Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γιατι ευτυχως οχι Νεκταριε?

Εχεις καποια αρνητικη εμπειρια απο το συγκεκριμενο εργαλειο? Αν ναι, να την ακουσουμε.

Εαν οχι, ας ειμαστε λιγο πιο φειδωλοι στην κριτικη μας καθως δεν μπορουν η δεν θελουν ολοι να επενδυσουν σε επωνυμα και ακριβα εργαλεια.

Την έψαχνα.
Εγώ θα την πάρω πάντως. Αν προλάβω, γιατί Δευτέρα πρωί θα είμαι χωριό

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατι ευτυχως οχι Νεκταριε?

Εχεις καποια αρνητικη εμπειρια απο το συγκεκριμενο εργαλειο? Αν ναι, να την ακουσουμε.

Εαν οχι, ας ειμαστε λιγο πιο φειδωλοι στην κριτικη μας καθως δεν μπορουν η δεν θελουν ολοι να επενδυσουν σε επωνυμα και ακριβα εργαλεια.
Γενικά οι μικρές ηλεκτρικές (των 100-100 κατι ευρω),έχουν θεματάκια κ πιο πολυ σπανε τα νεύρα του χρήστη πάρα δουλειά κάνουν. Τώρα,αυτή των 60e.......
Βέβαια υπάρχει η τρίμηνη δυνατότητα επιστροφής,οπότε δοκιμάζεις κ αν δεν απλά την επιστρέφεις.

Γενικα μιλωντας, συμφωνω, τα περισσοτερα budget εργαλεια μπορει να εχουν τα θεματακια τους.

Ειδικα μιλωντας ομως, εννοω για συγκεκριμενα εργαλεια, οπως εκανε στην ερωτηση του ο φιλος παραπανω, ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
Πχ. θα προτεινα ανετα το ηλεκτρικο πιστολετο των 3j αλλα θα συνιστουσα μεγαλη προσοχη για τον ευθυ λειαντηρα οπου οι περισσοτεροι -αν οχι ολοι- που γνωριζω και τον εχουν χρησιμοποιησει, εχουν καποιο θεμα.

Η τριμηνη επιστροφη και γενικοτερα η τριετης εγγυηση του Lidl ειναι μεγαλη υποθεση και μπορεις τουλαχιστον να εισαι ησυχος απο αυτη την αποψη.

Εγώ σκεφτόμουν για το ηλεκτρικό χλοοκοπτικο μεσινεζας. Η άποψη σας;

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω παντως τον λειαντηρα τον εχω χρησιμοποιησει αρκετα και δουλευει μια χαρα, στις χαμηλες και τις ψηλες στροφες. :)
Ισως μονη εξαιρεση οτι εχει πολλους κραδασμους. Κατι που δεν ξερω αν ειναι προβλημα, ή απλα αναμενομενο σε ενα φτηνο εργαλειο (το ιδιο ισχυει και με την σπαθοσεγα). Γενικα, μαλιστα, δεν θα με πειραζε καθολου (δεν τυχαινει να εχω με τις ωρες δουλεια, για να με κουρασει), μονο που ισως με τους κραδασμους χανει σε δυναμη, οπως και η σπαθοσεγα (μερος της δυναμης παει στο χερι σου, αντι στο αντικειμενο υπο επεξεργασια/κοπη κτλ).

Παιδιά η άποψη για τα low budget εργαλεία δεν μπορεί να είναι οριζόντια.Μιλαμε πάντα για μέση χρήση κ όχι βέβαια για επαγγελματική.Υπαρχουν εργαλεία λοιπόν που σχεδόν δεν τρέχει μια αν είναι low πχ κρουστικο.Θα του βάλεις κ ένα καλο στελεχος μπροστά,κ στο 99%είσαι οκ.Υπαρχουν τα low που θα σε δυσκολέψουν,θα αργήσουν,θα είναι βαριά κ θα σε κουράζουν αλλά κ πάλι η δουλειά θα βγει.Υπαρχουν όμως κ τα low που εξ αρχής θα έχεις θέμα.Ή θα πρέπει η δουλειά που το θες να είναι εντελώς αστεία,ή αλλιώς η δουλειά δεν θα βγαίνει θα σου σπάει τα νεύρα κ ουσιαστικά θα είναι άχρηστο.Μια τέτοια κατηγορία είναι κ οι φτηνές μηχανές γκαζόν ή κάποιες πολύ φθηνές ρομποτικες σκούπες για το σπίτι ή κάποια πιστόλια σιλικόνης χειρος που με ελάχιστη παραπάνω πίεση σπάνε κτλ.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

έχει πάρει κανείς την μηχανή του γκαζόν που έχει από Δευτέρα;

Σαφέστατη η ερώτηση .... ο φίλος ρωτάει αν κάποιος την έχει την μηχανή ...και αφού προφανώς θα την έχει χρησιμοποιήσει να του πει την εμπειρία του ....
Υπάρχει κάποια απάντηση από κάποιον χρήστη- κάτοχο να τον βοηθήσει ή θα συνεχίσουμε τις αιώνιες αμπελοφιλοσοφίες περί Parkside κλπ ??

