Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι όποτε βάλει μεγάλο τρυπάνι, ποτηροτρυπανο με τίποτα. Γενικά είναι να μην σου τύχει.

Δεν μου εχει φύγει ποτε το τσοκ , το ξαναλέω αξίζει !
Γενικα για τα parkside δεν έχω μετανοιωσει για κανένα απο αυτα που έχω πάρει σαν δεύτερα απο τα οποια πολλα έχουν γίνει πρώτα για διάφορους λόγους (ο σημαντικότερος ότι δουλεύω τον μισο μου χρονο στην ύπαιθρο και πανω στην άμμο και την υγρασία) . Τα έχω λιωσει στην δουλεια και ακόμα αντέχουν .
Μια πρόχειρη λίστα με τα parkside που χρησιμοποιω τακτικά :
Το παλμικο 18βολτο (απο τα καλύτερα εργαλεια που εχει βγάλει , "χτυπάει" στα ίσα πολυ ακριβότερα , το δουλεύω καθημερινα το λιγότερο 1 ωρα)
Σεγα (πολυ δύναμη σε ξύλο και μέταλλο)
Radial (ελαφρύ και εργονομικό με 35 πόντους πλάτος κοπής)
Ρουτερ (μικρομεσαίο , βολικό για όλες σχεδόν τις εργασίες)
20βολτο δραπανοκατσαβιδο (για τρυπηματα κλπ)
14,4βολτο δραπανοκατσαβιδο (για τρυπηματα και λαιτ βιδωματα)
Γωνιακος τροχός (ρυθμιζομενες στροφές , πολυ δύναμη)
Πολυεργαλειο (απαραίτητο , αξιοπρεπαιστατο)
Κολονατο (παμφτηνο ελαφρυ και σωστο , τα αναλυσε και ο Γιάννης)
Δισκοπριονο χειρός (μεγάλο δίσκο , δύναμη)
Ολα τα δουλευω με επώνυμα αναλώσιμα και δεν με έχουν κρεμάσει ποτε παρόλο που τα συγκεκριμενα δεν τα προσέχω (γι αυτο αγοράστηκαν) και σε αντίξοες συνθήκες .
Εχουν κανει πολλαπλάσια απόσβεση και κατέχουν περισσοτερη εκτίμηση και απο πιο επώνυμα και πιο ακριβα της "φθηνής" αγοράς ηλεκτρικών εργαλείων .

Με βαλατε σε τριλημμα τωρα... Πλησιαζουν τα γενεθλια μου και οπως το συνηθίζω αγοραζω και ενα εργαλειο καθως δεν με παιρνει ως αφορμη να το κανω πολλες μερες του χρονου.

Τρια εργαλεια εχω βαλει στο ματι. Δισκοπριονο B&D για να μπει κατω απο τον παγκο, τριβειο εκκεντρο DeWalt και το κολωνατο του lidl.
Με αυτη τη σειρα προτιμησης.
Βλεποντας ομως οτι το κολωνατο ειναι νεο μοντελο και αυτες τις μερες και ενω η βαση δραπανου του Lidl με εχει βολεψει και εχει βγει "παλικαρι" με εκνευριζει αυτο το βαλε βγαλε του δραπανου που το θελω κυριως για χρηση στη βαση της neutechnik για τριβειο. Επισης δεν ξερω αν με συμφερει να παρω το χειρος δισκοπριονο να το κανω παγκου και μετα να φτιαχνω φραχτες ή να δωσω σχεδον τα ιδια χρηματα και να παρω ενα einhell παγκοπριονο..
Οποτε ανεβηκε στην λιστα μου το κολωνατο μιας και πλησιαζουν οι μερες. Λετε να το μετανιωσω; Ολο λεω οτι δνε μου χρειαζεται και ολο θελω μια καλη καθετη τρυπα... Γνωριζει καποιος την αποσταση του τσοκ απο την κολωνα;

3b2ccd78a6.png

Ποσα κιλα είναι δηλαδή ??

Παιδιά μια ερώτηση το 12βολτο το δραπανοκατσαβιδο το έχετε δοκιμάσει αν είναι εκεντρο;στο δικό μου οι 2 οι μύτες που έχει πάνω και ένα σετ που δοκίμασα γυρίζουν εκεντρα δοκίμασα και τρυπάνια Bosch αλλά μου δένεται οκ,τόσο πια στραβες να ειναι οι μύτες Parkside;

Και μένα έτσι μου φάνηκε αλλά αν τις κεντράρεις ακριβώς και πατήσουν ίσια όταν σφίγγεις, τότε είναι οκ.

