Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το αγόρασα και εγώ το κυκλικό και ας έχω άλλη κατασκευή για την ίδια δουλειά . Νομίζω αυτό είναι πιο πρακτικό και ακρίβειας .
Να σημειώσω ότι σήμερα στα lidl στο πνευμα των εκπτώσεων είχε αρκετά εργαλεία με 23-25% έκπτωση . Ένα καρφωτικο ρεύματος στα 15 , πιστόλι θερμού αέρα στα 10 , πιστόλι θερμοκολλας ( αν το λέω καλά ) στα 9 , ένα τριγωνικό τριβειο κλπ

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

To σεσουάρ είναι εξαιρετικό εν τω μεταξύ...
Είναι απο τα εργαλεία που όταν το χρειαστώ θα μου λύσει τα χέρια αν το έχω αλλά ταυτόχρονα θα σημαίνει ότι έχω κάνει χοντρη πατάτα και θα πρέπει να ξεκολλήσω κάποιο ξύλο για αυτό αναβάλλω την αγορά του ...

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Είναι απο τα εργαλεία που όταν το χρειαστώ θα μου λύσει τα χέρια αν το έχω αλλά ταυτόχρονα θα σημαίνει ότι έχω κάνει χοντρη πατάτα και θα πρέπει να ξεκολλήσω κάποιο ξύλο για αυτό αναβάλλω την αγορά του ...
Μπά, μερακλής είσαι εσύ, αποκλείεται να κολλήσεις λάθος ντούγα ή χελιδόνα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μπά, μερακλής είσαι εσύ, αποκλείεται να κολλήσεις λάθος ντούγα ή χελιδόνα!
Δεν φτιάχνω μπουζούκια Δεν είμαι κανένας επαγγελματίας και μην νομίζεις ότι έχω κάνει άπειρες κατασκευές . Πιο πολλές κιθάρες έχω διορθώσει παρά φτιάξει .

Ίσως κάνω μια παρουσίαση εδώ μέσα από το 0 πως τελείωσα τώρα μια κιθάρα .

Αλλά να ξέρεις ότι το λάθος παραμονεύει από την πολλη σιγουριά . Επαγγελματίας οργανοποιος είχε λυγίσει λάθος τα πλαϊνά μιας κιθάρας και για να μην πετάξει το ξύλο επειδή ήταν σπάνιο και ακριβο κάθισε και έφαγε 1 εβδομάδα να το επαναφέρει και να το λυγίσει σωστά ξανά ... Μετά έμαθε από το λάθος του και όπως όλοι μας , ψηλωσε 2 πόντους από την εμπειρία και δεν το έκανε ξανά το λάθος .

Για αυτό σου λέω . Αχρειαστο να είναι το πιστολι ...

Χθές έκανα κι εγώ την αγορά μου απο Lidl.
2 σετ βάσεις εργαλείων μιας και είχα άλλη μια απο παλιά.

Προς κακή μου τύχη (πιθανόν και σε άλλους που έχουν παλιά βάση) οι πλάτες και τα στηρίγματα των εργαλείων, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Δε το συζητώ βέβαια για την διαφορά πάχους των παλαιών στηριγμάτων με τα νέα. Η διαφορά είναι εμφανής στις φωτογραφίες.
Βέβαια τα νέα στηρίγματα μπαίνουν στην παλιά βάση/πλάτη, αλλά "παίζουν" αρκετά, τα διπλά που δοκίμασα, μιας και το δεύτερο κούμπωμα δεν φτάνει μέχρι κάτω.

Στηρίγματα
IMG_20200206_220058.jpg
IMG_20200206_220012.jpg
IMG_20200206_215941.jpg

Ναι μεν οι εγκοπές ένωσης των πλατών ταιριάζουν και με τις παλιές, αλλά ξεκουμπώνουν εύκολα...

Επίσης υπάρχει διαφορά στην εγκοπή που μπαίνουν τα στηρίγματα. Στις παλιές είναι τετράγωνο με το U απο κάτω ενώ στις νέες είναι στρογγυλό.

