Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ενδεικτικά, εγώ έχω ένα πράσινο κρουστικό δράπανο Bosch PSB 1000 RE, 1000 watt, 17 Nm ροπής, και η μέγιστη διάμετρος τρυπήματος σε μπετόν είναι 16 mm.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πάντως αυτό που έχω εγώ είναι 800W, και τρυπάει μέχρι 25 χιλιοστά σε τσιμέντο. Ένα 500W δεν μπορεί να χειριστεί 16 χιλιοστά;
Μήπως είναι περισσότερο θέμα κατασκευής παρά ισχύος;
Σαφως... Αυτο που εχεις δεν ειναι δραπανο , ειναι "πιστολετο" . Αλλη κατηγορια εργαλειου.

ΟΤΕ είναι αλλά νομίζω ότι είχα δει και πινακίδα στην είσοδο για την ΕΡΤ λόγο τον δορυφορικών εκπομπών στο εξωτερικό τώρα δεν είμαι και 100% σίγουρος. (συγγνώμη και στα παιδιά για το off topic)

Λοιπόν Πάνο μετά την καπνίλα το βάζω στην πρίζα κανονικά το δράπανο? Δεν κινδυνεύω να με τινάξει στον αέρα ε ?
Βάλτο, έχει μόνωση.
Μπορεί και να δουλεύει κανονικά...
Όπως και να εχει, πήγαινε το για φτιαξιμο,αλλά μην πεις ότι το έκανες καροτιερα...

Καλή Σαρακοστή και.μην αγχωνεσαι για τέτοια.

Με αυτά (σ.σ. παραπάνω που περιγράφεις) που ζήτησες από το δραπανάκι δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από το να το κάψεις.... Απλά το τερμάτισες ....Όχι μόνο αυτό των 20 ευρώ αλλά και οποιοδήποτε επώνυμο να βάλεις στα ίδια watt ή και παραπάνω (700, 750, ή και 850 watt) το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις.... Όπως σου έγραψαν και προηγουμένως κανονικά για αυτή την δουλεία σε μπετό θέλεις πιστολέτο (πνευματικό) ή αν πας σε δράπανο απλό 1000+ watt με μεγάλα αποθέματα ροπής και καλό - επώνυμο τρυπάνι, για να μην πάθεις τα ίδια.

Ισως βιάστηκε πολυ.
Εχω τρυπησει με Μεταβο 705 με 16αρι 50 εκ μπετο κρουστικα, αλλα αργα, με παυσεις, χωρις βιασυνη....
Οταν βιαζομαι, σντς πνευματικο, αλλα με ΠΟΛΛΗ υπομονη ολα γινονται, και τα μαρμαρα του παρθενωνα....
Τωρα το εκαψε δεν το εκαψε, παει στο σερβις και του το αλλαζουν. Ας τους πει το δουλευα 2 ωρες με 10αρι.
Σο γουατ....

Αυτα σας κανει το lidl και σας εχει καλομαθει .... Τα λαθη πληρώνονται και σιγα το κόστος ... Γιατι ρε παιδια να πει καποιος ψέμματα στο σέρβις ? τους εχετε για χαζούς ? η εσας για πολυ έξυπνους ? .... Να πει την αληθεια και αν το αλλάξουν καλος ... Αν οχι σιγα το κόστος επισκευής για 2 καρβουνάκια .... Αν ολοι κανουμε τα ιδια καποια στιγμη και η χιουστον θα πει τέρμα η αλλαγες ...
Σέβομαι οτι καποιος μπορει να μην εχει ουτε για την επισκευή και οτι ακομα και τα 20 του ειναι δυσκολα ... Αλλα αλλο αυτο και αλλο να περνιέται για πονηρός.

Αυτα σας κανει το lidl και σας εχει καλομαθει .... Τα λαθη πληρώνονται και σιγα το κόστος ... Γιατι ρε παιδια να πει καποιος ψέμματα στο σέρβις ? τους εχετε για χαζούς ? η εσας για πολυ έξυπνους ? .... Να πει την αληθεια και αν το αλλάξουν καλος ... Αν οχι σιγα το κόστος επισκευής για 2 καρβουνάκια .... Αν ολοι κανουμε τα ιδια καποια στιγμη και η χιουστον θα πει τέρμα η αλλαγες ...
Σέβομαι οτι καποιος μπορει να μην εχει ουτε για την επισκευή και οτι ακομα και τα 20 του ειναι δυσκολα ... Αλλα αλλο αυτο και αλλο να περνιέται για πονηρός.

