Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Προφανως και ενας ερασιτεχης-χομπιστας που ασχολειται πολυ με καποιο αντικειμενο, καποια στιγμη θα νοιωσει την αναγκη να επενδυσει σε ενα ποιοτικοτερο, ακριβεστερο και τελικα ακριβοτερο εργαλειο ηλεκτρικο η μπαταριας. Ξεκινωντας σε καμια περιπτωση δε θα ελεγα να παρει κανεις κατι που να ειναι επαγγελματικου επιπεδου, αρκει οτιδηποτε απλο και οικονομικο που να πληροι τις απαραιτητες προδιαγραφες ασφαλειας.
Η ενσταση μου σχετικα με τα εργαλεια κατηγοριας lidl αφορα τα εργαλεια χειρος και τα bits οπου οι τιμες πωλησης ειναι γενικα προσβασιμες σε ολους. Ενα σταυροκατσαβιδο, ενα γερμανοπολυγωνο,η ενα σετ αλλεν, απο την unior ας πουμε, ειναι σωστα διαστασιολογημενο και δεν θελει και κανα τριμηνο οικονομιες να το παρει καποιος...
Ακομα φτηνοτερο ομως ηταν ενα σετ αλλενακια που ειχα παρει απο το lidl καπου στο 2002-2003 που ημουν φοιτητης. Με αυτο εκανα διαφορες δουλειες, παρ'οτι ειχε ενα σχετικα μικρο τζογο σε καποια απο τα κλειδακια του που το εξαγωνο δεν ηταν τελειο. Η πιο συνηθισμενη ηταν η αλλαγη χορδων στην μια απο τις κιθαρες μου που ειχε τρεμολο με κλειδωμα των χορδων. Το αποτελεσμα ηταν να μου φαγωθουν απο ενα σημειο και μετα τα εξαγωνα μεσα στα βιδακια και να ψαχνω για κανα διμηνο ανταλλακτικα με πολλη αναζητηση σε τοπικα καταστηματα και εξοδα και βεβαια μια μη λειτουργικη κιθαρα. Οι περισσοτεροι τοτε μου λεγαν οτι πρεπει να παρω νεο τρεμολο, δηλαδη κοστος πανω απο 300 ...
Με το ιδιο σετ ειχαμε προσπαθησει να βαλουμε προστατευτικα μανιταρια στη μηχανη ενος φιλου, οπου και παλι ειδα το κλειδι να μην εφαρμοζει καλα και να στριβει μες τη βιδα. Καπου εκει αποφασισα οτι το παω για αποσυρση και να παρω ενα σετακι της προκοπης που σε καθε περιπτωση ηταν πολυ φτηνοτερο απο ενα καινουργιο double locking tremolo η ενα ζευγαρι προστατευτικα μανιταρια... Εκτοτε παιρνω μεμονωμενα οτι εργαλειο χειρος η bit χρειαζομαι και εχω φτιαξει σταδιακα μια ποιοτικη εργαλειοθηκη συμφωνη με τις αναγκες μου η οποια εμπλουτιζεται οποτε χρειαστει.

