Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ηθελα παρα πολυ να το παρω Νεκταριε για να το τεσταρω. Ειναι το μοναδικο μινι τροχακι εκτος του bosch και σε τιμη χωμα.
Oμως μετα σκεφτηκα οτι εχω ηδη εναν 18βολτο και δυο 12βολτους γωνιακους τροχους μπαταριας...

Ποιος ειναι ο αλλος 12βλτος?

Ποιος ειναι ο αλλος 12βλτος?

Ενας απο τους πρωτους στην πιατσα αγορασμενος πριν αρκετα χρονια οταν το αμαζον εστελνε δωρεαν Ελλαδα για αγορες πανω απο 25 λιρες.

Terratek, απο τους πρωτους μινι τροχους μπαταριας.
42677728851_fc004f4867_c.jpg

Iσχυρο εργαλειο που παιρνει 100μμ δισκακια. Καλοφτιαγμενος, μισος μεταλλο μισος πλαστικος, made in China.

Ένα ενδιαφέρον συγκριτικό από τον γνωστό Γάλλο YouTuber των parkside ανάμεσα στα μίνι τροχουδακια της Bosch και του Lidl.
https://youtu.be/e0Gm4sHYAHs

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πραγματικα πολυ ενδιαφερον συγκριτικο που αναδεικνυει περιτρανα την διαφορα των επαγγελματικων και ερασιτεχνικων εργαλειων.

Απο την αλλη το parkside φαινεται οτι ειναι μια εξαιρετικη αγορα και very best value for money για ερασιτεχνικη χρηση. 40 ευρω!!

Το αποτελεσμα δεν με εκπλησσει καθως αρκετα 18βολτα Ryobi ερασιτεχνικα εργαλεια που εχω ειναι ισχυροτερα απο τα αντιστοιχα επαγγελματικα. Ομως δεν εχουν την αντοχη στη συνεχη χρηση ουτε την ποιοτητα του μοτερ των αντιστοιχων επαγγελματικων.

Το ιδιο ισχυει και για τα ερασιτεχνικα bosch, που σε συγκριτικα που εχω κανει φαινονται ισαξια σε δυναμη με τα μπλε ομως η ποιοτητα του μοτερ και ολου του μηχανισμου μεταδοσης ενεργειας δεν μπορει να συγκριθει με τα επαγγελματικα.

Μπραβο Κωστα για το βιντεο:a0210:

Έτσι ακριβώς είναι Μιχάλη!Πάντως φάνηκε ότι το Parkaside τα πήγε πολύ καλά για τα χρήματα που αξίζει.Ακομα όμως όπως έχω πει και άλλες φορές είναι λάθος να συγκρίνουμε ένα εργαλείο όπως ο μικρός αυτός τροχός με τις δουλειές που θα έκανε ένας μεγάλος γωνιακος ρεύματος η ακόμα και μπαταρίας.Ειναι μικρός,είναι για πιο εύκολα κοψίματα από ένα μεγάλο και είναι άδικο όταν βλέπουμε ότι δεν κόβει εύκολα η και καθόλου ένα μεταλλικό μασίφ δοκό,να τον βγάζουμε άχρηστο.''Και τα ''Smart '' έχουν 4 ρόδες και τιμόνι και αν θες να πας Θεσσαλονίκη μάλλον θα πας αλλά όχι χωρίς αρκετές στάσεις και σίγουρα όχι χωρίς φθορές. Φτιάχτηκε για την πόλη ενω με ενα 2λίτρο Οctavia θα πας αέρα. Το ίδιο ισχύει για το κάθε εργαλείο.φτιαχνετε με κάποιες προδιαγραφές,για συγκεκριμένη χρήση και όχι για αυτό που ίσως εσφαλμένα θέλουμε εμείς από αυτό.Δεν τον πήρα γιατί τελικά επένδυσα τα χρήματα σε άλλη αγορά που μου χρειαζόταν πιο άμεσα αλλά τώρα που είδα ότι είναι value for money και ανταγωνιστικος σαν εργαλείο θα τον έχω στα υπόψιν αν τον ξαναβγάλει.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πραγματικα πολυ ενδιαφερον συγκριτικο που αναδεικνυει περιτρανα την διαφορα των επαγγελματικων και ερασιτεχνικων εργαλειων.

Δηλαδή;
Τι δεν κατάλαβα σωστά;

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

ΥΣ. Ενα sds plus μινι πνευματικο στα 12V θα βγαλει η bosch ή θα μας σκασει? ( ο πονος μου :smash:)

Εχει ηδη βγαλει η bosch ενα μικρο και πολυ ευχρηστο πνευματικο 12βολτο SDS δραπανο που παιρνει και ολα τα κοινα ΗΕΧ τρυπανακια/μυτες. Δεν ειναι SDS plus αλλα SDS quick δηλαδη παιρνει SDS τρυπανια με μικροτερο στελεχος απο τα SDS plus.

