Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ανάμικτη: α) Ένα δραπανοκατάβιδο Parkside των 18V. έμοιαζε πολύ καλό εργαλείο (και ήταν), μέχρι που η μπαταρία του εξέπνευσε. Αναζήτησα νέο pack, αλλά πληροφορήθηκα ότι λόγω παλαιότητας (3 χρόνια) δεν υποστηρίζεται το εργαλείο πλέον! β) Ένα κουτί με σφιγκτήρες (κολλάρα). 'Ολοι άχρηστοι. Με το πρώτο βίδωμα διαλύονταν. γ) Μιά θηκη με 4 συρτάρια για μικροϋλικά: Το εξωτερικό πλαστικό περίβλημα "ξεχυλωμένο" και τα συρταράκια δεν βρίσκουν στις ειδικές πατούρες με αποτέλεσμα να ακουμπούν το ένα πάνω στο άλλο. δ) Σετ με κολαούζα: Η μανέλα άχρηστη και ως εκ τούτου άχρηστο όλο το σετ...
Τα: Κολωνάτο δράπανο, ο τροχός, η βάση κόφτη, η μέγγενη, κατσαβίδια, μύτες (τρυπάνια) ξύλου, ποτηροτρύπανα, μινιόν εργαεία, και αρκετά άλλα ήταν άψογα.

εγω παιδια ειχα παρει τον ευθη λειαντηρα που ειχε φερει την τελευταία φορα αλλα στην ταχύτητα 1 δεν γυριζει σχεδον καθόλου η με δυσκολία και οταν ανεβασεις ταχυτητα δεν ειναι σταθερές οι στροφές εχει αυξομείωση αυτο δεν μου φαίνετε φυσιολογικό χωρις να εχω πριν ξανα τέτοιο εργαλείο,απο ενα dremel 4000 που εχω δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο βέβαια οτι πληρώνεις παίρνεις γι'αυτό Δευτέρα παει πισω

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν γυριζει σχεδον καθολου στην πρωτη και οταν ανεβασεις ταχυτητα δεν ειναι σταθερες οι στροφες? Χωρις φορτιο??

Δεν γυριζει σχεδον καθολου στην πρωτη και οταν ανεβασεις ταχυτητα δεν ειναι σταθερες οι στροφες? Χωρις φορτιο??
ναι χωρίς φορτίο και οταν ακουμπήσει καπου πέφτουν πολύ οι στροφες δην σαν να μην εχει δύναμη.στην πρωτη ακους μονο οτι πάει να γυρίσει αλλα δυσκολευετε,δεν ξερω Μήπως ειναι ετσι δηλ αδύναμο;αλλα 500 βατ θα περίμενα κάτι καλύτερο δηλ θα πρεπει να το βάλεις στο 3-4 για να κάνεις δουλειά;δηλ στης 15-20000 στροφές; το περίμενα πιο δυνατό

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κοιτα, και στο dremel στις ελαχιστες στροφες σταματαει την πιεση. Αναλογα τι τροχιζεις θελει και τις αντιστοιχες στροφες και καποιες φορες θελει μαξ. στροφες 30,000

Αν ομως το εργαλειο, χωρις φορτιο, εχει αυξομειωση στις στροφες, τοτε υπαρχει προβλημα.

Αν εχει διακοπτη - ποντεσιομετρο σαν του dremel, να ρισκαρω να πω οτι αυτο μου κανει για ελλατωμα στο διακοπτη;

