Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=22786

Αυτό το εργαλείο που καθαρίζει τον αέρα του βάζει και λάδι λέει.
Το λάδι χρειάζεται για την καλή λειτουργία των εργαλείων αέρος ??
Δεν επηρεάζει το χρώμα όταν βάφεις ?? 'Η δεν βάζεις καθόλου λάδι στο δοχείο όταν χρησιμοποιείς τον αέρα για βάψιμο ??
Εγώ που χρησιμοποιώ τον αεροσυμπιεστή για βάψιμο το χρειάζομαι αυτό το εξαρτηματάκι ή να πάρω μόνο ένα φίλτρο υγρασίας για κοντά στο πιστόλι ??

Το λάδι είναι για σκαπτικά, αεροτροχούς, καρφωτικά κλπ. Για λίπανση των μηχανικών μερών του αεροεργαλείου.
Αλλά κι αυτό σου κάνει.Αφού έχει "ρυθμιζόμενη παροχή λαδιού" ή δεν του βάζεις καθόλου λάδι.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πηρα αυτό https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=22726 με σκοπο να περναω κερι ρευστης μορφης στο αυτοκινητο,για να μην κουραζομαι.Κανει για τη δουλεια αυτη,να ενδιαφερθω για καποιο μαλακο σφουγγαρι δηλαδη οπως αυτα των πιο ακριβων αλοιφαδορων,ή να το βγάλω απ το μυαλο μου και να το γυρισω πισω?
Σας ευχαριστω

Πηρα αυτό https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=22726 με σκοπο να περναω κερι ρευστης μορφης στο αυτοκινητο,για να μην κουραζομαι.Κανει για τη δουλεια αυτη,να ενδιαφερθω για καποιο μαλακο σφουγγαρι δηλαδη οπως αυτα των πιο ακριβων αλοιφαδορων,ή να το βγάλω απ το μυαλο μου και να το γυρισω πισω?
Σας ευχαριστω

Καλως τον φιλο!
Σιγουρα θα χρειαστει να κανεις δοκιμη με σφουγγαρια και να δεις την συμπεριφορα του!
Να ξερεις πως ειναι αλολο για περασμα χοντρης και αλλο για ψιλη αλοιφη γυαλισματος με αλλα τοσα ενδιαμεσα ειδη!

Απλα να ξερεις τα παρακατω:
1. Οι αλοιφαδοροι αυτοκινητων ειναι εκκεντροι και η περιστροφικη τους κινηση σταματαει στην πιεση για να μην κανει ζημια.
δεν ξερω το συγκεκριμενο πως δουλευει αν και εχω ενα το ιδιο κ δε το εχω δουλεψει ποτε.
2. Το γυαλισμα αυτοκινητου ειναι χρονοβορα εργασια κατι που σημαινει πως χρειαζεσαι και μεγαλο αεροσυμπιεστη τοσο σε αεροφυλακιο οσο και ικανοτητα πληρωσης.

2. Το γυαλισμα αυτοκινητου ειναι χρονοβορα εργασια κατι που σημαινει πως χρειαζεσαι και μεγαλο αεροσυμπιεστη τοσο σε αεροφυλακιο οσο και ικανοτητα πληρωσης.

Εχω τον parkside 24lit....ευτυχως που εχει τα ιδια χαρακτηριστικα σε αποδοσεις με τον τωρινο 50λιτ γιατι μολις ειδα οτι τον βγαλανε ξενερωσα.Θα πορευτω μ αυτον τωρα κι οσο παει....Παντως δε θα τολμησω γυαλισμα,για τους λογους που ηδη ανεφερες,γνωριζω τους κινδυνους....μονο κερωμα (απλωμα του κεριου) θελω να επιχειρησω.....και μετα σκουπισμα του κεριου με πανακι MF.Με το λιγοτερο επιθετικο pad που θα βρω.... οχι cutting...μονο finishing/polishing

Καλως σε βρηκα φιλε enduras,και ευχαριστω για την ανταποκριση σου.....θα βρω σφουγγαρι,θα δοκιμασω τη συμπεριφορα του και οιδωμεν...

Δοκιμασε τον και δεν αν προσπαθησεις να το πιεσεις σε μια επιφανεια σταματαει η περιστροφη? Αν σταματαει θα εισαι ενταξει απλα ο μικρος σου αεροσυμπιεστης θα σε υποχρεωνει σε στασεις συνεχως!

Oι στροφες που εχει το συγκεκριμενο ειναι παρα πολλες για γυαλισμα....κανονικα θες απο 500 μεχρι 3000 το πολυ....εαν δουλευει σε φουλ ρυθμους θα σου φαει το βερνικι....εκτος και εαν εχει ρυμιστη στροφων...
Δοκιμασε το πρωτα με προσοχη....Για τριψιμο μια χαρα το κοβω παντως....

Yπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος γιατι ενας ερασιτεχνης σαν και μας να ασχοληθει με την ταλαιπωρια, τον θορυβο και τις ρυθμισεις των κομπρεσερ και των εργαλειων αερα?

Ισως να το εχουμε ξαναπει αλλα το ξεχασα και ειναι επικαιρο μιας και το λιντλ τα εχει φερει παλι στο προσκηνιο :))

Αυτό ήμουν έτοιμος να πω τώρα...για τον αριθμό στροφών και ότι δεν είναι και ρυθμιζομενος....όποτε μάλλον το ξεχνάω

Στάλθηκε από το HTC M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Yπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος γιατι ενας ερασιτεχνης σαν και μας να ασχοληθει με την ταλαιπωρια, τον θορυβο και τις ρυθμισεις των κομπρεσερ και των εργαλειων αερα?