Προφανως και ενας ερασιτεχης-χομπιστας που ασχολειται πολυ με καποιο αντικειμενο, καποια στιγμη θα νοιωσει την αναγκη να επενδυσει σε ενα ποιοτικοτερο, ακριβεστερο και τελικα ακριβοτερο εργαλειο ηλεκτρικο η μπαταριας. Ξεκινωντας σε καμια περιπτωση δε θα ελεγα να παρει κανεις κατι που να ειναι επαγγελματικου επιπεδου, αρκει οτιδηποτε απλο και οικονομικο που να πληροι τις απαραιτητες προδιαγραφες ασφαλειας.
Η ενσταση μου σχετικα με τα εργαλεια κατηγοριας lidl αφορα τα εργαλεια χειρος και τα bits οπου οι τιμες πωλησης ειναι γενικα προσβασιμες σε ολους. Ενα σταυροκατσαβιδο, ενα γερμανοπολυγωνο,η ενα σετ αλλεν, απο την unior ας πουμε, ειναι σωστα διαστασιολογημενο και δεν θελει και κανα τριμηνο οικονομιες να το παρει καποιος...
Ακομα φτηνοτερο ομως ηταν ενα σετ αλλενακια που ειχα παρει απο το lidl καπου στο 2002-2003 που ημουν φοιτητης. Με αυτο εκανα διαφορες δουλειες, παρ'οτι ειχε ενα σχετικα μικρο τζογο σε καποια απο τα κλειδακια του που το εξαγωνο δεν ηταν τελειο. Η πιο συνηθισμενη ηταν η αλλαγη χορδων στην μια απο τις κιθαρες μου που ειχε τρεμολο με κλειδωμα των χορδων. Το αποτελεσμα ηταν να μου φαγωθουν απο ενα σημειο και μετα τα εξαγωνα μεσα στα βιδακια και να ψαχνω για κανα διμηνο ανταλλακτικα με πολλη αναζητηση σε τοπικα καταστηματα και εξοδα και βεβαια μια μη λειτουργικη κιθαρα. Οι περισσοτεροι τοτε μου λεγαν οτι πρεπει να παρω νεο τρεμολο, δηλαδη κοστος πανω απο 300 ...
Με το ιδιο σετ ειχαμε προσπαθησει να βαλουμε προστατευτικα μανιταρια στη μηχανη ενος φιλου, οπου και παλι ειδα το κλειδι να μην εφαρμοζει καλα και να στριβει μες τη βιδα. Καπου εκει αποφασισα οτι το παω για αποσυρση και να παρω ενα σετακι της προκοπης που σε καθε περιπτωση ηταν πολυ φτηνοτερο απο ενα καινουργιο double locking tremolo η ενα ζευγαρι προστατευτικα μανιταρια... Εκτοτε παιρνω μεμονωμενα οτι εργαλειο χειρος η bit χρειαζομαι και εχω φτιαξει σταδιακα μια ποιοτικη εργαλειοθηκη συμφωνη με τις αναγκες μου η οποια εμπλουτιζεται οποτε χρειαστει.

Σωστα!
Τα ηλεκτρικα εργαλεια Λιντλ εχουν εξαιρετικα ΒΦΜ προτασεις, τα μπιτς του και εργαλεια χειρος ειναι συχνα απαραδεκτα. Γενικα οπου υπαρχει μικρη ανοχη σε λαθη η η πιθανοτητα ακριβης ζημιας λόγω ανακριβειας η ακαταλληλοτητας εργαλειου αποφευγουμε την φτηνια γιατι αποβαινει ακριβη στο φτιαξιμο.
Το δυστυχες ειναι οτι η εκμαθηση μας γινεται αργα, δοκιμαστικα και με λαθη. Εως να καταληξουμε σε κατι ορθο και ισσοροπημενο μεταξυ αναγκων μας ικανοτητων μας και δυνατοτητων μας.
Ανεφερε ενας φιλος σχετικα με αυτα οτι μεγαλων διαστασεων κλειδι (26 με 42) κακης ποιοτητας ευκολα κανει ζημια σε μπουλονια καπακιου βαλβιδων κλπ σε μηχανη οπως ενα μικρο αλλεν κακης ποιοτητας ευκολα σου εκανε ζημια σε τρεμολο. Εκει συχνα (οπως ο παντρεμενος...Αντωνάκης ειμαστε ΠΑΘΩΝ και ΜΑΘΩΝ)...
:grinning-smiley-043

Σωστα!
Τα ηλεκτρικα εργαλεια Λιντλ εχουν εξαιρετικα ΒΦΜ προτασεις, τα μπιτς του και εργαλεια χειρος ειναι συχνα απαραδεκτα. Γενικα οπου υπαρχει μικρη ανοχη σε λαθη η η πιθανοτητα ακριβης ζημιας λόγω ανακριβειας η ακαταλληλοτητας εργαλειου αποφευγουμε την φτηνια γιατι αποβαινει ακριβη στο φτιαξιμο.
Το δυστυχες ειναι οτι η εκμαθηση μας γινεται αργα, δοκιμαστικα και με λαθη. Εως να καταληξουμε σε κατι ορθο και ισσοροπημενο μεταξυ αναγκων μας ικανοτητων μας και δυνατοτητων μας.
Ανεφερε ενας φιλος σχετικα με αυτα οτι μεγαλων διαστασεων κλειδι (26 με 42) κακης ποιοτητας ευκολα κανει ζημια σε μπουλονια καπακιου βαλβιδων κλπ σε μηχανη οπως ενα μικρο αλλεν κακης ποιοτητας ευκολα σου εκανε ζημια σε τρεμολο. Εκει συχνα (οπως ο παντρεμενος...Αντωνάκης ειμαστε ΠΑΘΩΝ και ΜΑΘΩΝ)...
:grinning-smiley-043