Συμφωνώ μαζί σου με μια παρατήρηση, δεν είναι τα καρβουνάκια αλλά η περιέλιξη.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

και εγώ από την περιγραφή του παθόντος πιστεύω ότι είναι σίγουρα ΚΑΙ η περιέλιξη.

Ετσι, σε δυο κυριως πραγματα μπορει να οφειλεται ο καπνος, ειτε στη μονωση της περιελιξης ειτε στην μονωση ΚΑΙ την περιελιξη.
Απο τον βαθμο που εχει καταστραφει η περιελιξη εξαρταται και πτωση της ισχυος του εργαλειου.

Εαν εχει καει μονο η μονωση, το εργαλειο θα ειναι πιο επιρρεπες σε μικροβραχυκυκλωματακια απο σκονες κλπ. Κατα τα αλλα, μικρο σχετικα το κακο.
Αυτο λεει η εμπειρια μου απο καπνισματα δραπανων :))

Λοιπόν νεότερα απο την κατάσταση για αν λυθούν και η απορίες μου αλλά να έχετε και εσείς πιο πλήρη εικόνα που είστε γνώστες. Το έβαλα πάλι στην πρίζα πάτησα σκανδάλη και το τρυπάνι ξεκίνησε κανονικά με ροπή και δύναμη απλά αυτή την φορά απο τους αεραγωγούς πέταξε σπίθες και μύρισε αμέσως. Εσείς που γνωρίζεται ίσως καταλάβετε που οφείλεται η βλάβη τελικά.

Μη τα ξαναλεμε οτι ειναι νομιμο ειναι κ ηθικο φιλε..(Γ.Βουλγαρακης) Τι τα σκαλιζεις;

Φιλε ... Οτι μαλακια λεει ο καθενας δεν ειναι και οτι πρεπει να το ασπαστούμε ....
Ηθικό ειναι οτι αντεχει η συνείδηση και η παιδια του καθενός .... Το αν ειναι νόμιμο ειναι εντελως διαφορετικό θεμα ...
Αυτα τα ανθρωπάκια εχουμε δωσει δικαιωμα και μας κυβερνάνε για αυτο φτάσαμε στον πάτο .... Δεν θα πω αλλα γιατι ειναι of topic ....

Λοιπόν νεότερα απο την κατάσταση για αν λυθούν και η απορίες μου αλλά να έχετε και εσείς πιο πλήρη εικόνα που είστε γνώστες. Το έβαλα πάλι στην πρίζα πάτησα σκανδάλη και το τρυπάνι ξεκίνησε κανονικά με ροπή και δύναμη απλά αυτή την φορά απο τους αεραγωγούς πέταξε σπίθες και μύρισε αμέσως. Εσείς που γνωρίζεται ίσως καταλάβετε που οφείλεται η βλάβη τελικά.

Eχει μερικως καταστραφει/καει η περιελιξη του μοτερ και οι σπινθηρες ειναι λογω των βραχυκυκλωματων που προκαλουνται απο τα καμμενα/κατεστραμενα συρματιδια της περιελιξης.
Με λιγα λογια εχει καει το μοτερ οπως λεμε. Μπορει να συνεχιζει να δουλευει αλλα ειναι θεμα χρονου η φθινουσα πορεια και ροπη του μοτερ μεχρι να σταματησει εντελως.

Πάντως αυτό που έχω εγώ είναι 800W, και τρυπάει μέχρι 25 χιλιοστά σε τσιμέντο. Ένα 500W δεν μπορεί να χειριστεί 16 χιλιοστά;

Αυτό που έχεις είναι πνευματικό.
Άλλο το πνευματικό και άλλο το κρουστικό. ;)
Εννοείται ότι για το πνευματικό είναι βούτυρο στο ψωμί του να τρυπάει τέτοιες διαστάσεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτό που έχεις είναι πνευματικό.
Άλλο το πνευματικό και άλλο το κρουστικό. ;)
Εννοείται ότι για το πνευματικό είναι βούτυρο στο ψωμί του να τρυπάει τέτοιες διαστάσεις!

Ε ναι

adult photo sharing

Εδω ειναι ο μηχανισμος κρουσης του δραπανου οπως αυτο του φιλου

Και εδω ειναι
Ο μηχανισμος κρουσης ενος πνευματικου, συγκεκριμενα αυτο που αναφερει ο Πετασης.

