Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Σκεπτομαι τωρα Eυγενιε, αν ο αεροσακκος που εχει το Hyundai μου ειναι υποδεεστερος του αεροσακκου του αντιστοιχου αυτοκινητου της BMW :)

Πολυ καλο ερωτημα. Η απαντηση ειναι οτι σιγουρα δεν περνεις παντα οτι πληρωνεις, εαν δεν γινουν δοκιμες δεν θα ξερεις ουτε εσυ σαν οδηγος του Hyundai (ουτε εγω που εχω ενα Kia) ουτε ο οδηγος του BMW.
Στο θεμα μας υπαρχει υπηρεσια της Αγγλιας οπου ελεγχουν πρακτικα τα κρανη που κυκλοφορουν στην αγορα, http://sharp.direct.gov.uk
Εχουν εμφανιστει απιστευτα πραγματα, κρανος 75ευρω (αγορασα το MT Revenge) να ειναι καλυτερo στην προστασια απο το αξιας 220ευρω που ειχα πριν (AGV K4). Κλασικα ομως οι Ελληναρες ξερουν καλυτερα και "δεν μπορει το κρανος με το carbon/kevlar να ειναι χειροτερο απο το πλαστικο" και "ο Μπαμπης ο σουγιας στα κατω Πετραλωνα που πειραζει παπια και βαζει μπλε λαμπακια λεει οτι το ακριβο ειναι το καλυτερο". Αντε βγαλε ακρη με τους καφρους ινδιανους.
Το Lidl ειτε μας αρεσει ειτε οχι εχει προιοντα εγκεκριμενα ως προς την καταλληλοτητα τους. Εαν ειναι καλυτερο απο ενα AGV η ενα Arai πραγματικα δεν μπορει να ξερει κανεις μεχρι να δοκιμαστει, η τιμη δεν ειναι καθοριστικος παραγωντας. Και για να λεμε και την αληθεια εαν κανεις ενα πεσιμο ποιος μπορει να εγγυηθει τον τροπο που θα πεσεις;

Συμφωνώ με όλες τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ. Απλά ήθελα μια ενημέρωση γιατί θέλω ένα δευτερο για μια γουρούνα που έχω. Θα πάω αύριο να το δώ.

Πως μπορουμε να πουμε με σιγουρια οτι ενα κρανος fiberglass ειναι ασφαλεστερο απο το polycarbonate? Eλαφρυτερο ισως, ασφαλεστερο ομως? Υπαρχουν μελετες και crash tests?
Το βασικο και κυριο ειναι να εχει τελεια εφαρμογη στο κεφαλι. Τα αλλα πιστευω οτι ειναι δευτερευοντα εφ'οσον πληρουνται οι προδιαγραφες ασφαλειας.

Σκεπτομαι τωρα Eυγενιε, αν ο αεροσακκος που εχει το Hyundai μου ειναι υποδεεστερος του αεροσακκου του αντιστοιχου αυτοκινητου της BMW :)
Και για την ακριβεια των λεγομένων, όσον αφορά Hyundai, bmw αλλά κ ολόκληρη την μικρομεσαία κατηγορία, παρατίθενται τα αποτελέσματα. http://www.adac.de/infotestrat/tests/auto-test/select.aspx . Προσοχή, η μικρότερη βαθμολογία είναι η καλύτερη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ καλο ερωτημα. Η απαντηση ειναι οτι σιγουρα δεν περνεις παντα οτι πληρωνεις, εαν δεν γινουν δοκιμες δεν θα ξερεις ουτε εσυ σαν οδηγος του Hyundai (ουτε εγω που εχω ενα Kia) ουτε ο οδηγος του BMW.
Στο θεμα μας υπαρχει υπηρεσια της Αγγλιας οπου ελεγχουν πρακτικα τα κρανη που κυκλοφορουν στην αγορα, http://sharp.direct.gov.uk
Εχουν εμφανιστει απιστευτα πραγματα, κρανος 75ευρω (αγορασα το MT Revenge) να ειναι καλυτερo στην προστασια απο το αξιας 220ευρω που ειχα πριν (AGV K4). Κλασικα ομως οι Ελληναρες ξερουν καλυτερα και "δεν μπορει το κρανος με το carbon/kevlar να ειναι χειροτερο απο το πλαστικο" και "ο Μπαμπης ο σουγιας στα κατω Πετραλωνα που πειραζει παπια και βαζει μπλε λαμπακια λεει οτι το ακριβο ειναι το καλυτερο". Αντε βγαλε ακρη με τους καφρους ινδιανους.
Το Lidl ειτε μας αρεσει ειτε οχι εχει προιοντα εγκεκριμενα ως προς την καταλληλοτητα τους. Εαν ειναι καλυτερο απο ενα AGV η ενα Arai πραγματικα δεν μπορει να ξερει κανεις μεχρι να δοκιμαστει, η τιμη δεν ειναι καθοριστικος παραγωντας. Και για να λεμε και την αληθεια εαν κανεις ενα πεσιμο ποιος μπορει να εγγυηθει τον τροπο που θα πεσεις;
Συμφωνώ απόλυτα. Η adac αντίστοιχα έχει αναλυτικά tests για αυτοκίνητα κ ο,τι αφορά στην μετακίνηση (λάστιχα, καθίσματα παιδικά, μέχρι και εθνικές οδούς τεστάρουν).

