Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εμποροι παιδι μου.
Τι να πει κανεις.
Screenshot-20190912-155012-Facebook.jpg

Καλησπερα,εχει επικοινωνησει κανεις με το Optimex-Services GmbH GR.Ειχα μια αντλια για λαδια αυτοκινητου που χαλασε και σε email μου απαντησαν να καλεσω στο 00800 49180 06 74 αλλα δε βγαζω ακρη.

Καλησπερα

Ευτυχως που βρεθηκε φιλος, κ'ετσι σημερα παρελαβα το ταινιολειαντηρα για λεπτοδουλειες (εχω ηδη το τανκοειδης του λιντλ) καθως και κατι σφικτηρες με ταινια, σφικτηρες, κλπ.

HMZrHJG.jpg

Δεν αγορασα ξανα το παλμικο εφοσον εχω το 18βολτο που ειχε βγαλει παλιοτερα και ειμαι προς το παρον καλυμμενος.

Ειχα απο προηγουμενη αγορα το φυσητηρα / σκουπα φυλλωματων και μπορω να πω οτι δουλευει τελεια και για να καθαρισει σκονες απο επισκευες σε πλακακια κλπ (οταν δεν μας νοιαζει η σκονη που παει).
Ο φυσητηρας ειναι ελαφρυς και βολικος.

Ο ταινιολειαντηρας ειναι "κλοπη πεϊστ" αντιγραφο μοντελου της black & decker θαρρω.

Σχετικα με το επαναφορτιζομενο τηλεσκοπικο αλυσοπριονο για κλαδια εχω να πω οτι φαινεται ποιοτικη κατασκευη.

lmENBgu.jpg

Σε λειτουργια ανευ φορτιου (χωρις να κοβει) / με φορτιο (κοβοντας) οι κραδασμοι ειναι μετριοι στα χερια.

3nXEGVI.jpg

Ισως τα πλαστικα βοηθανε σε μειωμενους κραδασμους

VVz1POJ.jpg

sT7SpTE.jpg

Πιστευω ομως οτι για καποιον που εχει να κανει δουλεια σοβαρα, η δευτερη ισως και τριτη μπαταρια των 4 ΑΗ ειναι πολυ απαραιτητη.

mm4I4Pe.jpg

Εχω εναν φοβο σε βαθος χρονου πως θα εμφανισει ισως ρωγμες στα πλαστικα γυρω απο τα κινουμενα μερη απο κοπωση υλικου και θα αισθανομουν πιο σιγουρος με μεταλλικα τεμαχια αλλα...κοστος. Για τα χρηματα του νομιζω οτι ειναι μια χαρα.

CoEKKgE.jpg

JvsrfDU.jpg

XNRJwWb.jpg

Προκειται για μηχανημα με λεπιδα / αλυσιδα oregon, oπως και το μεγαλο ηλεκτρικο αλυσοπριονο που προτεινει το λιντλ. Δεν ξερω εαν αξιζει να επενδυσει κανεις σε μηχανημα ακονισματος αλυσιδας αντι απλα να αλλαξει αλυσιδα σε ενα τετοιο εργαλειο.

He9URmB.jpg

7qhAwbo.jpg

FdHwsyL.jpg

Προσοχη οτι μπορει να μην βαλει σωστα την αλυσιδα ενας πρωταρης ειδικα εαν βιαζεται...

wiDPByw.jpg

Σε πληρη εκταση φτανει τα 2μ70 μηκος.

Εκει το βαρος και η γωνιακη περιστροφη σε σχεση με τις χειρολαβες δειχνουν την ελαστικοτητα του αλουμινιενου σκελετου του εργαλειου. Εχει πραγματικα σχεδιασθει να κοβει τα κλαδια απο πανω με το βαρος του, ενω ο χειριστης ουσιαστικα απλα πρεπει να το καθοδηγει. Η αρχικη κοπη απο κατω που προτεινεται στις οδηγιες του εργαλειου (για να μην σχισθει η επικαλυψη του κορμου απο το κλαδι που θα πεφτει) θελει προσοχη λογο ελαστικοτητας.