Μεσιέ καί συναγωνιστη Αντωνακη (με χιουμοριστικη διαθεση,γιορταζουν και οι γυναικες σημερα,μην ξεχασουμε να της κανουμε δωρο εστω και κανα κομενο λουλουδι,θα το εκτιμησουν και ισως γλυτωσουμε την γκρίνια για 2-3 μερες,μετα βλεπουμε) -bye-
Εχω παρατηρηση οτι τα χειρος του Lidl parkside ειναι καλυτερα απο τα powerfix που τα εχω για μουφέξ

Μεσιέ καί συναγωνιστη Αντωνακη (με χιουμοριστικη διαθεση,γιορταζουν και οι γυναικες σημερα,μην ξεχασουμε να της κανουμε δωρο εστω και κανα κομενο λουλουδι,θα το εκτιμησουν και ισως γλυτωσουμε την γκρίνια για 2-3 μερες,μετα βλεπουμε) -bye-
Εχω παρατηρηση οτι τα χειρος του Lidl parkside ειναι καλυτερα απο τα powerfix που τα εχω για μουφέξ

Συμφωνω!

Εγω δωρο της εκανα απο νωρις το πρωι στις 00:15.
Καλυψα τις συμβατικες μου υποχρεωσεις. (και τα στεφανα ακομη, προ της 10ετιας παρελκουσας)
Τωρα περιμενω να γυρισει να μου σιδερωσει κανενα πουκαμισο, και εαν λειπει κουμπι περνω το καπελάκι μου και φευγω!

Wiki_cinema_yini.jpg

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

να με συγχωρεσει ο enduras1 αλλα πρεπει να απαντησω :)
"Ομως η διαφορα μου με εναν επαγγελματια ειναι μονο στις γνωσεις, την εμπειρια και τη δεξιοτεχνια."
Η παραπανω προταση ειναι καθαρα υποκειμενικη. Μιλαμε για 1 χρονο ενασχολησης. Αλλα , η πρωτη μου προσπαθεια απο τεχνικης αποψης ηταν σαν την 20η κιθαρα που εφτιαξε γνωστος επαγγελματιας πριν 25 χρονια. Καμια σχεση βεβαια με αυτες που φτιαχνει σημερα... Γιατι και στα εργαλεια εχω προσβαση που αυτος δεν ειχε τοτε και στο ιντερνετ... Επισης γνωριζω ερασιτεχνες που και εμπειρια εχουν και πουλανε οργανα και δεν μπορεις να πεις για ερασιτεχνικη δουλεια. Απλα δεν το κανουν για βιοπορισμο. Και σχεδον ολοι κοιτανε τι θα φερει το Lidl μηπως και γλυτωσουν εκεινο το 50 να αγορασουν επιπλεον ξυλεια..

Τσα!!!!!!!!!!!!!!!!

Χαχαχαχαχα

Δημητρη μπορει να μην εισαι επαγγελματιας μηχανικος αλλα μπορεις να σταθεις επαξια διπλα τους αν οχι καλυτερα και απο αυτους Δημητρη.
Στην περιπτωση σου δεν περιμενω να εχεις στην συλλογη σου ενα δυναμοκλειδο απο το Lidl αλλα ενα απο την FACOM.

Πρεπει ομως να καταλαβεις πως δεν εχουν ολοι αυτη την δυνατοτητα να δωσουν 200 ευρω για ενα εργαλειο αλλα μπορουν να ξεκινησουν με ενα εργαλειο των 30 ευρω και να μπουν στο κλιμα βλεποντας τις αναγκες τους και επειτα να χτισουν το εργαστηριο τους.

