Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Καλησπέρα φίλε toasted (να με συμπαθάς που χρησιμοποιώ τo nick name σου και όχι το μικρό σου το οποίο δεν γνωρίζω)

μέταλλο όχι, δεν δοκίμασα μιας και παίζω με ξύλο κυρίως. Με έβαλες ομως σε σκέψεις. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω με εντυπώσεις. Οχι όμως σύντομα μιας και αυριο πρωι πρωι έρχομαι στα μέρη σου για 2-3 ημέρες λόγω δουλειάς.

Η βάση πάνω στην οποία εφαρμόζει η μέγγενη, έχει ενα γωνιόμετρο/κλισιόμετρο για το αριστέρα/δεξία. Εκτιμησα ότι κάποια ρύθμιση θα μπορεί να γίνει απλά δεν ασχολήθηκα μιας και δεν το θεώρησα τόσο σημαντικό. Τι, μούφα είναι? Δεν ρυθμίζεται?

Καλησπέρα φίλε toasted (να με συμπαθάς που χρησιμοποιώ τo nick name σου και όχι το μικρό σου το οποίο δεν γνωρίζω)

μέταλλο όχι, δεν δοκίμασα μιας και παίζω με ξύλο κυρίως. Με έβαλες ομως σε σκέψεις. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω με εντυπώσεις. Οχι όμως σύντομα μιας και αυριο πρωι πρωι έρχομαι στα μέρη σου για 2-3 ημέρες λόγω δουλειάς.

Η βάση πάνω στην οποία εφαρμόζει η μέγγενη, έχει ενα γωνιόμετρο/κλισιόμετρο για το αριστέρα/δεξία. Εκτιμησα ότι κάποια ρύθμιση θα μπορεί να γίνει απλά δεν ασχολήθηκα μιας και δεν το θεώρησα τόσο σημαντικό. Τι, μούφα είναι? Δεν ρυθμίζεται?
Καλημέρα. Νίκος. Μούφα δεν είναι. Γυρίζει. Είναι όμως τόσο στιβαρή η όλη κατασκευή που με τίποτα δεν κάνεις αρχή αφού μετατοπίζεται ολόκληρο προς την πλευρά της κλίσης. Να σημειώσω ότι τρυπισα κοιλοδοκο κ όχι hea . Στις μικρές διαμμετρους σπάει το τρυπάνι, ενώ σε μεγαλύτερες έπεσα έξω μέχρι κ σχεδόν 1cm! Με το χέρι μήπως είναι πιο εύκολο;(όχι με παρκσινντ)

Τι δεν κατάλαβα; Τα καρυδακια για καστανιά χειρός κάνουν μόνο για χειρός. Για αεροκαστανια είναι αλλού τύπου. Αν τα μπερδεύουμε μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.

Α, οκ.

Δεν διάβασες καλά την περιγραφή...
Leistungsstarke Aluminium-Hochdruckpumpe mit langer Lebensdauer und hoher Korrosionsbeständigkeit

Έχει αντλία αλουμινίου και λογικό είναι μιας και τα 110 bar δεν τα αντέχει η πλαστική.
Επίσης τα nilfisk που αναφέρεις είναι πολύ ακριβότερα στην ίδια πίεση λειτουργίας γιατί αν δεν είδες, τα 110 δεν είναι η θεωρητική τιμή αλλά η πρακτική κάτι που με nilfisk πρέπει να αναμένεις στα 130 bar θεωρητικής τιμής...

Δεν είδα την περιγραφή αλλά και να την έβλεπα (όπως το έκανα τώρα) δεν ξέρω γερμανικά. Μοιάζει σαν απομίμηση karcher. Από όσο ξέρω/είχα διαβάσει (Και είχα ρωτήσει καταστηματα) όταν έψαχνα γις πλυστικο, όλα τα karcher (της μικρής/φτηνής κατηγορίας) εχουν πλαστική αντλία (ανεξάρτητου των bars) άρα αν αυτό του lidl έχει μεταλλική ή είναι καλύτερο ή καπου αλλού χάνει. Πέρα από τα bars, σημασία έχει Και η ροή (σε λίτρα) ανά λεπτό.

