Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά που βγάζει η lidl εργαλεία, η συζήτηση επαναλαμβάνεται?

Η ουσία είναι μία και μόνο αυτή....όλοι θα προτιμούσαμε τα καλύτερα εργαλεία (όπως θα προτιμούσαμε και τα καλύτερα σε όλα τα πράγματα), είναι στην φύση του ανθρώπου να θέλει το καλύτερο, όμως δεν μπορούμε να τα έχουμε και κάνουμε συμβιβασμούς (και ο συμβιβασμός είναι στην φύση του ανθρώπου).

Ο καθένα πηδάει όσο φτάνει....και αυτός που πηδάει ψηλά και ο άλλος που πηδάει χαμηλά δίκιο έχει, το νόημα είναι να μην μένει κάποιος στάσιμος, να μην τελματώνει, να εξελίσσεται....και αυτό γίνεται και με εργαλεία χειρός όσο και με cnc τόρνους....

Γιατί Σωτήρη μου για αρκετούς η δεξιοτεχνία του μάστορα .... συνδυάζεται με κατοχή ¨αναγνωρισμένων" εργαλείων .... μια και έξω ...ακόμα και του πιθανού μελλοντικού μάστορα.

Το φτηνό ειναι ακριβό ... Αλλα. Αν δεν μου έδινε η parkside να αγοράσω ρουτερ με παρελκόμενα στα 40 δεν θα ειχα δουλέψει ποτε ρουτερ και δεν θα ήξερα ποιες ειναι οι ανάγκες μου και οι απαιτήσεις μου απο ενα τέτοιο εργαλείο. Θα πάρω καινούριο ; Σίγουρα . Ακριβότερο και ποιοτικότερο . Θα εχω δαπανήσει επιπλέον 40 ; Ναι. Έκαναν απόσβεση ; Σίγουρα.
Αγόρασα τη σεγα . Έκανε απόσβεση ; Οχι. Θα πάρω ακριβότερη; Οχι . Μετάνιωσα που έδωσα 30 ; Σίγουρα δεν μετάνιωσα που δεν έδωσα 100+ για επώνυμη . Δεν φταίει η parkside αλλα ο τύπος του εργαλείου . Δεν ειναι αυτο που μου χρειάζεται . Μικρο το κοςτος, μικρο το ρίσκο .

Αυτο ειναι για εμενα η parkside . Το πρώτο σκαλί για όσους δεν εχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ακριβά εργαλεία πριν τα αγοράσουν και το μικρο ρίσκο .

Το φτηνό ειναι ακριβό ... Αλλα. Αν δεν μου έδινε η parkside να αγοράσω ρουτερ με παρελκόμενα στα 40 δεν θα ειχα δουλέψει ποτε ρουτερ και δεν θα ήξερα ποιες ειναι οι ανάγκες μου και οι απαιτήσεις μου απο ενα τέτοιο εργαλείο. Θα πάρω καινούριο ; Σίγουρα . Ακριβότερο και ποιοτικότερο . Θα εχω δαπανήσει επιπλέον 40 ; Ναι. Έκαναν απόσβεση ; Σίγουρα.
Αγόρασα τη σεγα . Έκανε απόσβεση ; Οχι. Θα πάρω ακριβότερη; Οχι . Μετάνιωσα που έδωσα 30 ; Σίγουρα δεν μετάνιωσα που δεν έδωσα 100+ για επώνυμη . Δεν φταίει η parkside αλλα ο τύπος του εργαλείου . Δεν ειναι αυτο που μου χρειάζεται . Μικρο το κοςτος, μικρο το ρίσκο .

Αυτο ειναι για εμενα η parkside . Το πρώτο σκαλί για όσους δεν εχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ακριβά εργαλεία πριν τα αγοράσουν και το μικρο ρίσκο .

Τα πες όλα οργανοποιέ ειδικά η τελευταία φράση !!! :worshippy:

Νομιζω οτι θα συμφωνησω με τα περισσοτερα που ειπες, αν οχι με ολα.

Επισης εχω την αισθηση οτι το Lidl και η Parkside (με τις τιμες + την 3χρονη εγγυηση) εχουν δωσει την δυνατοτητα δημιουργιας σε μια νεα γενια 'μαστορες' που αλλιως δεν θα τολμουσαν να μπουν βαθυτερα αλλα ισως ουτε καν να αρχισουν την ενασχοληση με εργαλεια και μαστορεματα.

