Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ειναι πολυ αοριστη η ερωτηση σου φιλε Τζιμη , αναλόγως το μέγεθος των βιδων και τι ξύλα θα βιδωνεις..

Παιδες νομιζω οτι το βιντεακι ειναι ενδεικτικο για το δραπανακι που λεμε παραπανω.
Να σημειωσουμε οτι το βιντεο αναφερεται στο προηγουμενο μοντελο B2 και οχι το PABSW B3 που θεωρητικα πρεπει να ειναι βελτιωμενο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παιδες νομιζω οτι το βιντεακι ειναι ενδεικτικο για το δραπανακι που λεμε παραπανω.
Να σημειωσουμε οτι το βιντεο αναφερεται στο προηγουμενο μοντελο B2 και οχι το PABSW B3 που θεωρητικα πρεπει να ειναι βελτιωμενο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παντως στο βιντεο φαινεται να ειναι το Α1. Δεν νομιζω να εχουν καμια μεγαλη αλλαγη, ισως αλλαζουν προμηθευτες επιμερους εξαρτηαμτων και ισως να βελτιωνουν/διορθωνουν πιθανα προβληματακια προηγουμενων μοντελων.
Το εχω και το προτεινω. Για μαλακο ξυλο που δοκιμασα ειναι αστερι.

όπως είπα το θέλω για βίδωμα και ξεβίδωμα σε ξύλο. το βάθος αναλόγως της εργασίας, όχι τίποτα βαριές δουλειές, βέβαια παραπάνω από 6 πόντους βίδα δεν βιδώνω αλλά λέμε τώρα. κάποιος όμως που το έχει, θα με βοηθούσε αρκετά αν έγραφε την εμπειρία του.

λοιπον μολις ανοιξα το κουτι...το πηρα γιατι μου βγηκαν δουλειες και γιατι εχει εγγυηση κτλ. Σκεφτηκα πως αν μου βγαλει προβλημα το ταχυτσοκ θα μου το αλλαξουν με νεοτερο :aktion033::aktion033::aktion033:

εντυπωσεις
εχει πολλους τζογους....και στον αξονα και ιδιως στο ταχυτσοκ. ειδικα εκει φαινεται ευκολα με το ματι στο ιδιο το σωμα του ταχυτσοκ.
ειναι αρκετα μεγαλο
τα πλαστικα ειναι λιγο φθηνα, ειδικα τα ασημενια

στα 40 ευρω δεν παιρνεις κατι καλυτερο, αλλα δεν πιστευω να αξιζει η αγορα 2ης μπαταριας.
αν δεν ειχα κανονικο δραπανο με δυνατοτητα βιδωματος δεν θα το επαιρνα για κυριο εργαλειο
απο βδομαδα θα τα δει ολα

Καλημερα,

Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABSW 10.8 B3, -ειχε μονο 8 στην μεταμορφωση- το ταχυτσοκ οκ. Ισως περιμενα η υποδοχη μπιτ 6αγωνου να ηταν με ασφαλιση, οχι απλως με μαγνητη, αλλα, μην ζητουμε την βορεια ηπειρο και τη σμυρνη...
Η λιθιου φορτιζει. Στιβαρη κατασκευη σχεδιασμος απο την γκριζζλι τοουλς. Προοδευτικη σκανδαλη και 2πλη επιλογη στις ταχυτητες, με ροποκλειδο. Μια χαρα για τα χρηματα μου, και αξιζε που γυρισα το σκουπακι εκο των 20 ευρω.
Εχει επισης τους ανιχνευτες καπνου μπαταρια 10ετη (πηρα για τα πεθερικα), που θεωρω απαραιτητους,καθως και μαγνητικα κατσαβιδια στα 5 (ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ), που λες αντε να υπαρχουν.πηρα το σετ εξαγωγεις βιδας, και θα δω εαν το κρατησω. Οι ιμαντες ειναι φτηνοι.
Ειχε η Μεταμορφωση ακομα σεγες και δισκους μπαταριας. Τροχο και σπαθοσεγα μπαταριας καθολου.

ανακαλυψα κατι πολυ χρησιμο στο σημερινο δραπανοκατσαβιδο. Αν στην υποδοχη βαλεις κοινη (κοντη) μυτη κατσαβιδιου μπορεις ταυτοχρονα να προσαρμοσεις και το τσοκ.
Οποτε το παιζιες σε διπλο ταμπλο. και τρυπας και βιδωνεις με ενα απλο βαλε βγαλε

110037_07_f.jpg
110037_08_f.jpg

!!!!

όπως είπα το θέλω για βίδωμα και ξεβίδωμα σε ξύλο. το βάθος αναλόγως της εργασίας, όχι τίποτα βαριές δουλειές, βέβαια παραπάνω από 6 πόντους βίδα δεν βιδώνω αλλά λέμε τώρα. κάποιος όμως που το έχει, θα με βοηθούσε αρκετά αν έγραφε την εμπειρία του.