Ενδιαφερον!!
Tο Hyundai SantaFe βρισκεται στην ιδια κατηγορια ρισκου με το ΒΜW Χ5 και εχει την ιδια βαθμολογια με το αντιστοιχο X4!

Καλημερα,
απο οτι ειδατε εβαλα ως κριτηρια περα των προδιαγραφων μιας και θεωρω οτι ΟΛΑ τους πληρουν...

μιλησα για βαρος, πολυ καλο αερισμο, πλαινομενο εσωτερικο, αεροδυναμικη αποδοση, καλη εφαρμογη (καλυτερα ενα οποιοδηποτε κρανος στο κεφαλι ΠΑΡΑ το σουπερ Κρανος στον αγκωνα..) κτλ κτλ ΑΥΤΑ ειναι για εμενα τα βασικα κριτηρια...ειδικα για καποιον σαν εμενα που το κυριο μεταφορικο μου μεσο χειμωνα καλοκαιρι ειναι η μηχανη και κανω περι τα 25000χλμ πανω σε αυτη τον χρονο...
επισης μιλαω παντα για Full Face κρανος μιας και οτιδηποτε αλλο την κρισιμη ωρα ΔΕΝ θα προστατεψει οσο ενα full face...
Απο σχετικα φθηνα κρανη εχω εμπειρια και μονο οταν πηρα κρανος 1150γρμ με καλη αεροδυναμικη ειδα τι σημαινει ξεκουραστο κρανος στο πολυωρο ταξιδι, ή κατω απο νταλα ηλιο...ή στην πολυωρη νεροποντη κτλ

ΔΕΝ θα μπω στην λογικη το φθηνο κρεας το τρωνε τα σκυλια κτλ κτλ μιας και δεν ειμαι αυτης της λογικης...
απλα το κρανος ειναι για την ΜΙΑ φορα που θα το χρειαστουμε ΔΕΝ θα παρω no name...κανω καλα δεν κανω ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να το μαθω...
ΠΑΝΤΑ ορθιοι μαστορια...και ΠΑΝΤΑ κρανος...!!!

Aμα κανει καποιος τοσα χιλιομετρα το χρονο, ενα ελαφρυ κρανος περα απο ασφαλεια ειναι και εργαλειο δουλειας, οπως για τον επαγγελματια ειναι τα επαγγελματικα εργαλεια.

Ομως το μαλλον αξιολογο κρανακι του Lidl δεν το θεωρω ''no name'', οπως δεν θεωρω ''no name'' και τα parkside.

Ενδιαφερον!!
Tο Hyundai SantaFe βρισκεται στην ιδια κατηγορια ρισκου με το ΒΜW Χ5 και εχει την ιδια βαθμολογια με το αντιστοιχο X4!
Ακριβώς. Φυσικά αυτό συμβαίνει μόνο στο Santa fe (που ο ειδικός
Τύπος χαρακτηρησε ως το καλύτερο δείγμα της κορεατικης τεχνολογίας) και το οποίο κοστίζει 40 και χιλιάρικα. Το x4 50 και ενώ το x5 εινάι άλλη κατηγορία. Προσοχή στα κεφαλια μας! Κ εγώ vespa καβαλάω κ ο αλλος 1199, ομως η ζωή του κάθε ενός μας αξίζει το ίδιο.

επέστρεψα απο Μελίσσια και πήρα το royter και λάμες για τη σέγα . Για ακόμη μια φορά τα αναλώσιμα ηταν ελάχιστα. Τώρα που μιλάμε μπορεί να έχουν τελειώσει..

Ανοίγω το ρουτερ λειτουργεί άψογα . Απλά οταν το κοιτάζω απο πάνω μέσα απο τις εγκοπές του εργαλείου φαίνεται μια μικρή λάμψη οταν λειτουργεί . Το εχει δει κανεις αλλος;

Όλα τα εργαλεία που δουλεύουν με ψύκτρες έτσι είναι.
Είναι ο ηλεκτρισμός που μεταφέρεται μέσω των ψηκτρων στο τύλιγμα του μοτέρ!
Μην σε ανησυχεί προφ.

Όλα τα εργαλεία που δουλεύουν με ψύκτρες έτσι είναι.
Είναι ο ηλεκτρισμός που μεταφέρεται μέσω των ψηκτρων στο τύλιγμα του μοτέρ!
Μην σε ανησυχεί προφ.

Σε ευχαριστώ πολύ ! Κι εγώ για φυσιολογικό το έκανα αλλά λέω ας ρωτήσω εσας που έχετε εμπειρία.

Λιγο πολυ, ολα τα εργαλεια με καρβουνακια (brushed tools) παραγουν μικρες σπιθες ιδιως οταν ειναι καινουρια. Eιναι φυσιολογικο.

