Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Διαβάζοντας και στο σούπερ έθιμο ότι οι μπαταρίες του 12ν παλμικού και του 12ν μίνι γωνιακού είναι συμβατές πήγα και πήρα το παλμικό.
Όμως τελικά υπάρχει πρόβλημα που δεν το πολυκαταλαβαινω.
Έχω και το 12ν δραπανοκατσαβιδο με την αποσπώμενη κεφαλή και τα τσεκαρα και τα 3
Οι μπαταρίες του δραπανοκατσαβιδου (1,5Α) και του γωνιακού (2Α) είναι οι PAP 12ν Α1 και δουλεύουν και στα 3
Η μπαταρία του παλμικού (2Α) είναι η ΡΑΡ 12ν Α2 και δουλεύει άψογα στα 2 δραπανο και παλμικό. Στον γωνιακό μια δεν δούλευε και μια έκανε 2 βόλτες και σταματούσε.
Την φόρτιση στο φουλ κι έκανε πάλι τα ίδια.
Είδα την διαφορά στις επαφες, η αριστερή στην φώτο είναι του γωνιακού (ίδια και του δραπανου) και η δεξιά του παλμικού.
Λασκαρα μ' ένα κατσαβίδι τις επαφές του γωνιακού (λέω μπας και δεν ακουμπά καλά) ξαναδοκιμάσα και πάλι τα ίδια.
Μες στα νεύρα μου άρχισα να ανοιγοκλείνω το μπουτον του γωνιακού.
1 άνοιγμα τίποτα
2 άνοιγμα 2 βόλτες ο δίσκος και νεκρα.
3 άνοιγμα άρχισε να δουλεύει σφαίρα.
Τι διάολο λέω
Ξανά τα ίδια, 3 άνοιξε κλείσε και με την τρίτη αρπάζει.
Τι βλακεία κάνω; Τι μπορεί να τρέχει;
Υπόψη ότι όλες οι μπαταρίες κουμπωνουν άψογα σε όλα τα εργαλεία, παρ ολο που οι 2 είναι Α1 και η μία Α2.
Επίσης φορτίζουν με όλους τους φορτιστες.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Διαβάζοντας και στο σούπερ έθιμο ότι οι μπαταρίες του 12ν παλμικού και του 12ν μίνι γωνιακού είναι συμβατές πήγα και πήρα το παλμικό.
Όμως τελικά υπάρχει πρόβλημα που δεν το πολυκαταλαβαινω.
Έχω και το 12ν δραπανοκατσαβιδο με την αποσπώμενη κεφαλή και τα τσεκαρα και τα 3
Οι μπαταρίες του δραπανοκατσαβιδου (1,5Α) και του γωνιακού (2Α) είναι οι PAP 12ν Α1 και δουλεύουν και στα 3
Η μπαταρία του παλμικού (2Α) είναι η ΡΑΡ 12ν Α2 και δουλεύει άψογα στα 2 δραπανο και παλμικό. Στον γωνιακό μια δεν δούλευε και μια έκανε 2 βόλτες και σταματούσε.
Την φόρτιση στο φουλ κι έκανε πάλι τα ίδια.
Είδα την διαφορά στις επαφες, η αριστερή στην φώτο είναι του γωνιακού (ίδια και του δραπανου) και η δεξιά του παλμικού.
Λασκαρα μ' ένα κατσαβίδι τις επαφές του γωνιακού (λέω μπας και δεν ακουμπά καλά) ξαναδοκιμάσα και πάλι τα ίδια.
Μες στα νεύρα μου άρχισα να ανοιγοκλείνω το μπουτον του γωνιακού.
1 άνοιγμα τίποτα
2 άνοιγμα 2 βόλτες ο δίσκος και νεκρα.
3 άνοιγμα άρχισε να δουλεύει σφαίρα.
Τι διάολο λέω
Ξανά τα ίδια, 3 άνοιξε κλείσε και με την τρίτη αρπάζει.
Τι βλακεία κάνω; Τι μπορεί να τρέχει;
Υπόψη ότι όλες οι μπαταρίες κουμπωνουν άψογα σε όλα τα εργαλεία, παρ ολο που οι 2 είναι Α1 και η μία Α2.
Επίσης φορτίζουν με όλους τους φορτιστες.

Τά χαλκοελάσματα στήν υποδοχή τής μπαταρίας στήν αριστερή φωτό είναι κάθετα καί στήν δεξιά φωτό είναι οριζόντια,μήπως εκεί κάτι φταίει καί δέν ακουμπάνε καλά οι πόλοι τής μπαταρίας ?
Ξύστα καί λίγο μέ ένα κατσαβίδι καί με μιά μπατονέτα νοτισμένη μέ οινόπνευμα καθάρισε τα μετά,μήπως καί έχουν οξειδωθεί τά χαλκοελάσματα,καί της μπαταρίας καί τού εργαλείου.