Ειναι το bosch UNEO της πρασινης σειρας μολις 1.1κιλα χωρις μπαταρια. 8αρα τρυπα σε μπετο την βγαζει αερα. Και το καλο ειναι οπως ειπα οτι παιρνει ολα τα τρυπανια με εξαγωνο στελεχος χωρις να αλλαξεις το τσοκ. Το εχω αγορασει εδω και χρονια, αν θες να ρωτησεις κατι.

Καλησπέρα Κωστή!
Αυτό που θέλει να πει ο Μιχάλης είναι ότι μπορεί και τα 2 να φαίνονται ισάξια και σε κάποιες κοπές του βίντεο το Parkside να υπερτερεί αλλά στο τέλος το Bosch λόγω καλύτερης κατασκευής μοτέρ- μπαταρίας και της διαχείρισης αυτών,αντέχει περισσότερο.Ειπαμε value for money τό Parkside αλλα οχι στο ίδιο τσουβάλι με το Bosch.

Οπως ειδαμε στο βιντεο, το parkside στο ζορι, ζαρωσε. Το αλλο συνεχισε να κοβει.

Μιχαλη αναποδα τα λες.
Συνέχισε να κοβει επειδη δεν τελειωσε την δουλεια του.
Στο βιντεο αυτο το Parkside του εριξε στα αυτια.

Μιχαλη αναποδα τα λες.
Συνέχισε να κοβει επειδη δεν τελειωσε την δουλεια του.
Στο βιντεο αυτο το Parkside του εριξε στα αυτια.

Για ξαναδες καλυτερα το βιντεο προς το τελος..:))
Το parkside υπερθερμανθηκε και σταματησε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εχει ηδη βγαλει η bosch ενα μικρο και πολυ ευχρηστο πνευματικο 12βολτο SDS δραπανο που παιρνει και ολα τα κοινα ΗΕΧ τρυπανακια/μυτες. Δεν ειναι SDS plus αλλα SDS quick δηλαδη παιρνει SDS τρυπανια με μικροτερο στελεχος απο τα SDS plus.

Ειναι το bosch UNEO της πρασινης σειρας μολις 1.1κιλα χωρις μπαταρια. 8αρα τρυπα σε μπετο την βγαζει αερα. Και το καλο ειναι οπως ειπα οτι παιρνει ολα τα τρυπανια με εξαγωνο στελεχος χωρις να αλλαξεις το τσοκ. Το εχω αγορασει εδω και χρονια, αν θες να ρωτησεις κατι.

Το ξερω Μιχαλη, το εχω αναφερει ξανα και μου εχεις απαντησει επισης.
Αλλα οταν λεω 12V αναφερομαι στην μπλε σειρα. Ενα sds plus solo να παει ασορτι με ολη τη σειρα μπαταριων κλπ.
Πιστευω θα πουλουσε σαν σαλλονικιωτικο κουλουρι!

Για ξαναδες καλυτερα το βιντεο προς το τελος..:))
Το parkside υπερθερμανθηκε και σταματησε.

Αν ήμουν επαγγελματίας θα προτιμούσα να κρατάω μαζί μου 2 parkside απο το ένα bosch πάντως :)
Πιό γρήγορα και με πολύ περισσότερη διάρκεια μπαταρίας!

δέ ξέρω βέβαια τι διαφορά τιμής που έχουν

...

Εγώ λέω να προτείνουμε στην Bosch να πάρει τεχνογνωσία από την Parkside για το συγκεκριμένο εργαλείο ! :ADFADF1:

Λοιπόν σήμερα πήγα στο lidl μπας και βρω κανένα τροχό και ως προς μεγάλη έκπληξη είχε πάρα πολλούς. Τεσπα πήρα έναν πιο πολύ λόγω τιμής πάρα γιατί το χρειάζομαι κάπου. Όταν τον άνοιξα στον αέρα χωρίς να κόψω κάτι κατάλαβα (κατά το ήμισυ) γιατί δεν άρεσε στον Κώστα.

Δεν είναι τροχός είναι παιχνίδι και όχι λόγω parkdise. Είναι ένα καλό βήμα αν ακόμα κόβεις με dremel διάφορα αλλά είναι πολλά βήματα κάτω αν έχεις μάθει να δουλεύεις μέ έναν κλασικό τροχό 115-125 τον 600-700 watt.

Εγώ θα τον κρατήσω γιατί τα χρήματά ήταν πολύ λίγα και δεν έχω κάτι άσχημο να προσαψω αλλά πιστεύω πως δεν έχει τονιστεί αρκετά ότι είναι ένα μικρό τροχακι και τπτ παραπάνω. Επίσης κάποια στιγμή έγραψε κάποιος για αν θα βγούνε βούρτσες κτλ. Και να βγούνε δώρο άδωρο θα είναι δεν έχει δύναμη αυτό το πράγμα και η κοπή που κάνει πολύ του είναι.

