Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Χαχαχαχαχα!!!
Το δικο μου προ ετων το ειχα αγορασει σε μπλε μεταλλικο βαλιτσακι απο Πρακτικερ στα 22 ευρω!
Εχει ολα τα μπιτ μακρυα και κοντα χωρις το κατσαβιδι ανταπτορα!!!
Α και ειναι wolfcraft οχι proxxon λαθος μου.
Ειναι σαν αυτο με περισσοτερ μπιτ ομως.

9200000010412217.jpg

Καλημέρα και καλή χρονιά .

Με αφορμή το φυλλαδια στις 5/1 για τα εργαλεία αλλά και τον πλαστικοποιητή στα ειδη γραφείου βλέπω οτι λίγα εχουν καλή έκπτωση.. Και αυτα τα λίγα με επιφύλαξη.

Απο περιέργεια ποια λέτε οτι ειναι πραγματική προσφορά;

Εχω επιλέξει τις μονωτικές γιατι νομίζω αν και δεν είμαι σιγουρος οτι τις έχει σε καλή τιμή.. Επίσης τα σωληνάρια στόκους κτλ με 2.50 . Και γι αυτα δεν είμαι σίγουρος όμως.

Ο πλαστικοποιητής εαν είχε 15 ευρώ ναι θα ηταν πολύ καλή τιμή. Με 20 ευρώ βρίσκω και αλλες λύσεις. Εκτός εαν εχει κάτι το ιδιαίτερο.
Το κομπιουτεράκι στα 3.5 ίσως . Αν και δεν το βρήκα στο ιντερνετ για να δώ σε τι τιμές παίζει.

Οι ούπες και οι βιδες 5 ευρώ; σαν πολλά δεν είναι;

Αφορμή του ποστ είναι οτι έχουμε συνδέσει τα Lidl με προσφορές και καλές τιμές αλλά μήπως τσιμπάμε σαν ψαράκια σε κάποιες περιπτώσεις;
Σίγουρα κάποια είναι αλλα βλέπω οτι μέρος του μάρκετινγκ ειναι να σε μπερδεύει με περισσότερα προιόντα που ΔΕΝ ειναι σε καμία περίπτωση προσφορά.

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους

"ακριβοι στα πιτουρα και φτηνοι στα παραπουλια" λέει ο σοφός λαός.

Πάγια τακτική του μαρκετινκ. Κάποιες καλές τιμές σε "κράχτες προϊόντα" για να περάσεις την είσοδο και μετά σε δαγκώνουν ειδικά στα ψιλικοκκό. Και στο leroy και στο praktiker και παντού έτσι είναι, το lidl γιατί να αποτελεί εξαίρεση?

Αφορμή του ποστ είναι οτι έχουμε συνδέσει τα Lidl με προσφορές και καλές τιμές αλλά μήπως τσιμπάμε σαν ψαράκια σε κάποιες περιπτώσεις;
Σίγουρα κάποια είναι αλλα βλέπω οτι μέρος του μάρκετινγκ ειναι να σε μπερδεύει με περισσότερα προιόντα που ΔΕΝ ειναι σε καμία περίπτωση προσφορά.

Έχεις ένα δίκιο. Πριν τις γιορτές είχε φέρει ένα μεγάλο μίξερ στα 100 και λίγες μέρες μετά βρήκα σε γνωστή αλυσίδα επώνυμο μοντέλο με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά 10 φθηνότερο.

Το θέμα είναι οτι εδώ στην επαρχία είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα. Η αγορά δεν έχει ποικιλία. Εντάξει, να βρούμε φθηνότερα online κάτι παρόμοια, με τα έξοδα αποστολής όμως η τιμή έρχεται στα ίδια. Άσε που την ευκολία αλλαγών-επιστροφών του Lidl δεν την βρήκα πουθενά αλλού.

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Χαχαχαχαχα!!!
Το δικο μου προ ετων το ειχα αγορασει σε μπλε μεταλλικο βαλιτσακι απο Πρακτικερ στα 22 ευρω!
Εχει ολα τα μπιτ μακρυα και κοντα χωρις το κατσαβιδι ανταπτορα!!!
Α και ειναι wolfcraft οχι proxxon λαθος μου.
Ειναι σαν αυτο με περισσοτερ μπιτ ομως.

