Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κώστα οι μπαταρίες των φτηνών δεν βγάζουν τόσα χρόνια.
Κάπου στα 3-4 χρόνια πιάνουν αν δεν ψοφήσουν νωρίτερα.
Σε Bosch και άλλα επώνυμα εργαλεία πιάνουν πολλά περισσότερα και μάλιστα χωρίς σημαντική απώλεια ισχύος.

Αυτήν την στιγμή με την τιμή που έχουν τα μπλε Bosch 10.8V κατ εμένα δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε Parkside.
Ενδεικτικά πλέον μπορεί κανείς να αγοράσει το GSR 10.8 2 LI που έχει τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις με 18βολτο Parkside
με 2 μπαταρίες στα 100 ευρώ.

Οκ. απλα για καποιους το 40 αρι ειναι ενα αλλο ολοκληρο εργαλειο.
Λες τιμη σε αμαζον η εβαυ ετσι ειδα αυτο Να κλεισω δουλεια και ειδωμεν.

Τα 162 φτηνότερη τελική τιμή από Ελλάδα που κάνει το BOSCH - GSB 10,8-2-LI (2x2,0 Ah), είναι σχεδόν τριπλάσια από του lidl.....ε Νίκο?

Βρε παιδια οςο και να θελουμε την τιμη των parkside δεν μπορει να την συναγωνιστεί στις περιςςοτερες περιπτώσεις κανένα επώνυμο...
Όσοι είμαστε με σφιχτό μπατζετ δεν μπορούμε να δώσουμε οςο λεφτα για 2-3-4 parkside για να πάρουμε μια κατσαβιδιερα...δεν γίνεται...οςο ¨καλη¨ τιμη και να ´χουν πλεον τα Bosch...
Σκεφτείτε με 3-4 εργαλεια κάνουμε ολόκληρη δουλειά...με 1 Bosch δεν γίνετε...και δεν μπορούμε να περιμένουμε 2χρονια για να πάρουμε τα υπόλοιπα...

Διαβάζω και δε ξέρω αν πρέπει να πάρω στα σοβαρά κάποια σχόλια (συγνώμη κιόλας)

Δεν υπάρχει δουλεια ερασιτεχνική που περιορίζεται σε ένα σπίτι και τα εργαλεία του lidl να μη τη βγάλουν πέρα. Τα χρησιμοποιούσα και τα χρησιμοποιώ ακόμα σε κατασκευές και ποτέ δε προβληματίστηκα. Αν έρθει κάποιος και με ρωτήσει γιατί πήρες τα dewalt η απάντηση είναι αυτή που ξαναέδωσα. Τα πήρα στη τρέλα απάνω και επειδή το γούσταρα, όχι για να κάνω καλύτερα ή πιο γρήγορα τη δουλειά μου.

Εχω φτιάξει έπιπλα απο αλουμίνιο, σίδηρο, plexiglass αλλά και ξύλο στο σπίτι και ακόμα και τώρα που έχω αγοράσει παλμικό κατσαβίδι ΔΕΝ χρειάζεται και ΔΕΝ είναι απαραίτητο για να γίνουν οι δουλειές που είπα μέσα σε ένα σπίτι και το ξανατονίζω το σπίτι.
Αν τώρα θέλουμε μαζικές παραγωγές, δουλειά κάθε μέρα απο το πρωι μεχρι το βράδυ, που σημαίνει φεύγουμε απο τη δουλειά του ερασιτέχνη και πάμε στον επαγγελματία και στη καθαρή έννοια της δουλειάς/μεροκάματου κλπ τότε ναι, να επενδύσει κάποιος και σε παλμικό και σε κυκλοθυμικό που λέει ο λόγος. Ολα τα άλλα είναι για να αγοράζουμε, να λέμε ότι το έχουμε και να νιώθουμε πιο μάστορες. Κατά τη γνώμη μου το εργαλείο ΔΕΝ κάνει το μάστορα, τον βοηθάει όμως.

Ακριβώς αυτό είναι. Παίρνεις parkside, βλέπεις τι θέλεις και μετά επενδύσεις σε κάτι ακριβότερο.
Φυσικά μέχρι να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι θα το έχεις κάνει απόσβεση 2-3 φορές! :)
:SFGSFGSF:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν υπάρχει δουλεια ερασιτεχνική που περιορίζεται σε ένα σπίτι και τα εργαλεία του lidl να μη τη βγάλουν πέρα.