Δεν είμαι ο γνώστης των πλυστικων αλλά αν ανάτρέξει ο πας ενδιαφερόμενος εδώ : http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=74&start=650 θα βρει πολλές πληροφορίες και λύσεις από φανατικούς των πλυστικων και μπορεί να κρίνει εξ ιδιας.

Δεν είμαι φαν των Parkside αλλά ούτε και πολέμιος (γενικά τα αποφεύγω και συμφωνώ με τον toasted). Αλλά όταν έψαχνα για πλυστικο είχα διαβάσει πολλά site ελληνικά και κυρίως ξένα (λόγω πληθώρας ξένων sites στο net ....Και μόνο γι αυτό για να μην παρεξηγηθω) και το συμπέρασμα ήταν πάρε nilfisk (ακόμα και το φτηνότερο) ή ακριβό karcher και τίποτε άλλο.

Θεωρώ λοιπόν ότι πριν κάποιος ξοδέψει 100 για ένα πλυστικο ας το ψάξει. Δεν είναι και λιγα τα λεφτά (και Μην κρίνουμε ένα μηχάνημα από τα bars του σαν κάποιους που κρίνουν ένα ενισχυτή ή ηχεία από τα watts τους) Άλλωστε τα τα πολλά bars δεν σου προσφερουν καλύτερο αποτέλεσμα στο να πλύνεις ένα αυτοκίνητο ή ένα δάπεδο. Σημασία έχει η ροή και οι κεφαλές που θα χρησιμοποιήσεις. Αν θες να πετάξεις τον σοβά ή την σκουριά ή τις κολλημένες λάσπες/μπογιες ή να κάνεις αμμοβολη κλπ από/σε μια επιφάνεια, εκεί τα bar παίζουν ρόλο αλλά και η ποιότητα της αντλίας όπως και τα εξαρτηματα, η ροή και το μοτέρ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και 50ευρώ διάφορα καλό είναι να πάρεις μια εταιρία που ΕΙΔΙΚΕΎΕΤΑΙ στα πλυστικα και όχι μια μάρκα σουπερ-μάρκετ (εννοώ καλό ας πούμε το κρέας του τάδε super market αλλά σαν αυτό που μου δίνει ο χασάπης μου δεν πιάνει μπάζα). Γνώμη μου....[/QUOTE]

Σε αυτό που λες συμφωνώ και επαυξάνω αλλά δεν ισχύει πάντα.

Η ποιότητα του πάντως είναι σε καλά επίπεδα και σκέψου ότι η χαμηλή τιμή οφείλεται εν μέρη και στο ότι δεν περνάει από κατασκευαστή - αντιπροσωπεία - έμπορο - πωλητή αλλά μόνο από κατασκευαστή - έμπορο (lidl). Επίσης δεν τρώει τόση διαφήμιση.

Οπότε αν τα αθροίσεις όλα αυτά ίσως και η πραγματική διαφορά τιμής να μην υφίσταται (ο πωλητής μόνο βγάζει σίγουρα ένα 20-30% κέρδος ακόμα και στην περίοδο προσφορών)...

Επίσης σχετικά με το κρέας που έθεσες, ο τοπικός κρεοπώλης ως επί το πλείστον δεν πουλάει τα δικά του κρέατα αλλά Γαλλίας, Γερμανίας, Βουλγαρίας κ.λπ. Το θέμα είναι όμως ότι πολλές φορές οι τιμές είναι διπλάσιες από το super market και αφορούν την ίδια ποιότητα κρέατος (μιας και οι έμποροι είναι ίδιοι).
Σίγουρα υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα και αν είσαι σίγουρος ότι ο δικός σου κρεοπώλης φέρνει ντόπιο κρέας τότε ΟΚ. Εγώ πάντως στηρίζω αμφότερους και ας μην με συμφέρει καμιά φορά... :)

Εννοείται ότι απλά συζήτηση κάνουμε και δεν θέλω ούτε θέλω να την λέμε ο ένας στον άλλο, απλά μου αρέσει να τα αναλύω... :)

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Μάλλον με πλαστική αντλία. Σωστά? Καλύτερα Nilfisk, ακόμα και τα φτηνά της μοντέλα (σειρα C) με κόστος ίσως και λιγότερο από 100 Στα 105 bar και 1400 watt. Αξιόπιστη εταιρια που ειδικεύεται στα πιεστικά/πλυστικα. Γιατί να πάρεις Parkside όταν μπορείς να πάρεις κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο από αξιόπιστη εταιρία? Για τα 3 χρονια εγγύηση? Τι να το κάνω όταν πάνω σε κάποια δουλειά (και δεν το λέω για ένα απλό πλύσιμο αυτοκινήτου) μου πετάξει την αντλία στην μούρη και τρέχω και δεν φτάνω να τελειώσω την δουλειά?

