Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εχει νοημα να επαναλαβω ξανα την αποψη μου; Επιλογες υπαρχουν, ο καθενας κανει αυτη που τον συμφερει περισσοτερο.

Ειχε μπει παλιοτερα το σετ των 3 δισκων για το συρομενο φαλτσοπριονο που φερνει το Lidl για αγορα απο ebay. Οσο καλα και αξιοπρεπη ειναι τα εργαλεια τους ειμαι ενοχλημενος απο το γεγονος οτι δεν φερνουν αναλωσιμα οπως αυτο το σετ με 3 δισκους, ενω σε αλλες χωρες υπαρχει κανονικα. Στην υποστηριξη δεν μπορω να βγαλω ακρη, ισως εγω να μην τους τα λεω σωστα.
Εχω ψαξει και δεν βρισκω το link για την αγορα των δισκων απο ebay.
Μπορει να βοηθησει καποιος;

Last edited:
Δεν ξερω τι γινετε με τα ΕΛΤΑ απο εισαγωγης, αλλα εντος Ελλαδος μεταφερειςνοτινθες. Οπου θες εντος 24 ωρων. Ισως και λιγοτερο αν ειναι ποιο κοντα. Οπως και με γενικη κουριερ.
Απο εξωτερικο με μεταφορικη αλλα καιμκουριερ, 2-3 βδομαδες τις εχω σιγουρα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ ένα ξέρω παιδιά.
Παραγγέλνω χρόνια από εξωτερικό, από Κίνα ότι έχω παραγγείλει όσο μεγάλο και μικρό να ήταν (και σε διαστάσεις και τιμές) δεν πέρασε ποτέ από τελωνείο.

Την προτελευταία φορά που παρηγγειλα από Αμερική το αλυσοπρίονο μπαταρίας (χωρίς μπαταρία και φορτιστή) που βγήκε περίπου 150 δολλάρια (με τα μεταφορικά) και με απόδειξη έξω από το δέμα, πέρασε από ΥΕΔ και δεν πλήρωσα μία.

Στην τελευταία μου παραγγελία από τον ίδιο πωλητή, μου έστειλε την απόδειξη μέσω internet και μου δήλωση χαμηλότερη αξία. Το δέμα έφτασε Ελλάδα στις 4 Απριλίου και ακόμα δεν έχω παραλάβει (λογικά θα παραλάβω Δευτέρα). Ωστόσο πέρασε και αυτό από ΥΕΔ και επιβλήθηκαν δασμοί (δεν ξέρω πόσα αλλά θα το μάθω σύντομα).
Αυτό που με ενόχλησε δεν είναι η επιβολή δασμών (αν και πρόκειται για ένα αντικείμενο μεταχειρισμένο και με αξία μαζί με τα μεταφορικά κάτω των 200 δολλαρίων), αλλά πως μπόρεσαν χωρίς απόδειξη και χωρίς να επικοινωνήσουν μαζί μου για να μου ζητήσουν τι πλήρωσα μέσω paypal, να επιβάλλουν δασμό σε ένα προϊόν που αντίστοιχο του ή ακόμα και το ίδιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα...

Επίσης για Priority mail που κοστίζει αρκετά παραπάνω στα μεταφορικά περίμενα 1+ μήνα μόνο μέσα στην Ελλάδα ενώ από Αμερική ήταν εδώ σε 5-6 μέρες.
Αν το ποσό των δασμών είναι υψηλό θα τους καταγγείλω και ας πάνε να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα...
Είναι δυνατόν 1 μήνας για ένα δέμα 9-10 κιλών και χωρίς ένα τηλέφωνο για την απόδειξη?

Όχι ότι θα ξαναπαραγγείλω από Αμερική αλλά αυτό είναι απαράδεκτο...

Συνεχίζοντας το off topic, με την ανοχή των συντονιστών, στα θέματα εισαγωγής δεμάτων από τρίτες χώρες ισχύει αυτό που αναγράφεται στους επενδυτές των αμοιβαίων κεφαλαίων.
"Τα αποτελέσματα προηγούμενων περιόδων δεν εγγυώνται τα μελλοντικά" ή κάτι τέτοιο περίπου.