Ισως να το εχουμε ξαναπει αλλα το ξεχασα και ειναι επικαιρο μιας και το λιντλ τα εχει φερει παλι στο προσκηνιο :))

Μιχάλη για το βάψιμο και μόνο αξίζει να επενδύσει κανείς σε κομπρεσέρ,χώρια απο τις μηδαμινές φθορές των εργαλείων και το μικρό τους κόστος.Ούτε καλώδια,ούτε μπαταρίες ούτε ζημιές.Αν μπορούσα θα είχα στήσει ολόκληρο το εργαστήριό μου με εργαλεία αέρος..

Εγώ σαν ερασιτέχνης πήρα το κομπρεσέρ μόνο και μόνο για το πιστόλι βαφής και για τον αέρα να φυσάω και να φουσκώνω αντικείμενα,λάστιχα κλπ...μετά με δελεάσει η χαμηλή τιμή του τριβειου εν αντιθέσει με τους ακριβους αλοιφαδορους....αλλά θα το επιστρέψω και θα έρθω στα λογικά μου...

Παιδια ηρεμια.
Διαβαστε τις προδιαγραφες.
Ρυθμιζομενος ειναι.

Και ειδικα αν η περιστροφη σταματαει με την πιεση θα ειναι κατα πολυ ανωτερος απο κατι ηλεκτρικους περιστροφικούς αλοιφαδοτους που είναι στην ουσια καμουφλαρισμενοι γωνιακοι τροχοι.

Πολλοί επαγγελματιες φανοβαφεις χρησιμοποιούν μηχανηματα αερα για γυαλισμα.

ρυθμιζεις την πιεση του αερα απο το μανομετρο του αεροσυμπιεστη και το φτανεις στις στροφες που θες να δουλευει το τριβειο. Δεν ειναι σαν τα άλλα εργαλεια που θελουν μονιμως 6 + bar για να αποδοσουν

osatosa οπως σου τα εγραψε ο gipsy

Βρε παιδιά τι χαμός έγινε με το δισκοπριονο μετάλλου που είχε σήμερα?10 το πρωι πηγα στο Ρέθυμνο κ είχε τελειώσει.

Λοιπόν μόλις το δοκίμασα.Με πίεση επί της επιφάνειας σταματάει....και πιστεύω αυτό είναι το πιο σημαντικό.Τώρα η σκανδάλη έχει πολύ μικρή διαδρομή για να θεωρηθεί ρύθμιση από κει....μειώνοντας όμως το μανομετρο κάτω από 6 bar εξακολουθεί να δουλεύει,όπως ειπώθηκε.Ενθαρρυντικά αυτά,θα τον κρατήσω και θα τον δοκιμάσω με ειδικό σφουγγάρι.
Παιδια ηρεμια.
Διαβαστε τις προδιαγραφες.
Ρυθμιζομενος ειναι.

Και ειδικα αν η περιστροφη σταματαει με την πιεση θα ειναι κατα πολυ ανωτερος απο κατι ηλεκτρικους περιστροφικούς αλοιφαδοτους που είναι στην ουσια καμουφλαρισμενοι γωνιακοι τροχοι.

Πολλοί επαγγελματιες φανοβαφεις χρησιμοποιούν μηχανηματα αερα για γυαλισμα.

Kαποιο παιδι ειχε ρωτησει για τον ελεγκτη μπαταριας που εχει φερει το Lidl αυτη η την προηγουμενη βδομαδα.

Ετυχε και τον αγορασα χτες μαζι με τον φορτιστη μπαταριας και εχω πλεον αποψη.
Να πω οτι η συγκυρια της αγορας ηταν ιδανικη καθως μολις πριν λιγη ωρα ψυχοραγουσε η μπαταρια της βεσπας!!

Δοκιμασα λοιπον τον ελεγκτη μπαταριας κοστους 4 ευρω!
32227478687_3937cc1921_z.jpg

Στην παραπανω φωτο η μπαταρια ηδη φορτιζει με τον φορτιστη. Εαν θελει καποιος μπορω να περιγραψω πως δουλευει και τι προγραμματα εχει.
Στο κατω μερος της φωτο ειναι το tester της μπαταριας, καλοφτιαγμενο με δυο καλους ακροδεκτες.

Μολις εβγαλα το καπακι, εβαλα απλα τους ακροδεκτες επανω στους πολους και μου εδειξε 'charge very low'. Οντως η μπαταρια ηταν ξεφορτωτη.
Δεν εχει καντραν -κριμα- για να σου λεει ποσα βολτ ειναι η μπαταρια. Εχει 6-7 λεντακια εκ των οποιων τα 3 κατω ειναι για να σου δειχνουν την κατασταση της μπαταριας με την μηχανη σβηστη. Οι ενδειξεις ειναι charge very low, half charged και fully charged. Tα αλλα 3 λεντακια ειναι για την κατασταση του δυναμο, με την μηχανη σε λειτουργια.

Το tester εχει μαγνητη στο πισω μερος για να κολλαει στο καπω/αμαξωμα. Ο μαγνητης ειναι της πλακας αλλα θα μπορουσε να μην υπαρχει, οποτε τον συγχωρουμε που υπαρχει.
Στο πλαι εχει διακοπτακι 6 και 12v αναλογα τι μπαταρια τσεκαρεις.

Η αγορα του ειναι ανουσια εαν εχεις τον φορτιστη, ο οποιος μπορει να σου διαβασει το βολταζ της μπαταριας. Θα ηταν πολυ πιο χρησιμο εαν ειχε ενδειξη των βολτ.
Βεβαια μπορεις να τσεκαρεις την κατασταση μιας μπαταριας ευκολα. Περιποιημενο γκατζετακι για 4-5 ευρω, δε λεω.