Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οι δικοί μας πάντως με τους σφιγκτήρες πρέπει να εχουν μαλώσει.. Ειναι η 2 φορά φετος που τους προσπερνάνε ενω στο ιταλικό τους έφεραν.
Οι Ιταλοι επίσης έφεραν το ρουτερ το τριβείο και κάποια αλλα ψιλά.

http://www.lidl.it/it/offerte.htm?id=635

κανείς δεν ξέρει. Την προηγούμενη φορά τα 2 τριβεία που ηρθαν στο Ιταλικό δεν ήρθαν εδώ . Το ίδιο εγινε και αυτη τη φορά.

Αξιολογος τροχος και το απολυτο VFM, καθως ρυθμιζομενος τροχο 125 σε αυτα τα watt απλα δε θα βρεις πουθενα με 25 ευρω!!!
Στα αρνητικα η αδυναμια να δουλεψει με το ενα χερι τοσο λογω μηκους αλλα και σκανδαλης που δεν κλειδωνει.
Και δεν μπορει να μπει και στην βαση κοπης που φερνει το λιντλ επισης.

Και εγω τον εχω χρησιμοποιησει αρκετα στο εξοχικο!

Οσο για τους δισκους κοπης ειτε για μεταλλο ειτε για πετρα, για εμενα ειναι απαρεδεκτοι.

Αντιθετα τα αναλωσιμα τριψηματος ειναι παρα πολυ καλα καλα!

Και οσοι θελετε να ισοπεδωνετε επιφανειες στο τριψημο, πχ παλετοξυλα σε χρονο dt αγοραστε την επιφανεια velcro και γυαλοχαρτα και δοκιμαστε.
Δε θα πιστευετε το αποτελεσμα!

Λοιπόν.

Τα δισκάκια κοπής μετάλλου είναι εντελώς απαράδεκτα. Σπάνε πολύ εύκολα και λιώνουν σαν βούτυρο οπότε δεν αξίζουν καθόλου...

Τα δισκάκια κοπής πέτρας (διαμαντέ) αντέχουν και τα είχα πετύχει σε προσφορά εκκαθάριση στα 1.88 τα 5...

Η βάση για γυαλόχαρτα όντως κάνει θαύματα αλλά τρώει πολύ γρήγορα τα γυαλόχαρτα και δημιουργεί τρομερή σκόνη οπότε χρήση με φειδώ!
Ο τροχός είναι διαμάντι πραγματικά. Και από εμένα έχει φάει πολύ ζόρι αλλά εδώ και 2 χρόνια που τον έχω δεν έχει κάνει κιχ!

Υ.Γ: Μπορεί να φέρει τα εργαλεία την άλλη εβδομάδα γιατί συνήθως εντός γιορτινών περιόδων φέρνει μόνο δώρα κλπ...

Αυτό στην τελευταία εικόνα είναι για δράπανο.
Για τροχό θες κάτι τέτοιο
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6936
(με αυτοκόλλητα γυαλόχαρτα)

ή τέτοιο
https://www.kentrovidas.gr/showprod_sm.php?id=6938

(με γυαλόχαρτα που τοποθετούνται πάνω στην επιφάνεια και ασφαλίζονται με φλάντζα)

Πιθανότατα θα έχει και το lidl τέτοια πράγματα.

Για τον τροχό αυτόν έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια, σε σημείο που να προβληματίζομαι μήπως τον χτυπήσω αν και μετά τη χρήση ενός metabo είναι δύσκολο να κοιτάξει κανείς πίσω...πάντως για τα λεφτά του είναι τρομερό value for money. Μόνο αρνητικό που δεν κλειδώνει όπως ειπώθηκε, αλλά αυτό έχει και θετική όψη, αυτής της ασφάλειας. Ο διακόπτης του δηλαδή είναι dead man's switch, αν συμβεί οτιδήποτε και ο χρήστης χάσει τον έλεγχο, ο τροχός απενεργοποιείται.

Το ίδιο ισχύει και για τη μη δυνατότητα χρήσης του με το ένα χέρι λόγω της σκανδάλης. Το ξέρω ότι οι περισσότεροι το κάνουν (κι εγώ κατά καιρούς δυστυχώς), ωστόσο ένας τροχός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς το δεύτερο χέρι στην πλαϊνή λαβή.

Κατά τα λοιπά απ' ό,τι έχω διαβάσει σε reviews στο lidl.de είναι λίγο πιο βαρύς απ' ό,τι θα περίμενε κανείς, αλλά ΟΚ αυτό παλεύεται.

Last edited:
Κι ομως κανει για γωνιακο η βαση!

Εχει δε στην συσκευασια αξονακι Μ14 για να βιδωνει και να μπαινει σε δραπανο!!!
Το εχω απο προηγουμενη αγορα!

Επισης αν δεις στο Ιταλικο τα αναφερει ολα σαν αξεσουαρ γωνιακου τροχου!