Δηλαδή, είναι λάθος να υποστηρίζουμε ότι επειδή δεν σταμάτησε κανένα δέμα μου στο τελωνείο, στο παρελθόν, δεν θα σταματήσει κανένα και στο μέλλον. Επιπλέον, είναι λάθος να μιλάμε για επιβολή δασμού, στα συνηθισμένα δέματα αξίας CIF μέχρι 150 , αφού επιβάλλεται (όποτε και αν) μόνον ο ΦΠΑ, τον οποίο πληρώνουμε επί δεκαετίες στην καθημερινή μας ζωή, για ΟΛΑ τα είδη που αγοράζουμε. Τέλος, το να μπει ένα δέμα στην ΥΕΔ (υπάρχουν δύο παρόμοιες υπηρεσίες, μία στον Πειραιά και μια στη Θεσ/νίκη) δεν σημαίνει απαραίτητα και επιβολή ΦΠΑ και τελών υπέρ ΕΛΤΑ. Άλλωστε, στο περιστατικό με την ΥΕΔ Θεσ/νίκης, που ανέφερα πιο πάνω, λίγα ήταν τα δέματα στα επιβλήθηκαν έξοδα εκτελωνισμού, αν και ο έλεγχος έγινε μετά από εντολή.

Δυστυχώς, η σημαντική διαφορά με τον εκτελωνισμό δεμάτων τα ΕΛΤΑ είναι ότι δεν έχεις τη δυνατότητα παρέμβασης στη διαδικασία (πχ να εκτελωνίσεις το δέμα σου μόνος, χωρίς τη βοήθεια εκτελωνιστή) αλλά μαθαίνεις το ποσό που θα πληρώσεις όταν θα παραλάβεις το δέμα. Σε ότι αφορά το ερώτημά σου, για τον τρόπο προσδιορισμού της αξίας του δέματος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι και οι τελωνειακοί υπάλληλοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και έχουν αρκετούς τρόπους για να την προσδιορίσουν. Δεν πρέπει, βέβαια, να μπερδεύουμε τη διαδικασία εκτελωνισμού μέσω courier, οπότε σε καλεί η εταιρεία και σε ενημερώνει για τα έξοδα, με την αντίστοιχη των ΕΛΤΑ, στην οποία δεν συμμετέχει ο παραλήπτης.

Δίκιο έχεις σίγουρα αλλά εγώ σχολιάζω το γεγονός ότι ενώ τα USPS με ενημέρωσαν ότι το δέμα έφτασε Ελλάδα στις 4 Απριλίου. Τα ΕΛΤΑ το εμφάνισαν στις 20 του μήνα...

Δεν είναι περίεργη αυτή η καθυστέρηση?

Αυτό είναι το θέμα μου, όχι η επιβολή δασμών (την αναφέρω απλά γιατί πρόκειται για ένα μεταχειρισμένο προιόν και όχι ένα καινούριο).
Φιλικά πάντα παιδιά, συζήτηση κάνουμε πάνω απ όλα...

Υ.Γ: Αν είναι να μεταφερθεί η συζήτηση σε καταλληλότερο τόπικ ας γίνει. :)

Μόλις πρόσεξα οτι κασετίνα έρχετε στην ελλαδα με 100 ...
Οχι δεν θα την επέρνα σε αυτη την τιμη, θα επρεπε να ειναι ενα 20ρικο κάτω για να την θεωρήσω vfm...

Δίκιο έχεις σίγουρα αλλά εγώ σχολιάζω το γεγονός ότι ενώ τα USPS με ενημέρωσαν ότι το δέμα έφτασε Ελλάδα στις 4 Απριλίου. Τα ΕΛΤΑ το εμφάνισαν στις 20 του μήνα...
Δεν είναι περίεργη αυτή η καθυστέρηση?

Αυτό είναι το θέμα μου, όχι η επιβολή δασμών (την αναφέρω απλά γιατί πρόκειται για ένα μεταχειρισμένο προιόν και όχι ένα καινούριο).
Φιλικά πάντα παιδιά, συζήτηση κάνουμε πάνω απ όλα...

