Θα μπορούσα και εγώ να χρησιμοποιήσω φυσική λυκείου (στην εποχή μου ήταν Γυμνάσιο και κάπου έχω τον Μάζη-Περιστεράκη) αλλά αφού έκανες τον κόπο δεν θα ήταν καλύτερο να υπολογίσεις την απόκλιση σε mm της ελαστικής παραμόρφωσης από Χ δύναμη πχ 25 kg ώστε κάποιος που δεν θυμάται η δεν τα διδάχθηκε καθόλου να καταλάβει την επίδραση της διαφοράς του πάχους?
Και μόνος σου απαντάς :
Ξανακάντο με 40Χ2.8
Και τώρα θέλεις να πείσεις ότι μια χαρά είναι η κολώνα του ενός mm αφού εάν ήταν 2 η 3mm πιο χοντρή θα .......τι?
Εάν σε έμενα στοιχίζει τόσο στον κινέζο πόσο 10 λεπτά?
BTW Θα μου πεις που μπορώ να βρω????????
Που να ξέρω? δεν είχα ποτέ φορητό με 16αρι τσοκ και μάλλον δεν υπάρχει.
Αυτό σημαίνει ότι η τρύπα των 16 mm θα βγει 16.315 mm και αυτό στατικά, σε πραγματικές συνθήκες το άθροισμα των παραμορφώσεων μάλλον θα περάσει τα 17 mm.
Αυτό μάλλον δεν θα το είδες, πάντως πιο κάτω που λέω για το μικρό runout του τσοκ δεν σε χάλασε καθόλου το ρολόι.
Ε τότε είναι κελεπούρι και ξύλα και Φ20 άξονες, μάλλον θα το κρατήσω και θα χαρίσω το strands.
Είσαι σίγουρος ότι έχεις το C3? μήπως να το ξανά έβλεπες?
Αμ και στο βάρος δεν τα λένε καλά.
16 kg το βρίσκω και με την μέγγενη-βιδες .8 kg πάει 16.8 kg
Η βάση τώρα με το τραπέζι και την κολώνα ζυγίζουν μόνον 3.7 kg, ενώ η βάση της Wolfcraft που έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις πάει στα 7.2 kg.
Δίκιο έχεις, το ίδιο πράγμα είναι με μια λασκαρισμένη βίδα, εξάλλου με την αξία θα ασχοληθούν οι κληρονόμοι!
Εννοείτε πάντα φιλικά!
Κάποια στιγμή θα γράψω και για αυτό το ''περίφημο'' VFM πως φτιάχτηκε, γιατί και από ποιους προωθείτε.
Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο συγκρινει ο φιλος απο πανω και το βγαζει αχρηστο αλλα κανει συγκρισεις με οτι απιθανο του ερθει στο μυαλο.
Αρχικα λεει πως η σωληνα wolfcraft εχει παχος 2.8 και του βρωμαει που του lidl ειναι 1mm.
Του λες ειναι πιο δυνατη απο την wolfcraft και λεει εγω θελω 2.8mm στου lidl και να υπολογισουμε και αποκλιση με 25 κιλα για να κανει τι???? γιατι οχι με 50? με 100?
Και εγω θελω 5mm για να παω την αποκλιση απο 0.1mm σε 0.01mm και η ΝΑΣΑ θελει μασιφ αξονα στο φεγγαρι να τρυπησει για πετρελαιο.
Τι να κανουμε τωρα που αυτη η σωληνα αρκει για το 16αρι τσοκ και δεν καταλαβαΙνει οτι ολα αυτα που του βρωμανε ειναι φυσιολογικα για ενα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΗΤΟ ΔΡΑΠΑΝΟ που κοστιζει 80 ευρω και εχει υπολογιστει να ειναι οσο ελαφρυτερο παιρνει για μικροτερο κοστος.
Και μια απορια, αφου δεν εχεις φορητο με 16αρι τσοκ και δεν εχεις και σταθερο να υποθεσω, την τρυπα την 16.15 σε 10mm που την αποκτησες? Τα ρολογια? Γιατι φαινεται οτι εχεις εξοπλισμο μηχανουργειου και μαλλον εχεις μπερδεψει το ραντιαλ που βλεπεις εκει με τα 17 κιλα του parkside.
Eχω το B2 και οχι το C3. Η βαση του μου φαινεται μια χαρα και δεν με ενδιαφερει ποσο ζυγιζει γιατι οτι εχω τρυπησει δεν εχει λυγισει και δεν εχει φυγει απο την θεση της. Βεβαια δεν εκανα τεστ να ανεβω να χοροπηδησω πανω στο δραπανο και δεχομαι οτι το πρωτο που αναφερεις οτι ειχε μαντεμενια βαση και μεγαλυτερη σιγουρα θα ηταν πιο σταθερο και πιθανως θα μπορουσε να ανοιξει τρυπες και ο γκοτζιλα, αν βεβαια πρωτα δεν εσπαζαν τα χερουλια στο συστημα κατεβασματος.
Οσο για της στροφες που μετρησες και ειναι 499 και οχι 500. Εδω σου δινω απολυτο δικιο. Και εγω κραταω ακριβες αρχειο ποσες στροφες κανει το δραπανο και καθε 100.000 του κανω σερβις. Τωρα αν κανει 499 σημανει οτι θα του κανω σερβις 200 στροφες νωριτερα πραγμα που μου πεταει εξω τον προυπολογισμο.
Για το βαρος τωρα. Αλλη μεγαλη ανακαλυψη. Δεν ειναι 17 κιλα και ειναι 16.8???? Πω ρε φιλε που πηγαν τα 200γραμμαρια? Ασε ξερω....Τα κεφαλια στις βιδες ειναι 0.1 μικροτερα και οι βιδες 0.5mm κοντιτερες. Το τσοκ εχει 1 δοντι παραπανω και η μεγγενη λεπτοτερα μεταλλα 0.214m. Απατεωνες σου λεω.
Ωστε η βαση της wofcraft ζυγιζει 7.2 κιλα? Το βαρυτερο ειναι καλυτερο? Σου εξηγησα οτι η σωληνα 45x1 ειναι δυνατοτερη 2+ φορες απο την 25x2.8. Να σου πω οτι ειναι και 20% ελαφρυτερη.
Και θα σου προτινα πριν συνεχισεις σε μοριακη αναλυση των μεταλλων και φασματικη αναλυση και πριν αποφασισεις στην θεωρια οτι αν τρυπησεις με Φ16 θα κανεις τρυπα Φ17 να δοκιμασεις στην πραξη να κανεις μια. Που ξερεις μπορει και να βγει 16.