Και αυτή η "αίσθηση" προέρχεται από κάποιον που αγοράζει με συχνότητα ένα πακέτο τσιγάρα ...ένα ακριβό μηχάνημα
Γεια σου Μιχάλη -bye-

Πάλι η ίδια κουβέντα. Σπέρνει διχόνοια το λιντλ . Λοιπόν τέλεια προσφορά, πολύ καλό vfm, φοβερή ποιότητα, εγώ θα τα πάρω όλα κλπ. Έτσι βοηθάμε τα νέα μέλη να έχουν σφαιρική άποψη κ να μην πέφτουν σε λουμπες; οκ. Κ εγώ facom κλειδιά έχω, αλλά προτείνω να τρέξετε όλοι να πάρετε αυτά του λιντλ.

Πάλι η ίδια κουβέντα. Σπέρνει διχόνοια το λιντλ . Λοιπόν τέλεια προσφορά, πολύ καλό vfm, φοβερή ποιότητα, εγώ θα τα πάρω όλα κλπ. Έτσι βοηθάμε τα νέα μέλη να έχουν σφαιρική άποψη κ να μην πέφτουν σε λουμπες; οκ. Κ εγώ facom κλειδιά έχω, αλλά προτείνω να τρέξετε όλοι να πάρετε αυτά του λιντλ.
νομιζω οτι μονο αυτο δεν γίνεται σε αυτο το φόρουμ. Εχουν αναφερθεί προβλήματα με τα εργαλεία, με το σέρβις , με την αντοχή τους. Αλλα αυτα ειναι λίγα και σε πολυ συγκεκριμένα εργαλεία , ειδικά οταν το προβλημα δεν ειναι μεμονωμένο . Γιατι αν θες μεμονωμένα , θα βρεις και Bosch και dewalt με προβλημα.

Πατριώτη ...πάλι δεν κατάλαβες ...το ότι έχεις κλειδιά facom δεν αφορά το παρόν νήμα. Αυτό που ρωτάει κάποιος εδώ είναι αν τα κλειδιά Powerfix βιδώνουν και ξεβιδώνουν παξιμάδια για κάποιον ερασιτέχνη. Αν δεν δουλεύουν σε ελαφριά χρήση και στραβώνουν ή σπάνε πράγμα που το έχεις διαπιστώσει ...τότε επιβάλετε να του το πεις.

Βλέποντας ότι έχει το σετακι με τα γερμανοπολυγωνα καστανιάς, να πω 2 πράγματα γι' αυτούς που σκοπεύουν να τα πάρουν.
Τα έχω και τα έχω δουλέψει αρκετά σε διάφορες κατασκευές και στη συντήρηση της μηχανής μου. Το 13 ήδη άρχισε να έχει κενά στο μηχανισμό, ίσως να έχει σπάσει κάποιο δοντάκι της καστανιας , δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν μπορεί να ανοιχτεί. Το βασικότερο μειονέκτημα για μένα είναι η μεγάλη διαφορά στο πάχος του δακτυλίου της καστανιας. Πρέπει να υπάρχει αρκετος χώρος περιμετρικά της βίδας ώστε να μπορεί να χωρέσει .
Πάντως, η τιμή τους είναι πράγματι πολύ καλή, με 11€ δεν αγοραζεις ούτε 1 αντίστοιχο κλειδί επώνυμο. Vfm , έστω και για την 2η εργαλειοθήκη.

Εγω παντως μεσα σε εναμιση χρονο εφτιαξα ενα βασικο πιστευω εργαστηριο χαριν στα parkside και δεν μου εχουν βγαλει κανενα προβλημα .στην τελικη τωρα που εχω εικονα τι εργαλεια δουλευω αν λεω αν χαλασει καποιο φτηνο απλα το πεταω και παω σε καλο επωνυμω γιατι θα ειναι μια μεμονομενη αγορα.σιγουρα ομως δεν θα ειχα οσα εργαλεια εχω και δεν θα εκανα οσες δουλειες κανω αν πηγενα απ ευθειας σε επαγγελματικη σειρα αφου δεν θα μπορουσα να παρω ουτε το 1/4 απ τα εργαλεια που εχω τωρα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά που βγάζει η lidl εργαλεία, η συζήτηση επαναλαμβάνεται?