Νομιζεις εγω αν δεν ειχα αρχισει με το συρομμενο φαλτσοπριονο του Lidl θα ειχα τωρα το Bosch????

Ακριβώς Κυρ.

Και εγώ σκέφτομαι καμιά φορά ότι μπορεί το όλο κόλπο με το lidl και τις άλλες εταιρειες αυτού του είδους να είναι οργανωμένο από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου έτσι ώστε να μας βάζουν σε αυτό το παιχνίδι...
Ξέρουν την κατάληξη οπότε γιατί να μην το κάνουν...

κατα την γνωμη μου η διαφορα μεταξυ επαγγελματια κτλ ειναι οτι αυτος παραγει ΣΤΑΘΕΡΑ/ΣΥΝΕΧΩΣ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ανωτερα αποτελεσματα απο εναν ερασιτεχνη.

κατα την γνωμη μου η διαφορα μεταξυ επαγγελματια κτλ ειναι οτι αυτος παραγει ΣΤΑΘΕΡΑ/ΣΥΝΕΧΩΣ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ανωτερα αποτελεσματα απο εναν ερασιτεχνη.

Γιατί ασχολείται με ένα είδος ως συνήθως. Ο ερασιτέχνης ασχολείται σχεδόν με τα πάντα (πέτρες, ξύλα, υδραυλικά κλπ). :)

Φιλε μου ο επαγγελματιας ειναι αυτος που πληρωνετε χρηματα σαν αντιτιμο για την δουλεια του...ζει απο αυτο που φτιαχνει...
ο ερασιτεχνης ειναι αυτος που δεν κανει κατι βιοποριστικα...
στο επιπεδο αποδοσης-τεχνης κτλ κτλ χωραει παρα πολυ συζητηση αν αναλογιστεις ποσοι σκιτζιδες κυκλοφορουν στην πιατσα...οι οποιοι και χαλανε την πιατσα...

Πολύ ωραία συζήτηση!

Διαβάζω με προσοχή (όσο προλαβαίνω) και βλέπω κάποια αρκετά σωστά σημεία, μάλλον όμως ξεχνάτε κάτι, ειδικά όσοι θεωρείτε δεδομένη την αναβάθμιση από Parkside σε καλύτερο εργαλείο.

Σε αυτό έχω να αντιτάξω τον εξής συλλογισμό:
- Πόσοι είμαστε εδώ μέσα? Ελάχιστοι.
- Πόσοι από εμάς έχουν όντως προβεί ή σκέφτονται να προβούν σε αντικατάσταση κάποιου εργαλείου αγορασμένου από το Lidl με κάποιο καλύτερο? Ακόμη λιγότεροι.
- Τι ποσοστό έχει αυτό το γκρουπ σε σχέση με το σύνολο των αγοραστών εργαλείων από το Lidl? Μηδαμινό.

Βάσει των παραπάνω, νομίζω τη θεωρία περί εκούσιας τακτικής των εταιρειών να "μας βάζουν στο τριπάκι" λίγο παρατραβηγμένη. Κάθε κατασκευαστής έχει στο "μυαλό" του συγκεκριμένα target groups για κάθε προϊόν του, ή αντίστροφα (συμβαίνει κι αυτό), φτιάχνει προϊόντα βάσει των target groups στα οποία θέλει να εισβάλει. Η Lidl, έχοντας ως όπλο τα χιλιάδες σημεία πώλησης ανά τον κόσμο και ως εκ τούτου τη δυνατότητα πολύ χαμηλών τιμών σε κατασκευαστικό επίπεδο (ας είναι καλά τα φασόν ή μη εργοστάσια στην Κίνα), δημιουργεί προσφορές εργαλείων. Σε αυτό το σημείο θυμίζω αυτές τις γραμμές:

Τα Parkside είναι προσφορές
Το κάθε προϊόν ακολουθεί συνήθως μια προσέγγιση marketing. Το marketing πίσω από τα Parkside (και γενικά τις προσφορές των Lidl), είναι σχετικά οικονομικές εβδομαδιαίες προσφορές. Δηλαδή τα προϊόντα δε βρίσκονται στο ράφι όποτε τα θέλετε, αλλά ανά διαστήματα (μπορεί να είναι κάθε 3 μήνες, μπορεί κάθε 2 χρόνια μπορεί να είναι και μοναδικές προσφορές). Αυτή η τακτική σου δημιουργεί τη "πίεση" πολλές φορές να αγοράσεις κάτι που δε το έχεις πραγματικά ανάγκη εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Επειδή όμως μπορεί να το έχεις ανάγκη κάποια στιγμή στο μέλλον, και επειδή είναι αρκετά οικονομικό και είναι προσφορά που δε θα είναι στο ράφι σε μια βδομάδα, το αγοράζεις.

Αυτό είναι ίσως ένα λάθος που έχουν κάνει οι περισσότεροι. Αγοράζουμε εργαλεία που ίσως δεν τα έχουμε άμεση ανάγκη. Αυτό δε γίνεται τυχαία από τα Lidl, είναι τακτική Marketing όπως είπα, αρκετά επιτυχημένη όπως δείχνουν τα αποτελέσματα. Έτσι σε "αναγκάζει" να επισκέπτεσαι πιο συχνά τα καταστήματα και εκτός από τις βεβιασμένες αγορές που κάνεις στις προσφορές,αγοράζεις και άλλα πράγματα. Με αυτό το τρόπο εξηγούνται οι πολύ χαμηλές τιμές στις πιο πολλές προσφορές, αφού συνήθως και ξεπουλάνε και δημιουργούν πρόσθετο κέρδος σε άλλα προϊόντα που είναι μόνιμα στο ράφι.

Πηγή: http://www.supereverything.gr/2014/03/e-parkside-lidl.html

Τα πράγματα για μένα λοιπόν είναι απλά: κάθε εταιρεία προσπαθεί να έχει ένα (τουλάχιστον) προϊόν για κάθε αγοραστή, και αντιστρόφως έναν (τύπο) αγοραστή για κάθε της προϊόν. Είσαι επαγγελματίας (ή φαντασμένος ερασιτέχνης)? Η Bosch σου λέει, πάρε μπλε. Είσαι ερασιτέχνης και διαθέτεις λίγα χρήματα ή πολύ περιστασιακός χρήστης? Πάρε πράσινο αντί για μπλε. Δε σου φτάνουν ούτε για τα πράσινα? Πάρε Skil AA. Δεν έχεις ούτε για Skil? Ε μην πάρεις εργαλείο ρε φίλε, προφανώς δε σου φτάνουν γενικώς (όλα αυτά η Bosch τα λέει, όχι εγώ). :singer:

Αντίστοιχα με τη Bosch λειτουργούν πολλές εταιρείες, πχ B&D/Dewalt, Toyota/Lexus, Nissan/Infiniti, Grundig/Philips/Marantz (παλιότερα). Είμαι σίγουρος πως αναγνωρίζετε στις παραπάνω φίρμες την αντιστοιχία σε επίπεδο τιμών (και σε ποιότητα, ενδεχομένως). Στο κάτω κάτω η πίτα είναι δεδομένη και καθένας προσπαθεί να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο marketing. Η Lidl έχει αναγάγει αυτή την πολιτική των "προσφορών" σε επιστήμη και μπράβο της γι'αυτό. Εάν εμείς ως άνιωθα (που λένε και στην Κρήτη) υπερκαταναλωτικά όντα πέφτουμε πάνω στο καθετί με μανία ανεξάρτητα από τις πραγματικές μας ανάγκες, δε θα ρίξουμε την ευθύνη στις εταιρείες*. Εκείνες καλώς ρίχνουν το δόλωμα, όποιο κι αν είναι αυτό, γιατί από αυτό ζουν. Εφόσον λοιπόν δεν προκύπτει θέμα εξαπάτησης του κοινού (πχ σου πουλάω Χ προϊόν σε τιμή Υ ενώ αξίζει για Υ/4, και που δυστυχώς συμβαίνει κι αυτό συχνά, τις περισσότερες φορές όμως με την ανοχή του - πάλι άνιωθου - καταναλωτή) τότε όλα καλά.

