Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σημερα εδειξα μεγαλη αυτοσυγκρατηση στο λιδλ. Πηρα μονο τον οδηγο-μοιρογνωμονιο και τιποτε αλλο.
Για το πολυεργαλειο, προσπαθησα να πεισω τον εαυτο μου οτι θα το χρησιμοποιησω καπου, αλλα η μονη χρηση που σκεφτομουν ηταν σαν μινι τριβειο, αλλα και παλι τα δελτα του ειναι μεγαλα για τις μικροκατασκευες μου. Οποτε το αφησα.
Εκει που κρατηθηκα πολυ ηταν με το φαλτσοπριονο. Πολυ βολικο μεγεθος και βαρος, το επαιρνα παραμασχαλα και εφευγα, και τα ορια κοπης του μικρα μεν αλλα υπεραρκετα για τις μικροκατασκευες. Ακομα σκεφτομαι μηπως ξαναπαω και το τσιμπησω. Αλλα με κραταει ο πιο ιερος σκοπος που ειναι ο κουμπαρας για πριονοκορδελα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω απο τοτε που εφτιαξα το παγκοπριονο και πηρα και τη κορδελα μετα, το φαλτσοπριονο σκονιζεται...αν σε παρηγορει καπως αυτο.

Το ξερω, αυτο σκεφτομαι κι κρατιεμαι, συν το οτι εχω το μικρο skil στο πατρικο μου, το οποιο μαλλον θα μεταφερω στο διαμερισμα οταν παρουμε καποιο συρομενο για εκει που κανουμε πιο μεγαλες κατασκευες.
Πριονοκορδελα εννοεις την προξξον Νεκταριε;

Το ξερω, αυτο σκεφτομαι κι κρατιεμαι, συν το οτι εχω το μικρο skil στο πατρικο μου, το οποιο μαλλον θα μεταφερω στο διαμερισμα οταν παρουμε καποιο συρομενο για εκει που κανουμε πιο μεγαλες κατασκευες.
Πριονοκορδελα εννοεις την προξξον Νεκταριε;

Τι προξον ρε φίλε, πάρε μια BAS 261 να γουστάρεις..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.youtube.com/watch?v=NAS4BDW1dTc

Μερικοί έχουν και πιο μεγάλες !!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!!! :D

16650461_10212374082611621_765370606_n.jpg

Το 1ο μου Parkside και παράλληλα το 1ο πολυεργαλείο...!

Μπράβο Νίκο !!!! Καλή αρχή και μείνε σε αυτές τις επιλογές μέχρι να καταλάβεις αν πράγματι χρειάζεσαι ακριβότερα εργαλεία.
Καλές κατασκευές -bye-

Ε τι να κάνουμε, γονίδια είναι αυτά.

Εγώ ακόμα να πάω στο Lidl τελικά, θα πάω το απόγευμα. Έχω όμως καταλάβει πως αυτό που έχω καθ'οδόν στη δουλειά (ήτοι δίπλα στο Jumbo της Βάρης) φέρνει πάντα πολλά κομμάτια, οπότε δεν ξεμένει γρήγορα.

Μερικοί έχουν και πιο μεγάλες !!!!

Μπράβο Νίκο !!!! Καλή αρχή και μείνε σε αυτές τις επιλογές μέχρι να καταλάβεις αν πράγματι χρειάζεσαι ακριβότερα εργαλεία.
Καλές κατασκευές -bye-

Προς το παρών τα περισσότερα εργαλεία μου είναι Einhell (δραπανοκατσάβιδο 12v - κρουστικό ρεύματος 710w - σέγα) και δεν έχω παράπονο.

Το 12v θα ήθελα να είναι πιο δυνατό και στα αρνητικά ο χρόνος φόρτωσης 3-4 ώρες (με μια μπαταρία που το έχω, με έχει αφήσει πολλές φόρες - πονεμένη ιστορία) το κρουστικό είναι πολύ δυνατό και με 27,00 που το πήρα είναι vfm! Η σέγα δεν μου άρεσε (ή δεν την χρησιμοποιούσα σωστά) και την πούλησα.

Τώρα επόμενο εργαλείο είναι παλμικό κατσαβίδι μάλλον Parkside (ή εναλλακτικά το Dexter 12v, αν δεν βγάλει το lidl).

#πολυλογάς...

