Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες
Ένα Mini Review του φυλλαδίου που έρχεται.
1) Ωραία γκόμενα!!!
2) Κλαδευτήρια: Αξίζουν και τα 3. Τα έχω 2 χρόνια και κόβουν απίστευτα και είναι αρκετά βολικά στο χέρι. Το θέμα είναι βέβαια ότι δεν θα πρέπει να τα έχετε πολύ έξω παρατημένα γιατί λόγω της κατασκευής (4 ευρώ το ένα έχουν) σκουριάζει το ελατήριο τους και δυσκολεύεται το κόψιμο (με λίγο WD40 στρώνει βέβαια).
Ειδικά αυτό που είναι τύπου αμόνι είναι ότι πρέπει για κλάδεμα μικρών δέντρων, θάμνων (τριαντάφυλλα) κ.λπ.
3) Τηλεσκοπικό αλυσοπρίονο. Ακριβό, παρόμοιων δυνατοτήτων Matrix είναι αρκετά φθηνότερο και συν το γεγονός ότι με 15 ευρώ πιο φτηνά πουλάει στην Γερμανία το 18βολτο μπαταρίας που είναι αρκετά πιο χρηστικό. Οπότε δεν αξίζει για μένα.
4) Το πλυστικό φαίνεται αξιοπρεπές και μόνο ότι έχει αλουμινένια αντλία το καθιστά αξιόπιστο συν τα 3 χρόνια εγγύηση. Οπότε λογικά αξίζει.
5) Λοιπά ψαλίδια κήπου. Αρκετά δυνατά και η αντοχή τους είναι απίστευτη. Δεν κολώνουν ούτε στα πιο χοντρά κλαδιά. Απλά επειδή είναι του 10ευρου προσοχή στην αποθήκευση (πάντα ψέκασμα με λίγο αντισκωριακό πριν την αποθήκευση) και είναι πιο βαριά από τα επώνυμα με τις 3πλάσιες και βάλε τιμές.
6) Τηλεσκοπικό κονταροπρίονο χειρός. Πέρυσι το είχε με απλό σιδερένιο κοντάρι στα 15 ευρώ το κομμάτι. Για 15 ευρώ ήταν αξιοπρεπές αλλά η ποιότητα του σχετικά χαμηλή.
Το πριόνι κόβει μέτρια προς καλά (καμία σχέση με γιαπωνέζικο) αλλά η όλη κατασκευή για μέτριες δουλείες αντέχει.
Φέτος αυτό που έχει 35 ευρώ φαίνεται πολύ καλύτερης ποιότητας με αλουμινένιο σωλήνα και καλύτερες συνδέσεις. Σαν αγορά αξίζει γι αυτούς που έχουν ψηλά δέντρα και θέλουν να τα περιποιούνται και θέλουν κυρίως ψαλίδι κλαδέματος και για δευτερεύουσα χρήση πριόνι.
Για πολύ χοντρά κλαδιά υπάρχουν και τα κονταροαλυσοπρίονα μπαταρίας- βενζίνης...
7) Χρώματα: Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα χρώματα του lidl. Έχω πάρει αρκετά και φαίνονται καλά, βέβαια δεν ξέρω για την αντοχή στο χρόνο αλλά το made in Germany με κάνει να αισθάνομαι μια σιγουριά! Ουδεμία σύγκριση βέβαια με λάδια - βερνίκια Bondex κ.λπ αλλά και πάλι δεν είναι άσχημα και κάνουν την δουλειά τους, απλά εκεί που θα έβαφες μια φορά στα 3 χρόνια τώρα βάφεις στα 2. Επίσης ειδικά αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο τότε με κλειστά τα μάτια Baufix καθώς δεν υφίσταται σχεδόν καμία καταπόνηση από εξωτερικούς παράγοντες....
8) Μικροεργαλεία κήπου: Αποδεκτή ποιότητα αλλά για κανονική χρήση. Δεν παίρνουμε το τσαπάκι και το κοπανάμε στο χώμα γιατί σπάει...
Για ερασιτεχνική χρήση (μπαλκόνια, μποστάνια, χωραφάκια) είναι υπέρ αρκετά.
Αν ξέχασα τίποτε συγχωράτε με!!!