Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Όντως με 55 ευρώ και 3 έτη εγγύηση πιστεύω ότι αξίζει το συγκεκριμένο, εφόσον κάποιος θέλει μια στο τόσο να ανοίγει τρύπες σε μπετό ή να καλεμιάζει, καθώς αν μη τι άλλο, ανάλογο εργαλείο επώνυμο κοστίζει 2-3 φορές παραπάνω.
Για μια στο τόσο δεν θα το έλεγα..!!
Έχει γκρεμίσει τοίχια πάνω από 2 ώρες και σε λαξευση ταράτσας βγάζοντας πίσσα ένα ολόκληρο 8ωρο χωρίς το παραμικρό θέμα ζεσταματος...!!!
Είναι για πολλά παραπάνω..

Eχω το πρωτο πιστολετο που εβγαλε η parkside και μπορω να πω οτι ειναι απο τα καλυτερα ηλεκτρικα εργαλεια ρευματος που εχει βγαλει η parksde. Ελπιζω η 3η γενια να ειναι το ιδο καλη με την πρωτη.

Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι η αναγραφομενη ισχυς του πιστολετου (3Joule) ειναι μαλλον λιγο αισιοδοξη γιατι ενα bosch που πηρα προσφατα ιδιων περιπου κυβικων (3.2J) το αισθανομαι σημαντικα ισχυροτερο.

Μιχάλη θέλω να το πάρω από τον πατέρα μου να το συγκρίνω κάποια στιγμή με το Bosch 2-26 που είναι 2,6j...δεν έχουν δουλέψει παρέα ως τώρα ώστε να είχα μέτρο συγκρίσης...Ελπίζω να μην φάω καμία ήττα...!!!

Μάλλον το ίδιο με τον πατέρα μου θα έχεις....Είναι πολυ δυνατό πάντως δεν έχει κολλήσει κάπου...και αυτό είναι που το κάνει άριστο...

Παιδιά το σκαπτικό PBH 1050 C3 https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia-lidl/parkside-skaptiko-drapano-me-kalemi-pbh-1050-c3/p52688 που έχει αυτή την εβδομάδα αξίζει?
Το θέλω κυρίως για να σκάψω το τσιμέντο στο πεζοδρόμιο στο χωριό για να περάσω μια υδρορροή και μετά να μου μείνει για να ανοίγω καμία τρύπα που δεν μπορεί να ανοίξει το 20v κρουστικό Parkside.

Ως δραπανο ειναι καλο και ταυτοχρονα οχι υπερβολικα βαρυ.
Ως σκαπτικο δεν το εχω δοκιμασει. Οπωσδηποτε, δεν πρεπει να ειναι για πολλα πολλα, αλλα για μικροδουλιτσες πιστευω θα τα βγαζει περα.
Βγαζει, παντως, και ενα μεγαλυτερο, σχεδον στην ιδια τιμη, αλλα αρκετα πιο βαρυ.

Τελικά το αγόρασα το φαλτσοπρίονο και το βράδυ έγινε το "unboxing".

2iTLH54

Έκανα μια πολύ μικρή ρύθμιση στον δίσκο στις 90 και στις 45 μοίρες εύκολα με δύο αλενόβιδες που έχει από πίσω και μια μικρή ρύθμιση στο laser γιατί ήταν ελάχιστα λοξό. Ξέχασα να τσεκάρω την καθετότητα του φράχτη σε σχέση με τον δίσκο, θα το κάνω την επόμενη φορά. Δεν έκανα κάποια δοκιμή γιατί ήταν αργά και μόνο που το έβαλα λίγο μπρος να δω αν λειτουργεί έκανε αρκετό θόρυβο. Σαν κατασκευή το σώμα και η πλάκα (σόρρυ αν το λέω λάθος) δείχνουν αρκετά καλά αλλά τα βοηθητικά είναι όντως δεύτερης ποιότητας. Θετικό το γεγονός ότι είναι κατασκευή Scheppach για λογαριασμό του Lidl. Για το δίσκο θα δείξει η χρήση, έτσι και αλλιώς δεν με παίρνει για αγορά άλλου την παρούσα στιγμή γιατί φύγανε αρκετά αυτό το μήνα σε εργαλεία. Οποιαδήποτε συμβουλή για την χρήση είναι ευπρόσδεκτη.

Καλοδούλευτο.Για απλές ερασιτεχνικές εφαρμογές ,που δεν παίζει ρόλο και το χιλιοστό,μια χαρά είναι.

Καλοδουλευτο παιδια!

Αν δε κανω λαθος ερχεται με 24αρη δισκο.
Μια αναβαθμιση σε καποιον επωνυμο με περισσότερα δοντια να εχετε στο μυαλό σας για πιο μετα!

Πηγα και εγω τι πρωι και πηρα τον ατμοκαθαριστη χειρος που ειχε σημερα.
Μεσα στο ΣΚ θα τον χρησιμοποιήσω και θα μεταφερω την αποψη μου.

