Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Και εγώ παρακολουθώ τη συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τα Parkside εργαλεία μου έχουν επιτρέψει να πειραματιστώ και να μάθω τεχνικές, που δεν θα μπορούσα να μάθω με άλλες μάρκες, λόγω κόστους.

Εδώ είναι όλη η σημασία όσων γράφτηκαν εδώ μέσα συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου.

Θα απαντήσω μόνο στον φίλο μου τον Νεκ τον ποιοτικό :flipout::flipout:
Συμφωνώ απόλυτα ότι αγόρασα τέσσερα δράπανα για να μην ξεμείνω όταν μου χαλάσει το ένα και με αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να πάρω ένα "ποιοτικό" ....πες μου όμως τι θα έκανα στην περίπτωση που μου χάλαγε το ποιοτικό στην μέση της δουλειάς...και δεν είχα άλλο :flipout::flipout:

Όχι ρε μην μου πεις .....ξέρω... δεν θα χάλαγε !!!!:flipout::flipout:

Και εδώ καλό θα είναι να σταματήσει η αντιπαράθεση ....δεν βγάζει πουθενά -bye--bye-
Αγάπη σε όλους και καλά μαστορέματα με φτηνά ή ακριβά εργαλεία.

Last edited:
Εδώ είναι όλη η σημασία όσων γράφτηκαν εδώ μέσα συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου.

Θα απαντήσω μόνο στον φίλο μου τον Νεκ τον ποιοτικό :flipout::flipout:
Συμφωνώ απόλυτα ότι αγόρασα τέσσερα δράπανα για να μην ξεμείνω όταν μου χαλάσει το ένα και με αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να πάρω ένα "ποιοτικό" ....πες μου όμως τι θα έκανα στην περίπτωση που μου χάλαγε το ποιοτικό στην μέση της δουλειάς...και δεν είχα άλλο :flipout::flipout:

Όχι ρε μην μου πεις .....ξέρω... δεν θα χάλαγε !!!!:flipout::flipout:

Και εδώ καλό θα είναι να σταματήσει η αντιπαράθεση ....δεν βγάζει πουθενά -bye--bye-
Αγάπη σε όλους και καλά μαστορέματα με φτηνά ή ακριβά εργαλεία.

Περιεργη η αποψη σου παντως.
Να υποθεσω πως τα φορτιζεις και τα τεσσερα οποτε θελεις να δουλεψεις? τα εχεις αριθμησει? πως διαχειριζεσαι τις μπαταριες? κανεις rotation για να δουλευουν ολα? Και αν τελικα δεν χαλασει κανενα ποιος ειναι ο χαμενος? Εσυ που δουλευεις με 1 parkside των 40 ευρω που σου κοστισε 160 ευρω η ο αλλος που εχει 1 bosch των 160 σε ολα καλυτερο? Και ποιος θα εχει 1 λειτουργικη μπαταρια μετα απο 5 χρονια? Γιατι κατι μου λεει πως σε 3 χρονια θα χρειαστεις μπαταριες που δεν θα βρισκεις και λογικα θα παρεις 4 δραπανα απο την νεα σειρα του Lidl. Ο αλλος ομως ακομα θα εχει το Bosch με την ιδια μπαταρια.
Γιατι οταν αγοραζεις δεν αγοραζεις επειδη ξερεις οτι θα χαλασει αλλα το αντιθετο.
Router και δισκοπριονα παλι 4? Δεν νομιζω...και θεωρω οτι το ειπες για αστειο. Παντως αν οντως εχεις παρει 4 δραπανα lidl εισαι πολυ φαουλ.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για τον φιλο που εγραψε οτι εαν του σκασει ο μαστορας με εργαλεια του LIDL θα τον πληρωσει με τιμη LIDL. Τοτε φιλε μου αγορασε ενα εργαλειο και εαν μπορεις κανε τη δουλεια μονο σου. Οταν πας στον οδοντιατρο τσεκαρεις τι μηχανηματα εχει και μετα πληρωνεις αναλογως, ή μηπως ψαχνεις πιο συνεργειο εχει εργαλεια WURTH και FACOM για να πας το αυτοκινητο σου για service?
Αδελφέ Σώφρον, πιστεύω πως δεν έχουμε να χωρίσουμε ή να μοιράσουμε κάτι :)
Προφανώς και ο,τι μπορώ το κάνω μόνος, γι αυτό είμαι και εδώ :)
Και προφανώς δεν κάνω κανένα διαχωρισμό μεταξύ τεχνικού και οδοντίατρου, όταν πληρώνω τα ανάλογα, έχω τις ανάλογες απαιτήσεις. Αυτό που είπα είναι, ότι δεν δέχομαι να ακριβοπληρώνω φτηνοδουλειές, και αν θες την άποψή μου για την Facom και την Wurth...
Είναι καλούτσικες, πολύ υπερτιμημένες όμως για την ποιότητα που προσφέρουν.

