Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

To έχω χρόνια δεν θυμάμαι πόσα. Είναι εκτός εγγύησης. Οι μπαταρίες ήταν τελείως άδειες, μετρήθηκαν με πολύμετρο.
Από την στιγμή που ο φορτιστής μου δίνει κανονικά τάση (μάλιστα ζεσταίνεται ελαφρά όταν είναι στην πρίζα με συνδεδεμένο το εργαλείο) να υποθέσω ότι τα έπαιξε η πλακέτα;

Αυτό το κατσαβίδι το αγόρασα σε προσφορά (σχεδόν όσο έκαναν οι δύο μπαταρίες) όταν αχρηστεύτηκαν οι μπαταρίες ενός ολόιδιου bosch !

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μια και συζητάμε το θέμα, τι προτείνεται για να διατηρούνται οι μπαταρίες περισσοτερο χρόνο και ειδικότερα αν δεν χρησιμοποιούνται τακτικά?

Να φυλασονται σε χωρο που δεν εχει ουτε πολυ υγρασια ουτε πολυ ζεστη...
Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο...

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μια και συζητάμε το θέμα, τι προτείνεται για να διατηρούνται οι μπαταρίες περισσοτερο χρόνο και ειδικότερα αν δεν χρησιμοποιούνται τακτικά?

κάπου έχω διαβάσει απ όσο θυμάμαι στο νήμα των μπαταριών, ότι τις λιθίου 18650 τις διατηρούμε στο ψυγείο αλλά να είναι φορτισμένες τουλάχιστον στο 40%

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

να αποθηκευονται στο 30-40% της χωρητικοτηατς, αλλα αυτο ειναι αβολο.
για μενα δεν εχει νοημα. προεχει το εργαλειο να ειναι σε ετοιμοτητα

Ενα παρομοιο, νεοτερο μοντελο, που εχω, ειχε παθει το ιδιο. Δεν δουλευε και δεν φορτιζε.
Η μπαταρια ηταν σχετικα αφορτιστη, αλλα οχι τελειως (μετα απο κανα χρονο παρκαρισμενο).
Μιλησα με σερβις, μου εστειλαν καινουριο.
Μετα ξεκοιλιασα το παλιο και ΔΕΝ ηταν προβλημα της μπαταριας, αλλα ουτε και του φορτιστη. Μεχρι που εμπαινε το καλωδιο στο εργαλειο, εδινε ρευμα. Παρακατω καπου εκοβε, αλλα οι ηλεκτρονικες μου γνωσεις δεν επετρεψαν να το ψαξω παραπανω.

Πήρα την μηχανή γκαζόν της Δευτέρας και σήμερα την εγκαινίασα. Ευχαριστημένος γενικά σαν πρώτη δοκιμή - 200τμ με γκαζόν/χόρτα που είχαν καιρό να κουρευτούν τα έβγαλε άνετα. Το μοναδικό αδύνατο σημείο που βρήκα είναι ο μικρός κάδος που θέλει συνέχεια σκύψιμο και άδειασμα. Κατά τα άλλα στα πλην, όλα τα μέρη του σώματος είναι πλαστικό, εντάξει δεν ξέρω με τα χρήματα αυτά τι καλύτερο να περιμένει κανείς. Στα θετικά, είναι μικρό και εύκολο στην αποθήκευση, ελαφρύ και σχετικά αθόρυβο (εμένα μου φάνηκε τουλάχιστο). Η πρώτη εντύπωση πάντως όταν ανοίγεις το κουτί είναι ότι αγόρασες Playmobil: μινιατούρα (και πλαστικό).

Εδώ δίπλα στον πιο "ανδρικό" κάδο μιας βενζινοκίνητης που χρειάζεται μια γερή ανακατασκευή.

