Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το καινούργιο (γιατί παρατηρώ ότι κάθε φορά που το βάζει είναι και πιο βελτιωμένο) είναι μεν ρεύματος αλλά έχει και την επέκταση που στήνεις το βασικό και δουλεύεις με αυτή, σαν στυλό.

Το εχω και ειναι οκ.
Η προεκταση λυνει τα χερια.
Το αρνητικο ειναι πως με τη χρηση ο διακπτης κλειδωματος ατρακτου δεν δουλευει πια και ετσι εχω μονιμα την προεκταση επανω και αλλαζω σε αυτη τα εξαρτηματα.

Το συγκεκριμενο dremelοειδες το εχω παρει και εγω.Παρομοιως με ελαχιστη χρηση χαλασε ο διακοπτης μπλοκαρισματος της ατρακτου,ενω καποια στιγμη βγηκε εντελως off και δεν ξαναδουλεψε ποτε.Το σερβις του lidl ομως μου εδωσε καινουργιο με συνοπτικες διαδικασιες..Το μοτερ του ειναι ισχυρο αλλα κανει πολυ φασαρια..Η προεκταση ειναι βολικη αλλα εχει αρκετους κραδασμους και κουραζει το χερι μετα απο πολλη χρηση..Τα εξαρτηματα της parkside που εχει μεσα η συσκευασια ειναι μαλλον κακης ποιοτητας.Για περιστασιακη χρηση και γενικα ψιλοδουλειες σε αυτη τη τιμη συνισταται ανεπυφαλακτα

Ναι ταιριαζουν οχι μονο στου lidl αλλα σε ολα αυτου του τυπου τα περιστροφικα εργαλεια, με την καταλληλη φωλια βεβαια.Αν το μπιτ εχει διαμετρο στελεχους πχ 3,2 χιλιοστα,θα πρεπει στο εργαλειο να βαλεις την αντιστοιχη φωλια

Κυκλοφορουν και σε ολα τα κινεζικα. Προσωπικα εχω παρει πολλες και διαφορετικων ειδων απο ebay.
Βεβαια, ο,τι πληρωνεις παιρνεις...

Τα εξαρτήματα του Lidl ντρεμελοειδούς είναι ίδια με αυτά στο eBay/gearbest/banggood τα κινέζικα ή υποδεέστερα.
Κάποιο από τα κινέζικα που έχετε δουλέψει και ήταν αξιοπρεπές?
Γιατί του Lidl ακούω δεν είναι καλά.

Toυ λιντλ ειναι κινεζικης -κακης δηλαδη- ποιοτητας, οπως τα περισσοτερα απο banggood και ebay.

Αυτα που αξιζουν και αντεχουν ειναι τα original Dremel και Proxxon.

Γενικως θα προτεινα να χρησιμοποιειτε μονο Dremel/Proxxon καθως τα κινεζικα ειναι εν δυναμει επικινδυνα. Με δεκαδες χιλιαδες στροφες που γυριζει το εργαλειο σιγουρα δεν θελει καποιος να σπασει η να διαλυθει το bit που δουλευει..

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι ταιριαζουν οχι μονο στου lidl αλλα σε ολα αυτου του τυπου τα περιστροφικα εργαλεια, με την καταλληλη φωλια βεβαια.Αν το μπιτ εχει διαμετρο στελεχους πχ 3,2 χιλιοστα,θα πρεπει στο εργαλειο να βαλεις την αντιστοιχη φωλια

που τη βρίσκω που ;;; για πες λεπτομέρειες γιατί θέλω να πάρω ένα του lidl αλλά αφού τα εξαρτήματα δεν λένε, να προμηθευτώ καλύτερα από άλλη μάρκα.

Γιωργο καλημερα.Η συσκευασια του lidl εχει μεσα φωλιες των 2,4 και 3,2 χιλιοστων και στην περιγραφη αναφερονται ως σφιγκτηρες..Με αυτες καλυπτεις το μεγαλυτερο φασμα των εξαρτηματων που θα χρησιμοποιησεις.Αν τωρα χρειαστει να χρησιμοποιησεις καποιο bit με πιο λεπτο αξονα,υπαρχουν aftermarket οπως εδω https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10665
και εδω https://www.vardakas-tools.gr/tsok-...moy/Exartimata-gia-dremel-proxxon/Tsok-folies

Με την ευκαιρια:
Εχω τον ευθυ λειαντηρα της parkside, που εχει 2 τσοκ (collet), ενα μικρο και ενα μεγαλο των 6mm.
Εχω, ομως, και πολλα εξαρτηματα του 1/4 ιντσας (=6,35mm περιπου), που ισα που δεν μπαινουν στο τσοκ.
Ψαχνω τσοκ 6,35, αλλα δεν βρισκω.
Να κανω καμια πατεντα με το τσοκ των 6mm (σκεφτομουν με τρυπανακι) ή θα το χαλασω;

Με την ευκαιρια:
Εχω τον ευθυ λειαντηρα της parkside, που εχει 2 τσοκ (collet), ενα μικρο και ενα μεγαλο των 6mm.
Εχω, ομως, και πολλα εξαρτηματα του 1/4 ιντσας (=6,35mm περιπου), που ισα που δεν μπαινουν στο τσοκ.
Ψαχνω τσοκ 6,35, αλλα δεν βρισκω.
Να κανω καμια πατεντα με το τσοκ των 6mm (σκεφτομουν με τρυπανακι) ή θα το χαλασω;

ΟΧΙ μη το κανεις

φωλια 6,35 θα βρεις στο Aliexpress, καποια ποστ πιο πισω ειχα κανει μια αναφορα για φωλια 6,35 αλλά για ρουτερ parkside

Μονο εκει δεν εχω ψαξει :)
Ευχαριστω, θα το δοκιμασω. Εννοουσα, βεβαια, να παρω αλλο των 6mm και να το δοκιμασω.

Εντωμεταξυ (ξερω, δεν με προλαβαινετε) πηρα την Πεμπτη το σκαπτικο των 1050w. Σημερα που το ανοιξα μου φανηκε καλο και δυνατο ΑΛΛΑ ειναι αρκετα εκκεντρο. Φανταζομαι με το καλεμι, ισως και με κοντο τρυπανι, δεν πολυπειραζει. Αλλα με μακρυ τρυπανι, οπως αυτα που ειχε στα lidl, δε νομιζω οτι θα μπορεις να δουλεψεις.
Δεν ξερω αν ειναι ολα ετσι, πηγα να παρω αλλο για να το δοκιμασω, αλλα ειχαν τελειωσει (Μελισσια).
Παιρνει καποιο φτιαξιμο αυτο; Ειμαι μεταξυ να το επιστρεψω ή να το κρατησω εστω μονο για σκαπτικο, γιατι δεν εχω αλλο.

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το σκαπτικο του λιντλ για τρυπημα και δεν ξερω αν το δικο μου εχει τετοιο θεμα.

Το εκκεντρο το ειδες με τα SDS η με το τσοκ για κανονικα τρυπανια?

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το σκαπτικο του λιντλ για τρυπημα και δεν ξερω αν το δικο μου εχει τετοιο θεμα.

Το εκκεντρο το ειδες με τα SDS η με το τσοκ για κανονικα τρυπανια?
Επειδη δεν εχω αλλο "μεγαλο" πιστολετο, ουτε με sds, θα μου χρειαζοταν και για τρυπημα.
Με το sds το ειδα, οχι με τον ανταπτορα. Αλλα ακομα και αν δεν το κανει με τον ανταπτορα...δωρο αδωρο. Παλι ειναι αχρηστα τα μεγαλα sds τρυπανια.

Με με το πνευματικό Bosch με τόσο μακρυά τρυπάνια (ειδικά τα μικρά σε πάχος) δεν τα κουμαντάρεις καθόλου εύκολα.
Καλύτερα άνοιγμα με κοντότερο τρυπάνι στην αρχή και μετά συνεχίζεις με το μακρύ.