Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γιωργο ολα καλα εφοσον εχεις εκεινο το καναρινί εκει απο πισω εχεις εργαλειο να βασιστεις.
Χαχαχα, όχι που θα το άφηνες να πέσει κάτω εσύ! Ας πάω στο καφενείο να κάνω ένα Flex, έλα από εκεί.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιωργο εξηγησε μου κατι, το περιβλημα του κιβωτιου του πρασινου ειναι πλαστικο???
Όλο το περίβλημα το μαύρο είναι μεταλλικό.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προσπάθησα σήμερα μετά από 6 μήνες περίπου να το χρησιμοποιήσω να κόψω κάτι. Που να βγει η καμπάνα απο την οξείδωση. Το πλάκωσα και WD40 αλλά τίποτα.

το wd-40 δεν ειναι δια πασα νοσον...αλλα ειναι τα πραγματικα διεισδυτικα

https://www.jalopyjournal.com/forum/threads/penetrating-oil-showdown.350800/

https://www.youtube.com/watch?v=xUEob2oAKVs

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, τα LIDL φέρνουν το "Κρουστικό Δράπανο" 750 Watt, της Parkside στα 24.99 ευρώ. Το έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος να μου πεί αν αξίζει ή όχι? Μπορεί άραγε να κάνει τρύπες 10-12 χιλιοστά σε μπετό, ή είναι για πιο χαλαρή χρήση ? Τουλάχιστον σε τόιχο με τούβλα/τσιμεντόλιθους τα πάει καλά? Εννοείται ότι δεν θα το κουράζω αλλά θα το αφήνω να κρυώνει λίγο όταν θα το δουλεύω. Ευχαριστώ!

(Μέσα στην περιγραφή αναφέρει: Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 25 mm σε ξύλο, mm 10 mm σε μπετόν, 8 σε ατσάλι)

---> https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia-lidl/parkside-kroustiko-drapano/p47673

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, τα LIDL φέρνουν το "Κρουστικό Δράπανο" 750 Watt, της Parkside στα 24.99 ευρώ. Το έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος να μου πεί αν αξίζει ή όχι? Μπορεί άραγε να κάνει τρύπες 10-12 χιλιοστά σε μπετό, ή είναι για πιο χαλαρή χρήση ? Τουλάχιστον σε τόιχο με τούβλα/τσιμεντόλιθους τα πάει καλά? Εννοείται ότι δεν θα το κουράζω αλλά θα το αφήνω να κρυώνει λίγο όταν θα το δουλεύω. Ευχαριστώ!

(Μέσα στην περιγραφή αναφέρει: Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 25 mm σε ξύλο, mm 10 mm σε μπετόν, 8 σε ατσάλι)

---> https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia-lidl/parkside-kroustiko-drapano/p47673

Ειναι ok για αυτα που αναφερεις, και αρκετα δυνατο με 750w.
Δεν ειναι ιδιαιτερα ποιοτικο, για την ακριβεια, μαλλον χαμηλοτερης ποιοτητας απο τον μεσο ορο του lidl, αλλα με τα 3 χρονια εγγυηση δεν σε (πολυ)νοιαζει. Και σε αυτην την τιμη, δεν παιρνεις και τιποτα καλυτερο.
Επενδυσε σε καλα τρυπανια, αν δεν εχεις. Κανουν θαυματα, ακομη και με φτηνα δραπανα. Π.χ. τα cyl9 της Bosch, στα οποια ορκιζεται ολο το forum εδω.

Η τιμη δεν υπαρχει για κρουστικο δραπανο, για 25 ευρω δεν το συζηταμε. Τωρα οι επιδοσεις του ειναι πολυ μετριες και για μπετον και θα σε κουρασει (και θα κουραστει) δουλευοντας πανω και περα απο το οριο. Ο ανταγωνισμος βρισκεται στα 16μμ σε μπετον.

Με καλα τρυπανια βεβαια η δουλεια θα γινει πιο ευκολα και σωστα. Αν θες ειδικα για τοιχοποιια, πετρα και μπετον προτεινω τα Bosch CYL-5. Μπορεις να τα αγορασεις και ξεχωριστα και οχι σε σετ, οπως βεβαια και τα CYL9 που ειναι για ολα τα υλικα.