Προσωπικα θα προτιμουσα η πληρη εκταση του εργαλει να γινεται για σχεδον κατακορυφες κοπες (εξ ου και οι 2 μοιρογωνιες εργασιας που μπορει να παρει το εργαλειο) και να ποφευγονται οι "οριζοντιες" κοπες.

Ενα κρανος ειναι το ελαχιστο που αγοραζεις για αυτο το εργαλειο μιας και δεν ξερεις παντα τι συμπαρασυρει ενα κλαδι.

Παιρνει καπου 200 χλ λαδι το δοχειο λιπανσης.

LcSsG5R.jpg

waWgu0B.jpg

Προσοχη το βιολογικο λαδι που προτεινει το λιντλ λεει οτι μπορει να ρητινοποιηθει (να πετρωσει) αρα προτεινεται το αδειασμα του δοχειου λιπανσης για αποθηκευση -Δεν λεει ομως σε ποσο χρονο μπορει να συμβει, εβδομαδα, μηνα, τριμηνο, εξαμηνο; αγνωστο. Δοκιμασα και 50 χλ απο τα 100 χλ που δινονται μαζι με το αλυσοπριονο πληρουν το 1/4 του δοχειου λιπαντικου.

FEJwwwC.jpg

pTxN0SM.jpg

3PoAnMV.jpg

Προσοχη και δοκιμαστε καλα μπαταρια (6μηνη εγγυηση) και φορτιστη (3 ετη εγγυηση), οπως και οτι λιπαίνεται καλα η αλυσιδα.

FmdiHjR.jpg

Εμενα με το που το ανοιξα βγηκε τζουφιος ο φορτιστης περιμενω καινουργιο σε 1 μηνα. Ευτυχως εχω και αλλον...

Σε σχεση με το μπορντουροψαλιδο παντος το αλυσοπριονο ειναι πολυ πολυ πιο ελαφρυ.

Παντα μα παντα κρανος - γυαλια - ωτασπιδες.

Δεν μπορεις να κανεις λαθος ουτε στο στησιμο (φορα αλυσιδας) ουτε στο τεντωμα της (απλα γυριζεις την βιδα τερμα), και παντου αναφερονται ολα πανω στο εργαλειο.

QjUue1i.jpg

Σημαντικο ειναι η παυση λειτουργιας για ψυξη ανα 15 λεπτα συνεχους λειτουργιας.

Επειτα δειτε τις φωτο και ρωτηστε αμα χρειαστει.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εμενα με το που το ανοιξα βγηκε τζουφιος ο φορτιστης περιμενω καινουργιο σε 1 μηνα. Ευτυχως εχω και αλλον...

Να μη σε απογοητεύσω, αλλά επειδή περιμένω κι εγώ ενα εργαλείο για αντικατάσταση και μου είχαν πει ότι σε 22 εργάσιμες (1 μηνα δηλαδή) θα μου το είχε φέρει το κούριερ, έχουν περάσει 2 μήνες και δεν έχει έρθει ακόμη τίποτα!! ( και αγνοειται το πότε και το αν θα έρθει). Στο τηλέφωνο που μιλήσαμε ήταν... αλλά λόγια να αγαπιόμαστε..."δεν ηρθε και περιμένουμε την παραλαβή του επόμενου μήνα"... -και πότε θα είναι αυτή η παραλαβή;..."περιμενουμε την παραλαβη του επόμενου μήνα"... -δηλαδή δεν έχετε κάποια ημερομηνία πάνω κάτω;..."περιμένουμε την παραλαβή του επόμενου μήνα"... (λες και μιλούσα με κασέτα).

