" με ένα δράπανο που σε άφησε με τις μισές τρύπες ανοιγμένες σε μια κατασκευη που φτιάχνεις και πρέπει να περιμένεις 3 μήνες ή να δανειστείς. "
Ποτέ δεν έχεις ένα δράπανο του Lidl ... εγώ έχω τέσσερα διαφορετικά για να μην πάθω αυτό που λες και δουλεύουν και τα τέσσερα ...άλλωστε είναι τόσο φτηνά ....
Το ένα μπορεί να είναι φθηνό, τα 4 δε νομίζω! Δε ξέρω αν μπορώ να απαντήσω σοβαρά σε μια τέτοια τοποθέτηση. Σορυ!
"Ούτε με έναν συντηρητή μπαταρίας που σε άφησε χωρίς συντηρητή μέσα στο καταχείμωνο."
Μα τώρα μιλάς σοβαρά ...θα κρεμάσεις την τύχη σου σε έναν συντηρητή μπαταρίας από το Lidl μέσα στο καταχείμωνο ??? και τι θα πάθεις αν δεν δουλέψει ο συντηρητής ή καλύτερα τι τον θέλεις τον συντηρητή ή ας τον πούμε καλύτερα φορτιστή άμα το καταχείμωνο κυκλοφορείς με μπαταρία χάλια. Εγώ 45 χρόνια στους δρόμους με διάφορα αυτοκίνητα κατά περιόδους ποτέ δεν χρειάστηκα φορτιστή ...έναν που έβαλε τελευταία το lidl τον πήρα για να ξεσκουριάσω κανα σίδερο με ηλεκτρόλυση.
Και τότε γιατί τον πήρα αν δε μου χρειάζεται? Επειδή ήταν φθηνος? Υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα αναβατών που δεν χρησιμοποιεί τη μηχανή του τόσο συχνά το χειμώνα. Μια κατεστραμένη μπαταρία απ' την ακινησία δε τη λες και φθηνή υπόθεση!
"Ούτε με το πολύμετρο που μετράει λάθος. "
Αυτό και αν είναι βλακεία ..... μιλάς για κάτι που έτυχε αν έτυχε στο συγκεκριμένο εργαλείο και όχι σε όλα. Και το ακριβότερο πολύμετρο να αγοράσεις πριν το εμπιστευτείς το τεστάρεις απ όλες τις πλευρές και μετά αποφασίζεις αν το κρατάς και κλαις τα λεφτά σου στα του ελευθέρου εμπορίου ή το πας πίσω και παίρνεις τα λεφτά σου στα του Lidl.
Αν αυτό είναι βλακεία πιθανότατα να είμαι βλάκας!
Συγνώμη αλλά εγώ δεν τσουβάλιασα, αντιθέτως μάλιστα! Βλεπω όμως ότι με αυτό το σχόλιο τσουβάλιασες την άποψή μου θεωρώντας ότι αναφέρομαι στα πάντα όλα. Εγώ μίλησα για περιπτώσεις εργαλείων, χρηστών και χρήσης και το παράδειγμα ήταν εύστοχο! Εδώ λοιπόν έχουμε μια περίπτωση "εργαλείου" που είναι ακατάλληλο!
Μα για τι τεστ μιλάς? Σήμερα μπορεί να δείχνει σωστά και αύριο οτι θέλει, κάθε φορά πριν τη χρήση θα το τεστάρεις με ένα καλύτερο? Τότε γιατί το πήρες? Τι δουλειά μπορεί να κάνει ένα όργανο που δεν ξέρεις ή δεν είσαι σίγουρος πότε μετράει σωστά?
Εδώ θα ταίριαζε το "κρέμασες την τύχη σου σε πολύμετρο του λιντλ". Και η απάντηση θα ήταν και πάλι.. Τότε γιατί το πήρα? Κάποια εργαλεία οφείλουν να είναι καλύτερα, κακά τα ψέματα!
"Ούτε το γερμανοπωλύγωνο που έσπασε ενώ βάση προδιαγραφών που δεν πληρεί, πρέπει να λυγίζει για να μην είναι επικίνδυνο.
Ούτε με την καστάνια που είναι τοσο σφιχτή ώστε από την μια μεριά βιδώνει και προς τα πίσω ξεβιδώνει. "
Αυτά τα αγοράζεις από το lidl μόνο για να έχεις μερικές σειρές κομπλέ από τα συγκεκριμένα για μήπως σου τύχει κάτι εύκολο και δεν έχεις το νούμερο.
Δεκτό και αποδεκτό και απόλυτα κατανοητό!
"Ή τα τρυπάνια σιδήρου που ξεφτιλίζονται στην πρώτη χρήση. "
Εδώ είναι ο μεγάλος μύθος που τον έχω διαβάσει αρκετές φορές ....μα με την πρώτη χρήση !!!!!