Πριν δω καν το νημα εκανα μια δουλιτσα εδω στην Χιο που ηθελα και εφερα το δραπανακι απο την αποθηκη και εβγαλα φωτο.

Μπορει να δωσεις δυομιση φορες παραπανω λεφτα αλλα οταν το χρειαστεις θα ειναι εκει.
Και δε θα χρειαστει νε περιμενεις να κρυωσει.....

20200228-185845.jpg

Προσωπικά σαν πρώτη επαφή τα 25 ευρώ δεν θα τα σκεφτόμουν...
Τώρα για 10mm και για 12mm τρύπα σε μπετό θα ζοριστει πάρα πολύ
Για 6mm και 8mm δεν θα τίποτα...

Τα 3 χρόνια είναι δέλεαρ γιατί ότι και να γίνει θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω...

Από την άλλη εαν θες εργαλείο για πάντα το gsb 13mm που αναφέρει ο Κυριάκος είναι μόνιμο, ανθεκτικό και ποιοτικό..
https://www.skroutz.gr/s/88665/Bosch-GSB-13-RE-Professional-0601217100.html

Ναι ειναι οντως καλυτερο το Bosch και το Μακιτα στα 750watt αλλά... άλλο το 24.99 και αλλο το 124.99.

Πατριωτακι, παρατηρω οτι την τρυπα στο πλακακι θα την εκανες πολυ πιο οικονομικα και ισως πιο αποτελεσματικα με ενα Parkside και ενα 6αρακι τρυπανακι CYL-5 :))

Ναι παιδιά έχετε δίκιο, αλλιώς είναι το Bosch που σίγουρα κάνει άνετα μεγάλες τρύπες, και αλλιώς είναι το Parkside που θα αντέχει σε τρύπες μπετού εκεί στα 8mm και άντε 10mm με μεγάλη προσοχή πάντα μην ζεσταθεί.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Enduras1, KOSSTV, και επίσης ευχαριστώ για τις πληροφορίες των τρυπανιών "cyl9" και "CYL-5" που μου πρότεινε ο mastroxalastis και ο Χιώτης.

Ίσως να αγοράσω το Parkside για την πολύ καλή τιμή που έχει, αλλά να το χρησιμοποιήσω μόνο με καλά τρυπάνια μπετού, όπως μου είπατε, αλλά και πάλι θα το σκεφτώ καλύτερα αν τελικά θα το επιλέξω..

Εγώ θα προτιμούσα να έπαιρνες απαντήσεις από κάποιον που έχει το δράπανο και το χρησιμοποιεί και όχι θεωρητικές.
Δεν ξέρω αν το εργαλείο ζεσταίνεται μετά από μερικές τρύπες ...γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει.
Εγώ θα έλεγα να το πάρεις στην ξεφτίλα τιμή που έχει και να το δοκιμάσεις ...και μετά αποφασίζεις.
Κυριάκο την πρώτη τρύπα με το βύσμα μέσα ...με parkside την έκανες ??? :flipout:

Αυτο το B&D το εχω 40 χρονια, ειναι 370 watt και τρυπαει 20cm μπετον.
Το parkside που ειναι 750 watt γιατι να μην τρυπαει?

Aυτο αναφερει ο κατασκευαστης, οτι το οριο του parkside στο μπετον ειναι 10μμ. Ο κατασκευαστης ειναι και ο πιο αρμοδιος να περιγραψει σωστα τις πραγματικες δυνατοτητες και τα ορια του εργαλειου.

Λες να μπορουσε να τρυπησει παραπανω και ο κατασκευαστης να το κρυβει απο ταπεινοφροσυνη? :)

Εγώ θα προτιμούσα να έπαιρνες απαντήσεις από κάποιον που έχει το δράπανο και το χρησιμοποιεί και όχι θεωρητικές.
Δεν ξέρω αν το εργαλείο ζεσταίνεται μετά από μερικές τρύπες ...γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει.
Εγώ θα έλεγα να το πάρεις στην ξεφτίλα τιμή που έχει και να το δοκιμάσεις ...και μετά αποφασίζεις.
Κυριάκο την πρώτη τρύπα με το βύσμα μέσα ...με parkside την έκανες ??? :flipout:

Την πρωτη τρυπα ενας Θεος ξερει πως την ειχαν κανει φιλε.

Παντως τα cyl-9 ειναι το κατι αλλο.
Τρυπανε τα πάντα αβασανιστα.