Νικο εχεις δικιο για την σκονη αλλα μπροστα στην ευκολια και την ταχυτητα λειανσης δεν τη λογαριαζω φιλε ειδικα οταν το χρησιμοποιω εξω!

Νικο εχεις δικιο για την σκονη αλλα μπροστα στην ευκολια και την ταχυτητα λειανσης δεν τη λογαριαζω φιλε ειδικα οταν το χρησιμοποιω εξω!

Ακριβώς κάνει και για δράπανο και για γωνιακό (το έχω και το ξέρω).

Κυριάκο και εγώ έτσι τον χρησιμοποιώ κάποιες φορές. Αξίζει βέβαια γιατί λειτουργεί και σαν πλάνη (κάνει την οικοδομική ξυλεία σουηδική πιτσ φυτίλι)!!!

Αλλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δειτε στο Ιταλικο!!!!!!!

114186_01_f.jpg

114184_04_f.jpg

114464_01_s.jpg

114466_01_f.jpg

114465_01_s.jpg

114471_01_f.jpg

115767_03_f.jpg

Ακριβώς κάνει και για δράπανο και για γωνιακό (το έχω και το ξέρω).

Κυριάκο και εγώ έτσι τον χρησιμοποιώ κάποιες φορές. Αξίζει βέβαια γιατί λειτουργεί και σαν πλάνη (κάνει την οικοδομική ξυλεία σουηδική πιτσ φυτίλι)!!!

I stand corrected, στη φωτό φαινόταν μόνο το αξονάκι και λέω δεν παίζει να μπαίνει σε τροχό.
Αφού μπαίνει όλα καλά.

Έχω και εγώ χρησιμοποιήσει τροχό για λείανση ξυλείας, και μάλιστα σε φουλ στροφές. Κάνει εκπληκτική δουλειά. Θέλει μόνο προσοχή και σταθερό χέρι γιατί αλλιώς "τρώει" το ξύλο για πλάκα (παθών στην 1η μου απόπειρα!).
Με έναν ρυθμιζόμενο (που τότε δεν είχα) η δουλειά γίνεται πολύ πιο άνετα και με ακρίβεια.

Σωστα.
Σε φουλ στροφες θελει μαγκωμα το ξυλο και δουλεμα και με τα δυο χερια!
Εκει ειναι σαν να πλανιζεις το ξυλο.
Τοσο ευκολα!

Άσε που τρώει το γυαλόχαρτο για πλάκα και κλωτσάει. Στις μεσαίες στροφές και λίγο πιο κάτω είναι τέλειο και κάνει απίστευτη δουλειά...

Το γυαλόχαρτο όντως χάνεται γρήγορα.
Το κλώτσημα μπορεί αν περιοριστεί αν δουλεύουμε το εργαλείο προς τη σωστή κατεύθυνση και αφήνουμε τη στροφορμή να μετακινεί το εργαλείο κατά μήκος του ξύλου, με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να παλεύουμε με το μηχάνημα.
Αλλά σίγουρα οι ρυθμιζόμενες στροφές είναι μεγάλη ευκολία.

Αυτό στην τελευταία εικόνα είναι για δράπανο.
Για τροχό θες κάτι τέτοιο
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6936
(με αυτοκόλλητα γυαλόχαρτα)

ή τέτοιο
https://www.kentrovidas.gr/showprod_sm.php?id=6938

(με γυαλόχαρτα που τοποθετούνται πάνω στην επιφάνεια και ασφαλίζονται με φλάντζα)

Πιθανότατα θα έχει και το lidl τέτοια πράγματα.

Για τον τροχό αυτόν έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια, σε σημείο που να προβληματίζομαι μήπως τον χτυπήσω αν και μετά τη χρήση ενός metabo είναι δύσκολο να κοιτάξει κανείς πίσω...πάντως για τα λεφτά του είναι τρομερό value for money. Μόνο αρνητικό που δεν κλειδώνει όπως ειπώθηκε, αλλά αυτό έχει και θετική όψη, αυτής της ασφάλειας. Ο διακόπτης του δηλαδή είναι dead man's switch, αν συμβεί οτιδήποτε και ο χρήστης χάσει τον έλεγχο, ο τροχός απενεργοποιείται.

Το ίδιο ισχύει και για τη μη δυνατότητα χρήσης του με το ένα χέρι λόγω της σκανδάλης. Το ξέρω ότι οι περισσότεροι το κάνουν (κι εγώ κατά καιρούς δυστυχώς), ωστόσο ένας τροχός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς το δεύτερο χέρι στην πλαϊνή λαβή.

Κατά τα λοιπά απ' ό,τι έχω διαβάσει σε reviews στο lidl.de είναι λίγο πιο βαρύς απ' ό,τι θα περίμενε κανείς, αλλά ΟΚ αυτό παλεύεται.

Οποιος χρησιμοποιεί τροχό με ενα χέρι ή ειναι ο Ηρακλής ή εχει και spare δάκτυλά ή και χέρι στο συρτάρι..

