Μητσάρα, το εργαλείο (
Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABSW 10.8) το έχω πάνω από ένα χρόνο (στην προηγούμενη έκδοσή του
PABSW A1) και το έχω ξεσκίσει. Για ξύλο δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Με καλά τρυπάνια
δεν κολλάει πουθενά και μιλάω για τρύπημα δοκαριού (σκληρό ξύλο) για να περάσω 8άρια στρυφώνια. Η κατασκευή του είναι πολύ στοιβαρή και η μπαταρία είναι για πολλά τρυπήματα. Να φανταστείς, όταν συνειδητοποίησα ότι το μικρό ηλεκτρικό κατσαβίδι IXO της Βosch, το αγόρασα ακριβότερα και έχει το 1/20 των δυνατοτήτων, μου ήρθε να πάω να πάρω ακόμη ένα.
Αν κάνεις κατασκευές με παλέτες δεν θα χρειαστείς σίγουρα κάτι άλλο καλύτερο. Με τρυπάνι στο τσοκ και μύτη στην εξάγωνη υποδοχή που έχει κάτω από το τσοκ είναι σαν να έχεις 2 εργαλεία μαζί.
Για τρύπημα σε τοίχο θα κάνει δουλειά αργά γιατί δεν είναι κρουστικό. Ωστόσο θα βιδώσει σε ούπα ότι βίδα και να χρειαστεί. Για μπετόν δεν κάνει αν και την πρώτη δοκιμή την έκανα με επιτυχία σε μπετόν οροφής για να κρεμάσω ένα αερόστατο ανεμοδούρι για τον μικρό μου γιο. Αναγκάστικα να χρησιμοποιήσω μικρό τρυπάνι και μετά μεγαλύτερο και έτσι έγινε το τρύπημα μια χαρά.
Τέλος η κατασκευή είναι αρκετά στοιβαρή και τα πλαστικά ποιοτικά και το έχω προτείνει σε όλους τους φίλους μου.
Υ.Γ. Πριν το πάρεις άνοιξε τη συσκευασία μέσα στα LIDL και δοκίμασε εάν η περιστροφή γίνεται χωρίς μπόσικα. Αν είναι ΟΚ το πέρνεις και φεύγεις. Αν όχι άνοιξε άλλο.