Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ωραίος..

Θα παρεις Νικο..? εγω τα εχω με καλωδιο ολα και την καστανια με αερα.. οποτε δυσκολο το βλεπω αυτη την εποχη..

Όχι Δημήτρη.
Και εγώ έχω αεροκαστάνια και εκτός αυτού έχω και το παλμικό πλέον οπότε δεν υπάρχει λόγος.
Επίσης το πολυεργαλείο είναι καλό αλλά έχω ήδη δράπανο και δισκοπρίονο μπαταρίας...

Πληροφοριακά τα έβαλα γι αυτούς που θέλουν να τα πάρουν.
Λογικά για να βγήκαν στα Ελληνικά την επόμενη εβδομάδα θα τα φέρουν. Μέχρι μεθαύριο θα ξέρουμε!

Η καστανια τι διαφορα εχει απο το παλμικο κατσαβιδι; Εννοως εαν δεν φτιαχνεις ολη ημερα μηχανακια/αυτοκινητα και δεν εχεις καποιος προβλημα χωρου δεν θα μπορουσες να κανεις την δουλεια σου με το παλμικο; (ροπη καστανιας 45Νm, ροπη απλου δραπανοκατσαβιδου 20Nm, ροπη παλμικου 180Νm)

Η καστανια τι διαφορα εχει απο το παλμικο κατσαβιδι; Εννοως εαν δεν φτιαχνεις ολη ημερα μηχανακια/αυτοκινητα και δεν εχεις καποιος προβλημα χωρου δεν θα μπορουσες να κανεις την δουλεια σου με το παλμικο; (ροπη καστανιας 45Νm, ροπη απλου δραπανοκατσαβιδου 20Nm, ροπη παλμικου 180Νm)

Καλα αυτο το παλμικο καλυπτει ανετα την καστανια.. μη σου πω και αρκετες δουλειες αεροκλειδου..

Καλα αυτο το παλμικο καλυπτει ανετα την καστανια.. μη σου πω και αρκετες δουλειες αεροκλειδου..

Απλά στο παλμικό και καλά υπάρχει περιορισμός για στριφώνια μέχρι m10 ενώ η καστάνια έχει μέχρι m14 αλλά με σημαντικά χαμηλότερη ροπή....

Απλά στο παλμικό και καλά υπάρχει περιορισμός για στριφώνια μέχρι m10 ενώ η καστάνια έχει μέχρι m14 αλλά με σημαντικά χαμηλότερη ροπή....

Εξηγησε μου που υπαρχει αυτος ο περιορισμος. Δεν ειχα ποτε μου καστανια (και μαλλον δεν χρειαζομαι) αλλα γιατι να μην μπορω να βαλω μεγαλυτερο καρυδακι. Μαλλον κατι δεν καταλαβαινω καλα.

Με τον περιορισμο τι εννοεις..? εγω του εβαλα ανταπτορα 1/2" και ελυσοδεσα τη 17αρα του καρτερ στο μηχανακι..

Ρωταω μηπως εχεις καταλαβει καλυτερα απο εμενα. Τι σημαινει μεχρι Μ8; Δηλαδη εαν προσπαθησω να βιδωσω Μ10 τι θα γινει; Κανουν καποια τεστ; Ξερουμε κατι περισσοτερο;

Ρωταω μηπως εχεις καταλαβει καλυτερα απο εμενα. Τι σημαινει μεχρι Μ8; Δηλαδη εαν προσπαθησω να βιδωσω Μ10 τι θα γινει; Κανουν καποια τεστ; Ξερουμε κατι περισσοτερο;

8mm διάμετρο πάει να πει λογικά. Θα στρεσσαριστεί περισσότερο ο άξονας και πιθανόν σε ακραία φορτία να στραβώσει η να σπάσει.
Σε φυσιολογικές ροπές δεν είναι τόσο πρόβλημα αλλά σε βίδες μεγάλου μήκους όπου χρειάζεται και περισσότερη ροπή ίσως υπάρξει θέμα.
Φυσικα και κάνουν Τεστ και συγκεκριμένα τεστ αντοχής...