Οπως βλεπετε υσπαρχει μια διαφορα στο πως δημιουργηται η κρουση και η ποιοτητα αυτης.

Eχει μερικως καταστραφει/καει η περιελιξη του μοτερ και οι σπινθηρες ειναι λογω των βραχυκυκλωματων που προκαλουνται απο τα καμμενα/κατεστραμενα συρματιδια της περιελιξης.
Με λιγα λογια εχει καει το μοτερ οπως λεμε. Μπορει να συνεχιζει να δουλευει αλλα ειναι θεμα χρονου η φθινουσα πορεια και ροπη του μοτερ μεχρι να σταματησει εντελως.

Kαί νά συμπληρώσω στά πολύ εύστοχα που αναγράφει ο φίλος Μιχάλης είναι :
Οτι μπορεί ανά πάσα στιγμή νά ρίξει καί τήν ασφάλεια στόν πίνακα λόγο βραχυκυκλώματος τών χαλκοσυρμάτων τής περιέλιξης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτό που έχεις είναι πιστολέτο και όχι δράπανο κρούσης. Άλλη κατηγορία το ένα άλλη το άλλο. Νομίζω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος σε όσα αναφέρω....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ισως βιάστηκε πολυ.
Εχω τρυπησει με Μεταβο 705 με 16αρι 50 εκ μπετο κρουστικα, αλλα αργα, με παυσεις, χωρις βιασυνη....
Οταν βιαζομαι, σντς πνευματικο, αλλα με ΠΟΛΛΗ υπομονη ολα γινονται, και τα μαρμαρα του παρθενωνα....
Τωρα το εκαψε δεν το εκαψε, παει στο σερβις και του το αλλαζουν. Ας τους πει το δουλευα 2 ωρες με 10αρι.
Σο γουατ....

Σαφώς και με υπομονή επιμονή και σωστά διαλείμματα σιγά-σγά μπορεί και να γίνει η δουλεία που θέλεις. Το ζητούμενο όμως είναι να μην ζορίσεις το εργαλείο τόσο ώστε να το φέρεις στα όρια του ο βγάζοντας το off, αν όχι τώρα αλλά στην επόμενη φορά που θα το χρειαστείς γιατί με την κατάχρηση που θα του έχεις κάνει θα είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεν κάνουν όλα τα εργαλεία για όλες τις δουλείες και αυτό είναι νόμος. Μπορεί να κάνουν πολλές δουλείες καλά όμως για κάποιες απαιτητικές δουλείες χρειάζεται και το κατάλληλο - εξειδικευμένο εργαλείο.

Εγώ δεν έβαλα το παράδειγμα για να το ονομάσουμε "πνευματικό" και "πιστολέτο" που δεν ξέρω και πως ορίζονται. Αλλά σαν αναφορά ότι τα 800 W αρκούν για τρύπες με διάμετρο 16 χιλ.
Θεωρώ ότι τα 1000+ W που αναφέρθηκαν για τρύπα 16 χιλιοστών σε τσιμέντο υπερβολή. Σε κρουστικό, τα 800W αρκούν.

Για το τρυπάνι του λινλ (που δεν ξέρω και ποιο είναι), το 500W ναι ήταν λίγα (αν ήταν και πραγματικά). Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έγινε η δουλεία με ζόρι. Αν είχε γίνει σιγά-σιγά, και με διαστήματα να κρυώσει το εργαλείο, ίσως ήταν διαφορετική η κατάληξη.
Και ειδικά αν μιλάμε για 30 εκατοστά βάθος στην τρύπα.

Εδώ το μηχάνημα που έβαλα πιο πάνω, σε τρύπα με Φ18 και 40 πόντους μήκος τα βρήκε δύσκολα στο τέλος. Δεν μιλάω για μερικούς σπινθήρες που πέταξε, αλλά ότι σε κάποια στιγμή σταμάτησε να γυρνά το τρυπάνι (εντελώς), και ούτε και εγώ μπορούσα να το κουνήσω με το χέρι. Ενεργοποιούνταν το "cluch". Τελικά το άφησα στο cluch, και με κούνημα δεξιά/αριστερά/πάνω/κάτω, ξεκόλλησε.
Δεν έφταιγε το εργαλείο, μάλλον εγώ που κουράστηκα πάνω στην σκάλα, με τόσα κιλά εργαλείο και ήμουν και στην 3η τρύπα. Αν δεν είχε προστασία και είχε καεί, εγώ δεν θα έφταιγα; Εγώ θα έφταιγα.