Υ.Γ: Αν είναι να μεταφερθεί η συζήτηση σε καταλληλότερο τόπικ ας γίνει. :)

Δεν είναι περίεργη αν συνυπολογίσουμε ότι τα αμερικάνικα ταχυδρομεία δεν παρακολουθούν πιστά την πορεία του δέματος από τη στιγμή που αυτό περνάει τα σύνορα. Με προορισμό την Ευρώπη, το δέμα θα κάνει μια πρώτη στάση σε κάποια ενδιάμεση χώρα, συνήθως στην Αγγλία, και στη συνέχεια θέλει κάποιες μέρες για να φτάσει στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε, επίσης, τη φοβερή έλλειψη προσωπικού στα ΕΛΤΑ που παρατηρείται στα τελευταία χρόνια ενώ, αντίθετα, αυξάνεται δυσανάλογα ο αριθμός των εισερχόμενων και, γενικά, διακινούμενων δεμάτων. Πολλά περιστατικά έχουν καταγραφεί στο παρελθόν για την καθυστέρηση λήψης και απλής ακόμη αλληλογραφίας.

Σε ότι αφορά στο κατάλληλο topic για τα θέματα αυτά, πιστεύω ότι μπορεί να είναι αυτό της υπογραφής μου (τώρα σκέφτηκα να το βάλω, αν και έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από τότε που έχω αναρτήσει τον οδηγό, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί, περισσότερο, για θέματα φωτογραφίας).

Μόλις πρόσεξα οτι κασετίνα έρχετε στην ελλαδα με 100 ...
Οχι δεν θα την επέρνα σε αυτη την τιμη, θα επρεπε να ειναι ενα 20ρικο κάτω για να την θεωρήσω vfm...

Εχω την αισθηση οτι απο αυτο το προιον που πουλιεται 99 ευρω, το Lidl θα εχει το μεγαλυτερο κερδος απ'ολα τα υπολοιπα εργαλεια που εχει φερει μεχρι σημερα.

Τι καινοτομο εχει η κασετινα για να δικαιολογει αυτη την τιμη? Εγω δεν βλεπω τιποτα ιδιαιτερο εκτος απο το οτι ειναι σχετικα πληρης (απο bits and pieces που οι περισσοτεροι τα εχουμε ηδη).

Εχω την αισθηση οτι απο αυτο το προιον που πουλιεται 99 ευρω, το Lidl θα εχει το μεγαλυτερο κερδος απ'ολα τα υπολοιπα εργαλεια που εχει φερει μεχρι σημερα.

Τι καινοτομο εχει η κασετινα για να δικαιολογει αυτη την τιμη? Εγω δεν βλεπω τιποτα ιδιαιτερο εκτος απο το οτι ειναι σχετικα πληρης (απο bits and pieces που οι περισσοτεροι τα εχουμε ηδη).

Συμφωνώ απόλυτα...
Πέρα απο την πληρότητα της κασετίνας και οτι ειναι ολα μαζι σε μια βαλίτσα (πρακτικότητα δλδ)
Τα 100 ειναι παρα πολλα για no name εργαλεία...
Θεωρώ οτι αφου φέρνει την μικρότερη με 40 αυτη επρεπε Μαξ στα 70 ...βαρυα 80 ...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν είναι περίεργη αν συνυπολογίσουμε ότι τα αμερικάνικα ταχυδρομεία δεν παρακολουθούν πιστά την πορεία του δέματος από τη στιγμή που αυτό περνάει τα σύνορα. Με προορισμό την Ευρώπη, το δέμα θα κάνει μια πρώτη στάση σε κάποια ενδιάμεση χώρα, συνήθως στην Αγγλία, και στη συνέχεια θέλει κάποιες μέρες για να φτάσει στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε, επίσης, τη φοβερή έλλειψη προσωπικού στα ΕΛΤΑ που παρατηρείται στα τελευταία χρόνια ενώ, αντίθετα, αυξάνεται δυσανάλογα ο αριθμός των εισερχόμενων και, γενικά, διακινούμενων δεμάτων. Πολλά περιστατικά έχουν καταγραφεί στο παρελθόν για την καθυστέρηση λήψης και απλής ακόμη αλληλογραφίας.

Σε ότι αφορά στο κατάλληλο topic για τα θέματα αυτά, πιστεύω ότι μπορεί να είναι αυτό της υπογραφής μου (τώρα σκέφτηκα να το βάλω, αν και έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από τότε που έχω αναρτήσει τον οδηγό, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί, περισσότερο, για θέματα φωτογραφίας).