Εγώ έχω ένα μεγάλο συρτάρι γεμάτο τρυπάνια τα περισσότερα καινούργια και αρκετά από αυτά αγορασμένα από τον Μητρόπουλο πριν χρόνια από το στοκ γερμανικού εγοστασίου με καταπληκτική ποιότητα το οποίο έκλεισε και είχε αγοράσει όλο το στοκ.
Και λοιπόν ....τελευταία χρησιμοποιώ συνέχεια αυτά που έχει μέσα μια κασετινούλα Parkside που είχα πάρει ...2-3 μικρά νούμερα σιδήρου έχουν σπάσει από βεβιασμένους χειρισμούς ...αλλά "με την καμία" που λένε και οι μικροί δεν είναι για μία μόνο χρήση.
Αυτοί που λένε ότι είναι για μία μόνο χρήση ..
1ον Ή είναι σχετικά άσχετοι με το σπορ και δε ρυθμίζουν τις στροφές.
2ον. Ή προσπάθησαν να κάνουν κάποια απαιτητική εργασία.
Όπως και να έχει τα αναλώσιμα είναι πράγματι άθλια για σοβαρή χρήση.
"Ή μια μύτη κατσαβιδιού που θα χαλάσει τη βίδα και άντε τώρα να τη βγάλεις από εκεί μέσα. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις. Κάποια αξίζει να τα πάρεις και άλλα όχι. Αν θέλεις μύτες κατσαβιδιού για να βάλεις μια σίτα στο εξοχικο το καλοκαίρι δε βλέπω το κακό. Αν πας να λύσεις την βίδα που συγκρατεί τα δισκόφρενα στο αμάξι, good luck με τους εξωλκείς."
Οποιαδήποτε βίδα για να μπει ή να βγει σωστά θέλει την απόλυτα ταιριαστή μύτη κατσαβιδιού ....αν την βρεις έχεις κάνει την δουλεία σου ... άλλωστε όπως έδειξε και ο Μπάμπης οι ατυχίες συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια.
Θα ήμουν πολύ άδικος αν έμπλεκα σε τέτοια συζήτηση χωρίς να γνωρίζω ότι οι βίδες χρειάζονται την κατάλληλη μύτη ή οτι οι σταυροί έχουν και αυτοί το δικό τους μέγεθος!
come on man! Όλοι έχουν χρησιμοποιήσει μύτες σε δράπανα και όλοι ξέρουν πόσο εύκολο είναι να φύγει η μύτη απ' την βίδα ενώ γυρίζει το δράπανο! Σε τέτοιες περιπτώσεις, όσο χειρότερη είναι η μύτη τόσο πιο γρήγορα θα φθαρεί και θα χάσει την τέλεια επαφή της με τις υπόλοιπες βίδες. Συνεπώς εύκολα θα καταστρέψει κάποια απ' αυτές.
Επίσης οι βίδες σταυρού δεν είναι πάντα στην πιο άψογη κατάσταση! Οποιοδήποτε εργαλείο, φθηνό ή ακριβό μπορεί να πηδήσει την ώρα που το πιέζουμε επάνω στη βίδα, γυρίζοντάς το και αυτό θα οφείλεται στη βίδα. Ένα φθηνό κατσαβιδι όταν συναναστρέφεται σε τέτοιες βίδες φθείρεται σε χρόνο μηδέν, συνεπώς δε θα αργήσει και αυτό να καταστρέφει με τη σειρά του καινούριες βίδες. Αντιθέτως ένα πιο ποιοτικό εργαλείο δύσκολα θα δείξει σημάδια φθοράς και μόνο όταν θα έχει κάνει απόσβεση. (αρκεί πάντα να χρησιμοποιείται σωστά).
Όλα αυτά προϋποθέτουν όπως είπα να μην ασχολείται κάποιος μόνο για τοποθέτηση σίτας στο εξοχικό. Δεν καταλαβαίνω που ακριβώς είναι η διαφωνία σου. Αμφισβητείς το γεγονός ότι οι μύτες του λιντλ φθείρονται για πλάκα?
και επειδή μας διαβάζουν και άνθρωποι που πιθανώς να πιστέψουν αυτά που λες
Την άποψή μου είπα και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πείσω κάποιον! Ξεκίνησα περιγράφοντας μια κατάσταση απ' τη δικη μου οπτική αναφερόμενος σε καταστάσεις μάρκετιν και καταναλωτικές συμπεριφορές που δεν αντιπροσωπεύουν τις ανάγκες μου ή την ιδιοσυγκρασία μου, χωρίς να γενικεύω. Δεν αποτελεί όμως όμως έκπληξη για μένα, το γεγονός ότι χρειάστηκε να απαντήσω σε γενικευμένες εκδοχές της άποψής μου.
Δεν είμαι σε καμία περίπτωση πολέμιος της ποιότητας των λιντλ αρκεί να αντιλαμβάνεται κάποιος τι ακριβώς είναι αυτό που του προσφέρει και να μην αδυνατεί να δει όλη την εικόνα κοιτώντας μόνο από τη μια πλευρά. Τη δική του!