Εγώ φίλε μου μόνο 1-2 βιντεάκια που είδα μπορώ να σου προσφέρω:

https://www.youtube.com/watch?v=wVH0MMRBrHo

https://www.youtube.com/watch?v=sP-0nkiSW88

Καινούργια μπαταρία σε παλιό εργαλείο.

https://youtu.be/BUgexDjV7G8

ΟΚ καλή πατέντα, απλά στο συγκεκριμένο εργαλείο που ασχολείται απλά δεν αξίζει τον κόπο.
Εδώ μέσα το έχω δει, στο ebay για άλλες μάρκες εργαλείων σε budget σειρές απλά κυκλοφορούν έτοιμοι αντάπτορες.
Πχ στα Black & Decker μου αγόρασα αντάπτορα μπαταρίας NiCd σε Li από το ebay με 2-3 ευρώ.
Οι τιμές επίσης έχουν λίγο ξεφύγει στο Lidl με αυτά που βλέπω τον τελευταίο καιρό.
Αν σκεφτείς ότι μπορείς να πάρεις ένα δράπανο Black & Decker στα 40Nm κρουστικό με 2 μπαταρίες λιθίου και κασετίνα στα 70 ευρώ γιατί να προτιμήσεις Lidl;

Εγώ σκεφτόμουν για το ηλεκτρικό χλοοκοπτικο μεσινεζας. Η άποψη σας;

Δεν αν θέλεις το βίντεο, αφορά την version a1 και το Lidl έχει τώρα την a3. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια. Δείχνει τι δουλειά κάνει σε μικρό κήπο.
https://www.google.com/url?sa=t&sou...BMAB6BAgDEAE&usg=AOvVaw2MZYaeG4PpldR6GleChX7y

Δεν αν θέλεις το βίντεο, αφορά την version a1 και το Lidl έχει τώρα την a3. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια. Δείχνει τι δουλειά κάνει σε μικρό κήπο.
https://www.google.com/url?sa=t&sou...BMAB6BAgDEAE&usg=AOvVaw2MZYaeG4PpldR6GleChX7y
Οκ ευχαριστώ. Το είδα.

ηλεκτρικό χλοοκοπτικο μεσινεζας.
ειχα αγορασει πριν χρονια ενα μικρο απο τα λιντλ, νομιζω ηταν florabest. εικοσικατι ευρω. κατι λιγοτερο απο 300 βατ αν θυμαμαι καλα
μικρους κηπους, αυλες κλπ τους ειχε...
καποια στιγμη το ειχα δουλεψει λιγο παραπανω, κατακαλοκαιρο, εβγαλε καπνους και κολλησε. μετα απο κανα τεσσαρι χρονια.
ετσι το ψιλοκαθαρισα, το ξεκολησα, αλλά μιας και ειχε βγαλει καπνους, το εβαλα στην αποθηκη μηπως καποια στιγμη χρειαστω το σωμα του.
εκτοτε δουλευα καμια φορα με ενα βενζινοκινητο μιας θειας.
πριν κανα μηνα σκεφτηκα να του κανω μια μοντα με κανα γωνιακο τροχο, αλλά ω! του θαυματος δουλεψε μια χαρα μετα απο χρονια!
ετσι τωρα, το δουλευω για λιγο, λιγα λεπτα και το αφηνω να ξεκουραστει. δεν ειναι για πολλά-πολλά αλλά κηπο 200-250 τετραγωνικα, τον βολευει αρκει να το αφηνεις να κρυωνει.
λογικα το 500αρι ειναι πιο δυνατο, και πιο αντοχικο. και με 3 χρονια εγγυηση λογικα θα τα βγαλει τα λεφτα του.

εννοω στο πιο πανω μηνυμα, οτι καλο ειναι να κανεις καμια κατοστη τετραγωνικα , και μετα να πιεις ενα καφεδακι για να κανεις τα άλλα 100. οχι 200-250 με τη μια ειδικα το καλοκαιρι. ετσι την πατησα εγω με το μικρο

Last edited by a moderator:
Παιδιά, οι μπαταρίες της parkside πόσο χρόνο εγγύηση έχουν?