Αυτό με την έλλειψη προσωπικού παίζει έχεις δίκιο.

Σκεφτόμουνα να κάνω καταγγελία, αλλά μάλλον δεν θα κάνω για τον παραπάνω λόγο, εκτός και αν το ποσό του δασμού είναι δυσανάλογα υψηλό (δεν το νομίζω βέβαια αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εχει νοημα να επαναλαβω ξανα την αποψη μου; Επιλογες υπαρχουν, ο καθενας κανει αυτη που τον συμφερει περισσοτερο.

Ειχε μπει παλιοτερα το σετ των 3 δισκων για το συρομενο φαλτσοπριονο που φερνει το Lidl για αγορα απο ebay. Οσο καλα και αξιοπρεπη ειναι τα εργαλεια τους ειμαι ενοχλημενος απο το γεγονος οτι δεν φερνουν αναλωσιμα οπως αυτο το σετ με 3 δισκους, ενω σε αλλες χωρες υπαρχει κανονικα. Στην υποστηριξη δεν μπορω να βγαλω ακρη, ισως εγω να μην τους τα λεω σωστα.
Εχω ψαξει και δεν βρισκω το link για την αγορα των δισκων απο ebay.
Μπορει να βοηθησει καποιος;

Θυμάσαι τις διαστάσεις των δίσκων?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν έχεις το PKS 1700 B2 τότε έχει δίσκο 210 x 30 x 2,8 mm.
Βγάζει η bosch αλλά είναι πιο λεπτός.

Επειδή πήρα και εγώ το συρόμενο.
Μήπως τα 24 δόντια είναι λίγα?
Γιατί το απλό φαλτσοπρίονο που είχα είχε δίσκο με 48 δόντια...

Έχει δοκιμάσει κανείς άλλον δίσκο?

Τα 24 δόντια δεν κάνουν καθαρή κοπή.

Και εγώ αυτό φαντάζομαι.

Ορίστε και το link με τους τρεις δίσκους. http://www.ebay.de/itm/3x-HM-Sagebl...DefaultDomain_77&hash=item4d30805e1f#shpCntId
Κομπλέ ένα 20άρικο κάθε σετ μαζί με τα μεταφορικά για Ελλάδα (λογικά αν τους είχε το lidl της Ελλάδας, θα τους πουλούσε κανένα 15άρι, οπότε καλά είναι).

Τα 24 δόντια δεν κάνουν καθαρή κοπή.

σωστα με 24 δοντια κανει γρηγορες κοπες αλλα οχι τοσο καθαρες,πιστευω 48 δοντια ειναι ιδανικο.

Έχω ένα metabo ks 216m lasercut και κατά 60%-70% κάνω κοπές με δίσκο που έχει 40 δόντια.
Μερικές φορές αφήνει <<σπασίματα>> στο ξύλο.

Πρώτα να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους.
To off topic συνεχίζεται... Παλιά, προ κρίσεις, με το που έσκαγε δέμα στο αεροδρόμια τις πρώτες πρωινές ώρες το παραλάμβανα την ίδια μέρα από το ταχυδρομείο, τώρα περνάει και μια εβδομάδα και την χρυσή εποχή που το Amazon uk έστελνε δωρεάν στο Ελλαδιστάν έτυχε να παραγγείλω παπούτσια την μια μέρα και την επομένη να δω το βανάκι της UPS και να μου τα φέρνει. Ως προς το δέμα από Γερμανία είναι ήδη Αθήνα και λογικά το παραλαμβάνω την Δευτέρα.
Τώρα όσο για παραγγελίες από τρίτες χώρες δεν παραγγέλλουμε με courier. 99,9% θα το περάσουν από τελωνείο για να ειπράξουν τα έξοδα εκτελωνισμού.