Παντως παιδια εχοντας πλεον τα https://www.lidl.de/de/parkside-akku-bohrschrauber-pabs-20-li-c3/p257220 και http://www.blackanddecker.fr/fr-fr/...20-accessoires-et-sac-de-rangement/bdkh18b1sa μπορω να πω οτι το Parkside ειναι πιο δυνατο απ το B&D.
Δεν εχω κανενα "επιστημονικο" τροπο μετρησης, απλα βιδωνω βιδες σε ξυλο και κανω τρυπες με τρυπανια (σε ξυλο) και βλεπω οτι το Parkside τα παει καλυτερα. Το αρνητικο του σε σχεση με το B&D ειναι οτι δεν ειναι κρουστικο (αρα φανταζομαι σε εργασιες τοιχοποιιας θα υστερει) κι ειναι πιο μεγαλο και πιο βαρυ, ενω ενα θετικο ειναι οτι εχει καστανια στο τσοκ. Σε ποιοτητα και αντοχη δεν ξερω, φανταζομαι λογο ονοματος οτι το B&D ειναι καλυτερο, αλλα ποιος ξερει ο χρονος θα δειξει.
Δεν ξερω αν ειναι λογικο λογο μικροτερου ογκου και βαρους να ειναι πιο αδυναμο το B&D (ενω ομως εχει παραπανω ροπη απ το Parkside 40 vs 35nm), αλλα για να πω την αληθεια με προβληματισε αρκετα. Ισως τελικα η δυναμη να μην ειναι το παν. Ή ειναι?

Last edited:
Παντως παιδια εχοντας πλεον τα https://www.lidl.de/de/parkside-akku-bohrschrauber-pabs-20-li-c3/p257220 και http://www.blackanddecker.fr/fr-fr/...20-accessoires-et-sac-de-rangement/bdkh18b1sa μπορω να πω οτι το Parkside ειναι πιο δυνατο απ το B&D.
Δεν εχω κανενα "επιστημονικο" τροπο μετρησης, απλα βιδωνω βιδες σε ξυλο και κανω τρυπες με τρυπανια (σε ξυλο) και βλεπω οτι το Parkside τα παει καλυτερα. Το αρνητικο του σε σχεση με το B&D ειναι οτι δεν ειναι κρουστικο (αρα φανταζομαι σε εργασιες τοιχοποιιας θα υστερει) κι ειναι πιο μεγαλο και πιο βαρυ, ενω ενα θετικο ειναι οτι εχει καστανια στο τσοκ. Σε ποιοτητα και αντοχη δεν ξερω, φανταζομαι λογο ονοματος οτι το B&D ειναι καλυτερο, αλλα ποιος ξερει ο χρονος θα δειξει.
Δεν ξερω αν ειναι λογικο λογο μικροτερου ογκου και βαρους να ειναι πιο αδυναμο το B&D (ενω ομως εχει παραπανω ροπη απ το Parkside 40 vs 35nm), αλλα για να πω την αληθεια με προβληματισε αρκετα. Ισως τελικα η δυναμη να μην ειναι το παν. Ή ειναι?

Τα παει καλυτερα, τι εννοεις? Γρηγοροτερα?
Για να δεις διαφορα θα δοκιμασεις με χοντρη βιδα σε σκληρο ξυλο και οταν το ενα σταματησει να βιδωνει θα δοκιμασεις με το αλλο να δεις αν την παει αλλο μεσα.
Στην 1η ταχυτητα (αργο) αν βιδωνεις ή τρυπας μαλλον το PARKSIDE θα δειχνει πιο καλο αφου τερματιζει στις 400 στροφες ενω το B&D στις 360 και αρα το πρωτο θα το κανει ελαφρως γρηγοροτερα.
Και αυτα με την ιδια φορτιση μπαταριων.

Το B&D το φορτισα πληρως, ενω το Parkside ηταν ηδη στο 80-90% φορτισμενο. Βιδωνω λοιπον στην πρωτη ταχυτητα σε ξυλο 6cm, σχετικα λεπτη βιδα 5 cm κι εκει που το B&D την παει στα 13mm πριν το τελος το Parkside την παει στα 6mm. Την ταχυτητα δεν την μετρησα διοτι δε με ενδιαφερει και πολυ. Δοκιμασα οπως ειπες και να συνεχισω εκει που σταματαει το καθενα το βιδωμα, αλλα κανενα δεν μπορει να παει πιο μεσα τη βιδα του αλλου.