Χθες πήρα δυο κολωνάτα δράπανα, το ένα για έναν φίλο.
Και αυτό παρά τις επιφυλάξεις που είχα, διαβάζοντας στα ξένα φόρα (αφού εκεί τα πήραν 1-2 εβδομάδες νωρίτερα) για διάφορα προβλήματα.
Τελικά διαπίστωσα ότι δεν είχαν άδικο και μόλις μπορέσω θα τα επιστρέψω.

Η κατασκευή του θυμίζει κινέζικο εικοσαετίας (μάλλον η Grizzly δεν τα έφερε από την Κίνα αλλά από τα δάση του Βόρνεο).
Όταν και στο τελευταίο άγνωστο κινέζικο, βάση τραπέζι και σώμα είναι από μαντέμι, εδω όλα είναι από λαμαρίνα και λίγο ηλεκτροκόλληση.
Το πάχος τοιχώματος της κολώνας είναι 1 mm !!!! όταν σε μια μικρή βάση για τρυπάνια της Wolfcraft που έχω είναι 2.8.

Όσο για καθετότητα τραπεζιού κολώνας άστο καλύτερα. Με έναν ρεκτιφιέ άξονα φ16 mm στην θέση του τρυπανιού και σε μια πλάκα πάχους 10 mm με τρύπα 16,15 mm μπορεί να κατεβεί 25 mm, μετά φρακάρει.
Για πλάκα είχα ετοιμάσει και ρολόγια αλλά όταν είδα τι στρεβλώσεις δημιουργούνται με 4 kg βάρος στο τραπέζι και 10kg δύναμη τρυπήματος τα μάζεψα.

Επειδή κάτι κτύπαγε στην τροχαλία της ατράκτου όταν το έβαλα την πρώτη φορά εμπρός, την έβγαλα και εκεί είδα την ασφάλεια άξονα παραμορφωμένη και η μισή έξω από την σχισμή της.

Τα ηλεκτρικά τώρα, στον διακόπτη άμεσης απενεργοποίησης το ένα καλώδιο δεν υπάρχει περίπτωση να βγει παρά μόνο με κόψιμο γιατί αυτός που το στραβοβίδωσε έβαλε πολύ δύναμη και φράκαρε την βίδα σπάζοντας και μέρος του πλαστικού σώματος.

Στον διακόπτη του καπακιού τα καλώδια έφυγαν για πλάκα από τις κόσες λόγο κακού πρεσαρίσματος.
Επίσης σε δυο caps ένωσης καλωδίων (220V) γυμνές ''τρίχες'' από το καλώδιο ήταν έξω από τα caps.

Να τρυπήσω δεν πρόλαβα, πέρασε η ώρα.

Άντε να πω και μερικά καλά.
Είναι σχετικά αθόρυβο αν και μερικές φορές συντονίζει το καπάκι αλλά αυτό φτιάχνεται.
Το TIR του τσοκ είναι αρκετά καλό 0.04mm σε φ10 και σε 50 mm από την άκρη του τσοκ.
Οι 500 στροφές μετρήθηκαν 499.

Αξίζει τα 80Ε ? εγώ λέω όχι (όταν μάλιστα Γάλλοι και Ιταλοί το πήραν 70Ε).
Πάντως απορώ με το lidl που στην Γερμανία με μόνον 20 Ε ακριβότερα παίρνεις το μπλε πρώην αδελφάκι του με τα ίδια χαρακτηριστικά και επί πλέον μαντεμένιο και με ελάχιστες στροφές τις 280.

Τελικά τυχεροί αυτοί που πήραν το πρώτο PTBM 500 των 27kg.

Εδω να πω ότι έχω αρκετά εργαλεία (και) από τα lidl και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αξιοπρεπέστατα.
Στο συγκεκριμένο ''στράβωσα'' πιο πολύ για την λαμαρινοκατασκευή και την κολώνα του ενός χιλιοστού.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από προσωπικές απόψεις βασιζόμενες σε όση γνώση και εμπειρία έχω η δεν έχω και δεν αποτελούν προτροπή η συμβουλή σε κανέναν για το οτιδήποτε.

Ενδιαφέρον λεπτομερειες , αν ισχύουν ολα αυτα (που δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω) τότε ναι ειναι χειρότερο απο το προηγούμενο μοντελο το οποίο ειναι VFM .

Εγω παντως βρήκα απο περιέργεια το manual του πρώτου κολωνατου.... Θα έδινα άνετα και 100 . Τη βαση να δει μονο κάποιος και το τραπέζι του καταλαβαίνει.