9200000010412217.jpg

Αυτό το συγκεκριμένο το έχω κι εγώ εδώ και πολύ καιρό... Είναι Wolfcraft και κοστίζει 13,5 . Καλό είναι, με ένα μικρό ελάττωμα.
Για να βγάλεις το bit απ´τη θήκη του χρειάζεσαι πένσα... :D

wol1386000.jpg

Η συγκεκριμένη βίδα δεν είναι TW (Tri-wing) είναι Tri-Point/Y-Type

Πάνω : TW (Tri-wing)
Κάτω : Tri-Point/Y-Type

View attachment 110532
Καλή Χρονιά παιδιά.
Κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες αναρωτιέμαι,πόσο ανώμαλος πρέπει να είναι ο κατασκευαστής για να χρησιμοποιήσει αυτές τις βίδες;

Χρονια πολλα!!
Κοιτα μπορει να ειναι και για προφυλαξη απο ατυχηματα Σωκρατη.
Πχ για να σε αποτρεψει απο το να ανοιξεις κατι και να παθεις επειτα ζημια.
Ακομη και για να μπορει να το ανοιξει μονο το σερβις του και οχι ο οικιακος χρηστης.

Την βιδα κατω δεξια την πετυχα σε ενα απλουστατο φωτακι νυκτος. Δεν βλεπω κανενα ιδιαιτερο λογο ασφαλειας:)
Για να αλλαξεις το λαμπακι (ξεβιδωνοντας το πλαστικο προστατευτικο) πρεπει να εχεις αυτο το ειδικο bit που δεν υπαρχει πουθενα!!
Ουτε στην πληρεστατη κασετινα της proxxon παραπανω υπαρχει..

Οκ, no problem πηρα ενα πλαστικο κινεζικο τσοπ στικ, το ζεστανα με τον αναπτηρα, το πιεσα στη βιδα και δημιουργησα ενα νεο bit:)
Bεβαια κατεστρεψα ενα μικρο ισιο parkside bit στην προσπαθεια ξεβιδωματος. Ομως ηταν ενδεικτικο για την ποιοτητα του συγκεκριμενου σετ της parkside.

9 το πρωί άφαντo το σετ καστάνιας σχεδόν σε όλη την δυτική Θεσ/νίκη. Από την εξυπηρέτηση πελατών τζίφος.

Χρονια πολλα!!
Κοιτα μπορει να ειναι και για προφυλαξη απο ατυχηματα Σωκρατη.
Πχ για να σε αποτρεψει απο το να ανοιξεις κατι και να παθεις επειτα ζημια.
Ακομη και για να μπορει να το ανοιξει μονο το σερβις του και οχι ο οικιακος χρηστης.

Εγώ μόνο ανωμαλία βλέπω και τίποτε άλλο.Δεν μπορεί πανάκριβα μηχανήματα (ενισχυτές AV,προβολείς κτλ) με ένα σκασμό ολοκληρωμένα μέσα να έχουν απλές βίδες και πχ σε ένα φωτάκι νυχτός ή στις μηχανές τις Nespresso να χρησιμοποιούν τις πιο απίθανες βίδες.

9 το πρωί άφαντo το σετ καστάνιας σχεδόν σε όλη την δυτική Θεσ/νίκη. Από την εξυπηρέτηση πελατών τζίφος.

αθηνα, αγ.παρασκευή τώρα έχει ένα βαλιτσάκι.

Την βιδα κατω δεξια την πετυχα σε ενα απλουστατο φωτακι νυκτος. Δεν βλεπω κανενα ιδιαιτερο λογο ασφαλειας:)
Για να αλλαξεις το λαμπακι (ξεβιδωνοντας το πλαστικο προστατευτικο) πρεπει να εχεις αυτο το ειδικο bit που δεν υπαρχει πουθενα!!
Ουτε στην πληρεστατη κασετινα της proxxon παραπανω υπαρχει..

