Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σχετικά με το πολύμετρο του Lidl το έχει πάρει κάποιος, μου κάνει εντύπωση γιατί έχει κλίμακα μόνο μέχρι 250 Volt AC-DC. Μετράει κανονικά τάση δικτύου; Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος φίλος;

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=37493

108029_01_f.jpg

Εαν το λεει τοτε μετραει, δεν ειναι κατι ιδιατερο σαν χαρακτηριστικο, μετρανε ολα. Προσοχη μονο στους ακροδεκτες να ειναι παντα σε καλη κατασταση (χωρις φθορες το καλωδιο) γιατι κανει ΤΖΙΖ.

Σχετικά με το πολύμετρο του Lidl το έχει πάρει κάποιος, μου κάνει εντύπωση γιατί έχει κλίμακα μόνο μέχρι 250 Volt AC-DC. Μετράει κανονικά τάση δικτύου; Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος φίλος;

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=37493

108029_01_f.jpg

Αποψη μου παντα, μιας και στο επαγγελμα ηλεκτρολογος, σε τετοια οργανα καλο ειναι να μην παιρνεις "φτηνιαρικες" λυσεις. Οχι οτι απαραιτητα θα παθεις κατι, απλα γενικα με 25-30 ευρω παιρνεις ενα πολυμετρο της Mastech αυτοματης επιλογης, που γενικα ειναι πολυ ανωτερο απο αυτο και κατα την γνωμη μου ασφαλεστερο.

Οσο αφορα τωρα τις μετρησεις (250 Βολτ), ειναι για οικιακη χρηση και μετραει μεχρι φασικη ταση (Ουδετερος/φαση) η ταση δικτυου οπως αναφέρεις. Σε περιπτωση που θες να μετρησεις πολικη (φαση/φαση) δεν μετραει. Ελπιζω να εγινα κατανοητος, οτι αλλο θες ρωτας ;-)

Αποψη μου παντα, μιας και στο επαγγελμα ηλεκτρολογος, σε τετοια οργανα καλο ειναι να μην παιρνεις "φτηνιαρικες" λυσεις. Οχι οτι απαραιτητα θα παθεις κατι, απλα γενικα με 25-30 ευρω παιρνεις ενα πολυμετρο της Mastech αυτοματης επιλογης, που γενικα ειναι πολυ ανωτερο απο αυτο και κατα την γνωμη μου ασφαλεστερο.

Οσο αφορα τωρα τις μετρησεις (250 Βολτ), ειναι για οικιακη χρηση και μετραει μεχρι φασικη ταση (Ουδετερος/φαση) η ταση δικτυου οπως αναφέρεις. Σε περιπτωση που θες να μετρησεις πολικη (φαση/φαση) δεν μετραει. Ελπιζω να εγινα κατανοητος, οτι αλλο θες ρωτας ;-)

Ειναι αληθεια οτι ο ηλεκτρολογος θελει αλλες μετρησεις και με αλλη ακριβεια απο εναν ηλεκτρονικο. Σε κατασταση χομπυ παντως (για μικροεπισκευες, ελεγχος συνεχειας, ελεγχος τασης σε τροφοδοτικα κλπ) το συγκεκριμενο μηχανηματακι θα καλυψει οποιον τον αγορασει.

Έχω αγοράσει το προηγούμενο που είχε φέρει και μετράει μια χαρά.

Μου κάνει εντύπωση πάντως μέγιστη κλίμακα 250 Volt ΑC/DC (εννοώ τόσο λίγο) δεν έχω ξαναδεί σε όργανο.

Και κάτι άλλο για γνώστες, τόσο καιρό μέτραγα τάσεις και εμπειρικά παράδειγμα σε μπαταρίες ΑΑ 1,5Volt αν η τάση είναι κάτω από 1,42 θεωρούμε ότι είναι άδειες, ή σε 3 volt των BIOS αν το πολύμετρο δείχνει κάτω από 2,95 volt θεωρούμε ότι είναι πεσμένες. (Μετρήσεις στους ακροδέκτες χωρίς φορτίο).

Στα νέα πολύμετρα που έχουν κλίμακες ειδικά για μπαταρίες, τι ακριβώς μετράνε, απλά τάση στους ακροδέκτες, ή κάνουν κάποιο test με εσωτερικό φορτίο; Και τι δείχνουν;

Εργαλεία στο Lidl Ιταλίας:

http://www.lidl.it/it/offerte.htm?id=563

Πρώτη εντύπωση: Η φοβερή έκπτωση στην Σέγα που λογικά θα έρθει και εδώ μιας και περίσσεψαν αρκετές σε πολλά καταστήματα.
Μόνο και μόνο η μπαταρία κοστίζει 20 ευρώ + ΦΠΑ και μεταφορικά οπότε με 30 ευρώ παίρνεις και σέγα και 2ο φορτιστή δώρο!!!

Κατα τ' άλλα έχει πολύ ωραία εργαλεία και μακάρι να φέρει και στα μέρη μας την βαλίτσα με τα allen και τα torx!