Για το πιστολέτο. Έχω ένα 2-4 χρονών του lidl και έτυχε σήμερα να του κάνω ένα σερβις γιατί το χρειάζομαι αύριο.

Έχει χρησιμοποιηθεί για να σπάσει ελαφρο-μπετόν περίπου 2τμ.

Πέρασε σκόνη στο διακόπτη και κολλούσε οπότε το ξεβίδωσα, το φύσηξα και είναι έτοιμο.

Μπροστά τώρα κολλούσε και ο μηχανισμός ασφάλισης του SDS.
Έβγαλα το πλαστικό και το καθάρισα με καθαριστικό αλυσίδων μηχανής και άστραψε.

Μου έκανε εντύπωση που το εργοστασιακό γράσο (και αυτό που έβαζα και εγώ απο την κούτα του) είχε γίνει πέτρα.
Σαν κομμάτια κρύσταλλο το έβγαζα.

Πρώτη φορά βλέπω γράσο να ξεραίνεται έτσι σε <4 χρόνια φυλαγμένο σε αποθήκη!
Έβαλα ένα λιθίου αφού το καθάρισα καλά και έγινε σχεδόν καινούργιο.

Οπότε εχώ θα το αγόραζα αλλά θα πετούσα το γράσο που δίνει το λιντλ

Αγαπητέ Mr_Kenzo, είχες δίκιο! Η ρύθμιση κλίσης του φαλτσοπρίονου ρυθμίζεται με την αλενόβιδα στο πίσω μέρος! Σε ευχαριστώ για την πληροφορία και αν είχα διαβάσει προσεκτικά το manual θα το έβλεπα και εκεί (άρα διπλό το λάθος μου)...

Αγαπητέ Mr_Kenzo, είχες δίκιο! Η ρύθμιση κλίσης του φαλτσοπρίονου ρυθμίζεται με την αλενόβιδα στο πίσω μέρος! Σε ευχαριστώ για την πληροφορία και αν είχα διαβάσει προσεκτικά το manual θα το έβλεπα και εκεί (άρα διπλό το λάθος μου)...

Όλα καλά λοιπόν !
Ούτε εγώ είμαι των μανουάλι αλλά όταν παίρνω ένα εργαλείο σχεδόν το λύνω και το επεξεργάζομαι εξολοκλήρου !

Δοκιμή σήμερα του σκαπτικου performance.
Άνοιγμα τρυπών με 18ρι τρυπάνι που είχε μέσα το 1500ρι σκαπτικό Parkside. Δεν είχα μεγάλο καλύτερο.
Βάθος 15cm σε βράχο, 5 τρύπες, χρόνος περίπου 45 δευτερα η τρύπα.
Σε δύναμη μου φάνηκε ίδιο με το Bosch το μπλε που εχω (αν και δεν έχω ανοίξει τόσο μεγάλη σε διάμετρο τρύπα με αυτό)
Δεν είδα να ζοριζεται.

Από βδομάδα κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω και σαν σκαπτικό για σπάσιμο πέτρας.

Υπολόγιζα να βάλω και φωτογραφίες αλλά είχα ξεχάσει το κινητό

Edit: το τρυπάνι φυσικά απαράδεκτο. Φαγώθηκε σε κάποια σημεία στις εγκοπές του sds.

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστουμε Παναγιωτη...!!!
Φαντάζομαι μιλάς για το σκαπτικο μπαταρίας που είχε βάλει προ 2 εβδομάδων..
Όταν λες ίδιο εννοείς με το Bosch ρεύματος που είχες βάλει παλιότερα σε φωτο και ή διάμετρος του τρυπανιου 18mm..;
Εαν υσχιει αυτό μιλάμε για δυνατό εργαλείο μπαταρίας....και αξίζει τα χρήματα του....

Ναι αυτό.
Ίσως να το πίεσα λίγο παραπάνω από το Bosch, αλλά είχα και χειρότερο τρυπάνι απ' όσα έχω βάλει στο Bosch.
Πάντως δεν ήταν καθόλου κουραστικό το τρύπημα με το Parkside.
Δεν έχω και κάτι να σκάψω-τρυπήσω στο σπίτι αυτήν την περίοδο για να τα δοκιμάσω ταυτόχρονα.

Το κυριοτερο είναι η αίσθηση που σου άφησε το εργαλείο σε σχέση με το bosch...και φυσικά πόσο γρήγορα αναλογικα έγινε η δουλειά...
Εφόσον μιλάς για άνεση στο χειρισμό εμένα μου φτάνει και μου περισσευει καταλαβαίνοντας 2-3 πράγματα..
Φαντάζομαι με ένα 4κοπο η 7 κόπο sds bosch θα γινόταν ακόμη πιο γρήγορα...

Τελικά η Parkside σε όλα τα ήδη πνευματικών πιστολετων ανεξαρτητου δυναμης μπαταρίας η ρεύματος έχει πολύ καλά εργαλεία...