Οκ, no problem πηρα ενα πλαστικο κινεζικο τσοπ στικ, το ζεστανα με τον αναπτηρα, το πιεσα στη βιδα και δημιουργησα ενα νεο bit:)
Bεβαια κατεστρεψα ενα μικρο ισιο parkside bit στην προσπαθεια ξεβιδωματος. Ομως ηταν ενδεικτικο για την ποιοτητα του συγκεκριμενου σετ της parkside.

Η ύπαρξη διαφορετικών Bits γενικά δικαιολογείτε για τους λόγους που φτιάχτηκαν δηλαδή για να μεταφέρουν μεγαλύτερη ροπή σύσφιξης ή/και για λόγους ασφαλείας.

Ο ύπαρξη Bits λόγο μεγαλύτερης ροπής είναι ξεκάθαρος αλλά για λόγους ασφαλείας πλέον όχι.

Tri point/Υ type υπάρχουν συνήθως σε κινέζικα set όπως π.χ του Ifixit, Jakemy κλπ

Εγώ έχω ένα Bit Υ type μεγέθους 3mm κάτι αντίστοιχο του PH1 Φ3mm

Η ύπαρξη διαφορετικών Bits γενικά δικαιολογείτε για τους λόγους που φτιάχτηκαν δηλαδή για να μεταφέρουν μεγαλύτερη ροπή σύσφιξης ή/και για λόγους ασφαλείας.

Ο ύπαρξη Bits λόγο μεγαλύτερης ροπής είναι ξεκάθαρος αλλά για λόγους ασφαλείας πλέον όχι.

Tri point/Υ type υπάρχουν συνήθως σε κινέζικα set όπως π.χ του Ifixit, Jakemy κλπ

Εγώ έχω ένα Bit Υ type μεγέθους 3mm κάτι αντίστοιχο του PH1 Φ3mm

Παιδιά Μην ξεχνάτε και το marketing...Διαφορετικές βίδες, διαφορετικά bits....Πρέπει να Τα πάρεις/αγοράσεις άρα και πωλήσεις. Θα μου πεις μικρό το κόστος ανά bit, αλλά για δες το συνολικα σε βάθος χρόνου αλλά και μέγεθος παγκόσμιας αγοράς. Ξαφνικά μάθανε ότι ένα ένα 3wing ή ένα torx προσφέρει μεγαλυτερΗ Ασφάλεια ή χρηστικοτητα? Τι παραπανω Ασφάλεια θα προσθέσει το τετράγωνο κεφάλι βιδας στο ps3 πχ (και Μην μου πείτε ότι το ps3 δεν έχει τετραγωνοκεφαλες βίδες...δεν είναι αυτό το θέμα μας) από μια pz ή ph ή Philips. Marketing και πωλήσεις. Το ίδιο βλέπουμε καθημερινά σε διάφορους τομείς της καταναλωτικής μας μανίας. Μας βρίσκουν και εμείς προσφέρουμε και ξοδεύουμε. Λεπτά ή λίγα ευρώ θα μου πεις άλλα ξοδεύουμε, αυτοί εισπρατουν και οι βελτιωσεις ελάχιστες. Δηλ. Η μπλΕ/Πράσινη σειρά της Black and Decker του 70 είναι χειρότερη από την σημερινή πορτοκάλι, επειδή αλλάζει ή πιθανόν άλλαξε η βίδα Ένωσης/συναρμολόγησης? Η διαφορά είναι αλλού...

Κάποιο ίσως θυμούνται/γνωρίζουν τον πόλεμο μεταξύ CD, MINIDISC, DCC, DAT, laserdisc....όλα ψηφιακά...μας πνιξαν με τα διάφορα φορματ (επικράτησε το CD ερασιτεχνικ Και το DAT επαγγελματικα) και τελικά καταναλωτή τρέχα να πληρωνεις και να μην σε καλύπτει το φορματ σου.