Θεωρώ ότι τα εργαλεία από τα lidl, καλό είναι να συγκρίνονται με αντίστοιχα ερασιτεχνικά εργαλεία.
ΠΧ το 20V κρουστικό (που έχω) συγκριτικά με ένα AEG (ή Ridgid στην Αμερική) 18V που είχα στα χέρια μου, δεν είδα καμία διαφορά που να δικαιολογεί την 3πλασια διαφορά στη τιμή. Αν το συγκρίνω με ένα Dewalt είναι σχεδόν 50% πιο βαρύ (και γενικά πιο ογκώδες) που στη πολύωρη χρήση θα κουράσει (μέρα με τη νύχτα).

Αν λοιπόν συγκρίνουμε τα Parkside, με ερασιτεχνικά εργαλεία σίγουρα κερδίζουν τα Parkside.

Σε γενικές γραμμές όμως πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο οι εταιρίες επαγγελματικών εργαλείων, να βρίσκουν/επενδύουν/εξειδικεύονται σε ένα είδος εργαλείων έκαστη, όπως πχ η rupes αλοιφαδόροι, festool σχεδόν κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλα αυτο με τους επαγγελματιες ειναι πολυ ευκολο να εξηγηθει.
Πρωτον μιλαμε για συγκεκριμενες ομαδες επαγγελματιων που χρησιμοποιουν τα λεγομενα μη ακριβειας εργαλεια τυπου δραπανα και δραπανοκατσαβιδα. Μη μου πεις οτι ειδες κανεναν να βαφει αυτοκινητο με πιστολι parkside ή μηχανουργειο με παχυμετρο Lidl.
Δευτερον, οταν καποιος επαγγελαμτιας ειχε 10 δουλειες το μηνα και δεν προλαβαινε αγοραζε το καλυτερο και αποδοτικοτερο εργαλειο και επειδη μπορουσε αλλα και επειδη αυτο το εργαλειο απεδιδε τα μεγιστα. Τωρα που ψαχνει με το τουφεκι για 1 δουλεια παιρνει το parkside και λεει και ευχαριστω που εχει να φαει και σαν συνολο το εργαλειο του βγαινει ακριβοτερο αφου εχει 10 φορες λιγοτερη δουλεια και παιρνει εργαλειο lidl 5 φορες φτηνοτερο. Αν δεν εχεις δουλεια το φτηνοτερο και VFM κατσαβιδι ειναι το χειρος.

Δεν μπορώ ούτε να συμφωνήσω αλλά ούτε και να διαφωνήσω μαζί σου μιας οι παραστάσεις και οι εικόνες που έχω είναι σχετικά περιορισμένες αφού η παρουσία του εν λόγω καταστήματος στην Σύρο μετρά μόλις δύο χρόνια. Η παρουσία όμως των εργαλείων σε πλήθος επαγγελματικών εργαλείων βάνει ραγδαίος αυξανόμενη μετά βεβαιότητος. Προφανώς και να ισχύει αυτό για τους λόγους που αναφέρεις παραπάνω εσύ. :2thumb22sup:

Έχουν γραφτεί πολλές σωστές απόψεις και αυτή την φορά που άνοιξε για νιοστή φορά η συγκεκριμένη συζήτηση.