20200512_153811.jpg

Πήρα την μηχανή γκαζόν της Δευτέρας και σήμερα την εγκαινίασα. Ευχαριστημένος γενικά σαν πρώτη δοκιμή - 200τμ με γκαζόν/χόρτα που είχαν καιρό να κουρευτούν τα έβγαλε άνετα. Το μοναδικό αδύνατο σημείο που βρήκα είναι ο μικρός κάδος που θέλει συνέχεια σκύψιμο και άδειασμα. Κατά τα άλλα στα πλην, όλα τα μέρη του σώματος είναι πλαστικό, εντάξει δεν ξέρω με τα χρήματα αυτά τι καλύτερο να περιμένει κανείς. Στα θετικά, είναι μικρό και εύκολο στην αποθήκευση, ελαφρύ και σχετικά αθόρυβο (εμένα μου φάνηκε τουλάχιστο). Η πρώτη εντύπωση πάντως όταν ανοίγεις το κουτί είναι ότι αγόρασες Playmobil: μινιατούρα (και πλαστικό).

Εδώ δίπλα στον πιο "ανδρικό" κάδο μιας βενζινοκίνητης που χρειάζεται μια γερή ανακατασκευή.
Καλοδούλευτο το χορτοκοπτικο.
Εγώ δυστυχώς δεν το πρόλαβα..

Last edited by a moderator:
πολλοι δεν το προλαβαν δυστυχως.
πηγα γιατι το ηθελε μια θεια μου, κατα τις 11.00 το πρωι της δευτερας σε 3 απο τα 4 λιντλ της πατρας και ειχε εξαφανιστει!
οπως ηθελε και το χλοοκοπτικο μεσινεζας. φυγανε και τα δυο σαν ζεστο ψωμακι απο το ανοιγμα οπως μου ειπαν :)
προλαβα απο τα τελευταια, τα βοηθηματα κηπου. μεχρι το μεσημερι θα ειχαν φυγει και αυτα.
οπως και οι βαριες ψαλιδες, (των 4 ευρω) που ηθελαν ολες οι θειες και οι γειτονισες. εχω μια (απο τοτε που ηταν κιτρινες) 4-5 χρονια τωρα και εχει βγει σκυλι. το μονο που υπαρχει αφθονο, οι σακοι και οι ελαφρες ψαλιδες (των 2.5 ευρω)
αυτο που αξιζει τρελα παντως ειναι αν το ξαναφερει καποια στιγμη, η μεγαλη βαρια ψαλιδα του 10αρικου. απιστευτο εργαλειο! εχω μια κιτρινη και κοβει τα παντα σαν βουτυρο.

Πρωί Δευτέρας 8:00 σε ένα από τα lidl της Δράμας, πανικός στις γυναίκες και τους ηλικιωμένους με τα καροτσάκια. Λέω για τα ρούχα θα είναι! Αν δε!! Μόλις άνοιξε, όλες για τα χλοοκοπτικα! Ευτυχώς εγώ δεν είχα καροτσάκι και χώθηκα και πρόλαβα το χλοοκοπτικο μεσινεζας! Ειδικά του γκαζόν το έπαιρναν αβερτα. Δεν ξέρω αν έμειναν για μετά!
Εγώ το δοκίμασα το μεσινεζας σε Κηπάκι 5mx12m και έκανε πολύ καλή δουλειά. Θα το δοκιμάσω και σε ένα παρτέρι έξω από το σπίτι. Ούτως ή άλλως για αυτά το πήρα.

Και για να ξεκαθαρίσουμε το τι εστί τριετή εγγύηση των εργαλείων parkside. Μόλις με πήραν από το service της kompernass σχετικά με τη μπαταρία των 4ah που είχα στείλει email για πρόβλημα. Μου είπαν ότι η μπαταρία μου είναι χαλασμένη και ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ γιατί στις μπαταρίες ΔΕΝ ΔΊΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ!!! Αυτά για να ξέρουμε τι γίνεται με τις εγγυήσεις του lidl και κουραφεξαλα.

Όταν την απεστηλες δεν ειχε ξεκαθαριστει το θεμα της εγγυσης..;;Εαν καλυπτεται η οχι και για πόσο καιρο...;
3 χρόνια πάντως δεν φενεται λογικό για κάλυψη μπαταρίας.. Είναι πολλά..

Γενικώς οι μπαταρίες δεν έχουν μεγάλη διάρκεια εγγύησης...Κατά πόσο δε του lidl..
Δεν ξέρω πόσο διάστημα είναι μπαταρία σου αλλά γενικος τα φτύνουν γρήγορα της Parkside...