Σήμερα ήρθε το καινούργιο σκουπάκι σε αντικατάσταση του παλιού που χάλασε το κουμπί.
Ευτυχώς που χάλασε μέσα στην εγγύηση!

Το παλιό το έλυσα και το έφτιαξα.
Καθάρισα το κουμπί και έφαγα λίγο το πλαστικό για να τερματίζει ο διακόπτης πρώτα και όχι το πλαστικό κάλυμμα.

Αν προσθέσω ακόμα 2-3 στοιχεία μπαταρίας θα αυξηθεί εύκολα η αυτονομία του ή δε γίνεται?

Αν γνωριζεις να κανεις σωστα την παραλληλη συνδεσμολογια δεν νομιζω να υπαρχει θεμα. Θα αργει μονο λιγο περισσοτερο στην φορτιση.

Γειά σας παιδιά!
Θέλω την άποψη σας.
Ψάχνω ταινιολειαντήρα μέχρι 60-70 και έχω βρει τον Black and Decker KA86 αλλά σκέφτομαι και τον PARKSIDE PBSD 600 που δεν ξέρω πότε θα τον ξαναφέρει το Lidl γιατί αν θυμάμαι καλά τον είχε πριν κάτι μήνες.(Αν θυμάται κάποιος που τον πήρε,πόσο στοίχιζε και αν βγήκε καλος).
Δεν ξέρω ποιος είναι καλύτερος και πιο αξιόπιστος και δεν θα ήθελα να ανέβω σε τιμή. Αυτό που μου άρεσε στον PARKSIDE είναι το κομμάτι του προφυλακτήρα που σηκώνεται και έχεις προσβασή σε δύσκολα σημεία αλλά και το ότι έχει την δυνατότητα να πιαστεί ανάποδα στον πάγκο χωρίς δικές σου πατέντες.
Όσον αφορά τον προφυλακτήρα που σηκώνεται,έχω βρει και τον GRAPHITE 59G392 στα 50 αλλά δεν ξέρω αν πιάνετε στον πάγκο ανάποδα (όχι ότι είναι δύσκολο να το κάνω,αλλά θα ήθελα να το έχει προβλέψει ο κατασκευαστης) και επισης σαν μάρκα δεν την έχω δούλεψει και δεν ξέρω αν αξίζει σε σχέση παντα με τους άλλους 2.
Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο με χαρά περιμένω τις απόψεις σας.

Σήμερα ήρθε το καινούργιο σκουπάκι σε αντικατάσταση του παλιού που χάλασε το κουμπί.
Ευτυχώς που χάλασε μέσα στην εγγύηση!

Το παλιό το έλυσα και το έφτιαξα.
Καθάρισα το κουμπί και έφαγα λίγο το πλαστικό για να τερματίζει ο διακόπτης πρώτα και όχι το πλαστικό κάλυμμα.

Αν προσθέσω ακόμα 2-3 στοιχεία μπαταρίας θα αυξηθεί εύκολα η αυτονομία του ή δε γίνεται?

Εμένα είναι το τρίτο που μου στέλνουν. Αυτή τη φορά είναι πολύ παλαιότερο μοντέλο και φοβάμαι ότι θα τα παίξει σύντομα εκτός αν του έχουν αλλάξει τις μπαταρίες που δεν νομίζω.
Προορίζονταν για την Αγγλική αγορά και δεν έχει αριθμό ΙΑΝ. Ένα άλλο μειονέκτημα που έχει είναι ότι το λαμπάκι δεν ανάβει πράσινο όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση οπότε πρέπει να έχεις το νου σου
και να υπολογίζεις τις ώρες.
Πολλά τα προβλήματα με αυτά τα σκουπάκια και με ταλαιπώρησαν αφάνταστα. Πάντως όσο δουλεύουν δουλεύουν καλά.
Έχει καιρό να τα ξάνα κυκλοφορήσει πάντως. Ίσως τα απέσυραν όλα και ψάχνουν άλλον κατασκευαστή.

Καλημέρα! Γνωρίζει κανείς το τηλέφωνο του service των Parkside;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk