Καλησπερα
Ευτυχως που βρεθηκε φιλος, κ'ετσι σημερα παρελαβα το ταινιολειαντηρα για λεπτοδουλειες (εχω ηδη το τανκοειδης του λιντλ) καθως και κατι σφικτηρες με ταινια, σφικτηρες, κλπ.
Δεν αγορασα ξανα το παλμικο εφοσον εχω το 18βολτο που ειχε βγαλει παλιοτερα και ειμαι προς το παρον καλυμμενος.
Ειχα απο προηγουμενη αγορα το φυσητηρα / σκουπα φυλλωματων και μπορω να πω οτι δουλευει τελεια και για να καθαρισει σκονες απο επισκευες σε πλακακια κλπ (οταν δεν μας νοιαζει η σκονη που παει).
Ο φυσητηρας ειναι ελαφρυς και βολικος.
Ο ταινιολειαντηρας ειναι "κλοπη πεϊστ" αντιγραφο μοντελου της black & decker θαρρω.
Σχετικα με το επαναφορτιζομενο τηλεσκοπικο αλυσοπριονο για κλαδια εχω να πω οτι φαινεται ποιοτικη κατασκευη.
Σε λειτουργια ανευ φορτιου (χωρις να κοβει) / με φορτιο (κοβοντας) οι κραδασμοι ειναι μετριοι στα χερια.
Ισως τα πλαστικα βοηθανε σε μειωμενους κραδασμους
Πιστευω ομως οτι για καποιον που εχει να κανει δουλεια σοβαρα, η δευτερη ισως και τριτη μπαταρια των 4 ΑΗ ειναι πολυ απαραιτητη.
Εχω εναν φοβο σε βαθος χρονου πως θα εμφανισει ισως ρωγμες στα πλαστικα γυρω απο τα κινουμενα μερη απο κοπωση υλικου και θα αισθανομουν πιο σιγουρος με μεταλλικα τεμαχια αλλα...κοστος. Για τα χρηματα του νομιζω οτι ειναι μια χαρα.
Προκειται για μηχανημα με λεπιδα / αλυσιδα oregon, oπως και το μεγαλο ηλεκτρικο αλυσοπριονο που προτεινει το λιντλ. Δεν ξερω εαν αξιζει να επενδυσει κανεις σε μηχανημα ακονισματος αλυσιδας αντι απλα να αλλαξει αλυσιδα σε ενα τετοιο εργαλειο.
Προσοχη οτι μπορει να μην βαλει σωστα την αλυσιδα ενας πρωταρης ειδικα εαν βιαζεται...
Σε πληρη εκταση φτανει τα 2μ70 μηκος.
Εκει το βαρος και η γωνιακη περιστροφη σε σχεση με τις χειρολαβες δειχνουν την ελαστικοτητα του αλουμινιενου σκελετου του εργαλειου. Εχει πραγματικα σχεδιασθει να κοβει τα κλαδια απο πανω με το βαρος του, ενω ο χειριστης ουσιαστικα απλα πρεπει να το καθοδηγει. Η αρχικη κοπη απο κατω που προτεινεται στις οδηγιες του εργαλειου (για να μην σχισθει η επικαλυψη του κορμου απο το κλαδι που θα πεφτει) θελει προσοχη λογο ελαστικοτητας.
Προσωπικα θα προτιμουσα η πληρη εκταση του εργαλει να γινεται για σχεδον κατακορυφες κοπες (εξ ου και οι 2 μοιρογωνιες εργασιας που μπορει να παρει το εργαλειο) και να ποφευγονται οι "οριζοντιες" κοπες.
Ενα κρανος ειναι το ελαχιστο που αγοραζεις για αυτο το εργαλειο μιας και δεν ξερεις παντα τι συμπαρασυρει ενα κλαδι.
Παιρνει καπου 200 χλ λαδι το δοχειο λιπανσης.
Προσοχη το βιολογικο λαδι που προτεινει το λιντλ λεει οτι μπορει να ρητινοποιηθει (να πετρωσει) αρα προτεινεται το αδειασμα του δοχειου λιπανσης για αποθηκευση -Δεν λεει ομως σε ποσο χρονο μπορει να συμβει, εβδομαδα, μηνα, τριμηνο, εξαμηνο; αγνωστο. Δοκιμασα και 50 χλ απο τα 100 χλ που δινονται μαζι με το αλυσοπριονο πληρουν το 1/4 του δοχειου λιπαντικου.
Προσοχη και δοκιμαστε καλα μπαταρια (6μηνη εγγυηση) και φορτιστη (3 ετη εγγυηση), οπως και οτι λιπαίνεται καλα η αλυσιδα.
Εμενα με το που το ανοιξα βγηκε τζουφιος ο φορτιστης περιμενω καινουργιο σε 1 μηνα. Ευτυχως εχω και αλλον...
Σε σχεση με το μπορντουροψαλιδο παντος το αλυσοπριονο ειναι πολυ πολυ πιο ελαφρυ.
Παντα μα παντα κρανος - γυαλια - ωτασπιδες.
Δεν μπορεις να κανεις λαθος ουτε στο στησιμο (φορα αλυσιδας) ουτε στο τεντωμα της (απλα γυριζεις την βιδα τερμα), και παντου αναφερονται ολα πανω στο εργαλειο.
Σημαντικο ειναι η παυση λειτουργιας για ψυξη ανα 15 λεπτα συνεχους λειτουργιας.
Επειτα δειτε τις φωτο και ρωτηστε αμα χρειαστει.