Για την μπαταρία που συνοδεύει το εργαλείο στο manual γράφει "Το πακέτο μπαταριών παρέχεται με εγγύηση 1 έτους από την ημερομηνία αγοράς". Αν έχεις αγοράσει την μπαταρία ξεχωριστά, δηλαδή σαν αυτόνομο προϊόν, έχει 3 χρόνια εγγύηση.

Ωραία, σας ευχαριστώ. Πρόκειται για την 4άρα του τροχού, 10 μηνών μπαταρία και τα έχει παίξει τελευταία. Στο 1,5 λεπτό έχει μπει στο κόκκινο και το εργαλείο υπολειτουργεί.

Μου τηλεφώνησε φίλος που είχε πάρει πριν 2 χρόνια το πλυστικό του lidl. Μου λέει στάζει νερό από την ένωση της κάνης με το λάστιχο. Του είπα να τσεκάρει το oring αλλά μου είπε ότι χάνει από το σημείο που είναι σαν ελατηριο (δεν το έχω δει ακόμη). Έχει κανένας κάποια παρόμοια εμπειρία?

Πετάχτηκα και το είδα. Δεν χάνει νερό από το σημείο ένωσης με το λάστιχο. Άνοιξα την κάνη και χάνη νερό από το σημείο της βαλβίδας. Φαντάζομαι πάει για αλλαγή κάνης.

Last edited by a moderator:
Καλημέρα. Εχω το επαναφορτιζόμενο κατσαβιδι PAS 7.2 A1 το οποίο ανακάλυψα ότι δεν φόρτιζε πια πριν μερικές ημέρες. Ειχε μείνει μήνες αχρησιμοποίητο.
Εβγαλα λοιπόν τις μπαταρίες τις μέτρησα ήταν άδειες τελείως και αγόρασα δύο νέες τις οποίες κόλλησα στην θέση των παλιών και το κατσαβίδι δουλεύει μια χαρά.

Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι συνεχίζει να μην φορτίζει. Συγκεκριμένα με τον φορτιστή επάνω ο οποίος παρέχει τάση κανονικά, ανάβει μόνο το κόκκινο λεντάκι το οποίο μάλιστα παρουσιάζει και ένα σταθερό flickering σαν να τρεμοσβήνει ένα πράγμα. Αυτή την εικόνα την είχα και με τις παλιές μπαταρίες. Όλη νύχτα επάνω και δεν πήρε τίποτε.

Καμμιά ιδέα τι φταίει; Ο φορτιστής ή η πλακέτα στο κατσαβίδι; Να σημειώσω ότι έχω μία ίδια πλακέτα από ένα ολόιδιο bosch (μάλλον πρέπει να φτιάχνονταν στο ίδιο εργοστάσιο).

Καλημέρα. Εχω το επαναφορτιζόμενο κατσαβιδι PAS 7.2 A1 το οποίο ανακάλυψα ότι δεν φόρτιζε πια πριν μερικές ημέρες. Ειχε μείνει μήνες αχρησιμοποίητο.
Εβγαλα λοιπόν τις μπαταρίες τις μέτρησα ήταν άδειες τελείως και αγόρασα δύο νέες τις οποίες κόλλησα στην θέση των παλιών και το κατσαβίδι δουλεύει μια χαρά.

Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι συνεχίζει να μην φορτίζει. Συγκεκριμένα με τον φορτιστή επάνω ο οποίος παρέχει τάση κανονικά, ανάβει μόνο το κόκκινο λεντάκι το οποίο μάλιστα παρουσιάζει και ένα σταθερό flickering σαν να τρεμοσβήνει ένα πράγμα. Αυτή την εικόνα την είχα και με τις παλιές μπαταρίες. Όλη νύχτα επάνω και δεν πήρε τίποτε.

Καμμιά ιδέα τι φταίει; Ο φορτιστής ή η πλακέτα στο κατσαβίδι; Να σημειώσω ότι έχω μία ίδια πλακέτα από ένα ολόιδιο bosch (μάλλον πρέπει να φτιάχνονταν στο ίδιο εργοστάσιο).

Όταν λες τελείως άδειες πόσο χαμηλά εννοείς; Οι λιθίου ακόμα και πάνω από χρόνο να μείνουν δεν αδειάζουν τελείως.
Εφόσον μέτρησες την τάση του φορτιστή και είναι κανονική, το πιο πιθανό είναι να φταίει η πλακέτα του κατσαβιδιού η οποία μπορεί να προκάλεσε και το άδειασμα των μπαταριών.
Αν είναι μέσα στην 3ετή εγγύηση ίσως θα έπρεπε να το στείλεις στο σέρβις.
Αλλά δε νομίζω, πρέπει να είναι παλιό μοντέλο;