*Αν και γράφοντας αυτές τις γραμμές, θυμάμαι ακόμη τις πρώτες ημέρες των CC και τον πανικό που προέκυψε - υπήρχαν άνθρωποι που έμπαιναν στο supermarket και άδειαζαν τα ράφια με το φρέσκο γάλα! Να καταλάβω (με δυσκολία) τη σκέψη ότι δε θα βρίσκουμε πράγματα για να φάμε, και το γέμισμα των κουζινοντούλαπων (sic) με κονσέρβες, μακαρόνια και παστεριωμένα προϊόντα. Μα φρέσκο γάλα? Και τι θα το κάνεις ρε φίλε σε μια βδομάδα που θα λήξει? Γιατί αποκλείεται λόγω των CC να άλλαξαν οι καταναλωτικές σου ανάγκες ξαφνικά. Ε τέτοιοι βλάκες που είμαστε, αυτά μας αξίζουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α και προτού μου την πέσετε όλοι οι κάτοχοι μπλε Bosch που χρησιμοποίησα τη φράση "φαντασμένος ερασιτέχνης", θα σας θυμίσω την προσωπική μου λατρεία για τα εν λόγω εργαλεία. :damnyou: -bye-

Φιλε μου ο επαγγελματιας ειναι αυτος που πληρωνετε χρηματα σαν αντιτιμο για την δουλεια του...ζει απο αυτο που φτιαχνει...
στο επιπεδο αποδοσης-τεχνης κτλ κτλ χωραει παρα πολυ συζητηση αν αναλογιστεις ποσοι σκιτζιδες κυκλοφορουν στην πιατσα...οι οποιοι και χαλανε την πιατσα...

Αααααα γειαααα σου!!!!!!!!!!!!!!

Ολα αυτα τα πιανει ο ορισμος μου...αν τον ξανασκεφτεις.
Ο σκιτζης εχει μονο την ταμπελα του επαγγελματια, δεν ειναι ομως.
Το ιδιο ισχυει και για τον ερασιτεχνη οταν καποιος του λεει οτι εκανες "επαγγελματικη δουλεια"

To συγκεκριμενο θεμα δεν πεθαινει, ειναι αθανατο και ειναι η παραδοση πλεον του νηματος να επαναλαμβανεται ανα τακτα χρονικα διαστηματα :))

Νομίζω (ταπεινή μου γνώμη) ότι το πεθανατε το θέμα.

Ετσι κανουμε παντα φιλε μου εδω και για το πιο απλο θεμα για να το εμπεδωσουμε πολυ καλα,αν δεν αναλυσουμε κατι εις βαθος δεν μπορουμε να το εμπεδωσουμε. :flipout:

Γνωστή μου νευρολόγος - ψυχολόγος με 16 χρόνια στο Harvard, και αλλά 30 χρόνια εμπειρίας στη δουλειά, ισχυρίζεται ότι οι επαγγελματίες στην Ελλάδα είναι σε ποσοστό γύρω στο 2 με 3 τοις εκατό.

Γνωστή μου νευρολόγος - ψυχολόγος με 16 χρόνια στο Harvard, και αλλά 30 χρόνια εμπειρίας στη δουλειά, ισχυρίζεται ότι οι επαγγελματίες στην Ελλάδα είναι σε ποσοστό γύρω στο 2 με 3 τοις εκατό.

Ίσως να ειναι και στα όρια της υπερβολής το νούμερο αυτο. Εγω μετά που είδα την δουλειά που κάνουν οι "επαγγελματίες", αποφάσισα ότι ποτε ξανά "μάστορας" στο σπίτι μου. Θα χάσω χρόνο στο διάβασμα αλλά θα μάθω και θα τα κανω όλα μόνος μου. Αποτέλεσμα:
Γυψοσανιδες, πλακάκια οριζόντια & κάθετα, ψευδοροφή, τοποθέτηση πορτών, τραπεζι βεράντας, ιδιοχείρως.