Η ουσία είναι μία και μόνο αυτή....όλοι θα προτιμούσαμε τα καλύτερα εργαλεία (όπως θα προτιμούσαμε και τα καλύτερα σε όλα τα πράγματα), είναι στην φύση του ανθρώπου να θέλει το καλύτερο, όμως δεν μπορούμε να τα έχουμε και κάνουμε συμβιβασμούς (και ο συμβιβασμός είναι στην φύση του ανθρώπου).

Ο καθένα πηδάει όσο φτάνει....και αυτός που πηδάει ψηλά και ο άλλος που πηδάει χαμηλά δίκιο έχει, το νόημα είναι να μην μένει κάποιος στάσιμος, να μην τελματώνει, να εξελίσσεται....και αυτό γίνεται και με εργαλεία χειρός όσο και με cnc τόρνους....
Τα είπες σωστά, λιτά και ακριβώς στο νόημα.
Ωραία τα μπλε, τα πετρόλ, τα κίτρινα αλλά οι προτεραιότητες μου, προσταζουν αλλιώς. Κάνω λοιπόν τη δουλειά μου με τα Parkside, ή ότι άλλο αντέχει η τσέπη μου και ζαχαρωνω τα υπόλοιπα όπως τις Ferrari.

Νίκο δεν με κατάλαβες. Καλά κάνει κάποιος που χρειάζεται κάτι αυτού του επιπέδου, να το ψωνίσει από λιντλ ή καρφουρ ή μακρό, ή από όπου νομίζει ότι συμφέρει. Τώρα όμως πες μου, είναι τόσο απαραίτητο, σε τόσους πολλούς (εμου συμπεριλαμβανομενου) το κολωνατο δρέπανο πχ ή το επαναφορτιζόμενο παλμικο ώστε να καθόμαστε σε ουρές για αυτά; σε τελική, αν κάτι πραγματικά το χρειαζόμαστε, γιατί να μην το αγοράσουμε κάνοντας οικονομία από αυτά που ως ευκαιρία μας προσφέρουν;

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νίκο δεν με κατάλαβες. Καλά κάνει κάποιος που χρειάζεται κάτι αυτού του επιπέδου, να το ψωνίσει από λιντλ ή καρφουρ ή μακρό, ή από όπου νομίζει ότι συμφέρει. Τώρα όμως πες μου, είναι τόσο απαραίτητο, σε τόσους πολλούς (εμου συμπεριλαμβανομενου) το κολωνατο δρέπανο πχ ή το επαναφορτιζόμενο παλμικο ώστε να καθόμαστε σε ουρές για αυτά; σε τελική, αν κάτι πραγματικά το χρειαζόμαστε, γιατί να μην το αγοράσουμε κάνοντας οικονομία από αυτά που ως ευκαιρία μας προσφέρουν;
Διότι φίλε μου με όσο κάνει ένα δραπανοκατσάβιδο και ένα παλμικό (επαγγελματικής σειράς, κόκκινο/μπλε/κίτρινο/κλπ), ψωνίζεις από το λιντλ δραπανοκατσάβιδο, παλμικό, τροχό, σέγα, σπαθοσέγα, δισκοπρίονο χειρός, κολονάτο δράπανο, δράπανο, φαλτσοπρίονο, τροχό λείανσης, ταινειολειαντήρα, σκαρπέλα, γωνίες, παχύμετρο, γωνιόμετρο κλπ.

και για μείνω στο θέμα να αναφέρω κάτι σχετικά με τις βίδες (κάτι πυργάκια με 4 ατομικά που βίδωνε το ένα πάνω στο άλλο), είχα φτιάξει πριν ένα χρόνο μία κατασκευή από παλετόξυλα (μία μεγάλη ζαρντινιέρα), προχτές λόγω αλλαγής των σχεδίων για το κήπο την έλυσα για να χρησιμοποιήσω ξανά κάποια ξύλα, το 5% των βιδών έσπασε στο ξεβίδωμα -η μισή βίδα έμεινε στο ξύλο και πήρα στο χέρι το κεφάλι με μερικές στροφές από το σπείρωμα- οι βίδες είχαν βιδωθεί με το παλμικό του lidl χωρίς προτρύπημα του ξύλου.