Κάθετα είναι και στη δεξιά. Δεν φαίνεται καλά στη φωτο αλλά είναι ίδια κατεύθυνση απλά δημιουργούν γωνία με στήριγμα στην δεξιά και η λήψη από πάνω τα δείχνει οριζόντια.

Θα το κάνω κι αυτο, αλλά ποτέ πρόλαβε να οξειδωθεί του γωνιακού που είναι 2 μηνών, ενώ του δραπανου που είναι ακριβώς ίδια και ενός έτους δουλεύει άψογα

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θα το κάνω κι αυτο, αλλά ποτέ πρόλαβε να οξειδωθεί του γωνιακού που είναι 2 μηνών, ενώ του δραπανου που είναι ακριβώς ίδια και ενός έτους δουλεύει άψογα

Ποτέ δέν ξέρεις πόσο καιρό ήταν στό ράφι ο γωνιακός τροχός,πιστεύω ότι εκεί είναι τό πρόβλημα σέ κακή επαφή (ξύσε μέ κατσαβίδι καί μετά με μπατονέτα νοτισμένη σέ οινόπνευμα καθάρισμα,περίμενε να στεγνώσει 1 λεπτό τό οινόπνευμα),δέν αναφέρω γιά διακόπτη γιατί μέ τίς άλλες μπαταρίες λειτουργεί κανονικά.

Ναι θα το κάνω και σ'ευχαριστω. Κι εγώ πιστεύω ότι είναι πρόβλημα επαφών. Το είδα να συμβαίνει σ' ένα βίντεο μ' έναν Ιταλό που τεσταρε το παλμικό και του έκανε τα ίδια χουνερια
όταν έβαλε την μπαταρία του στονν γωνιακό. Απλά μου φάνηκε παράξενο γιατί τεσταρα και τρίτο εργαλείο (δράπανο), ίδιας γενιάς και επαφών με τον γωνιακό που όμως δεν είχε πρόβλημα. Δούλεψε κανονικά με όλες τις μπαταρίες.

Παρεμπιπτόντως, για την ιστορία των δυνατοτήτων του 12ν παλμικού, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι καλή είναι η δυνατότητα που δίνει για απενεργοποίηση κρούσης όμως αυτόματα κατεβάζει την max ροπή στα 25Νm. Τα 90Ν τα πιάνει μόνο με την κρούση. Ίσως είναι κι αυτός ένας λόγος που τα επώνυμα (πχ bosch 12v) δεν έχουν προσθέσει αυτή τη δυνατότητα. Γιατί όταν απενεργοποιείς την κρούση από gdr θα γινόταν gsr

Όσοι πήρατε το παλμικό και έχετε και το μεγάλο το 20βολτο, πως σας φαίνεται από θέμα βάρους;
Θέλω να πω είναι σημαντικά πιο ελαφρύ; γιατί εμένα από θέμα μεγέθους μου φαίνεται το ίδιο ακριβώς με το 20βολτο, εκτός βέβαια της μπαταρίας.
Αν ήταν ελαφρύ και μανιτζέβελο θα το είχα αγοράσει με τη μία μαζί με τα υπόλοιπα 12βολτα της σειράς.
Βέβαια μπορεί να ψάχνω δικαιολογίες γιατί μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό τα 12βολτα bosch, αλλά μιλάμε για 3 φορές πάνω σε κόστος.
Από τότε που έμπλεξα με το forum ... τέτοια διλήμματα αντιμετωπίζω .

Αδερφέ εγώ δεν έχω το 20vo parkside αλλά το Bosch αξίζει κάθε cent για μένα . Το παλαμικό είναι διάολος παρά πολύ μικρό σε σχέση με το parkside
bd98a03d0a7e29bc36c885d7b8d3b6ac.jpg
και τουλάχιστον 2-3 φορές πιο δυνατό (στην πράξη όχι στα νούμερα ) .για μπαταρία δεν μπορώ να σου πω αλλά σίγουρα υπάρχει διαφορά brushless / brushed ... εγώ το πήρα για βρομοδουλιες ... ααα και το βάρος φαίνεται κοντά στα 2 κιλά (parkside) και 1κιλο (Bosch) αύριο θα στα μετρήσω και τα δυο ...
πάντα προσωπική μου άποψη .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Επαναλαμβάνω την ερώτηση μου:

Υπάρχει καμιά πληροφορία γι αυτόν το φυσητήρα - απορροφητήρα που έχει την επόμενη εβδομάδα ???
Έχω μια τεράστια βελανιδιά στην αυλή και όλο τον χρόνο όλο και κάτι ρίχνει.