Το ίδιο και στα εργαλεία. Και δεν μιλάω για 3, 4, 10 ή 18V μπαταρίες...όλες οι γνώσεις για αυτές έχουν αναπτυχθεί από τις δεκαετίες το 70 και 80 τουλάχιστον...απλώς στις βγαζουν λίγο λίγο για να ανανεώνεις τα εργαλεία σου και να σπρώχνεις χρήμα.

Και δεν μιλάω για κινητά, ταμπλέτες, pc κλπ, την συχγρονη καταναλωτικη μανία...

Γιάννη σαφώς και η ροπή ΊΣΩΣ ζητάει καλυτερο μπιτ αλλά την ουσία την βλέπουμε καθημερινά. Εργαλειομαχοι και εργαλειολατρεις (αν το θυμάμαι καλά από την βυζαντινή Ιστορία!!!)...Αυτό πάνε να μας κάνουν

Συγγνωμη για το λογιδριο και προφανώς φανταζεστε ότι δεν τα έχω με κανένα εδώ μεσα

δεν αντιλεγω στα παραπανω, αλλα σκεφτομαι μηπςω αυτες οι παραξενες βιδες ειναι για να αποτρεξουν τον αλλο α κατσαβιδιασει με ευκολια το μηχανημα.
Και δεν ανεφερομαι μονο σε λογους πειραγματος και επισκευων, αλλα κυριως σε δικολαβιστικους του στυλ "τι θα γινει αν ο μικρος ανοιξει το XBox και τον χτυπησει το ρευμα"

δεν αντιλεγω στα παραπανω, αλλα σκεφτομαι μηπςω αυτες οι παραξενες βιδες ειναι για να αποτρεξουν τον αλλο α κατσαβιδιασει με ευκολια το μηχανημα.
Και δεν ανεφερομαι μονο σε λογους πειραγματος και επισκευων, αλλα κυριως σε δικολαβιστικους του στυλ "τι θα γινει αν ο μικρος ανοιξει το XBox και τον χτυπησει το ρευμα"

Σωστό και αυτό αλλά αν ο μικρός αποφασισει να ανοίξει το Xbox του θα βρει τον τρόπο.όλα αυτά τα bits δεν είναι απαγορευμένα και αργά ή γρήγορα θα πέσουν στα χέρια του. Τόσα χρόνια δεν πέρασαν από τα χέρια μας σαν πιτσιρικάδες, κασετοφωνα/πικαπακια κλπ, ρεύματος?

Δεν ξέρω ρε φιλε αλλά εμένα κάτι μου βρωμάει (όχι βέβαια μόνο με τα εργαλεία). Έχω την θεωρία μου αλλά σηκώνει συζήτηση γιατί αν την γράψω θα είναι μεγάλο κατεβατό. Όπως και να έχει εμείς συνεχιζουμε ;-)

ναι ομως τοτε ο κατσκευαστης δεν θα εχει την ευθυνη. Αυτος το εκανε δεοντως δυσκολο για να το ανοιξει ο οποιοσδηποτε.
ειπαμε ΚΑΘΕ εταιρια πια λαμβανει υποψιν τις την πιθανοτητα να φαει μηνυση, και το νομικο τς τμημα εχει λογο στο σχεδιασμο.

Παιδες, αν βρειτε κανενα πληρες σετακι που να κανει για ολα τα παρακατω ειδη, let me know :)

Picture+3.png

Καλημέρα. Τελικά αξίζει κάτι πραγματικά για να πας στο κατάστημα σήμερα;

Στο σετ απο βίδες εχει μικρότερες απο 3 εκατοστά μήκος; Είχα αγοράσει 3 πακέτα βίδες την προηγούμενη φορά που είχε φέρει και το μικρότερο είχε 50χ30mm βιδες.

Επίσης τα πακέτα με ουπες βίδες καρφιά σε τι ποσότητα είναι; Αξίζουν το 5ευρω;

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

σε λιγο θα παω μια βολτα να δω εαν αξιζει κατι ! παντως τα καρυδακια που ηθελα δεν τα προλαβα !

Εγω πήγα πρωί πρωί και πήρα τι μικρή κασετίνα με τι καστάνια και το τρυπάνι.