IMG_0773.jpg.7ddc02aea9d05364b5bd9dd3e18b3863.jpg

327277_02.jpg

ΥΓ
Φυσικά και η τιμή έχει αλλάξει, προς τα πάνω...εγώ θυμάμαι 7 , όχι 8

Απιστευτο! το keylock για πρωτη φορα εκτοpισε απο την αγορα το keymod! :ADFADF1::ernaehrung004:

καμμια εκπληξη για μενα. Με γερμανικα μεθοδικο τροπο εταιρα υποβαθμιζει σταδιακα τις προδιαγραφες.
Αρα πρεπει να περνουμε το νεο σε ικανοποιητικες ποσοτητες απο την αρχη, γιατι μετα...Περιπτωση καλωνατου δραπανου

Νεότερα για το παγκοδράπανο:

Το πρόβλημα με τον μοχλό το διόρθωσα εύκολα σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιταλού. Ευκαιρία ήταν να το ανοίξω να δω και πως είναι μέσα.

Το λέϊζερ το διόρθωσα ακριβώς αλλά εδώ υπάρχει και μια λεπτομέρεια ...Κανένα λέϊζερ δεν θα δείξει ακριβώς σε όλα τα ύψη σε τέτοιου είδους εργαλεία εκτός και αν οι πηγές της ακτίνας είναι ακριβώς επάνω στο τσοκ στην θέση του τρυπανιού...πράγμα αδύνατο.
Γιατί το λέω αυτό.... κατέβασα την κεφαλή σε ένα λογικό ύψος ώστε να χωράει τρυπάνι 10mm και ξύλο πάχους 20-30mm στην βάση.
Εκεί ρύθμισα τις ακτίνες ακριβώς στο κέντρο, έβαλα και θερμόκολα ώστε να μην μετακινηθούν οι λυχνίες λέϊζερ και έκλεισα το καπάκι.
Όλα ωραία ...ανεβάζω την κεφαλή τέρμα επάνω και ανάβω τις ακτίνες ... διαφορά 1-2mm.
Μετά κατάλαβα ... τα λυχνιάκια του λέϊζερ είναι τοποθετημένα στον σκελετό μακρυά από την νοητή κάθετη γραμμή του τρυπανιού...όταν λοιπόν αλλάζει το ύψος φυσικό είναι να μετακινήται και το σημείο που στοχεύει η ακτίνα.

Για τρύπες ακριβείας λοιπόν στα παγκοδράπανα ...μόνο το ποντάρισμα και τρύπημα στην πονταρισιά.

Έτσι. Στο προηγούμενο μοντελο μου τελείωσαν οι μπαταρίες γιατί το ξέχασα αναμμενο και δεν ασχολήθηκα ξανά . σε μια δοκιμή που άλλαζα ύψος στο τραπέζι είδα διαφορά στο κεντραρισμα και δεν του έδωσα σημασία . Ίσως είναι χρήσιμο όταν επαναλαμβάνεις με το ίδιο τρυπάνι , στο ίδιο ύψος ,στο ίδιο κομμάτι ξύλου, τρύπες .

Πηρα το δραπανο μπαταριας και το ανοιξα να το δοκιμασω: Τα sdsplus bits ΔΕΝ κλειδωναν. Το παλεψα απο εδω, το παλεψα απο εκει...δεν κλειδωναν με τιποτα. Διαβασα το manual μπας και ελεγε τιποτα (τι να πει; ολα ιδια κλειδωνουν, απλα με πιεση), τζιφος.
Και αφου το ειχα παρει αποφαση οτι θα το γυρισω, αρχισα να δοκιμαζω καποια τρυπανια, ετσι ξεκλειδωτα, για πλακα.
Μετα, λοιπον, απο 2-3 τρυπες...δουλεψε το κλειδωμα! Εκανα πολλες δοκιμες και φαινεται να ειναι ενταξει τωρα. Δουλευει κανονικοτατα και το κλειδωμα και το ξεκλειδωμα.
Δεν το γυρναω (ελπιζω να μην το μετανιωσω), και αυτα τα γραφω αν τυχον τυχει και σε αλλον.