Όσο οι απόψεις ακούγονται (ή καλύτερα διατυπωνονται) με κόσμιο τρόπο και χωρίς προσωπικές επιθέσεις εγώ τουλάχιστον το απολαμβάνω αφού μου δίνεται η δυνατότητα να δω πως σκαιφτετε και ο υπόλοιπος κόσμος.

Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει ξανά εδώ στο φόρουμ, έχω τελειώσει μηχανολογος μηχανικός στο πολυτεχνείο και διατηρώ ένα τεχνικό γραφείο.

Λόγω επαγγέλματος έχω καθημερινή επαφή με ανθρώπους του τεχνικού κλάδου (υδραυλικούς ηλεκτρολογους κτλ) που απασχολουνται όμως σε μικρής κλίμακας έργα, δλδ οικιακά και μικρά εμπορικά. Επίσης λόγω της αγάπης μου για τις κατασκευές έχω αρκετά εργαλεία συναφή ή μη με το επάγγελμα μου φθηνά ερασιτεχνικά αλλά και ακριβά επαγγελματικά όλα εκ των οποίων βλέπουν ελάχιστη "δράση".

Λοιπόν τι έχω διαπιστώσει εγώ και μερικές απόψεις μου σκέψεις :

1) τι μάρκα είναι τα εργαλεία του τεχνίτη τα κοιτάει και μετράει μόνο στους λίγους που πραγματικά ασχολούνται με εργαλεια (είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά). Ο περισσότερος κόσμος ούτε ξέρει ούτε καταλαβαίνει την διαφορά ούτε τον νοιάζει.
2) πολύ σωστά αναφέρθηκε εδώ πως τα εργαλεια δεν κάνουν τον μάστορα και πως το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα ανάλογο της ποιότητας των εργαλείων το οποίο όμως ισχύει μέχρι ένα σημείο. Γιατί το αποτέλεσμα είναι συνδυασμός τέχνης και εξοπλισμού ειδικά στον επαγγελματικό τομέα όπου ο χρόνος δεν είναι απείρως.
3) αρκετοί επαγγελματίες που δουλεύουν με πολύ φθηνά εργαλεία είναι από ανάγκη όχι από επιλογή. Γνωρίζουν ότι υπάρχουν διάφορες αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν τα ποσά που απαιτούνται και βολεύονται με πολύ φθηνά τα οποία κιόλας αγαπάνε λόγω τιμής όχι απόδοσης. Το ότι δεν μπορούν να διαθέσουν τα απαραίτητα χρήματα για την αγορά ενώς καλού εργαλείου μπορεί να οφείλεται σε κακή διαχείριση, στις χαμηλές τιμές των εργολαβιων στο ότι βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους και βολεύονται με ότι έχει μείνει κτλ.
4) εργαλείο που χρησιμοποιεί κάποιος επαγγελματίας σε καθημερινή χρήση δεν γίνεται να είναι lidl einhel κτλ αφού δεν αντέχει. Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ μιλάω για τα καθημερινης χρήσης εργαλεία. Για παράδειγμα ένας υδραυλικός που μπορεί να κόψει ένα σανιδακι μια φορά το μήνα μπορεί να έχει σεγα parkside αφού την χρησιμοποιεί ελάχιστα αλλά και κάνεις δεν περιμένει από αυτόν ξυλουργική υψηλού επιπέδου. Αντίθετα δεν γίνεται να έρθει να δουλέψει με τσιμπιδες Ινδίας εκτός και αν το πρωί τις ξέχασε να πάρει τις δικές του και μπήκε σε ένα χρωματοπωλειο και πήρε μια να βγάλει την μέρα.
5)προφανώς και υπάρχουν αρκετά διαμάντια στα φθηνά εργαλεία και δεν είναι όλα τα φθηνά ίδια. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετά ακριβά εργαλεία που δεν αξίζουν ούτε τα μισά από τα χρήματα που ζητάνε. Με λίγα λόγια υπάρχουν εξαιρέσεις και όχι λίγες και στις δύο κατηγορίες (ακριβά και φθηνά εργαλεία)
6) κάποιος για να κρίνει ένα εργαλείο αν είναι καλό και αν αξίζει πρέπει να είναι καλός στην δουλειά του - τέχνη. Φέρνω ένα παράδειγμα δικό μου, η πρώτη γκαζοταναλια που πήρα ήταν της Stanley μέτριας ποιότητας η οποία στα μάτια μου και στα χέρια μου φαινόταν πολύ καλή και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί χρειάζεται να πάρω knipex . Με το καιρό και όσο την δούλευα περισσότερο κατάλαβα ότι ήταν κάτω του μετρίου. Όταν αγοράσα knipex γιατί πλέον άλλαξαν οι απαιτήσεις μου αλλά και η δεξιότητα μου η Stanley μου φάνηκε σκουπίδι (την οποία βέβαια την κράτησα για αρκετό καιρό μέχρι που τεκίλα χάλασε. Την κράτησα μέχρι να χαλάσει όχι επειδή ήταν καλό εργαλείο αλλά λόγω προσωπικής αδυναμίας μου να πετάξω ακόμα και το χειρότερο κινέζικο καταβιδη). Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν το lidl βγάζει ένα εργαλείο από τους 100 που θα το αγοράσουν ένα μεγάλο ποσοστό (70%) θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι γιατι δεν θα το χρησιμοποιήσουν καθόλου ή θα το χρησιμοποιήσουν πολύ λίγο ή δεν ξέρουν τι να περιμένουν από αυτό που αγόρασαν λόγω απειρίας αλλά και απουσίας μέτρου σύγκρισης με κάτι άλλο. Το υπόλοιπο 30% είναι που έχει την δυνατότητα και τις γνώσεις να αξιολογήσει ένα εργαλείο. (μην κρίνεται πάντα από τον εαυτό σας υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που για να βάλει ένα ράφι στο δωμάτιο του ψάχνει μάστορα ή φίλο με εργαλεία)