Αυτό είναι φυλλάδιο.. Ταινιολειαντήρα και σέγα σε αυτη την τιμή θα τα τιμήσω 100%.. Εαν τα φέρει..

Αυτό είναι φυλλάδιο.. Ταινιολειαντήρα και σέγα σε αυτη την τιμή θα τα τιμήσω 100%.. Εαν τα φέρει..

Πιστεύω ότι θα τα φέρει όλα αλλά μέχρι να βγει στο νετ το εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.

Prof αυτην την σεγα την επαναφορτιζομενη την ειχε φερει πριν 20 μερες εδω μαζι με το επαναφορτιζομενο δισκοπριονο στα 50 ευρω εκαστο ,λιγο χλωμο το βλεπω να φερει την επαναφορτιζομενη σεγα τοσο γρηγορα παλι

Prof αυτην την σεγα την επαναφορτιζομενη την ειχε φερει πριν 20 μερες εδω μαζι με το επαναφορτιζομενο δισκοπριονο στα 50 ευρω εκαστο ,λιγο χλωμο το βλεπω να φερει την επαναφορτιζομενη σεγα τοσο γρηγορα παλι

ναι την είδα στο 50άρικο. Ισως πέσει ξεστοκάρισμα τότε στο άμεσο μέλλον μιας και τους έμειναν αρκετά κομμάτια.

Τα σκααρπελα καλα ειναι? αξιζουν τα λεφτα τους?
Τα τρυπανια πανω απο αυτα του μεντεσε, τιμκανουν?

ναι την είδα στο 50άρικο. Ισως πέσει ξεστοκάρισμα τότε στο άμεσο μέλλον μιας και τους έμειναν αρκετά κομμάτια.

Μα έτσι δεν έκανε και με το μικρό δισκοπρίονο?
Σε έναν μήνα το έφερε 2 φορές.

Άλλωστε και την προηγούμενη φορά κόψανε 10άρικο στην ίδια σειρά εργαλείων και πάλι οι σέγες μείνανε απείραχτες. Το λέω γιατί ειδικά εδώ στην Επαρχία το δικό μας Lidl είχε πάνω από 15 κομμάτια...

Περιμένω να γίνει το ίδιο και με την Σπαθόσεγα, η οποία και τους περίσσεψε...

προτρύπημα.. κι αν δε κάνω λάθος έχουν και κολιεδάκι για επιλογή βάθους (depth stop)..

Δεν κανεις λαθος, προτρυπημα, φρεζαρισμα (για να ερθει η φρεζατη βιδα προσωπο) και ρυθμιση βαθους. Πολυ καλα. Αν και πιστευω οτι τρυπανε αργα.

107593_02_f.jpg

Δεν κανεις λαθος, προτρυπημα, φρεζαρισμα (για να ερθει η φρεζατη βιδα προσωπο) και ρυθμιση βαθους. Πολυ καλα. Αν και πιστευω οτι τρυπανε αργα.

107593_02_f.jpg

Παναγιώτη εγώ τα έχω και τα χρησιμοποιώ κατά κόρον στις κατασκευές μου.

Δυστυχώς όχι μόνο τρυπάνε αργα όπως λες αλλά θέλουν και αρκετή πίεση από το χέρι για να τρυπήσουν μέχρι τέρμα.
Επίσης λόγω του παραπάνω γεγονότος όταν χρησιμοποιούνται με ηλεκτρικό δράπανο, έχουν την τάση να καίγονται και να καίνε και το ξύλο (εγώ έκαψα 2).
Πάντως η φρέζα μπορεί να βγει από το τρυπάνι και να μπει κάλλιστα σε ένα επώνυμο τρυπάνι ξύλου.

Παναγιώτη εγώ τα έχω και τα χρησιμοποιώ κατά κόρον στις κατασκευές μου.

Δυστυχώς όχι μόνο τρυπάνε αργα όπως λες αλλά θέλουν και αρκετή πίεση από το χέρι για να τρυπήσουν μέχρι τέρμα.
Επίσης λόγω του παραπάνω γεγονότος όταν χρησιμοποιούνται με ηλεκτρικό δράπανο, έχουν την τάση να καίγονται και να καίνε και το ξύλο (εγώ έκαψα 2).
Πάντως η φρέζα μπορεί να βγει από το τρυπάνι και να μπει κάλλιστα σε ένα επώνυμο τρυπάνι ξύλου.
Εγώ πάντως έτσι που τα βλέπω νομίζω ότι είναι για πολύ αργες στροφες...

Εγώ πάντως έτσι που τα βλέπω νομίζω ότι είναι για πολύ αργες στροφες...

Μπορεί. Απλά το καλύτερο είναι η αντικατάσταση με κανονικά τρυπάνια για γρήγορη και εύκολη δουλειά.

Απλά επειδή το έχω κάνει, θέλει με το ντρεμελ ένα βαθουλωμα εκεί που θα πατήσει η βίδα γιατί αλλιώς θα γυρνάει!
Καλημέρα!