Βάλε και λίγο γρασσο λογικά ήταν κολλημένο.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πηρα το δραπανο μπαταριας και το ανοιξα να το δοκιμασω: Τα sdsplus bits ΔΕΝ κλειδωναν. Το παλεψα απο εδω, το παλεψα απο εκει...δεν κλειδωναν με τιποτα. Διαβασα το manual μπας και ελεγε τιποτα (τι να πει; ολα ιδια κλειδωνουν, απλα με πιεση), τζιφος.
Και αφου το ειχα παρει αποφαση οτι θα το γυρισω, αρχισα να δοκιμαζω καποια τρυπανια, ετσι ξεκλειδωτα, για πλακα.
Μετα, λοιπον, απο 2-3 τρυπες...δουλεψε το κλειδωμα! Εκανα πολλες δοκιμες και φαινεται να ειναι ενταξει τωρα. Δουλευει κανονικοτατα και το κλειδωμα και το ξεκλειδωμα.
Δεν το γυρναω (ελπιζω να μην το μετανιωσω), και αυτα τα γραφω αν τυχον τυχει και σε αλλον.
Τα τρυπάνια φταίνε . Το διαπίστωσα κατά λαθος πριν 2 χρόνια που το είχα πάρει .
Όταν το αγόρασα κατευθείαν το δούλευα με τρυπάνια Milwaukee και δεν είχα θέμα στο κλείδωμα . Όταν μετά από καιρό πήγα να χρησιμοποιήσω τα δικά του μου έκανε το ίδιο πρόβλημα με εσένα ή δεν κλείδωναν ή κλείδωναν δύσκολα .

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλοριζικο! Φερε το καμμια μερα να το συγκρινουμε με το αντιστοιχο Ryobi ετσι απο περιεργεια.

Παντως φοβερη τιμη για πληρες SDS δραπανο μπαταριας. Ποσο ζυγιζει χωρις την μπαταρια?
Προβλεπω τις τρυπες -ακομα και απο 6μμ- θα τις κανεις με αυτο καθως η διαφορά με τα απλα κρουστικα δραπανακια ειναι εμφανεστατη και πολυ μεγαλη.

Δεν πρεπει να εφταιγαν τα τρυπανια. Δοκιμασα και με αλλα sds plus, 2 διαφορετικες μαρκες. Κατι ειχε κολλησει και δεν κλειδωνε. Προφανως, με το ζορι του τρυπηματος ξεκολλησε.
Εκανα πολλες δοκιμες μετα και ηταν ok, οποτε ελπιζω να μην ξανακολλησει.
Παραγγελια εληφθη, Μιχαλη. Με την πρωτη ευκαιρια θα το φερω, να το ζυγισουμε και να το δοκιμασουμε. Με μια πρωτη ματια το ειδα σαφως πιο δυνατο απο το κρουστικο 18v της b&d που εχω, αλλα σιγουρα πολυ πιο αδυναμο απο το ιδιο ρευματος της parkside (το μικρο-1050w- "κατεδαφιστικο" της).

Καλορίζικο Άγγελε...
Όντως καμία φορά καινούργια κολλάνε...το ιδιο μου εγινε και στο bosch gsb2-26 ...έβαλα πρώτα βέβαια γρασο αλλά προφανως από εταιρία σε εταιρία υπάρχει μια απειροελάχιστη διαφορά που δεν τα αφήνει να κλειδώνουν με ευκολία..
Πάντως πολύ βολικό αυτό κρουστικο sds μπαταριας....καλες δουλειές εύχομαι.

Ευχαριστω πολυ Κωστη.
Κι εγω πιστευω οτι κυριως θα αντικαταστησει τα μικρα μπαταριας στις 6αρες-10αρες τρυπες, ωστε τα αλλα να ειναι για τα βιδωματα μονο.
Για κατι θηρια τρυπανια (16-26 κτλ) που εχω, πιστευω, οταν μια στις τοσες τα χρειαστω, θα βγαζω το καλωδιου.
Αν, μαλιστα, ειναι λειτουργικο και με τρυπανια ξυλου, με τον ανταπτορα, μαλλον θα παροπλιστουν τα μικρα ως δραπανα και θα μεινει μονο το ...κατσάβιδα.