Μην έχετε διλήματα και σκέψεις για το κολωνάτο. Το θεωρώ από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σε ένα εργαστήριο, ακόμα και μικρό.
Εγώ κρατιέμαι να μην πάρω και δεύτερο, τόσο πολύ με έχει βολέψει.

Εγώ τι να πω τώρα για τα Parkside!!!! :flipout::flipout:

Όσον αφορά το κολωνάτο ...θα το πάρω όταν μου χρειαστεί αρκετά ...μέχρι ώρας έχω βολευτεί με την βάση και το παλιό καλό Metabo επάνω.
Ένα είναι σίγουρο ...άλλη μάρκα αποκλείεται να πάρω.:flipout:

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

3b2ccd78a6.png

Ποσα κιλα είναι δηλαδή ??

14kg X 79,99 το κιλό = 1.119,86 Πω πω πάρα πολύ καλό κολωνάτο.

Πανάκριβο είναι...:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

14kg X 79,99 το κιλό = 1.119,86 Πω πω πάρα πολύ καλό κολωνάτο.

Πανάκριβο είναι...:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Φαρμακείο! Φυσικά ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
Πέρα από την πλάκα, να δώσω Κ μια αρνητική ψηφο μηπως και αποτρέψω κάποιον από την αγορά του!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Φαρμακείο! Φυσικά ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
Πέρα από την πλάκα, να δώσω Κ μια αρνητική ψηφο μηπως και αποτρέψω κάποιον από την αγορά του!

Δικαιολόγησε την αποτροπή.

Τα έχουμε πει Κ παλιότερα. Κακή ποιότητα πλαστικών αλλά Κ μετάλλων. Τζόγος στα ίδια επίπεδα με βάση δραπάνου.
Γενικά οι εργασίες που μου καλύπτει, είναι τρύπες σε ξύλα (πεύκο) όχι επικλνεις γιατί αρχίζει να χάνει, αλλά Κ πατέντες για γυαλόχαρτο ή λειτουργία σαν μίνι τόρνος. Για μέταλλο ούτε λόγος εκτός αν μιλάμε για κάθετη τρύπα , μεγάλη διάμετρο και φυσικά όχι inox κλπ σκληρά. Κυρίως δηλαδή εξυπηρέτησε για να μη βγάζω συνεχώς από τη βαλίτσα το δραπανο χειρός και σε όσες εργασίες δεν απαιτείται ακρίβεια.
Συνολικά φθηνό, αξιόπιστο και ευκολοπροσβασιμο. Όχι όμως αυτό που πρέπει να κάνει ένα σταθερό δραπανο. Δεν είναι ακριβές.

Τα έχουμε πει Κ παλιότερα. Κακή ποιότητα πλαστικών αλλά Κ μετάλλων. Τζόγος στα ίδια επίπεδα με βάση δραπάνου.
Γενικά οι εργασίες που μου καλύπτει, είναι τρύπες σε ξύλα (πεύκο) όχι επικλνεις γιατί αρχίζει να χάνει, αλλά Κ πατέντες για γυαλόχαρτο ή λειτουργία σαν μίνι τόρνος. Για μέταλλο ούτε λόγος εκτός αν μιλάμε για κάθετη τρύπα , μεγάλη διάμετρο και φυσικά όχι inox κλπ σκληρά. Κυρίως δηλαδή εξυπηρέτησε για να μη βγάζω συνεχώς από τη βαλίτσα το δραπανο χειρός και σε όσες εργασίες δεν απαιτείται ακρίβεια.
Συνολικά φθηνό, αξιόπιστο και ευκολοπροσβασιμο. Όχι όμως αυτό που πρέπει να κάνει ένα σταθερό δραπανο. Δεν είναι ακριβές.