Ακριβώς αυτό είναι. Παίρνεις parkside, βλέπεις τι θέλεις και μετά επενδύσεις σε κάτι ακριβότερο.
Φυσικά μέχρι να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι θα το έχεις κάνει απόσβεση 2-3 φορές! :)

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Διότι φίλε μου με όσο κάνει ένα δραπανοκατσάβιδο και ένα παλμικό (επαγγελματικής σειράς, κόκκινο/μπλε/κίτρινο/κλπ), ψωνίζεις από το λιντλ δραπανοκατσάβιδο, παλμικό, τροχό, σέγα, σπαθοσέγα, δισκοπρίονο χειρός, κολονάτο δράπανο, δράπανο, φαλτσοπρίονο, τροχό λείανσης, ταινειολειαντήρα, σκαρπέλα, γωνίες, παχύμετρο, γωνιόμετρο κλπ.

και για μείνω στο θέμα να αναφέρω κάτι σχετικά με τις βίδες (κάτι πυργάκια με 4 ατομικά που βίδωνε το ένα πάνω στο άλλο), είχα φτιάξει πριν ένα χρόνο μία κατασκευή από παλετόξυλα (μία μεγάλη ζαρντινιέρα), προχτές λόγω αλλαγής των σχεδίων για το κήπο την έλυσα για να χρησιμοποιήσω ξανά κάποια ξύλα, το 5% των βιδών έσπασε στο ξεβίδωμα -η μισή βίδα έμεινε στο ξύλο και πήρα στο χέρι το κεφάλι με μερικές στροφές από το σπείρωμα- οι βίδες είχαν βιδωθεί με το παλμικό του lidl χωρίς προτρύπημα του ξύλου.
Όχι φίλε μου, κανείς λάθος. Δεν υπάρχουν μόνο τα επαγγελματικά και τα κινέζικα, υπάρχει κ το μέσο. Πχ τα κλειδιά του λιντλ, αν κάποιος τα θέλει, η proxxon έχει με 30 ευρώ -τίμια κλειδιά, σε διαβεβαιώνω- η ή Στάνλεϊ αντίστοιχα. Μην κοιτάς λοιπόν facom , hazet κ μπλε Bosch, αδικείς τα παουερφιξ.

εγω θα επαναλβω κατι που ειπα για ατ εργαλεια μπαταριας.
Η ζωη των μπαατριων ειναι εππερασμενη. θελετε 3, 5, 7, 10 χρονια?
Αλλα Κανενα δεν θα φτασει τα 20-30 που πιανουν καποια ηλεκτρικα που τα κλειρονομει ο πατεραςστο γιο.

με το σκεπτικο αυτο σε εναν εραστεχνη ενα μπλε μπος δε θα βγαλει τα λεφτα του.
Εδω τα οικονομικα κερδιζουν ποντους...

εγω θα επαναλβω κατι που ειπα για ατ εργαλεια μπαταριας.
Η ζωη των μπαατριων ειναι εππερασμενη. θελετε 3, 5, 7, 10 χρονια?
Αλλα Κανενα δεν θα φτασει τα 20-30 που πιανουν καποια ηλεκτρικα που τα κλειρονομει ο πατεραςστο γιο.

με το σκεπτικο αυτο σε εναν εραστεχνη ενα μπλε μπος δε θα βγαλει τα λεφτα του.
Εδω τα οικονομικα κερδιζουν ποντους...

Κώστα οι μπαταρίες των φτηνών δεν βγάζουν τόσα χρόνια.
Κάπου στα 3-4 χρόνια πιάνουν αν δεν ψοφήσουν νωρίτερα.
Σε Bosch και άλλα επώνυμα εργαλεία πιάνουν πολλά περισσότερα και μάλιστα χωρίς σημαντική απώλεια ισχύος.

Αυτήν την στιγμή με την τιμή που έχουν τα μπλε Bosch 10.8V κατ εμένα δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε Parkside.
Ενδεικτικά πλέον μπορεί κανείς να αγοράσει το GSR 10.8 2 LI που έχει τις ίδιες σχεδόν επιδόσεις με 18βολτο Parkside με 2 μπαταρίες στα 100 ευρώ.