Ολα τα άλλα είναι για να αγοράζουμε, να λέμε ότι το έχουμε και να νιώθουμε πιο μάστορες. Κατά τη γνώμη μου το εργαλείο ΔΕΝ κάνει το μάστορα, τον βοηθάει όμως.
:grinning-smiley-043

Διάβασα με ενδιαφέρον τις θέσεις του καθενός σχετικά με τα Parkside και είπα να πω και εγώ την εμπειρία μου.
Καταρχήν δεν θα είχα φτιάξει εργαστήριο με τα εργαλεία που έχω και ούτε θα είχα ασχοληθεί με τις κατασκευές αν δεν υπήρχαν τα εργαλεία του Λίντλ.
Όσο για το ότι δεν είναι όλα καλά συμφωνώ αλλά εδώ και κοτζάμ αυτοκινητοβιομηχανίες αποσύρουν μοντέλα λόγο κάποιας αστοχίας υλικού.
Μια φορά χρειάστηκα το σέρβις για το ντρεμελοΙδές, έστειλαν courier και το παρέλαβε και μου έστειλαν καινούριο, όταν παρέλαβαν, όλα με δικά τους έξοδα.
Το δε συρόμενο φαλτσοπρίονο το πήγα πίσω, (δεν μου άρεσε ο θόρυβος που έκανε το μοτέρ) και μου έδωσαν πίσω τα λεφτά μου χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Εντελώς πληροφοριακά για την τελευταία μου κατασκευή χρησιμοποίηθηκαν 11 εργαλεία εκ των οποίον τα 7 Parkside.
Για της ανάγκες μου είναι ακριβώς αυτά που χρειάζομαι, τώρα αν χαλάσει κάποιο εκτός εγγύησης μπορεί να κοιτάξω για κάτι λίγο καλύτερο που λέει και ο Βασίλης, αλλά
σε καμία περίπτωση να δώσω 100+ για κατσαβίδι.

Ξεχονδιστήρας, (HAN 8020)
Φαλτσοπρίονο (Skil Master)
Δισκοπρίονο πάγκου. (Parkside)
Ρούτερ (Parkside)
Σέγα (Skil Master)
Ντρεμελοιδές (Parkside)
Τριβείο (Skil)
Ταινιολιαντήρας (Δίδυμος τροχός Parkside)
Παλμικό 18v (Parkside)
Δραπ/βιδο 10V (Parkside)
Δραπ/βιδο 20v (Parkside)

Διαβάζω και δε ξέρω αν πρέπει να πάρω στα σοβαρά κάποια σχόλια (συγνώμη κιόλας)

Δεν υπάρχει δουλεια ερασιτεχνική που περιορίζεται σε ένα σπίτι και τα εργαλεία του lidl να μη τη βγάλουν πέρα. Τα χρησιμοποιούσα και τα χρησιμοποιώ ακόμα σε κατασκευές και ποτέ δε προβληματίστηκα. Αν έρθει κάποιος και με ρωτήσει γιατί πήρες τα dewalt η απάντηση είναι αυτή που ξαναέδωσα. Τα πήρα στη τρέλα απάνω και επειδή το γούσταρα, όχι για να κάνω καλύτερα ή πιο γρήγορα τη δουλειά μου.

Εχω φτιάξει έπιπλα απο αλουμίνιο, σίδηρο, plexiglass αλλά και ξύλο στο σπίτι και ακόμα και τώρα που έχω αγοράσει παλμικό κατσαβίδι ΔΕΝ χρειάζεται και ΔΕΝ είναι απαραίτητο για να γίνουν οι δουλειές που είπα μέσα σε ένα σπίτι και το ξανατονίζω το σπίτι.
Αν τώρα θέλουμε μαζικές παραγωγές, δουλειά κάθε μέρα απο το πρωι μεχρι το βράδυ, που σημαίνει φεύγουμε απο τη δουλειά του ερασιτέχνη και πάμε στον επαγγελματία και στη καθαρή έννοια της δουλειάς/μεροκάματου κλπ τότε ναι, να επενδύσει κάποιος και σε παλμικό και σε κυκλοθυμικό που λέει ο λόγος. Ολα τα άλλα είναι για να αγοράζουμε, να λέμε ότι το έχουμε και να νιώθουμε πιο μάστορες. Κατά τη γνώμη μου το εργαλείο ΔΕΝ κάνει το μάστορα, τον βοηθάει όμως.

Καρμενσιτα, οι αντρες ειναι αντρες, εχουμε μια ταση να συγκρινουμε τα εργαλεια μας...και να νιώθουμε πιο μάστορες.