DSCN8412.JPG

Last edited:
Πάντως απορώ με το lidl που στην Γερμανία με μόνον 20 Ε ακριβότερα παίρνεις το μπλε πρώην αδελφάκι του με τα ίδια χαρακτηριστικά και επί πλέον μαντεμένιο και με ελάχιστες στροφές τις 280.

Οντως πολύ χρήσιμες λεπτομέρειες.
Οταν λές τό μπλέ πρώην αδελφάκι του,εννοείς τό Einhell
Oντως αυτό πού τό έχω δεί στό praktiker έχει μαντεμένια βάση,άν θυμάμαι καλά νομίζω έχει δύο τροχαλίες μεταλλικές,βέβαια μονταρισμένο δέν έχω δεί τό πάχος τής κολώνας.

Άρα καλά το κατάλαβα ότι ήταν αισθητά ελαφρύτερο από το δικό μου που το σήκωσα χθες λίγο στο μαγαζί. Όταν είχα πάρει το δικό μου, ζορίστηκα να το πάω ως το αυτοκίνητο, δεν είχα πάρει καρότσι.
Κρίμα που το χαλάσανε γιατί το προηγούμενο ήταν αξιοπρεπέστατο για τα λεφτά του.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και αυτό παρά τις επιφυλάξεις που είχα, διαβάζοντας στα ξένα φόρα (αφού εκεί τα πήραν 1-2 εβδομάδες νωρίτερα) για διάφορα προβλήματα.

Η κατασκευή του θυμίζει κινέζικο εικοσαετίας (μάλλον η Grizzly δεν τα έφερε από την Κίνα αλλά από τα δάση του Βόρνεο).
Όταν και στο τελευταίο άγνωστο κινέζικο, βάση τραπέζι και σώμα είναι από μαντέμι, εδω όλα είναι από λαμαρίνα και λίγο ηλεκτροκόλληση.
Το πάχος τοιχώματος της κολώνας είναι 1 mm !!!! όταν σε μια μικρή βάση για τρυπάνια της Wolfcraft που έχω είναι 2.8.

Όσο για καθετότητα τραπεζιού κολώνας άστο καλύτερα. Με έναν ρεκτιφιέ άξονα φ16 mm στην θέση του τρυπανιού και σε μια πλάκα πάχους 10 mm με τρύπα 16,15 mm μπορεί να κατεβεί 25 mm, μετά φρακάρει.
Για πλάκα είχα ετοιμάσει και ρολόγια αλλά όταν είδα τι στρεβλώσεις δημιουργούνται με 4 kg βάρος στο τραπέζι και 10kg δύναμη τρυπήματος τα μάζεψα.

Επειδή κάτι κτύπαγε στην τροχαλία της ατράκτου όταν το έβαλα την πρώτη φορά εμπρός, την έβγαλα και εκεί είδα την ασφάλεια άξονα παραμορφωμένη και η μισή έξω από την σχισμή της.

Τα ηλεκτρικά τώρα, στον διακόπτη άμεσης απενεργοποίησης το ένα καλώδιο δεν υπάρχει περίπτωση να βγει παρά μόνο με κόψιμο γιατί αυτός που το στραβοβίδωσε έβαλε πολύ δύναμη και φράκαρε την βίδα σπάζοντας και μέρος του πλαστικού σώματος.

Στον διακόπτη του καπακιού τα καλώδια έφυγαν για πλάκα από τις κόσες λόγο κακού πρεσαρίσματος.
Επίσης σε δυο caps ένωσης καλωδίων (220V) γυμνές ''τρίχες'' από το καλώδιο ήταν έξω από τα caps.

Είναι σχετικά αθόρυβο αν και μερικές φορές συντονίζει το καπάκι αλλά αυτό φτιάχνεται.
Το TIR του τσοκ είναι αρκετά καλό 0.04mm σε φ10 και σε 50 mm από την άκρη του τσοκ.

Εδω να πω ότι έχω αρκετά εργαλεία (και) από τα lidl και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αξιοπρεπέστατα.
Στο συγκεκριμένο ''στράβωσα'' πιο πολύ για την λαμαρινοκατασκευή και την κολώνα του ενός χιλιοστού.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από προσωπικές απόψεις βασιζόμενες σε όση γνώση και εμπειρία έχω η δεν έχω και δεν αποτελούν προτροπή η συμβουλή σε κανέναν για το οτιδήποτε.