Δηλαδή τρύπας ανοξείδωτο και σκληρό με το χέρι και υπό γωνια αλλά όχι με το κολωνατο; Και ποιο κολωνατο τρυπαει μέταλλο με το τρυπάνι υπό γωνία;

Δηλαδή τρύπας ανοξείδωτο και σκληρό με το χέρι και υπό γωνια αλλά όχι με το κολωνατο; Και ποιο κολωνατο τρυπαει μέταλλο με το τρυπάνι υπό γωνία;
Αν το τρύπας με το χέρι, γιατί να χρειάζεσαι επιτραπέζιο;;; φυσικά όχι. Πάντως -εγώ τουλάχιστον- δεν το πήρα με σκοπό να ανοίγω τρύπες για μεντεσέδες σε μελανίνη. Επαναλαμβάνω, δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από τρύπημα με χέρι. Προσωπική άποψη πάντα.
Τέλος θα ήταν καλό να μιλήσει και κάποιος που χρησιμοποιεί επώνυμα όχι κατ ανάγκη επαγγελματικά εργαλεία, να μας καταστρέψει. Νομίζω ο Χιώτης, έχει το Bosch το πράσινο. Ας μας πει πως αυτό συμπεριφέρεται για να καταλάβουμε τα στάνταρς.

Αν το τρύπας με το χέρι, γιατί να χρειάζεσαι επιτραπέζιο;;; φυσικά όχι. Πάντως -εγώ τουλάχιστον- δεν το πήρα με σκοπό να ανοίγω τρύπες για μεντεσέδες σε μελανίνη. Επαναλαμβάνω, δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από τρύπημα με χέρι. Προσωπική άποψη πάντα.
Τέλος θα ήταν καλό να μιλήσει και κάποιος που χρησιμοποιεί επώνυμα όχι κατ ανάγκη επαγγελματικά εργαλεία, να μας καταστρέψει. Νομίζω ο Χιώτης, έχει το Bosch το πράσινο. Ας μας πει πως αυτό συμπεριφέρεται για να καταλάβουμε τα στάνταρς.

Τρυπας με το χερι καθετα? Γιατι αν τρυπησεις με το χερι να βαλεις 2 καβιλιες δεν προκειτε να μπουν στο δευτερο ξυλο εκτος και αν ειναι απολυτα καθετες. Κανεις τρυπα με ποτηροτρυπανο 50mm με το χερι σε σκληρο ξυλο? Παλι οχι. Εχεις σταθερες στροφες στο δραπανο χειρος την ωρα που ριχνεις και ολο το βαρος σου πανω για να τρυπησεις? Παλι οχι.
Στα ξυλα το συγκεκριμενο οχι μονο τζογο δεν εχει αλλα ειναι βραχος.
Στα μεταλλα θελει καλο τρυπανι, αργες στροφες και λιγη πιεση. Οσο το ζοριζεις τοσο θα φυγει. Ακομα και ετσι ομως με το χερι ανοξειδωτο ή λαμαρινα πανω απο 4 χιλιοστα δεν τρυπας εκτος και αν εισαι ο γκοντζιλα ή κανεις μια τρυπα την ημερα και πετας τα τρυπανια μετα απο 2 -3 τρυπες. Με το κολωνατο ομως τρυπας. Μπορει απο το ζορι να περπατησει 0.5-1mm απο εκει που το θελεις αλλα δεν σου βγαινει το χερι στο τρυπημα. Και τι ακριβεια ζητας στις τρυπες στο μεταλλο? Οι τρυπες που γινονται σε δραπανα στα μεταλλα δεν εχουν ανοχες ουτε εχουν θεμα ακριβειας κεντρων κατω απο 1mm. βιδες περνανε ή κολλαουζα για βιδες. Μην συγκρινεις το δραπανο με καθετη φρεζα που ειναι το εργαλειο για την δουλεια που περιγραφεις (λοξη τρυπα σε μεταλλο κανει μονο η φρεζα με κονδυλι και κανενα δραπανο με κανενα τρυπανι)

Οσο για το bosch το πρασινο...θα αστειευεσαι βεβαια να πας να κανεις τρυπα με αυτο σε ανοξειδωτο. 11.7 κιλα ειναι και μολις το ζορισεις σε μεταλλο εκει να δεις που θα παει το τρυπανι. Εχει μικροτερο τσοκ, μικροτερη σε διαμετρο κολωνα και γενικοτερα ειναι για πολυ λιγοτερα ζορια απο το Parkside.