Κατά τη γνώμη μου το εργαλείο ΔΕΝ κάνει το μάστορα, τον βοηθάει όμως. (τι ηθελες και το πες, παμε παλι...)

:afro:

Χαίρομαι πραγματικά που έγινε συζήτηση και μπήκαν αρκετά πράγματα στην θέση τους.
Μπράβο σε όλους μας !!!!! :worshippy::worshippy:

----------------
Και βέβαια το ωραιότερο σχόλιο γράφτηκε από γυναικεία χεράκια !!!!!!:handkiss:

Last edited:
Κατά τη γνώμη μου το εργαλείο ΔΕΝ κάνει το μάστορα, τον βοηθάει όμως. (τι ηθελες και το πες, παμε παλι...)
:afro:

Για ένα και μόνο λόγο.
Δεν υπάρχει δουλειά να κάνεις σε ξύλο που να μη γίνεται
1. Με ένα μολύβι
2. Με ένα ξυράφι
3. Με μια γωνιά μαραγκού
4. Με ένα σκαρπέλο
5. Με ένα πριόνι χειρός
6. Και με μία λίμα και γυαλόχαρτα

Είτε λέγεται κόψιμο σε ευθεία. Είτε λέγεται Dado joint. Είτε λέγεται χελιδονουρά

Θα βοηθήσει ένα δισκοπρίονο στην ευθεία; Σαφέστατα
Θα βοηθήσει ένα ρουτερ στο dado joint ή δισκοι dado; Σαφέστατα

Δε κάνουμε δουλεια χωρίς αυτά; Σαφέστατα και όχι :)
Το να πάρεις όμως για παράδειγμα ένα δισκοπρίονο για να κόβεις ευθεία, να το έχεις στο σπίτι σου για μια στο τόσο, αντι να πας στον ξυλά που σου κόβει τα ξύλα και να του πεις ξέρεις βασίλη; Θέλω 10 κομμάτια σε αυτές τις διαστάσεις, είναι πλεονασμός.
Γνώμη μου βέβαια για την οποία έχω ανταλλάξει πολλά μηνύματα κατα καιρούς :)

Το να λέμε ότι κάποιες απόψεις δεν αξίζει να τις παίρνουμε σοβαρά, δεν είναι και ότι καλύτερο προς όλους μας.
Από κει και πέρα, φίλος με Parkside 18V, ισχυρίζεται ότι είναι 12V όταν το άνοιξε. Τι μου λέει αυτό? Πολλά και τίποτα.
Όπως σωστά είπε κάποιος, αν έχει κανείς κακή εμπειρία το λέει να μαθαίνουν οι άλλοι. Για καλή εμπειρία δεν χρειάζεται. 722 σελίδες είναι αυτές, τσάμπα διαφήμιση.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το να λέμε ότι κάποιες απόψεις δεν αξίζει να τις παίρνουμε σοβαρά, δεν είναι και ότι καλύτερο προς όλους μας.
Επειδή αυτό πάει σε εμένα να σου απαντήσω Δημήτρη.

Είμαι χρόνια στα φόρουμς και ένα πράγμα έχω καταλάβει. Όταν κάποιος ζητήσει να αγοράσει κάτι και μπορεί να διαθέσει μέχρι 50ευρώ, οι χρήστες κάνουν την αγορά δική τους και ξαφνικά αρχίζουν προτάσεις με 60 ευρώ. Μετά από λίγο «α με λίγα ακόμα μπορείς να πάρεις αυτό, που είναι πολύ καλύτερο» και τελικά γίνεται μία πρόταση των 180ευρώ και ο χρήστης νομίζει ότι αν δε πάρει αυτό, δε κάνει τη δουλειά του και τα δίνει στο 90% των περιπτώσεων. Εκεί τρελαίνομαι. Ναι είναι καλύτερο αυτό με τα 180ευρώ αλλά δε θα το αξιοποιήσει γι αυτό που ζητάει.

Το λοιπόν. Δε γίνεται να λες πάρε ένα μακίτα να σωθείς και όχι ένα parkside των 40ευρώ και εγώ να το πάρω στα σοβαρά. Απλά δε μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου και δε ντρέπομαι να το πω. Δεν είμαστε όλοι power μάστορες και ούτε το κρατάμε πρωι μεσημέρι και βράδυ αγκαλιά μας το εργαλείο.