Μητσάρα, το εργαλείο (Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABSW 10.8) το έχω πάνω από ένα χρόνο (στην προηγούμενη έκδοσή του PABSW A1) και το έχω ξεσκίσει. Για ξύλο δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Με καλά τρυπάνια δεν κολλάει πουθενά και μιλάω για τρύπημα δοκαριού (σκληρό ξύλο) για να περάσω 8άρια στρυφώνια. Η κατασκευή του είναι πολύ στοιβαρή και η μπαταρία είναι για πολλά τρυπήματα. Να φανταστείς, όταν συνειδητοποίησα ότι το μικρό ηλεκτρικό κατσαβίδι IXO της Βosch, το αγόρασα ακριβότερα και έχει το 1/20 των δυνατοτήτων, μου ήρθε να πάω να πάρω ακόμη ένα.
Αν κάνεις κατασκευές με παλέτες δεν θα χρειαστείς σίγουρα κάτι άλλο καλύτερο. Με τρυπάνι στο τσοκ και μύτη στην εξάγωνη υποδοχή που έχει κάτω από το τσοκ είναι σαν να έχεις 2 εργαλεία μαζί.
Για τρύπημα σε τοίχο θα κάνει δουλειά αργά γιατί δεν είναι κρουστικό. Ωστόσο θα βιδώσει σε ούπα ότι βίδα και να χρειαστεί. Για μπετόν δεν κάνει αν και την πρώτη δοκιμή την έκανα με επιτυχία σε μπετόν οροφής για να κρεμάσω ένα αερόστατο ανεμοδούρι για τον μικρό μου γιο. Αναγκάστικα να χρησιμοποιήσω μικρό τρυπάνι και μετά μεγαλύτερο και έτσι έγινε το τρύπημα μια χαρά.
Τέλος η κατασκευή είναι αρκετά στοιβαρή και τα πλαστικά ποιοτικά και το έχω προτείνει σε όλους τους φίλους μου.
Υ.Γ. Πριν το πάρεις άνοιξε τη συσκευασία μέσα στα LIDL και δοκίμασε εάν η περιστροφή γίνεται χωρίς μπόσικα. Αν είναι ΟΚ το πέρνεις και φεύγεις. Αν όχι άνοιξε άλλο.

λες στην περιπτωση μου να εφταιγε αυτο? και να δοκιμασω κανενα αλλο? ή θα πεσω σε χειροτερο?
για ποσα μποσικα μιλας?

ανακαλυψα κατι πολυ χρησιμο στο σημερινο δραπανοκατσαβιδο. Αν στην υποδοχη βαλεις κοινη (κοντη) μυτη κατσαβιδιου μπορεις ταυτοχρονα να προσαρμοσεις και το τσοκ.
Οποτε το παιζιες σε διπλο ταμπλο. και τρυπας και βιδωνεις με ενα απλο βαλε βγαλε

Δοκιμασα αυτο που λες απο το PABSW B2 που πηρα περισυ καλοκαιρι και δεν μπορω να βαλω εξαγωνη μυτη κοντη και να κουμπωσω και το τσοκ ταυτοχρονα, πρεπει να βγει η μυτη για να κουμπωσει. Στο δικο μου τουλαχιστον το τσοκ κουμπωνει σαν μια κοινη μυτη, μεσα στο εξαγωνο προσαρμογεα.
Ισως να μην καταλαβα καλα κατι.

Και μολις ειδα στο εγχειριδιο οτι το τσοκ του καινουργιο φαινεται πιο μακρυ, ισως να εχει αυτον τον εξτρα χωρο για να κραταει ταυτοχρονα και την μυτη.

Last edited:
Ειχε βγει ενα δραπανοκατσαβιδο στα 18v κ γυρω ατα 37 αν θυμάμαι καλα το εχει παρει κανεις απο εδω να μου πει εντυπώσεις;αξιζει αυτό η να περιμένω να βγει το αλλο;

Υ.Γ. Πριν το πάρεις άνοιξε τη συσκευασία μέσα στα LIDL και δοκίμασε εάν η περιστροφή γίνεται χωρίς μπόσικα. Αν είναι ΟΚ το πέρνεις και φεύγεις. Αν όχι άνοιξε άλλο.

Aυτό απαγορεύεται απο τα lidl,είχα ρωτήσει τον υπευθυνο αν μπορω να ανοιξω να δω ενα προιον καποτε,και μου ειπαν οτι απαγορευεται να ανοιχτη η συσκευασια,καλα του λεω το αλλο εργαλειο παραπερα ειναι ανοιχτο,ε μου λεει καποιος κακως το ανοιξε.
Αγοραστε το και το βλεπετε σπιτι σας και αν δεν σας κανει το επιστρεφεται και παιρνετε τα χρηματα σας πισω μου λεει ο υπευθυνος.
Και το ανταπανταω καλα αυτη την δουλεια θα κανω πήγαινε-ελα ? στο τελος δεν αγορασα τιποτα,σιγα μην αγορασω γουρουνι στο σακι,αν δεν δω κατι οπτικα να το πιασω στα χερια μου αν με βολευει η οχι δεν αγοραζω γουρουνι στο σακκι.