Εδω το dremel με τον δίσκο κοπής το κρατάω με τα 2 χέρια τις περισσότερες φορές..

Επίσης τι εννοείς για δράπανο; Η τελευταία φωτογραφία δεν ειναι velcro ; τουλάχιστον έτσι φαίνεται

Αναφερεσαι στους δισκους κοπης μεταλλου; Τι εκοψες; τι προβλημα συναντησες; μπορεις να αναφερθεις εκτενως στην εμπειρια σου;

Πολύ ευχαρίστως, έτσι κι αλλιώς αυτό το νόημα έχει το θέμα.
Τους χρησιμοποίησα για να κόψω λαμαρίνα με πάχος 3mm, σε ευθείες τομές. Περα απ' το ότι φαγώνονται πολύ γρήγορα, το πιο σημαντικό είναι ότι η φθορά περιφερειακά είναι τόσο ανομοιόμορφη, που φτάνει σε σημείο ο δίσκος να ΠΕΤΑΕΙ κομμάτια! (τροχάκι bosch, 800w με ρυθμιζόμενες στροφές). Κατά τη γνώμη μου, οι δίσκοι αυτοί δεν είναι απλώς κακής ποιότητας, αλλά είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Το τροχάκι μπορεί να αξίζει, όπως πολλά εργαλεία του lidl, αλλά με αναλώσιμα επώνυμα. Με τους γωνιακούς τροχούς ΔΕΝ παίζουμε....

Πολύ ευχαρίστως, έτσι κι αλλιώς αυτό το νόημα έχει το θέμα.
Τους χρησιμοποίησα για να κόψω λαμαρίνα με πάχος 3mm, σε ευθείες τομές. Περα απ' το ότι φαγώνονται πολύ γρήγορα, το πιο σημαντικό είναι ότι η φθορά περιφερειακά είναι τόσο ανομοιόμορφη, που φτάνει σε σημείο ο δίσκος να ΠΕΤΑΕΙ κομμάτια! (τροχάκι bosch, 800w με ρυθμιζόμενες στροφές). Κατά τη γνώμη μου, οι δίσκοι αυτοί δεν είναι απλώς κακής ποιότητας, αλλά είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Το τροχάκι μπορεί να αξίζει, όπως πολλά εργαλεία του lidl, αλλά με αναλώσιμα επώνυμα. Με τους γωνιακούς τροχούς ΔΕΝ παίζουμε....

Σε ευχαριστω, και για ολους μας, εδω στο νημα.
Συμφωνω για αναλώσιμα επώνυμα. Βεβαια, ακομη δουλευω με το στοκ αναλώσιμα του λιντλ 1999, μαλλον πρεπει να ηταν Einell η κατιτις τοτε και εκτοτε τα εθαψε. Με λαμαρινες 3 κ 5 χιλ. που εκοψα για να ηλεκτροκολλησω, εκανα δουλεια με τον δισκο μαμισιο που δε μου πεταει, και που η κοπη ειναι πολυ καθαρη, ακομη και με τα δυο χερια χωρις βαση.
Παρεπιπτοντος,
100132_01_f.jpg

Εαν δειτε το μικρο κουμπακι διπλα στην σκανδαλη ειναι για να κλειδωνει ο τροχος σε λειτουργια οταν ειναι πχ πανω σε μια βαση.
Α, και ο δικος μου ο παλιατζουρας ο τροχος μπαινει και προσαρμοζεται μια χαρα στην βαση που εφερε προσφατα το λιντλ, μου φαινεται περιεργο ο καινουργιος να μην προσαρμοζεται, εφοσον ειναι σχεδασμενος ολοιδιος. Εντουρακο εισαι σιγουρος για το οτι δεν κλειδωνει σε συνεχη λειτουργια και δεν προσαρμοζει στην βαση του λιντλ;
Νικο διαβολικε, εγω εκοψα πλακακια προσφατα με την χρηση βασης, εφοσον αφαιρεσα τη μεγγενη, και ηταν σουπερ η κοπη (στεγνη). Τι εμπειρια ειχες;, Ηταν υγρη κοπη;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η μεγαλη σχεδιαστικη διαφορα του τροχου που εχω σε σχεση με τον καινουργιο ειναι οτι θελεις κατσαβιδι για να ξεσφιξεις,και να περιστρεψεις την ασπιδα προστασιας του δισκου.

Αλλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δειτε στο Ιταλικο!!!!!!!

114186_01_f.jpg

114184_04_f.jpg

114464_01_s.jpg

114466_01_f.jpg

114465_01_s.jpg

114471_01_f.jpg

115767_03_f.jpg
Αυτούς τους σφικτηρες τους περιμένω πάνω από χρόνο...τέτοια εποχή πάλι τους είχε το ιταλικό και εδώ δεν ήρθαν...όπως περιμένω και ένα παλμικο τριβειο.