[/QUOTE]

Θα υπερθεματίσω και εγώ για τα Nilfisk.
Το ΔΕΚ 2012 αγόρασα από την αγγλική Αμαζόνα (χωρίς μεταφορικά τότε) την προσφορά για το Nilfisk C120 3-6 PAD Big Accessory στα 114 ευρώ, με την τότε ισοτιμία.
Έχει μοτέρ 1700W και, ανεξάρτητα από τα αξεσουάρ που το συνόδευαν (βούρτσες κ.α.), όσες φορές το χρησιμοποίησα σε βαριές και δύσκολες εργασίες, όπως το καθάρισμα σκάφους από μαλλί και στρυδόνα στο τέλος της περιόδου, τα έβγαλε πέρα αποτελεσματικά, με συνεχή λειτουργία επί 1,5-2 ώρες !!!

Είναι καλλίτερο να αγοράσει κανείς ένα αξιόπιστο εργαλείο, κυνηγώντας έστω μια προσφορά, που θα κάνει, όμως, και τη βαριά δουλειά όποτε το χρειαστείς.

Pof 1400. Φυσικά κ δεν έχω μετρήσει , δεν ξέρω καν τη μονάδα μέτρησης τζόγου. Ενδιαφέρον θα ήταν να ενημερωνομασταν για αυτό. Πριν από κάθε εργασία ελέγχω όπως επιβάλλεται την περιστροφή με αποστασιομετρο στο στέλεχος του bit. Υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να περιστρεψεις το bit κατά 90 μοίρες ώστε αυτό να μην γύρνα εκκεντρα, αλλά αυτό μάλλον έχει να κάνει με τραβηγμένες καταστάσεις κ δεν μου έχει τύχει. Πάντως κ Makita με τζόγο, επικίνδυνο είναι. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για αυτό και το τι είναι αποδεκτό ή όχι, pm να του στείλω pdf.
.

Ακριβως εκει θελω να καταληξω, οτι δυνητικα ΟΛΑ τα ρουτερ ειναι επικινδυνα. Αρα το να ψεγει κανεις το parkside αφηνοντας στο απυροβλητο το πρασινο bosch, δεν αποτελει ακριβως εποικοδομητικη κριτικη.

Εσυ παντως πολυ καλα κανεις και μετρας καθε φορα τον τζογο του αξονα. Και το σχεδιο που ανεβασες ειναι πολυ χρησιμο για οσους εχουν metric dial. Αυτο εννοουσα οταν ελεγα για 'μετρηση τζογου'.

Τι εννοεις ομως οτι δεν γνωριζεις την μοναδα μετρηση τζογου, αφου περιεγραψες ακριβως πως μπορει να μετρηθει!

Εκτος και αν κανεις πνευμα το οποιο, πληροφοριακα, δεν συνηθιζεται στο κλιμα των συζητησεων των μελων. Προς αποφυγη παρεξηγησεων..

Δεν μετρώ το τζόγο Με αυτό τον τρόπο. Για την ακρίβεια απλά διαπιστώνω αν υπάρχει ή όχι. Θα μπορούσε να γίνει αυτό κ με ένα μολύβι ή φιλλερ. Η μέτρηση θα μπορούσε να είναι mm εκκεντρικότητας ανά απόσταση από τη βάση του άξονα;; λέω εγώ! Κ όχι δεν κάνω πνεύμα.