Δηλαδη τι σε χαλασε στο 1mm? Ξερεις ποσο αντεχει? H μικρη βαση της wolfcraft εχει ιδια διαμετρο κολωνα?
Σωληνα LIDL 45Χ1 , καμπτικη ροπη J ~3cm4
Σωληνα βασης φορητης 25Χ2.8 καμπτικη ροπη J ~1.2cm4
Αρα η κολωνα του lidl ειναι περιπου πανω απο 2 φορες δυνατοτερη
Αν θελεις βεβαια με 2-3 ευρω βαζεις παχυτερη.

Το ρεκτιφιε αξονακι ποσο κατεβαινει στην φορητη βαση των 50 ευρω της wolfcraft?
Γιατι απο οτι καταλαβα του lidl χανει 0.075mm στα 25mm πορεια? Δηλαδη σε ολη την κινηση 0.15? Μου κανει προσωπικα. Δεν φτιαχνω DIY ΡΟΥΛΕΜΑΝ με δραπανο και κανενα τρυπανι δεν εχει ακριβεια πανω απο 0.1mm περαν των αλεζουαρ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΕ δεν μπαινουν σε φορητα δραπανα βασης ή χειρος. Αρα ποση ακριβεια θελεις απο ενα τσοκ οταν τα τρυπανια που θα χρησιμοποιησεις εχουν πολυ λιγοτερη?

Και πραγματικα απορω τι ακριβως νομιζεις οτι αγορασες οταν πηγες να σεταρεις ρολογια για να μετρησεις καθετοτητα και στρεβλωση σε δραπανο των 80 ευρω που προοριζεται για ξυλα και λεπτα μεταλλα. Σαν να κοβεις με αλυσοπριονο και να βαζεις ριγα πανω να δεις αν χανει η κοψια. Και σε αυτο το σημειο ουτε το πρωτο δραπανο της lidl θα ηταν καλυτερο.

Οσο για το τραπεζι που λες, μου φαινεται πολυ περιεργο να εγινε λεπτη λαμαρινα οπως λες και το δραπανο να ζυγιζει 3 κιλα περισσοτερο απο το προηγουμενο.
Αν οντως το ψευτισαν τοσο πολυ δεν μπορω να πω τιποτα. Παντως αυτο που εχω το C3 ειναι 14 κιλα και με αυτο τρυπησα αξονα Φ20 καλιμπρε απολυτα καθετα και χωρις προβλημα στο τραπεζι.

Για τα ηλεκτρικα, ειναι συνηθες σε ολα τα τυπου κινας αντικειμενα να ειναι απροσεκτα μονταρισμενα. Αυτο δεν απαξιωνει το εργαλειο, οπως αντιστοιχα δεν χανει την αξια του ενα επαγγελματικο bosch που θα ερθει με λασκαρισμενη βιδα ή καλωδιο.

Εγω παντως βρήκα απο περιέργεια το manual του πρώτου κολωνατου.... Θα έδινα άνετα και 100 . Τη βαση να δει μονο κάποιος και το τραπέζι του καταλαβαίνει.

DSCN8412.JPG

Οι διαφορές του πρώτου με το δεύτερου ποιες είναι, γνωρίζει κάποιος να τις αναφέρει συνοπτικά? Είναι πια τόσο κραυγαλέες που κάνουν μπαμ? Εγώ πάντως στο δεύτερο μοντέλο που έχω (αν το λέω σωστά που μάλλον το λέω) είμαι αρκετά έως πολύ μπορώ να πω ευχαριστημένος από αυτό που αγόρασα για αυτά που πλήρωσα.... (60 ευρώ σε προσφορά λόγω του ότι συμπληρωνε ένα χρόνο λειτουργίας το κατάστημα).

Παιδιά εγώ χωρίς να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες και μετρήσεις αυτά οπτικά διαπίστωσα όταν το είδα στο μπαζαρ.
Γιαυτό και κράτησα το πρώτο που είχε βγάλει.
Τώρα πιστεύω για DIY εργασίες θα είναι καλό.

