Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες
Δεν διάβασες καλά την περιγραφή...
Leistungsstarke Aluminium-Hochdruckpumpe mit langer Lebensdauer und hoher Korrosionsbeständigkeit
Έχει αντλία αλουμινίου και λογικό είναι μιας και τα 110 bar δεν τα αντέχει η πλαστική.
Επίσης τα nilfisk που αναφέρεις είναι πολύ ακριβότερα στην ίδια πίεση λειτουργίας γιατί αν δεν είδες, τα 110 δεν είναι η θεωρητική τιμή αλλά η πρακτική κάτι που με nilfisk πρέπει να αναμένεις στα 130 bar θεωρητικής τιμής...
Δεν είδα την περιγραφή αλλά και να την έβλεπα (όπως το έκανα τώρα) δεν ξέρω γερμανικά. Μοιάζει σαν απομίμηση karcher. Από όσο ξέρω/είχα διαβάσει (Και είχα ρωτήσει καταστηματα) όταν έψαχνα γις πλυστικο, όλα τα karcher (της μικρής/φτηνής κατηγορίας) εχουν πλαστική αντλία (ανεξάρτητου των bars) άρα αν αυτό του lidl έχει μεταλλική ή είναι καλύτερο ή καπου αλλού χάνει. Πέρα από τα bars, σημασία έχει Και η ροή (σε λίτρα) ανά λεπτό.
Δεν είμαι ο γνώστης των πλυστικων αλλά αν ανάτρέξει ο πας ενδιαφερόμενος εδώ :
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=74&start=650 θα βρει πολλές πληροφορίες και λύσεις από φανατικούς των πλυστικων και μπορεί να κρίνει εξ ιδιας.
Δεν είμαι φαν των Parkside αλλά ούτε και πολέμιος (γενικά τα αποφεύγω και συμφωνώ με τον toasted). Αλλά όταν έψαχνα για πλυστικο είχα διαβάσει πολλά site ελληνικά και κυρίως ξένα (λόγω πληθώρας ξένων sites στο net ....Και μόνο γι αυτό για να μην παρεξηγηθω) και το συμπέρασμα ήταν πάρε nilfisk (ακόμα και το φτηνότερο) ή ακριβό karcher και τίποτε άλλο.
Θεωρώ λοιπόν ότι πριν κάποιος ξοδέψει 100 για ένα πλυστικο ας το ψάξει. Δεν είναι και λιγα τα λεφτά (και Μην κρίνουμε ένα μηχάνημα από τα bars του σαν κάποιους που κρίνουν ένα ενισχυτή ή ηχεία από τα watts τους) Άλλωστε τα τα πολλά bars δεν σου προσφερουν καλύτερο αποτέλεσμα στο να πλύνεις ένα αυτοκίνητο ή ένα δάπεδο. Σημασία έχει η ροή και οι κεφαλές που θα χρησιμοποιήσεις. Αν θες να πετάξεις τον σοβά ή την σκουριά ή τις κολλημένες λάσπες/μπογιες ή να κάνεις αμμοβολη κλπ από/σε μια επιφάνεια, εκεί τα bar παίζουν ρόλο αλλά και η ποιότητα της αντλίας όπως και τα εξαρτηματα, η ροή και το μοτέρ.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Και 50ευρώ διάφορα καλό είναι να πάρεις μια εταιρία που ΕΙΔΙΚΕΎΕΤΑΙ στα πλυστικα και όχι μια μάρκα σουπερ-μάρκετ (εννοώ καλό ας πούμε το κρέας του τάδε super market αλλά σαν αυτό που μου δίνει ο χασάπης μου δεν πιάνει μπάζα). Γνώμη μου....[/QUOTE]
Σε αυτό που λες συμφωνώ και επαυξάνω αλλά δεν ισχύει πάντα.
Η ποιότητα του πάντως είναι σε καλά επίπεδα και σκέψου ότι η χαμηλή τιμή οφείλεται εν μέρη και στο ότι δεν περνάει από κατασκευαστή - αντιπροσωπεία - έμπορο - πωλητή αλλά μόνο από κατασκευαστή - έμπορο (lidl). Επίσης δεν τρώει τόση διαφήμιση.
Οπότε αν τα αθροίσεις όλα αυτά ίσως και η πραγματική διαφορά τιμής να μην υφίσταται (ο πωλητής μόνο βγάζει σίγουρα ένα 20-30% κέρδος ακόμα και στην περίοδο προσφορών)...
Επίσης σχετικά με το κρέας που έθεσες, ο τοπικός κρεοπώλης ως επί το πλείστον δεν πουλάει τα δικά του κρέατα αλλά Γαλλίας, Γερμανίας, Βουλγαρίας κ.λπ. Το θέμα είναι όμως ότι πολλές φορές οι τιμές είναι διπλάσιες από το super market και αφορούν την ίδια ποιότητα κρέατος (μιας και οι έμποροι είναι ίδιοι).
Σίγουρα υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα και αν είσαι σίγουρος ότι ο δικός σου κρεοπώλης φέρνει ντόπιο κρέας τότε ΟΚ. Εγώ πάντως στηρίζω αμφότερους και ας μην με συμφέρει καμιά φορά...
Εννοείται ότι απλά συζήτηση κάνουμε και δεν θέλω ούτε θέλω να την λέμε ο ένας στον άλλο, απλά μου αρέσει να τα αναλύω...