...και σε άλλες εταιρίες η εγγύηση ειναι λιγότερη από το εργαλείο σώμα...
Στην Stanley ένα χρόνο...
Στην Bosch 2 εφόσον την καταχωρήσεις..

Δεν κατάλαβες φίλε μου, μου είπαν ότι δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ εγγύηση για μπαταρίες. Η μπαταρία μου είναι ακριβώς 10 μηνών αλλά όπως μου είπε αυτό δεν έχει σημασία γιατί δίνουν εγγύηση ΜΟΝΟ για εργαλεία και φορτιστές.

Δεν γράφει το εγχειρίδιο για το τι ισχύει για τις Μπαταρίες;

Όχι δε γράφει κι ακριβώς γι αυτό το λόγο είχα κάνει ερώτηση εδώ μέσα για το χρόνο εγγύησης των μπαταριών. Προσωπικά δεν έχω ξανασυναντήσει εγχειρίδιο που να μη γράφει για το χρόνο κάλυψης των μπαταριών, είτε πρόκειται για εργαλείο, είτε για κάποια ηλεκτρονική συσκευή και φυσικά δεν έχω ξαναδεί κατασκευαστή που να μην καλύπτει τις μπαταρίες έστω και για διάστημα 6 μηνών. Αυτό κανονικά θέλει κυνήγι στο συνήγορο του καταναλωτή να τους σκίσουν, γιατί δε νοείται να πωλείται τέτοιο προϊόν εντός της ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς εγγύηση.

Μπολικα εργαλεια απο Πεμπτη. Το ντρεμελακι, 2(!) Δισκοπριονα, μια καμηλοπαρδαλη και αλλα, οπως και καμποσα κοκοψινια.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν κατάλαβες φίλε μου, μου είπαν ότι δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ εγγύηση για μπαταρίες. Η μπαταρία μου είναι ακριβώς 10 μηνών αλλά όπως μου είπε αυτό δεν έχει σημασία γιατί δίνουν εγγύηση ΜΟΝΟ για εργαλεία και φορτιστές.

https://www.lidl.co.uk/en/p/diy/parkside-12v-4ah-battery/p31611

Εδω το Αγγλικο lidl δινει 3 χρονια εγγυηση στη μπαταρια.
Δεν ειμαι σιγουρος επισης για τον συνηγορο του καταναλωτη καθως η μπαταρια ειναι αναλωσιμο και νομιζω οτι ειναι στην διακριτικη ευχερια καθε εταιρειας να το χειριστει οπως θελει.

βαση νομου, ο εμπορος ειναι υποχρεωμενος στο να εγγυαται την καλη λειτουργια του εργαλειου για οσο διαρκει η εγγυηση που δινει, ή τουλαχιστον την κατωτατη νομιμη που για την ε.ε. ειναι δυο χρονια.
ακομα και αν αναφερεται ρητα οτι δεν καλυπτει καποια τμηματα (μπαταρια) αυτο δεν ισχυει οπως λεει και ο νομος:

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4512-2018/arthro-103-nomos-4512-2018

αρθρο 5.3 ακομα δηλαδη και αν εσυ συμφωνησεις εγγραφως οτι παραιτεισαι του δικαιωματος της εγγυησης.
αρα , κανε μια ενημερωση στο συνηγορο του καταναλωτη αρκει να εχεις την αποδειξη αγορας

@Χιωτης Αυτή που δείχνεις είναι 12βολτη, έχεις βρει κάτι για την 20βολτη?

@nickolas έτσι όπως τα λες είναι τα πράγματα και το σκέφτομαι να τους βγάλω στη σέντρα, έτσι για το γμτ. Φυσικά και υπάρχει η απόδειξη και μάλιστα και σε φωτοτυπία γιατί το θερμικό της ταμειακής με τον καιρό χαλάει. Έχω στείλει άλλωστε αντίγραφο στα lidl. Αύριο θα πάρω τηλέφωνο και απευθείας στα lidl να δω τι θα μου πουν.