Ας διαβάζατε προηγούμενα ποστ που κάποιοι τα λέγαμε. Ευτυχώς η πολιτικη του Λίντλ στο θέμα των επιδομάτων, είναι άψογη. Να σημειώσω ότι εγώ φώναζα, που έχω παλιοτερο . Ναι αυτό με το αστείο σύστημα για το βάθος Κ τις πλαστικές τροχαλιες.
Φυσικά με 80 ευρώ τι περιμένεις; να πάρεις κολωνατο; μόνο κατ όνομα. Ατυχής ο παραλληλισμός με αλυσοπρίονο καθώς αυτό το πουλάνε για αλυσοπρίονο και όχι για radial.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δηλαδη τι σε χαλασε στο 1mm? Ξερεις ποσο αντεχει? H μικρη βαση της wolfcraft εχει ιδια διαμετρο κολωνα?

Το ρεκτιφιε αξονακι ποσο κατεβαινει στην φορητη βαση των 50 ευρω της wolfcraft?
Γιατι απο οτι καταλαβα του lidl χανει 0.075mm στα 25mm πορεια? Δηλαδη σε ολη την κινηση 0.15? Μου κανει προσωπικα. Δεν φτιαχνω DIY ΡΟΥΛΕΜΑΝ με δραπανο και κανενα τρυπανι δεν εχει ακριβεια πανω απο 0.1mm περαν των αλεζουαρ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΕ δεν μπαινουν σε φορητα δραπανα βασης ή χειρος. Αρα ποση ακριβεια θελεις απο ενα τσοκ οταν τα τρυπανια που θα χρησιμοποιησεις εχουν πολυ λιγοτερη?

Και πραγματικα απορω τι ακριβως νομιζεις οτι αγορασες οταν πηγες να σεταρεις ρολογια για να μετρησεις καθετοτητα και στρεβλωση σε δραπανο των 80 ευρω που προοριζεται για ξυλα και λεπτα μεταλλα. Σαν να κοβεις με αλυσοπριονο και να βαζεις ριγα πανω να δεις αν χανει η κοψια. Και σε αυτο το σημειο ουτε το πρωτο δραπανο της lidl θα ηταν καλυτερο.

Οσο για το τραπεζι που λες, μου φαινεται πολυ περιεργο να εγινε λεπτη λαμαρινα οπως λες και το δραπανο να ζυγιζει 3 κιλα περισσοτερο απο το προηγουμενο.
Αν οντως το ψευτισαν τοσο πολυ δεν μπορω να πω τιποτα. Παντως αυτο που εχω το C3 ειναι 14 κιλα και με αυτο τρυπησα αξονα Φ20 καλιμπρε απολυτα καθετα και χωρις προβλημα στο τραπεζι.

Για τα ηλεκτρικα, ειναι συνηθες σε ολα τα τυπου κινας αντικειμενα να ειναι απροσεκτα μονταρισμενα. Αυτο δεν απαξιωνει το εργαλειο, οπως αντιστοιχα δεν χανει την αξια του ενα επαγγελματικο bosch που θα ερθει με λασκαρισμενη βιδα ή καλωδιο.

δύο πάρα πολύ ωραία ποστ...από αυτά που λείπουν αισθητά από τότε που αποχώρησε η Αγάπη....μακάρι να αυξηθούν σε αριθμό.

Θα μπορούσα και εγώ να χρησιμοποιήσω φυσική λυκείου (στην εποχή μου ήταν Γυμνάσιο και κάπου έχω τον Μάζη-Περιστεράκη) αλλά αφού έκανες τον κόπο δεν θα ήταν καλύτερο να υπολογίσεις την απόκλιση σε mm της ελαστικής παραμόρφωσης από Χ δύναμη πχ 25 kg ώστε κάποιος που δεν θυμάται η δεν τα διδάχθηκε καθόλου να καταλάβει την επίδραση της διαφοράς του πάχους?
H μικρη βαση της wolfcraft εχει ιδια διαμετρο κολωνα? .
Και μόνος σου απαντάς :
Σωληνα βασης φορητης 25Χ2.8 καμπτικη ροπη J ~1.2cm4.
Ξανακάντο με 40Χ2.8

Και τώρα θέλεις να πείσεις ότι μια χαρά είναι η κολώνα του ενός mm αφού εάν ήταν 2 η 3mm πιο χοντρή θα .......τι?
Εάν σε έμενα στοιχίζει τόσο στον κινέζο πόσο 10 λεπτά?
BTW Θα μου πεις που μπορώ να βρω????????