Κάθε πράγμα που είναι στην αγορά απευθύνεται σε ένα εύρος χρηστών. Τα Makita,bosch κλπ απευθύνονται σε επαγγελματίες. Τα parkside σε ερασιτέχνες που θέλουν να ανοίξουν μία τρύπα στο τοίχο και να κρεμάσουν ένα κάδρο. Ή να βάλουν δύο βίδες για το κουρτινόξυλο που αγόρασε η γυναίκα τους. Ή να μοντάρουν γρήγορα κάποια έπιπλα από ΙΚΕΑ. Γιατί είτε μας αρέσει στη μαστροπαρέα είτε όχι, τα 20-30 άτομα που ασχολούνται σαν ερασιτέχνες με τα μαστορέματα έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο, που δεν είναι η πλειοψηφία αλλά η μειοψηφία και σε μεγάλο ποσοστό μάλιστα.

Οπότε επειδή θεωρώ ότι είμαι σε ένα φόρουμ με ανθρώπους που ξέρουν από εργαλεία και τι κάνει και που απευθύνεται το κάθε ένα, έγραψα ότι έγραψα. Δε μπορείς να συγκρίνεις (δε θα πω τη φράση) το μήλο με το πορτοκάλι. Το μοναδικό κοινό που έχουν είναι ότι και τα δύο είναι φρούτα.

Αν παρεξηγήθηκα ζητάω συγνώμη παρόλα αυτά και δε θα συνεχίσω και τη κουβέντα. Εξάλλου δε παίρνω ποσοστά απο το lidl για να κάθομαι να γράφω κατεβατά :)

Μια χαρά τα λες Αγάπη και η όλη σου η παρουσία νομίζω πως τιμάει το φόρουμ. :ernaehrung004::ADFADF1::ernaehrung004::ADFADF1:

Αν το εργαλείο σου "βγάζει" λεφτά παίρνεις ότι καλύτερο αντέχεις για να το πληρώσεις μια φορά και να μη σε κρεμάσει κατά τη χρήση.Αν το χρησιμοποιείς ερασιτεχνικά και σιγά σιγά συμπληρώνεις την εργαλειοθήκη ή το εργαστήριο σου πολλά απο τα "φθηνά" θα σε καλύψουν άριστα.Άλλωστε στην εργαλειοθήκη μας συνήθως έχει απ'όλα η γκάμα,επαγγελματικά,πολύ καλά,φθηνά,γιατί απλούστατα δεν τα "λιώνουμε" όλα.Επομένως ζυγίζοντας τις ανάγκες του ο καθένας πράττει,επενδύοντας και συμπληρώνοντας.Αν ο χρήστης προσέξει κάποια πράγματα και δείξει την ανάλογη συμπεριφορά στο εργαλείο δε νομίζω ότι θά'χει πρόβλημα εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων.Τα εργαλεία έχουν τη δική τους γλώσσα.Όταν βλέπεις π.χ πλαστικό στο σύνολο του εργαλείου,σώμα-κουμπιά κ.λ.π και καργάρεις στο σφίξιμο ότι αναλώσιμο βάζεις,επόμενο είναι να πάρεις τη φωλιά στο χέρι και να αχρηστέψεις το κλείδωμα...Η τιμή είναι το βασικό πλεονέκτημα αλλά και το βαρόμετρο στις απαιτήσεις αν και σε πολλές περιπτώσεις εργαλείο παρκ έχει σταθεί περίφημα.Και μιας και μιλάμε για τιμή,με δεδομένο ότι αυτή κυμαίνεται γύρω στο 40% των "επώνυμων" εργαλείων αντίστοιχων χαρακτηριστικών,ας έβγαζε κι ένα τορνάκι vario με 300mm κέντρα γύρω στα 4 κατοστάρικα και θά'μουν απ'έξω απο το βράδυ...

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δηλαδη ανοιξε το πακετο της μπαταριας του 18βολτου parkside και βρηκε 3 αντι 6 μπαταριες λιθιου?
Τον παίρνω τηλ να μου πει αλλά δεν τον βρίσκω. Λογικά αύριο θα απαντήσω τι ακριβώς εννοούσε ο ποιητής.