Αν εσυ εννοεις επιστροφη το προβληματικο και επιτοπου μαζι με τον υπευθυνο ανοιγμα νεου προιοντος για να μην εχει το ιδιο προβλημα,αλλαζει.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μητσάρα, το εργαλείο (Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABSW 10.8) το έχω πάνω από ένα χρόνο (στην προηγούμενη έκδοσή του PABSW A1) και το έχω ξεσκίσει. Για ξύλο δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Με καλά τρυπάνια δεν κολλάει πουθενά και μιλάω για τρύπημα δοκαριού (σκληρό ξύλο) για να περάσω 8άρια στρυφώνια. Η κατασκευή του είναι πολύ στοιβαρή και η μπαταρία είναι για πολλά τρυπήματα. Να φανταστείς, όταν συνειδητοποίησα ότι το μικρό ηλεκτρικό κατσαβίδι IXO της Βosch, το αγόρασα ακριβότερα και έχει το 1/20 των δυνατοτήτων, μου ήρθε να πάω να πάρω ακόμη ένα.
Αν κάνεις κατασκευές με παλέτες δεν θα χρειαστείς σίγουρα κάτι άλλο καλύτερο. Με τρυπάνι στο τσοκ και μύτη στην εξάγωνη υποδοχή που έχει κάτω από το τσοκ είναι σαν να έχεις 2 εργαλεία μαζί.
Για τρύπημα σε τοίχο θα κάνει δουλειά αργά γιατί δεν είναι κρουστικό. Ωστόσο θα βιδώσει σε ούπα ότι βίδα και να χρειαστεί. Για μπετόν δεν κάνει αν και την πρώτη δοκιμή την έκανα με επιτυχία σε μπετόν οροφής για να κρεμάσω ένα αερόστατο ανεμοδούρι για τον μικρό μου γιο. Αναγκάστικα να χρησιμοποιήσω μικρό τρυπάνι και μετά μεγαλύτερο και έτσι έγινε το τρύπημα μια χαρά.
Τέλος η κατασκευή είναι αρκετά στοιβαρή και τα πλαστικά ποιοτικά και το έχω προτείνει σε όλους τους φίλους μου.

Η φράση "Ωστόσο θα βιδώσει σε ούπα ότι βίδα και να χρειαστεί." είναι κάπως υπερβολική για τα 20Nm ονομαστικής ισχύος του PABSW 10,8.

Προσφάτως εγκατέστησα βραχίονα τηλεόρασης σε τοίχο. Η συσκευασία είχε ουπα fischer 8αρια. Τα 30Nm του GSR 10,8v φάνηκαν ανεπαρκή για το βίδωμα το ίδιο και τα 50Nm του GSR 18v το οποίο βίδωσε άνετα στην αρχή αλλά στις τελευταίες στροφές μόλις που τα κατάφερε . Το παλμικό βίδωσε χωρίς να ζορίζεται καθόλου.

Aυτό απαγορεύεται απο τα lidl,είχα ρωτήσει τον υπευθυνο αν μπορω να ανοιξω να δω ενα προιον καποτε,και μου ειπαν οτι απαγορευεται να ανοιχτη η συσκευασια,καλα του λεω το αλλο εργαλειο παραπερα ειναι ανοιχτο,ε μου λεει καποιος κακως το ανοιξε.
Αγοραστε το και το βλεπετε σπιτι σας και αν δεν σας κανει το επιστρεφεται και παιρνετε τα χρηματα σας πισω μου λεει ο υπευθυνος.
Και το ανταπανταω καλα αυτη την δουλεια θα κανω πήγαινε-ελα ? στο τελος δεν αγορασα τιποτα,σιγα μην αγορασω γουρουνι στο σακι,αν δεν δω κατι οπτικα να το πιασω στα χερια μου αν με βολευει η οχι δεν αγοραζω γουρουνι στο σακκι.

Αν εσυ εννοεις επιστροφη το προβληματικο και επιτοπου μαζι με τον υπευθυνο ανοιγμα νεου προιοντος για να μην εχει το ιδιο προβλημα,αλλαζει.

Σάκη, νομίζω ότι ήσουν υπερβολικός. Πόσα πράγματα αγοράζουμε όλοι μας χωρίς να τα δούμε από πριν?
Εντάξει, μπορεί να μην έχεις και εσύ άδικο αλλά έφερες και τον υπεύθυνο σε δύσκολη θέση.

Δεν γίνεται ο καθένας να ανοίγει τις συσκευασίες για να βλέπει τι έχει μέσα...