Τώρα στην δική μου προσωπική συλλογή έχω πάρει φθηνά εργαλεία τα οποία τα έχω ευχαριστηθεί πάρα πολύ και πραγματικά άξιζαν μέχρι τελευταίο λεπτό τα χρήματα τους. Για παράδειγμα το δεκαβολτο δραπανοκατσαβιδο της dexter με μπαταρία λιθιου. Έχει 55 ευρώ και μετά από 5 χρόνια πολύ σκληρής χρήσης λειτουργεί ακόμα (απλά λειτουργεί ε δεν έχει καμία σχέση με το πως ήταν καινούργιο). Έχω πάρει όμως και ωραιότατες φθηνές φόλες όπως ένα παγκοπριονο shepach το οποίο ήταν ότι πιο τρομακτικό έχω δουλέψει ποτέ μου. Από ακριβά γενικά δεν είμαι των υπερβολών και δεν έχω πάρει κάτι που να κλαίω τα λεφτά μου αλλά σε αυτό βοηθά πολύ και η έρευνα αγοράς σε YouTube φόρουμ κτλ (στα επώνυμα εργαλεία επειδή η κυκλοφορία είναι παγκόσμια αν κάτι δεν είναι και πολύ της προκοπής η βρώμα κυκλοφορεί γρήγορα)

Τελος επειδή αναφέρθηκε αρκετές φορές το ακονιστηρη του lidl για τρυπάνια οκ για μαχαίρια δεν θα έβαζα ούτε μαχαίρι του 1ευρω μέσα για ακόνισμα.

Το έγραψα και εγώ το σεντόνι μου καλή συνέχεια παιδιά!