Αυτό πού έχω καταλάβει εγώ συνάδελφοι είναι ότι όλα έχουν νά κάνουν μέ τό βαλάντιο τού κάθε μέλους.
Αν δέν διαθέτει κάποιος πάει σέ parkside καί άν διαθέτει παει σέ επαγγελματική κατηγορία Bosch-Μakita-Dewalt κ.τ.λ σεβαστές όλες οι επιλογές
Τό θέμα είναι ότι παρατηρώ δέν υπάρχει μιά μέση λύση η θα κυριαρχεί η χαμηλή κατηγορία π.χ Parkside η θά πάμε στήν μεγάλη κατηγορία
Bosch μπλέ σειρά-Μakita-Dewalt βέβαια περί ορέξεως ουδείς λόγος ο καθένας αγοράζει αυτό πού τού αρέσει

Προσωπικά σάν ερασιτέχνης είμαι υπέρ τού : Πάν μέτρον άριστον,καί τα περισσότερα εργαλεία μου είναι στήν μεσαία κατηγορία ηλεκτρικά B&D καί 2 Skil
καί εχω 2 εργαλεία μπαταρίας Bosch μπλέ σειράς πού θά αιτιολογήσω τήν αγορά τους,τό ένα δραπανοκατσάβιδο 14.4 volt μέ 2 μπαταρίες πού τό αγόρασα 129 ευρώ,καί B&D νά διάλεγα μέ δύο μπαταρίες πάλι στήν ίδια και μεγαλύτερη ίσως τιμή θά τό αγόραζα καί έτσι προτίμησα τό Bosch μπλέ σειράς
Kαί ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι 3,6 volt μέ 2 μπαταρίες Bosch μπλέ σειρά τό οποίο είχε 100 ευρώ,το B&D είχε 40 ευρώ μέ μιά μπαταρία καί μισή ροπή ,λέω χαλάλι νά δώσω άλλα 60 ευρώ καί νά έχω καί δεύτερη μπαταρία και διπλάσια ροπή.

Θέλω νά πώ ότι όλες οι αγορές είναι μελετημένες.π.χ δέν θά δώσω μέ τίποτα γιά ένα πιστολέτο επαγγελματικό 200 ευρώ απλά δέν τά δίνω γιατί τά λυπάμαι νά κάθονται γιά μία στίς τόσες,καί πήρα ένα B&D μέ τά μισά χρήματα σχεδόν,η δέν θά δώσω ποτέ π.χ 150 ευρώ γιά μιά σέγα χειρός κ.ο.κ

Οσο γιά τά Parkside δέν είμαι fun όχι πώς ειχα προβλήματα είχα δυό εργαλεία καί μια χαρά έκανα τήν δουλειά μου,απλά θέλω νά είναι ένα σκαλί πιό πάνω σέ ποιότητα καί πιό επώνυμο,αλλά όχι καί κορυφή γιατί είμαι ερασιτέχνης όπως προείπα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οτι πληρωσεις παιρνεις. Ο νομος της αγορας ειναι αδυσωπητος.
Ειναι πλεον θεμα επιλογων.

Αυτό ισχύει σαν κανόνας αλλά στους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Τα περισσότερα εργαλεία Parkside τα φτιάχνει η Einhell και η Grizly Tools. Δες πόσο κάνει σαν
Einhell ή Grizly και πόσο σαν Parkside. Απλά το Λιντλ κλείνει μεγάλη παραγγελία και τα διαθέτει στα 10.000+ καταστήματα που διαθέτει. Πόσα πουλάει η Einhell σε μια μέρα;
Η τιμή ενός προϊόντος διαμορφώνεται από την ποσότητα.

το θέμα είναι πολυσυζητημένο. Το ό,τι πληρώνεις παίρνεις κατά κανόνα ισχύει , αλλά σε μερικά πράγματα , πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει όριο και προς τα κάτω , π.χ. ρούτερ φτηνό δεν θα αγόραζα ΠΟΤΕ , γιατί ξέρω πόσο επικίνδυνο "όπλο" είναι .Προτιμότερο , μάζεψε λ7 σε βάθος χρόνου ,πήγαινε την αγορά πιο πίσω και πάρε κάτι καλό. Το αυτό ισχύει και για άλλα μηχανήματα , όπως π.χ. παγκοπρίονο (από τα πιο επικίνδυνα εργαλεία ,αν δεν το σεβαστείς ) .Το χαμηλό μπάτζετ δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τα πάντα.Σε κανέναν δεν περισσεύουν λ7 , αλλά όχι και τελείως ξεφτίλα . Προσωπικά προτιμώ να πάω σε skil σε entry lvl μηχανήματα δίνοντας 20-30 ευρώ παραπάνω , παρά να πάω σε parkside . Μιλάω για απλή σειρά skil , όχι την σειρά "masters" γιατί είμαστε σε άλλο επίπεδο.