@gasto
Πάρε στην εξυπηρέτηση του lidl, απαντάνε αμέσως και θα σε κατατοπίσουν.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οταν ενας μαατροχαλαστης δοκιμαζει το καινουριο του παλμικο του lidl..

Προσπαθουσα να βαλω βιδες, στην αρχη, και μεγαλυτερα στριφωνια μετα, σε παλιο και ξερο κουτσουρο-καυσοξυλο (οξια νομιζω).
Μεχρι 8αρι στριφωνι εμπαινε με δυσκολια ή/και το κουρευε, καποια στιγμη. Το 12αρι μπηκε το μισο και μετα κολλησε. Βαραγε, βαραγε αλλα δεν εμπαινε. Δεν το πολυ-ζορισα, φοβουμενος μην το κοψει κι αυτο.Μετα ζεματαγε, βεβαια.
(10αρι στριφωνι δεν ειχα).

Μια χαρα, γενικα, το μηχανημα, αν και ομολογω οτι το περιμενα πιο δυνατο (τα 180nm μου ακουγονταν παρα πολλα). Παντως, ειναι σαφως πιο δυνατο απο το 16v δραπανο της parkside (νομιζω περιπου 40nm ροπη).
454213cc05a8d717354316d68d09e857.jpg

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάπου στα 30-35 Nm βγάζουν τα 20v της parkside, το 16v λογικά θα βγάζει πολύ λιγότερα. Τα 180 Nm που δίνουν για το παλμικό είναι πάρα πολύ τραβηγμένο νούμερο. Το θέμα βέβαια είναι να κάνεις τη δουλειά που θέλεις.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ισως θυμαμαι λαθος. Πιθανον να το μπερδευω με ενα b&d κρουστικο που εχω.
Παντως, αν το 16v εχει π.χ. 25nm ροπη, μου φαινεται πολυ δυσκολο το παλμικο να εχει 180nm (αν και βεβαια αυτα ειναι πολυ δυσκολο να τα καταλαβεις με το "χερι"), δηλαδη τοσο μεγαλη διαφορα.
Οπωσδηποτε ουτε το παλμικο δεν εχει τη δυναμη που μπορεις να βαλεις με μια απλη καστανια/κλειδι (με μοχλο, δηλαδη), στις λιγες περιπτωσεις που χρειαζεται, βεβαια, τοση δυναμη (και αν το αντεχει η βιδα). Δεν ξερω για τα καλωδιου παλμικα...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οταν ενας μαατροχαλαστης δοκιμαζει το καινουριο του παλμικο του lidl..

Προσπαθουσα να βαλω βιδες, στην αρχη, και μεγαλυτερα στριφωνια μετα, σε παλιο και ξερο κουτσουρο-καυσοξυλο (οξια νομιζω).
Μεχρι 8αρι στριφωνι εμπαινε με δυσκολια ή/και το κουρευε, καποια στιγμη. Το 12αρι μπηκε το μισο και μετα κολλησε. Βαραγε, βαραγε αλλα δεν εμπαινε. Δεν το πολυ-ζορισα, φοβουμενος μην το κοψει κι αυτο.Μετα ζεματαγε, βεβαια.
(10αρι στριφωνι δεν ειχα).

Μια χαρα, γενικα, το μηχανημα, αν και ομολογω οτι το περιμενα πιο δυνατο (τα 180nm μου ακουγονταν παρα πολλα). Παντως, ειναι σαφως πιο δυνατο απο το 16v δραπανο της parkside (νομιζω περιπου 40nm ροπη).
454213cc05a8d717354316d68d09e857.jpg

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την δυναμη του την αποδυκνυει κουρευοντας την βιδα.
Αν ηταν αδυναμο απλα θα σταματαγε.
Το δε απλο δραπανοκατσαβιδο θα σου γυρναγε τον καρπο μαζι με ασχημε συνεπειες.

Δικιμασε ποιοτικες βιδες και θα δεις.