Προσφορές Εγγλέζικο Λιδλ. Σύντομα και σε εμάς δηλαδή...

http://www.lidl.co.uk/en/our-offers-2491.htm?id=496

πολύ ωραία ! Βλέπω και φρυγανιέρα αν την φέρει εδώ μεχρι 15 ευρώ θα την τιμήσω μαζί με καμια λάμα ή ρουτερ θα δούμε :p

Αυτη την μπάρα που ηταν καλη και για fence δισκοποριοινου τελικα ΔΕΝ την εφερε...!!!

Αυτη την μπάρα που ηταν καλη και για fence δισκοποριοινου τελικα ΔΕΝ την εφερε...!!!

Μεγάλη χαζομάρα πάντως που δεν το φέρανε. Ήταν ότι έπρεπε για σέγα ή δισκοπρίονο χειρός...

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

ο φακος κεφαλης που εχει στις 19/2 με 9,99 λεει τιποτα ;

Δυστυχως δεν μπορω να σου πω αν δεν δω τα specs.

Oμως ο φακος κεφαλης ειναι κατ'εμε ενα απαραιτητο εργαλειο για μαστορεματα.
Επειδη ασχολουμαι αρκετα με φακους led, εχω στην κατοχη μου φακους κεφαλης που ειναι μικροι σε μεγεθος και το κυκλωμα διαχειρισης ενεργειας που εχουν, κανουν την μπαταρια να διαρκει παρα πολυ.

Ο συγκεκριμενος φακος που φερνει το lidl εχει ικανοποιητικο μεγεθος απ'οτι μπορω να δω, δεν ειναι οι γνωστες γκουμουτσες, αλλα το σημαντικο ειναι η διαρκεια του φωτισμου. Ποσες παιρνει και ποσο γρηγορα τις τρωει δηλαδη.
Θα τον αγορασω για να τον τεσταρω. Αυτο δεν σε βοηθαει βεβαια, αλλα θα εχω καλη αποψη για την επομενη φορα που θα τον ξαναφερουν :)

ευχαριστω για την απαντηση και γω θα τον παρω αλλωστε 9.99 κανει,αλλα δυστυχως δεν εχω γνωσεις να τον τεσταρω αρα οταν τον δοκιμασεις περιμενουμε την αποψη σου.
παντως εναν κεφαλης που χρησιμοποιω ειναι ενας energizer που ειχα παρει απο το πρακτικερ 15 ευρω νομιζω και εχει βγει καλος αν και θα ηθελα ενα καλο κεφαλης γυρω στα 50 ευρω .

Θα προσθέσω, στα παραπάνω σωστά, ότι, αν τον προλάβεις το πρωί της ΠΕ, θα μπορέσεις να σχηματίσεις άποψη για τις δυνατότητές του, ακόμη και αν διατίθεται σε συσκευασία.

Τι είδους εργασία μπορείς να κάνεις με αυτό;

Για παράδειγμα εγω που θέλω δυνατό φώς σε κάποια σημεία οταν φτιάχνω ενα υπολογιστή θα με βολέψει;

Τωρα χρησιμοποιώ ενα φωτιστικό τύπου γερανός εαν το λέω σωστά αλλά ειναι λίγο μανούρα να πάει στα σημεία που θέλω να εστιάσω.

Γενικότερα ψάχνω για σωστό φωτισμό στον πάγκο εργασίας για λεπτομερή δουλειά.

Τι είδους εργασία μπορείς να κάνεις με αυτό;

Για παράδειγμα εγω που θέλω δυνατό φώς σε κάποια σημεία οταν φτιάχνω ενα υπολογιστή θα με βολέψει;

Τωρα χρησιμοποιώ ενα φωτιστικό τύπου γερανός εαν το λέω σωστά αλλά ειναι λίγο μανούρα να πάει στα σημεία που θέλω να εστιάσω.

