Δεν πιστευω οτι καποιος παει να επιβαλει την γνωμη του σε καποιον αλλον. Εκτος αυτου σκεπτομενοι ανθρωποι ειμαστε, κρινουμε και αποφασιζουμε. Ειναι πολυ χρησιμο να λεει καποιος τι εχει αντιμετωπισει ωστε αυτο που λεει να βοηθαει καποιον αλλον στην τελικη του αποφαση.
Αν εγω ξεβιδωνω μπουλονια απο φορτηγα σε καθημερινη βαση, ειναι βεβαιο πως δεν θα παρω parkside γιατι εχω μεγαλη εμπειρικη γνωση την οποια θα μοιραστω με καποιον αλλον που πλανιζει ξυλα σε καθημερινη βαση, και ο οποιος θα μοιραστει την δικη του εμπειρια μαζι μου.
Επισης το να χρειαστω μια φορα ενα εργαλειο που "νομιζω οτι εχω" και την συγκεκριμενη φορα να με πουλησει, θα μου κοστισει πολυ παραπανω απο την αγορα του σε χρονο και ψυχολογικη διαθεση, πραγματα που ειναι πολυ ακριβα να "αγοραστουν".
Και πρεπει να ξεφυγουμε λιγο απο τη νοοτροπια του "ελα μωρε δεν πειραζει τσαμπα ειναι" γιατι στην πραγματικοτητα δεν ειναι τσαμπα. Δεν ειναι το 1 ή 2 ευρω που κοστιζε, αλλα πολυ παραπανω. Και καποιοι βγαζουν χρημα απο το "ελα μωρε τσαμπα ειναι" και μαλιστα χοντρο (Τζαμπο, Λιντλ, μαγαζια του 1 ευρω, κινεζικα μαγαζια, κτλ). Αν αθροισει κανεις μας τι αχρηστο εχει παρει με αυτη τη νοοτροπια θα βγαλει ενα σεβαστο ποσο.
Και μεσα σε ολα αυτα αν αδικησουμε και καμμια φορα και ενα πολυκαταστημα ξενων συμφεροντων δεν πειραζει. Αλλες τοσες και παραπανω αδικουμε τα αντιστοιχα δικα μας μαγαζια, που πολλες φορες εχουν αναγκαστει να ριξουν το επιπεδο τους και την ποιοτητα που προσπαθουσαν να κρατησουν, μονο και μονο για να επιβιωσουν απεναντι στις αλυσιδες.