Το ρεκτιφιε αξονακι ποσο κατεβαινει στην φορητη βαση των 50 ευρω της wolfcraft? .
Που να ξέρω? δεν είχα ποτέ φορητό με 16αρι τσοκ και μάλλον δεν υπάρχει.
Αυτό σημαίνει ότι η τρύπα των 16 mm θα βγει 16.315 mm και αυτό στατικά, σε πραγματικές συνθήκες το άθροισμα των παραμορφώσεων μάλλον θα περάσει τα 17 mm.

Για πλάκα είχα ετοιμάσει και ρολόγια αλλά όταν είδα τι στρεβλώσεις δημιουργούνται με 4 kg βάρος στο τραπέζι και 10kg δύναμη τρυπήματος τα μάζεψα. .
Αυτό μάλλον δεν θα το είδες, πάντως πιο κάτω που λέω για το μικρό runout του τσοκ δεν σε χάλασε καθόλου το ρολόι.
δραπανο των 80 ευρω που προοριζεται για ξυλα και λεπτα μεταλλα
με αυτο τρυπησα αξονα Φ20 καλιμπρε απολυτα καθετα και χωρις προβλημα στο τραπεζι.
Ε τότε είναι κελεπούρι και ξύλα και Φ20 άξονες, μάλλον θα το κρατήσω και θα χαρίσω το strands.
Είσαι σίγουρος ότι έχεις το C3? μήπως να το ξανά έβλεπες?

Αμ και στο βάρος δεν τα λένε καλά.
16 kg το βρίσκω και με την μέγγενη-βιδες .8 kg πάει 16.8 kg
Η βάση τώρα με το τραπέζι και την κολώνα ζυγίζουν μόνον 3.7 kg, ενώ η βάση της Wolfcraft που έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις πάει στα 7.2 kg.
Δίκιο έχεις, το ίδιο πράγμα είναι με μια λασκαρισμένη βίδα, εξάλλου με την αξία θα ασχοληθούν οι κληρονόμοι!
Εννοείτε πάντα φιλικά!
Κάποια στιγμή θα γράψω και για αυτό το ''περίφημο'' VFM πως φτιάχτηκε, γιατί και από ποιους προωθείτε.

Κάποια στιγμή θα γράψω και για αυτό το ''περίφημο'' VFM πως φτιάχτηκε, γιατί και από ποιους προωθείτε.
εγώ πιστεύω ότι είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση το VFM, δεν μπορεί να οριστεί απόλυτα.

Θα μπορούσα και εγώ να χρησιμοποιήσω φυσική λυκείου (στην εποχή μου ήταν Γυμνάσιο και κάπου έχω τον Μάζη-Περιστεράκη) αλλά αφού έκανες τον κόπο δεν θα ήταν καλύτερο να υπολογίσεις την απόκλιση σε mm της ελαστικής παραμόρφωσης από Χ δύναμη πχ 25 kg ώστε κάποιος που δεν θυμάται η δεν τα διδάχθηκε καθόλου να καταλάβει την επίδραση της διαφοράς του πάχους?

Και μόνος σου απαντάς :

Ξανακάντο με 40Χ2.8

Και τώρα θέλεις να πείσεις ότι μια χαρά είναι η κολώνα του ενός mm αφού εάν ήταν 2 η 3mm πιο χοντρή θα .......τι?
Εάν σε έμενα στοιχίζει τόσο στον κινέζο πόσο 10 λεπτά?
BTW Θα μου πεις που μπορώ να βρω????????

Που να ξέρω? δεν είχα ποτέ φορητό με 16αρι τσοκ και μάλλον δεν υπάρχει.

Αυτό σημαίνει ότι η τρύπα των 16 mm θα βγει 16.315 mm και αυτό στατικά, σε πραγματικές συνθήκες το άθροισμα των παραμορφώσεων μάλλον θα περάσει τα 17 mm.

Αυτό μάλλον δεν θα το είδες, πάντως πιο κάτω που λέω για το μικρό runout του τσοκ δεν σε χάλασε καθόλου το ρολόι.

Ε τότε είναι κελεπούρι και ξύλα και Φ20 άξονες, μάλλον θα το κρατήσω και θα χαρίσω το strands.

Είσαι σίγουρος ότι έχεις το C3? μήπως να το ξανά έβλεπες?

Αμ και στο βάρος δεν τα λένε καλά.
16 kg το βρίσκω και με την μέγγενη-βιδες .8 kg πάει 16.8 kg
Η βάση τώρα με το τραπέζι και την κολώνα ζυγίζουν μόνον 3.7 kg, ενώ η βάση της Wolfcraft που έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις πάει στα 7.2 kg.