Γενικότερα ψάχνω για σωστό φωτισμό στον πάγκο εργασίας για λεπτομερή δουλειά.

o φακός κεφαλής κυριολεκτικά σου λύνει τα χέρια. Έχεις φως και δυο χέρια να δουλέψεις. Π.χ. έσπασε το παρμπρίζ και πρέπει να βάλεις με σιλοτέτιπ νύχτα νάιλον για να μην μπει νερό; Κάντο χωρίς φακό κεφαλής; Πάς βόλτα στο βράδυ στο δάσος ή στο βουνό; Χωρίς φακό κεφαλής πώς θα κρατάς τα μπουτόν; Θέλεις να κάνεις δουλειά σε χώρο που δεν έχει πια ηλεκτρικό ρεύμα; Να δείς κάτι στη μηχανή; Έχει κοπεί το ρεύμα και πρέπει να κατεβάσεις τις σακούλες στο κλιμακοστάσιο;

Το φακό κεφαλής του lidl τον προηγούμενο τον έχω. Με 3 ΑΑΑ. Περίεργο αλλά ακόμη δεν έχουν τελειώσει οι αλκαλικές μπαταρίες που είχε στη συσκευασία. Εύρος δέσμης; Να πω το εξής: Το καλοκαίρι έκανα βόλτα τα βράδια μέσα στο κάμπινγκ (μισοάδειο) σε μεγάλη απόσταση (έτσι νόμιζα) από τα άλλα τροχόσπιτα, αλλά παραπονέθηκαν κι όχι μια φορά ότι τους ενοχλεί το τόσο φως. Μήκος δέσμης περίπου 20 μ. Αυτός πάντως δεν δείχνει ίδιος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αξίζουν πολύ σημερινές κάλτσες... συστήνονται ανεπιφύλακτα!!

Ο φακος κεφαλης δεν ειναι τοσο για δουλεια πανω στον παγκο οσο μακρυα απο αυτον. Και ειναι πραγματικα χρησιμοτατος.
Οταν αλλαζεις λαμπα σε σκοτεινο δωματιο, οταν τσεκαρεις το θερμοσιφωνα στο παταρι, οταν κοιτας προβλημα κατω απο το νεροχυτη, οταν φτιαχνεις κατι σε χωρο με ανεπαρκη φωτισμο και ουτω καθ'εξης.

Ο φωτισμος σε παγκο εργασιας ιδανικα, για μενα, αποτελειται απο τις κλασσικες λαμπες φθορισμου. Τα τυπου λαμπατερ/σποτακια δε βολευουν κατα τη γνωμη μου. Μπορουν να λειτουργησουν μονο συμπληρωματικα εαν υπαρχει ειδικη αναγκη.

Να πω επισης οτι επειδη ο φωτισμος σε μερη που δεν ειναι επαρκης αποτελει συχνο και σημαντικο θεμα για ερασιτεχνες και επαγγελματιες, υπαρχουν ειδικοι φακοι που διαρκουν ωρες ολοκληρες με μια μπαταρια.

Εχω ηδη προμηθευτει 2 τετοιους φακους-εργαλεια (παρ'ολο που εχω μεγαλη συλλογη απο κοινους φακους) λογω της μεγαλης διαρκειας φωτισμου τους, μιας και παιρνουν τις 10βολτες μπαταριες των αντιστοιχων εργαλειων.

Ενας ειναι ο bosch pli 10.8v της πρασινης 10βολτης σειρας με συνεχομενη διαρκεια ~12ωρων!
594438_600_370.png

Ο αλλος ειναι ο καινουριος bosch FL12 της μπλε 10βολτης σειρας που ειναι σαφως πιο λειτουργικος και χρησιμος.
bosch-flashlight.jpg

Αψογος και αναλυτικός .

Είπες επίσης την μαγική πρόταση "κάτω απο το νεροχύτη" . Είναι παίδεμα να έχεις τον φακό στερεωμένο κάτω απο τον νεροχύτη ειδικά εαν ειναι στενά ..

Ο Φακός κεφαλής του lidl δεν εχει βγεί στο Ελληνικό φυλλάδιο ωστόσο , εκτός αν δεν το είδα.
Γράψτε λάθος στο trekking το έχει. :smash:

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Αψογος και αναλυτικός .

Είπες επίσης την μαγική πρόταση "κάτω απο το νεροχύτη" . Είναι παίδεμα να έχεις τον φακό στερεωμένο κάτω απο τον νεροχύτη ειδικά εαν ειναι στενά ..

Ο Φακός κεφαλής του lidl δεν εχει βγεί στο Ελληνικό φυλλάδιο ωστόσο , εκτός αν δεν το είδα.

φιλε profchaos εχει βγει τον εχει στο φυλλαδιο αυτης της εβδομαδας την πεμπτη 19/2