Τελικά κανένας δεν έχει χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εργαλείο ..... https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=15253

Δύστυχος μόνο από βενζινοκίνητα έχω άποψη.. και το μόνο flora best που έχω είναι το ακονιστηρι αλυσίδων !!! Δεν πιστεύω να είναι και πόλη καλό στον αναρρόφηση. Αν θες να τα φυσάς και να τα σοριαζεις σε μια άκρη και μετά σε σάκο νομίζω είναι μια χαρά .

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Επαναλαμβάνω την ερώτηση μου:

Τελικά κανένας δεν έχει χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εργαλείο ..... https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=15253
Με κανα εικοσαρικο παραπανω παιρνεις νακαυαμα βενζινης και κανεις εγγυημενα δουλεια. Με αυτο και καθε παρομοιο νομιζω μονο για παιχνιδι θα κανει.

Ελάχιστες διαφορές κυρίως στο πάχος του σώματος και στο μήκος της λαβής.
Δεν είναι όμως αυτό που με χαλασε. Κυρίως το έκκεντρο της περιστροφής και η ασυμβατότητα της Α2 μπαταρίας με το 12ν γωνιακό τροχουδακι.
Κατά τα άλλα κάνει αυτά που λέει αλλά δεν... Μάλλον θα το επιστρέψω. Είμαι στο 60-40 κατά.

Τι να λέμε τώρα ... άλλη κατηγορία τα bosch.
Θα επιδείξω αυτοσυγκράτηση και θα μαζέψω τα χέρια μου μπας και αξιωθώ κάποια στιγμή να πάρω το σετάκι gdr και gsb για αρχή και βλέπουμε.
Προς το παρόν θα μείνω με τα 20βολτα και την όρεξη.

Τι να λέμε τώρα ... άλλη κατηγορία τα bosch.
Θα επιδείξω αυτοσυγκράτηση και θα μαζέψω τα χέρια μου μπας και αξιωθώ κάποια στιγμή να πάρω το σετάκι gdr και gsb για αρχή και βλέπουμε.
Προς το παρόν θα μείνω με τα 20βολτα και την όρεξη.

Για εμένα , πάντα προσωπική μου γνώμη, πάρε GDR EC KAI GSR EC ...

εγώ για τρύπες σε τοίχο βγάζω πάντα sds plus ..

Γιατί GSR ec;
1) είναι πιο μαζεμένο από το GSB.
2) είναι brushless! Το gsb ακόμα το περιμένουμε
3) Ανοίγω 1000 τρύπες σε ξύλο /σηδερο 10 σε τούβλο /μπετό ...γιατί λοιπόν να ανοίγω 1000 τρύπες με κάτι πιο μακρι και ποιο βάρη !!!

Συγγνώμη για το off topic !

Και εγώ σκέφτομαι να το γυρίσω !!! Πιραζει που το χρησημοποιοισα λίγο;

Όχι δεν πειράζει. Στο τρίμηνο μέσα το επιστρέφεις και σου δίνουν τα χρήματα πίσω.
Δες. Από το 20βολτο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μου βύθισε χωρίς προτρυπημα, 6αρα ξυλοβιδα 160mm χωρίς να μασήσει. Την κρούση την ενοιωσα αλλά οκ. Μια χαρά τα πήγε. Όμως αυτό κάπου με χαλάει.
Λίγο ο όγκος του, λίγο (έως πολύ) το έκκεντρο, λίγο η ασυμβατότητα της μπαταρίας με το σβουρακι, λίγο η χαμηλή ροπή χωρίς κρούση (25nm είναι όσο το δραπανο με την αποσπώμενη κεφαλή της ίδιας σειράς), ε... Πάει για επιστροφή την Δευτέρα.
Περίμενα ίσως κάτι παραπάνω και ψιλοξενερωσα.

Παρασκευή και Σάββατο έχει bazaar στο γνωστό σημείο στην Αθηνά.
Δεν ξέρω αν/τι θα έχει από εργαλεία.

Παρασκευή και Σάββατο έχει bazaar στο γνωστό σημείο στην Αθηνά.
Δεν ξέρω αν/τι θα έχει από εργαλεία.

Aπό ότι τό διάβασα ξόφαλτσα,από ηλεκτρικά εργαλεία έχει τήν ηλεκτρική φρέζα κήπου στά 30 ευρώ,καί τήν ηλεκτρική σπαθοσέγα στά 25 ευρώ.