Δίκιο έχεις, το ίδιο πράγμα είναι με μια λασκαρισμένη βίδα, εξάλλου με την αξία θα ασχοληθούν οι κληρονόμοι!
Εννοείτε πάντα φιλικά!

Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο συγκρινει ο φιλος απο πανω και το βγαζει αχρηστο αλλα κανει συγκρισεις με οτι απιθανο του ερθει στο μυαλο.

Αρχικα λεει πως η σωληνα wolfcraft εχει παχος 2.8 και του βρωμαει που του lidl ειναι 1mm.
Του λες ειναι πιο δυνατη απο την wolfcraft και λεει εγω θελω 2.8mm στου lidl και να υπολογισουμε και αποκλιση με 25 κιλα για να κανει τι???? γιατι οχι με 50? με 100?
Και εγω θελω 5mm για να παω την αποκλιση απο 0.1mm σε 0.01mm και η ΝΑΣΑ θελει μασιφ αξονα στο φεγγαρι να τρυπησει για πετρελαιο.
Τι να κανουμε τωρα που αυτη η σωληνα αρκει για το 16αρι τσοκ και δεν καταλαβαΙνει οτι ολα αυτα που του βρωμανε ειναι φυσιολογικα για ενα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΗΤΟ ΔΡΑΠΑΝΟ που κοστιζει 80 ευρω και εχει υπολογιστει να ειναι οσο ελαφρυτερο παιρνει για μικροτερο κοστος.

Και μια απορια, αφου δεν εχεις φορητο με 16αρι τσοκ και δεν εχεις και σταθερο να υποθεσω, την τρυπα την 16.15 σε 10mm που την αποκτησες? Τα ρολογια? Γιατι φαινεται οτι εχεις εξοπλισμο μηχανουργειου και μαλλον εχεις μπερδεψει το ραντιαλ που βλεπεις εκει με τα 17 κιλα του parkside.

Eχω το B2 και οχι το C3. Η βαση του μου φαινεται μια χαρα και δεν με ενδιαφερει ποσο ζυγιζει γιατι οτι εχω τρυπησει δεν εχει λυγισει και δεν εχει φυγει απο την θεση της. Βεβαια δεν εκανα τεστ να ανεβω να χοροπηδησω πανω στο δραπανο και δεχομαι οτι το πρωτο που αναφερεις οτι ειχε μαντεμενια βαση και μεγαλυτερη σιγουρα θα ηταν πιο σταθερο και πιθανως θα μπορουσε να ανοιξει τρυπες και ο γκοτζιλα, αν βεβαια πρωτα δεν εσπαζαν τα χερουλια στο συστημα κατεβασματος.

Οσο για της στροφες που μετρησες και ειναι 499 και οχι 500. Εδω σου δινω απολυτο δικιο. Και εγω κραταω ακριβες αρχειο ποσες στροφες κανει το δραπανο και καθε 100.000 του κανω σερβις. Τωρα αν κανει 499 σημανει οτι θα του κανω σερβις 200 στροφες νωριτερα πραγμα που μου πεταει εξω τον προυπολογισμο.
Για το βαρος τωρα. Αλλη μεγαλη ανακαλυψη. Δεν ειναι 17 κιλα και ειναι 16.8???? Πω ρε φιλε που πηγαν τα 200γραμμαρια? Ασε ξερω....Τα κεφαλια στις βιδες ειναι 0.1 μικροτερα και οι βιδες 0.5mm κοντιτερες. Το τσοκ εχει 1 δοντι παραπανω και η μεγγενη λεπτοτερα μεταλλα 0.214m. Απατεωνες σου λεω.

Ωστε η βαση της wofcraft ζυγιζει 7.2 κιλα? Το βαρυτερο ειναι καλυτερο? Σου εξηγησα οτι η σωληνα 45x1 ειναι δυνατοτερη 2+ φορες απο την 25x2.8. Να σου πω οτι ειναι και 20% ελαφρυτερη.

Και θα σου προτινα πριν συνεχισεις σε μοριακη αναλυση των μεταλλων και φασματικη αναλυση και πριν αποφασισεις στην θεωρια οτι αν τρυπησεις με Φ16 θα κανεις τρυπα Φ17 να δοκιμασεις στην πραξη να κανεις μια. Που ξερεις μπορει και να βγει 16.