Αυτό που είδε ο Κώστας και δεν είχα εγώ είμαι η χαμηλή ποιότητα κατασκευής εμένα μου φάνηκε μια χαρά και μου έκανε εντύπωση και ο σχετικά γρήγορος φόρτισης όπως επίσης και το μικρό του μέγεθος.

Αυτά από εμένα.

Υ. Γ. Είχε και δραπανοκατσαβιδα για όποιον ενδιαφέρεται (lidl Ηλιούπολης)

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοδούλευτος.

Κ στα 4 Lidl της Πάτρας υπάρχουν ακόμα αρκετοί τέτοιοι τροχοί (εμένα ίσως κάτι να μου λέει αυτό).

Απλά τις δικές μου ανάγκες/απαιτήσεις δεν καλύπτει το τροχακι αυτό, παρόλο που στην αρχή ήθελα να τον πάρω.

Οπότε αν κάποιους άλλους τους καλύπτει όλα μια χαρά.

Λοιπόν σήμερα πήγα στο lidl μπας και βρω κανένα τροχό και ως προς μεγάλη έκπληξη είχε πάρα πολλούς. Τεσπα πήρα έναν πιο πολύ λόγω τιμής πάρα γιατί το χρειάζομαι κάπου. Όταν τον άνοιξα στον αέρα χωρίς να κόψω κάτι κατάλαβα (κατά το ήμισυ) γιατί δεν άρεσε στον Κώστα.

Δεν είναι τροχός είναι παιχνίδι και όχι λόγω parkdise. Είναι ένα καλό βήμα αν ακόμα κόβεις με dremel διάφορα αλλά είναι πολλά βήματα κάτω αν έχεις μάθει να δουλεύεις μέ έναν κλασικό τροχό 115-125 τον 600-700 watt.

Εγώ θα τον κρατήσω γιατί τα χρήματά ήταν πολύ λίγα και δεν έχω κάτι άσχημο να προσαψω αλλά πιστεύω πως δεν έχει τονιστεί αρκετά ότι είναι ένα μικρό τροχακι και τπτ παραπάνω. Επίσης κάποια στιγμή έγραψε κάποιος για αν θα βγούνε βούρτσες κτλ. Και να βγούνε δώρο άδωρο θα είναι δεν έχει δύναμη αυτό το πράγμα και η κοπή που κάνει πολύ του είναι.

Αυτό που είδε ο Κώστας και δεν είχα εγώ είμαι η χαμηλή ποιότητα κατασκευής εμένα μου φάνηκε μια χαρά και μου έκανε εντύπωση και ο σχετικά γρήγορος φόρτισης όπως επίσης και το μικρό του μέγεθος.

Αυτά από εμένα.

Υ. Γ. Είχε και δραπανοκατσαβιδα για όποιον ενδιαφέρεται (lidl Ηλιούπολης)

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοδούλευτος.

Κ στα 4 Lidl της Πάτρας υπάρχουν ακόμα αρκετοί τέτοιοι τροχοί (εμένα ίσως κάτι να μου λέει αυτό).

Απλά τις δικές μου ανάγκες/απαιτήσεις δεν καλύπτει το τροχακι αυτό, παρόλο που στην αρχή ήθελα να τον πάρω.

Οπότε αν κάποιους άλλους τους καλύπτει όλα μια χαρά.

Μα εννοειτε πως δεν παιρνεις το μεγεθος αυτο για να κανεις δουλειες που εκανες πριν με 115mm! (Ασχετα αν εχω ξεφορτωσα το 115mm makita που κουβαλαγα)
Εγω το δουλευω σπαγγελματικα, το εχω ζορισει και με κοψιμο πλακιδιων, οπως προανεφερα, εχω ακονισει με το κατσλληλο δισκακια εργαλεια και δεν καταλαβα τιποτα! Ξερω οτι ειναι μικρο και θα κανω τις δουλειες που ειναι στο οριο των δυνατοτητων του. Ειναι εργαλειο!
Και το parkside θα κανεις την ιδια δουλεια. Αλλα για ποσο....
Και αν ηταν να κουβαλαω δυο parkside και δυο μπαταριες αντι ενα πληρες bosch, full συμβατο με το κατσαβιδι μου, ζητω που καηκαμε!

Αρκετοι που εχουν παρςι για δουλεια parkside επαγγελματιες ή οχι, αναφερουν πως αμα χαλασει το πετανε και παιρνουν αλλο με τη τιμη που εχει! Αποδεκτη η αποψη αυτη, αλλα δεν συμφωνω και δεν μου φαινεται ουτε λογικη.
Τελος!
Οτι πληρωσε παιρνει κανεις! Τρια parkside δεν φτανουν για το αντιστοιχο bosch με φορτιστη και μπαταρια.