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα συμφωνήσω με τον Death (επ´ευκαιρία χαιρετισμούς στον πατέρα σου !!) , γενικώς σε όλα .
ΑΛΛΑ , πέρσι με μια καλή προσφορά βρήκα ένα dewalt 710 στα 60 ευρώνια , μαζί με μια μπαταρία πήγε 85 ευρώ . Το dexter κόστισε 55 και το dewalt 85 , ποιο πρέπει να διαλέξει κανείς? Θέλω να πω , ότι επειδή το κομμάτι του DYI είναι τεράστιο , και οι μεγάλες εταιρείες χτυπάνε στα ίσια τόσο το ερασιτεχνικό όσο και το επαγγελματικό τομέα . Και μπορούν να το κάνουν λόγω Κίνας , μη γελιόμαστε , οι Κινέζοι μας έδωσαν τη δυνατότητα να αγοράζουμε μηχανήματα που πριν ούτε να τα ονειρευτείς μπορούσες .Εδώ , φτάσαμε στο σημείο να πωλούνται Μορσοτρύπανα ερασιτεχνικά στα 300 ευρώ , όταν παλιά τα συγκεκρριμένα μηχανήματα ήταν απλησίαστα για τον ερασιτέχνη.
Αλλά να βλέπω και μάστορα , επαγγελματία , να επισκευάζει υδρορροή με δράπανο Bulle , (τοχω ξαναγράψει ) ε , χτυπάει κάπως , πως να το κάνουμε . Και όταν του είπα , "ρε μάστορα πάρε και κάνα Bosch , να κάνεις δουλειά " , μου λέει "γιατί , μια χαρά είναι κιαυτό , σιγά μη δώσω λεφτά ". Και χτυπιόταν μια ώρα , να κάνει μια τρύπα . Ε, δεν τον λες και σούπερ επαγγελματία αυτόν ρε μπόις , πως να το κάνουμε . Από την άλλη , πετυχαίνω ένα μάστορα , που ανακαίνιζε ένα μαγαζί στην πλατεία Καλογήρων . Ανοιγμένα , στερεωμένα τα stands και πάνω το Dewalt 780 το φαλτσοπρίονο. Άλλη κλάση , άλλη κατηγορία μάστορα.
Τελοςπάντων δεν τελειώνει ποτέ αυτή η κουβέντα .

Περιεργη η αποψη σου παντως.
Να υποθεσω πως τα φορτιζεις και τα τεσσερα οποτε θελεις να δουλεψεις? τα εχεις αριθμησει? πως διαχειριζεσαι τις μπαταριες? κανεις rotation για να δουλευουν ολα? Και αν τελικα δεν χαλασει κανενα ποιος ειναι ο χαμενος? Εσυ που δουλευεις με 1 parkside των 40 ευρω που σου κοστισε 160 ευρω η ο αλλος που εχει 1 bosch των 160 σε ολα καλυτερο? Και ποιος θα εχει 1 λειτουργικη μπαταρια μετα απο 5 χρονια? Γιατι κατι μου λεει πως σε 3 χρονια θα χρειαστεις μπαταριες που δεν θα βρισκεις και λογικα θα παρεις 4 δραπανα απο την νεα σειρα του Lidl. Ο αλλος ομως ακομα θα εχει το Bosch με την ιδια μπαταρια.
Γιατι οταν αγοραζεις δεν αγοραζεις επειδη ξερεις οτι θα χαλασει αλλα το αντιθετο.
Router και δισκοπριονα παλι 4? Δεν νομιζω...και θεωρω οτι το ειπες για αστειο. Παντως αν οντως εχεις παρει 4 δραπανα lidl εισαι πολυ φαουλ.

Εχω το δραπανοκατσάβιδο των 18V και το παλμικό, το μικρό 12V και το σκαπτικό ρεύματος ... άμα κάποιο χαλάσει δεν θα πάρω άλλα τέσσερα αλλά θα πάω σε "ποιοτικό" !!! Parkside παίρνεις στην αρχή ...μετά ...δεν θα αναφέρω μάρκα γιατί υπάρχουν πολλές λέσχες εδώ :flipout::flipout:
Ρούτερ και δισκοπρίονο έχω από ένα parkside τα οποία δουλεύουν ....όταν χρειάστηκα κάτι καλύτερο πήγα εδώ

Uk7gMuT.jpg

Ντάξει ... πες με φάουλ .... μου αρέσει ... εσύ πάλι άμα δεν είναι Μποςς και μάλιστα μπλε ...δεν το ακουμπάς :flipout::flipout: -bye-
Άντε καλή συνέχεια ...ελπίζω όχι στο ίδιο θέμα.