Πολύ ωραία! Καλά κανατε και το εξηγήσατε γιατι κάποιος χωρίς εμπειρία όπως εγώ μπορεί να θεωρήσει οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Λογο των εγκοπών του ρουτερ στο πάνω μέρος είναι ευδιάκριτο ενώ σε άλλα εργαλεία μπορεί να μην φαίνεται.

Και ενα άρθρο στα Αγγλικά.
http://www.ehow.com/info_12192848_drill-supposed-spark.html

Το κράνος του Lidl δεν είναι no name. Όπως και τα διάφορα Nova, LS2, Beon, Utax και άλλα παρόμοια δεν είναι no name. Όπως και αυτά που διαθέτει το Praktiker δεν είναι no name.

Αλλά δεν θα εμπιστευόμουν ΠΟΤΕ την ασφάλεια μου σ' όλα αυτά. Θα τα φόραγα μόνο αν με ένοιαζε να μην φάω κλήση από την τροχαία ή για να μην κρυώνει (που θα κρυώνει δηλαδή) το κεφάλι μου...

Αν για ένα προϊόν ισχύει το "ότι πληρώνεις, παίρνεις" αυτό είναι το κράνος ! Αυτό λέει η εμπειρία μου μετά από +40 χρόνια οδήγησης μοτοσυκλετών και η ενασχόληση μου με τον μοτοσυκλετισμό τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αν νοιάζεστε πραγματικά για την ασφάλεια σας ΜΗΝ εμπιστεύεστε αυτά τα κράνη. Την κρίσιμη στιγμή θα σας προδόσουν...

ΥΓ. Δεν μου λένε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ το ότι αυτά τα κράνη έχουν "πιστοποιημένες εγκρίσεις" . Όπως και δεν με καλύπτει στο ελάχιστο αν η εφαρμογή είναι καλή ή όχι. Η καλή και σωστή εφαρμογή παίζει ρόλο στην άνεση του κράνους, τα υλικά και ΙΔΙΩΣ ο τρόπος κατασκευής παίζουν ρόλο στην ασφάλεια που παρέχει το κράνος...

πήγα πριν απο λίγο να δω για το router. Σε μια ανοιχτή συσκευασία, (κλασσικά) παρατήρησα πόσο μικρούλι είναι, να φανταστώ πως αυτό δεν είναι πρόβλημα...
Το λέω αυτό γιατι είχα την εικόνα απο μεγαλύτερα router που έβλεπα σε πολυκαταστήματα όπως leroy merlin κτλ..
Για πειραματισμό κ εισαγωγή στον κοσμο των routers πιστευετε ειναι καλή αγορά ???

πήγα πριν απο λίγο να δω για το router. Σε μια ανοιχτή συσκευασία, (κλασσικά) παρατήρησα πόσο μικρούλι είναι, να φανταστώ πως αυτό δεν είναι πρόβλημα...
Το λέω αυτό γιατι είχα την εικόνα απο μεγαλύτερα router που έβλεπα σε πολυκαταστήματα όπως leroy merlin κτλ..
Για πειραματισμό κ εισαγωγή στον κοσμο των routers πιστευετε ειναι καλή αγορά ???

Ένα θα σου πω. Πάρτο και βγάλτου την πίστη για ένα μήνα... Πήγαινε το πίσω, πάρε τα χρήματα σου και μετά σκέψου αν θέλεις να πάρεις άλλο ή να διακόψεις από το άθλημα. ;-)

Το ότι είναι μικρούλι σημαίνει ότι είναι μανιτζεβελο που λέμε δλδ ευκολοχρηστο!
Είναι σημαντικό αυτό σε ένα εργαλείο που χειρίζεσαι και με τα δύο χέρια.

Μικρό αλλά δυνατό ! Το έβαλα πάνω στον παγκο και το κατάλαβα καλά.

Για ερασιτεχνική χρήση δεν μπορώ να φανταστώ τι παραπάνω μπορεί να χρειαστεί κανείς.

Πάντα χρήση με γυαλιά και γάντια φυσικά !

Πήγα κατά τις 10:30 στο Lidl στην Πέτρου Ράλλη και στο άλλο στην Ιερά Οδός, το σετ με την καστανια και τα καρυδάκια είχαν εξαφανιστεί.
Είδα και το κρουστικό δραπανο μου φάνηκε λίγο χοντροκομμένο και βαρύ, εσείς πια είναι η γνώμη σας ?

Πήγα κατά τις 10:30 στο Lidl στην Πέτρου Ράλλη και στο άλλο στην Ιερά Οδός, το σετ με την καστανια και τα καρυδάκια είχαν εξαφανιστεί.
Είδα και το κρουστικό δραπανο μου φάνηκε λίγο χοντροκομμένο και βαρύ, εσείς πια είναι η γνώμη σας ?

Εγώ το πήρα αλλά ακόμα δεν το δοκίμασα. Πάντως είναι λογικό να είναι πιο βαρύ από ένα απλό δραπανοκατσάβιδο λόγω της ύπαρξης του κρουστικού μηχανισμού.