Καλησπερα και καλο μηνα
Ηθελα να ρωτησω τους γνωστες τα εργαλεια του lidl (parkside) ειναι αξιοπιστα για ερασιτεχνικη χρηση ; π.χ ειναι αξιοπιστα σαν τα black&deker που ειναι ερασιτεχνικα ; .Γιατί εχω δραπανο,σεγα black&deker 20 χρονια και ακομα δουλευουν με ερασιτεχνικη χρηση.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση enduras1,ρωταω επειδη τα βλεπω σε πολυ χαμηλες τιμες,οπως π.χ το προσφατο σκαπτικο με 50 ευρω και ηταν 3 joule και 1050 watt ,και δεν υπαρχει πουθενα στην Ελληνικη αγορα σκαπτικο με 50 ευρω ακομα και τα einhell εχουν 70 ευρω με τα μισα watt,και πολλα αλλα σαφως εργαλεια parkside,και επειδη εχω ακουσει οτι το φτηνο το πληρωνεις ακριβα,καπου δισταζω ειναι η αληθεια να αγορασω parkside,βεβαια διαβαζα το thread και δεν βλεπω πολλα αρνητικα καθως και στο google στην αναζητηση,δεν βρηκα πολλα αρνητικα σχολια,απλα μου κανει εντυπωση πως μπορουν να εχουν τοσο φτηνα εργαλεια και αξιοπιστα,γιατι συνηθως αυτες οι 2 λεξεις δεν συμβαδιζουν φτηνο και αξιοπιστο,μιλαμε παντα για ερασιτεχνικη χρηση.

Και εγώ αυτό φαντάζομαι.

Ορίστε και το link με τους τρεις δίσκους. http://www.ebay.de/itm/3x-HM-Sagebl...DefaultDomain_77&hash=item4d30805e1f#shpCntId
Κομπλέ ένα 20άρικο κάθε σετ μαζί με τα μεταφορικά για Ελλάδα (λογικά αν τους είχε το lidl της Ελλάδας, θα τους πουλούσε κανένα 15άρι, οπότε καλά είναι).

Ευχαριστω πολυ. Το 1500αρι εχω, νομιζω οτι 210 δισκο εχει, θα το επιβεβαιωσω με το εγχειριδιο και θα τα αγορασω.
Οσο λιγοτερα δοντια εχει ο δισκος τοσο πιο γρηγορα κοβει αλλα με λιγοτερο καθαρη κοπη. Βεβαια εαν φτιαχνεις περγκολα και κοβεις τα δοκαρια δεν θες καθαρη κοπη, γρηγορη δουλεια θες.
Τα πολλα δοντια ειναι για μελαμινη να μην σπαει ξεφλουδιζει. Πιο αργη κοπη αλλα πιο καθαρη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση enduras1,ρωταω επειδη τα βλεπω σε πολυ χαμηλες τιμες,οπως π.χ το προσφατο σκαπτικο με 50 ευρω και ηταν 3 joule και 1050 watt ,και δεν υπαρχει πουθενα στην Ελληνικη αγορα σκαπτικο με 50 ευρω ακομα και τα einhell εχουν 70 ευρω με τα μισα watt,και πολλα αλλα σαφως εργαλεια parkside,και επειδη εχω ακουσει οτι το φτηνο το πληρωνεις ακριβα,καπου δισταζω ειναι η αληθεια να αγορασω parkside,βεβαια διαβαζα το thread και δεν βλεπω πολλα αρνητικα καθως και στο google στην αναζητηση,δεν βρηκα πολλα αρνητικα σχολια,απλα μου κανει εντυπωση πως μπορουν να εχουν τοσο φτηνα εργαλεια και αξιοπιστα,γιατι συνηθως αυτες οι 2 λεξεις δεν συμβαδιζουν φτηνο και αξιοπιστο,μιλαμε παντα για ερασιτεχνικη χρηση.

Επιβεβαιωνω και εγω οτι ειναι μια χαρα για ερασιτεχνικη χρηση. Εδω βεβαια δεν θα διαβασεις κατι διαφορετικο ειμαστε ολοι λιγο πολυ Lidl-ο-πληκτοι.
Αυτο που λες γινεται με οικονομια κλιμακος, ειναι μεγαλη εταιρια με καταστηματα παντου, μπορουν να πουλανε πολλα κομματια ευκολα, οποτε κανουν συμφωνια με τους προμηθευτες για τεραστια ποσοτητα σε χαμηλη τιμη. Ειναι επισης και μερος της πολιτικης μαρκετινγκ, βγαζει προιοντα περιοδικα για να μαζευει κοσμο εξω απο τα καταστηματα και να μιλαει ο κοσμος για τις προσφορες.