8mm διάμετρο πάει να πει λογικά. Θα στρεσσαριστεί περισσότερο ο άξονας και πιθανόν σε ακραία φορτία να στραβώσει η να σπάσει.
Σε φυσιολογικές ροπές δεν είναι τόσο πρόβλημα αλλά σε βίδες μεγάλου μήκους όπου χρειάζεται και περισσότερη ροπή ίσως υπάρξει θέμα.
Φυσικα και κάνουν Τεστ και συγκεκριμένα τεστ αντοχής...

Χαλιεμαι μονο που οταν μπορουσα δεν επελεξα να γινω μηχανολογος μηχανικος και τωρα ψαχνομαι και εγω με υποθεσεις και ρωτωντας δεξια και αριστερα.

Παναή, δεν είμαι μηχανολόγος μηχανικός αλλά όλοι μου το λένε να πάω να γίνω λόγω της κλίσης που έχω!!! :p

Καλυτερα να γινεις, και να το γουσταρεις, απο το να ειναι καποιος που δεν μπορεσε να μπει στην ιατρικη και το βαριεται...Σου χω και δουλιες σε λιγα χρονια...
Απο την αλλη, παιδια οι γνωσεις στην δικια μας κοινωνια υπαρχουν απλοχερα δεν ειμαστε αραβια η τζιχαντιστικοι σκοταδιστες...ακομα και χωρις χαρτια γιατι να μην μαθαινουμε....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δειτε φωτο και στορι απο το ντρμελοειδες εργαλειο μπαταριας PFBS 9.6 A1 cordless multi grinder ΕΔΩ

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το M είναι από το Machine και αναφέρεται σε Μεταλλόβιδες/Μηχανόβιδες, το νούμερο που ακολουθεί είναι η διάμετρος της βίδας σε χιλιοστά.

Μπορείς να βιδώσεις και μεγαλύτερες διαμέτρους αλλά τότε λειτουργείς το εργαλείο εκτός προδιαγραφών/αντοχής με ότι αυτό συνεπάγεται και επιπλέον δεν υπάρχει εγγύηση ότι το εργαλείο θα σφίξει την Μεταλλόβιδα σωστά.

Σφίξιμο μιας Μεταλλόβιδας εκτος προδιαγραφών σημαίνει δυο πράγματα σε γενικές γραμμές :

• χαμηλή ροπή σύσφιγξης : η βίδα (πιθανότατα) θα χαλαρώσει σε βάθος χρόνου ανάλογα το περιβάλλον λειτουργίας
  • μεγάλη ροπή σύσφιγξης : καταστροφή του σπειρώματος της βίδας έως αποκοπή της κεφαλής αυτής από το υπόλοιπο σώμα

Στο ξύλο το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι να μην βιδώνει την βίδα ή να την βιδώνει πάρα πολύ αργά πέραν του ότι η πιθανότητα να προξενήσεις βλάβη στο εργαλείο αυξάνεται κατακόρυφα όσο το λειτουργείς εκτός προδιαγραφών.

Με βλέπω σίγουρα για 2 σετ πινέλα, 1 βερνίκι πολυουρεθάνης σε χρώμα πεύκο ή καρυδιά και ίσως το κατσαβίδι.
Το συγκεκριμένο το φέρνει σπάνια και είναι πολύ δυνατό (φτάνει τα 10nm ροπής). Συγκρίνεται άνετα με το αντίστοιχο bosch σε ότι αφορά τις επιδόσεις γιατί στην τιμή δεν τίθεται θεμα σύγκρισης!

γεια σας παιδια βλεπω επιτελους θα φερει bits προτεινεται αυτες με 6 ευρω http://www.lidl-hellas.gr/el/ergaleia-eykola-mastoremata.htm?action=showDetail&id=36998 ή να δωσω αλλα 4 και να παρω και ενα κατσαβιδι http://www.lidl-hellas.gr/el/ergaleia-eykola-mastoremata.htm?action=showDetail&id=36945 . βλεπω το σετακι τις powerfix συμφερει πιο πολυ αλλα απο ποιοτητα τι λεει ;τα parkside ειναι καλα αν δεν κανω λαθος....
ευχαριστω!