Παιδιά καλημέρα! Τα αναλώσιμα του εργαλείου μοντελισμού και χάραξης που φέρνει την Δευτέρα,ταιριάζουν στο dremel μπαταρίας 12v της Parkside?

Εχω την εντυπωση (διορθωστε με αν κανω λαθος) οτι και το ρουτερ και ο ανιχνευτης πολλαπλων χρησεων (που δεν ειναι και πολυ σοι ειδικα για αποστασιομετρο) ειναι τσιμπημένες οι τιμες...
νομιζω οτι το ρουτερ ηταν στα 30ευρω και ο ανιχνευτης στα 20ευρω...???

Το προηγούμενο ρούτερ το έχω δουλέψει αρκετά, έχει επαρκή δύναμη για ότι εργασία έχω κάνει και βολικό μέγεθος. Το μεγάλο και βασικό του πρόβλημα ήταν το στοπ για την ρύθμιση του βάθους βύθισης το οποίο χαλάρωνε με τους κραδασμούς και δεν κράταγε ρύθμιση με τίποτα. Αυτό καθιστά το εργαλείο άχρηστο στην περίπτωση που θέλεις επαναλαμβανόμενα σκαψίματα, ή να φτάσεις σε ένα επιθυμητό βάθος με σταδιακά περάσματα. Οπότε το εργαλείο έχει καταλήξει μόνιμα τοποθετημένο ανάποδα σε βάση πάγκου.
Βλέπω ότι στο καινούργιο άλλαξαν τον άξονα ρύθμισης βάθους, οπότε λέω να το πάρω να δω πως τα πάει σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ρε παιδια μια ερώτηση εχω το dremel 4000 σε σχεση με τον ευθυ λειαντυρα που φέρνει εχει καποια διαφορα; τωρα ειδα οτι δεν ειναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα,μονο στο φυλλάδιο το εχει

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βέβαια και έχει διαφορά. Το dremel είναι καλύτερο...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά καλημέρα! Τα αναλώσιμα του εργαλείου μοντελισμού και χάραξης που φέρνει την Δευτέρα,ταιριάζουν στο dremel μπαταρίας 12v της Parkside?

Nαι, ταιριαζουν σε ολα τα dremel.
H ποιοτητα τους βεβαια δεν εχει καμμια σχεση με τα αναλωσιμα της dremel.

ρε παιδια μια ερώτηση εχω το dremel 4000 σε σχεση με τον ευθυ λειαντυρα που φέρνει εχει καποια διαφορα; τωρα ειδα οτι δεν ειναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα,μονο στο φυλλάδιο το εχει

O ευθυς λειαντηρας parkside των 500 watt παιρνει bits των 3.2 και 6μμ.
Το dremel 4000 ειναι 175 watt και παιρνει bits των 3.2μμ.

Eαν θελεις το εργαλειο αποκλειστικα για λειανση γενικοτερα, ειναι πιο καταλληλο και πιο δυνατο απο το dremel. Εχει και πολλα αναλωσιμα των 6μμ που ειναι καλυτερα για πιο βαριες δουλειες, οπως ατσαλοβουρτσες κλπ.

O ευθυς λειαντηρας parkside των 500 watt παιρνει bits των 3.2 και 6μμ.
Το dremel 4000 ειναι 175 watt και παιρνει bits των 3.2μμ.

Eαν θελεις το εργαλειο αποκλειστικα για λειανση γενικοτερα, ειναι πιο καταλληλο και πιο δυνατο απο το dremel. Εχει και πολλα αναλωσιμα των 6μμ που ειναι καλυτερα για πιο βαριες δουλειες, οπως ατσαλοβουρτσες κλπ.
ευχαριστώ πολυ το θεμα ειναι που θα το φέρει