Last edited:
Τρυπας με το χερι καθετα? Γιατι αν τρυπησεις με το χερι να βαλεις 2 καβιλιες δεν προκειτε να μπουν στο δευτερο ξυλο εκτος και αν ειναι απολυτα καθετες. Κανεις τρυπα με ποτηροτρυπανο 50mm με το χερι σε σκληρο ξυλο? Παλι οχι. Εχεις σταθερες στροφες στο δραπανο χειρος την ωρα που ριχνεις και ολο το βαρος σου πανω για να τρυπησεις? Παλι οχι.
Στα ξυλα το συγκεκριμενο οχι μονο τζογο δεν εχει αλλα ειναι βραχος.
Στα μεταλλα θελει καλο τρυπανι, αργες στροφες και λιγη πιεση. Οσο το ζοριζεις τοσο θα φυγει. Ακομα και ετσι ομως με το χερι ανοξειδωτο ή λαμαρινα πανω απο 4 χιλιοστα δεν τρυπας εκτος και αν εισαι ο γκοντζιλα ή κανεις μια τρυπα την ημερα και πετας τα τρυπανια μετα απο 2 -3 τρυπες. Με το κολωνατο ομως τρυπας. Μπορει απο το ζορι να περπατησει 0.5-1mm απο εκει που το θελεις αλλα δεν σου βγαινει το χερι στο τρυπημα. Και τι ακριβεια ζητας στις τρυπες στο μεταλλο? Οι τρυπες που γινονται σε δραπανα στα μεταλλα δεν εχουν ανοχες ουτε εχουν θεμα ακριβειας κεντρων κατω απο 1mm. βιδες περνανε ή κολλαουζα για βιδες. Μην συγκρινεις το δραπανο με καθετη φρεζα που ειναι το εργαλειο για την δουλεια που περιγραφεις (λοξη τρυπα σε μεταλλο κανει μονο η φρεζα με κονδυλι και κανενα δραπανο με κανενα τρυπανι)
Ναι.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

έχω εντελώς αντίθετη άποψη.
μιλώντας πάντα για τα λεφτά που κάνει και το πελατειακό στόχο που έχει είναι vfm.

τα κακά πλαστικά δεν ενοχλούν σε τίποτα την λειτουργία του.
τα κακά μέταλλα, επιφάνεια, κολόνα, τσοκ κλπ, πάλι δεν επηρεάζουν κάπου την λειτουργία του.
έχω τρυπήσει με κάθε είδους τρυπάνια, ξύλου/μετάλλου/ποτυροτρύπανα/forstner/φτερού/φρεζοτρύπανα/κλπ σε έλατο/πεύκο/ελιά/ελιά ρίζα/ελιά καρδιά/πουρνάρι σε διαμέτρους από μικρές μέχρι αρκετά μεγάλες
έχω τρυπήσει σε μέταλλο, από μασίφ σίδερο (πλάκες μέχρι και 12ρια για κάγκελο) μέχρι κολόνες γαλβανιζέ για περίφραξη και στρατζαριστά, πάντα κάθετα.
ομολογώ πως πλάγια δεν έχω καταφέρει να τρυπήσω σε μέταλλο, σε ξύλο πάντως έχω τρυπήσει.

ο τζόγος του σε καμία μα σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με την βάση δραπάνου , επίσης το τσοκ σε μένα τουλάχιστον δεν έχει πέσει ποτέ και μάλιστα μία φορά χρειάστηκε να το βγάλω για να ξυλώσω αυτό το πλαστικό προστατευτικό από μπροστά και μου έπεσε το νεφρί από το τράβηγμα για να βγει, μετά το έβαλα ξανά του έδωσα μία με την ματσόλα και βρίσκεται εκεί στην θέση του πάλι χωρίς πρόβλημα.

του Χιώτη είναι το ηλεκτρονικό της bosch, τι σχέση μπορεί να έχει με του lidl?
το ίδιο και το κολονάτο ενός γείτονα που το είχε φέρει από την Αγγλία, πρίν από πάρα πολλά χρόνια είναι 2 μ σε ύψος, είναι ασήκωτο και ακούνητο και κάνει πάνω από 1000 , ούτε αυτό συγκρίνεται με του lidl

Αν το συγκρίνουμε με βάση δρεπάνου λοιπόν, ναι είναι καλύτερο στα ίδια λεφτά.

Αν το συγκρίνουμε με βάση δρεπάνου λοιπόν, ναι είναι καλύτερο στα ίδια λεφτά.

Μηπως να το συγκρινουμε με ιδιων χαρακτηριστικων δραπανα της αγορας. Δεν λεω τιμης γιατι δεν εχει ανταγωνισμο. Εκεινα τα einhell, bulle, ferm πως πανε απο τζογους;