ το έφαγε πολύ.
Και επειδή μπορεί να πει κάποιος ...με τόσα που φτιάχνεις.... θα απαντήσω ότι αυτά που φτιάχνω δεν είναι για ποστάρισμα γιατί είναι για επισκευές και όχι κατασκευές.Σημασία έχει ότι για μένα το εργαλείο τα αξίζει τα λεφτά του όταν αγοράζεται για ερασιτεχνική χρήση.
είχα αγοράσει και εγώ 3 σετ από τις ταινίες του λιντλ και μόλις τελείωσαν αγόρασα τον Ιούνιο 2016 της wolfcraft 3 σετ και ακόμη τα έχω....πρώτον δεν χαλάνε στην ένωση το ίδιο γρήγορα με του λιντλ, δεύτερον το grid μένει για παραπάνω χρόνο χωρίς να χαλάει και τρίτον είναι ακριβώς στις διαστάσεις που λένε με ακρίβεια και όχι στο περίπου.
βέβαια θα ξαναπάρω τώρα πάλι του λιντλ να έχω καβάτζα.
εγώ κάνω αρκετή χρήση του τανκ, βασικά όλα τα τρίβω με το τανκ μέχρι 120-180 και μετά με το τριβείο ή τον τροχό σε βάση με μεγαλύτερο grid.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Σωτήρη πριν μια βδομάδα χρειάστηκε να τρειψω κάτι μαδερια με τον B&D . Για να μην χαλασω τις Bosch ταινίες που έχω επάνω έβαλα αυτές απο το λιντλ .
Πρώτη φορα ηταν που εσφιξα τόσο πολυ την βιδα για να μείνει η ταινια πανω στο μηχάνημα , συνήθως έβγαζα την μια Bosch και έβαζα την αλλη χωρίς ρύθμιση .
Ήθελα να τσεκάρω με τον τροπο που είπα στον Νικόλα (αλλα το ξεχασα...) μήπως οι ταινίες ειναι στραβοκολλημενες .
ακριβώς το ίδιο και σε μένα με ταινίες της wolfcraft, μία βγάζεις μία βάζεις χωρίς καμία περαιτέρω ρύθμιση.
στο τανκ του λιντλ είναι καθαρά θέμα τύχης στην συναρμολόγηση του, τι θα σου τύχει...μετά από όσο ψάξιμο του έκανα κατέληξα ότι το πρόβλημα έγκειται στην ευθυγράμμιση των δύο ράουλων και κυρίως στο πίσω ράουλο που είναι σταθερό...μερικές φορές σε κάποια τανκ δεν είναι γωνιασμένο όπως πρέπει κατά Χ και κατά Υ το κατά Ζ διορθώνεται με λίγη μονωτική ταινία αλλά στους άλλους άξονες δεν διορθώνεται...
πάντως μου έχει τύχει και στραβοκολλημένη του λιντλ και σε 1-2 λεπτά κόπηκε μόνη της και άνοιξε στην ένωση...την χρησιμοποιώ με ένα τριβείο χειρός του λιντλ (αυτό με το ξύλινο χερούλι) που ταιριάζει ακριβώς στο πλάτος.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
χτες ασχολήθηκα με το πολυεργαλείο του λιντλ....είχε αρχίσει και αυτό να μην κλείνει με τον διακόπτη, σαν να μάγκωνε κάπου....και ήθελε κτύπημα με κάτι για να το κλείσει τον διακόπτη....
η αλήθεια είναι ότι του έχω πιει το αίμα αυτού του εργαλείου, με έχει βολέψει αφάνταστα σε πολλές χρήσεις.
αφού λοιπόν έλυσα ότι λυνόταν, καθαρίστηκε εσωτερικά, λιπάνθηκαν ξανά τα ρουλεμάν που έχει, τα τυλίγματα ήταν σε καλή κατάσταση, το ίδιο και τα καλώδια και ότι άλλο είχε μέσα από εντόσθια.....το πρόβλημα με τον διακόπτη είναι μία πλαστική προέκταση που ξεκινά από τον κόκκινο κουμπί που είναι στην επιφάνεια του κελύφους και φτάνει στο πίσω μέρος σε ένα μικρό εσωτερικό διακοπτάκη το οποίο όπως το πλαστικό κινείται μπρος-πίσω πατάει το ΟΝ και το OFF αντίστοιχα...ειλικρινά πιο μαλακία σύλληψη δεν έχω συναντήσει, ήθελα να' ξερα ποιός παπάρας σκέφτηκε κάτι τέτοιο....το λεπτό εύκαμπτο πλαστικό σε ένα του τμήμα είναι ακόμη λεπτότερο και στο σημείο αυτό τσακίζει και δεν έχει την δύναμη να πατήσει τον διακόπτη για να κλείσει.....τέλος πάντων δεν είχα πρόχειρο κάποιο πολύ λεπτό λαμάκι να το κολλήσω πάνω στην πλαστική προέκταση για να το ενισχύσω κάπως εκεί, οπότε του έβαλα κόλλα 2 συστατικών να το κρατάει λίγο στην θέση του και βλέπουμε.....τώρα δουλεύει κανονικά το on-off...ίδωμεν.