Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εχω μεγγενη αλλα δεν βολευει η διαταξη της για το πιασιμο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατην ακρη το γνωριζω. Αλλ αν το γυρισεις αναποδα δεν θα κατεβει ποιο πολυ επειδη το εμπρος σημειο θα πατησει στο προηγουμενος πλανισμενο?
Το ξυλο που δοκιμασα ηταν καπως χαλι, ειναι η αληθεια...

Και γω ετσι το εκανα, αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο. Η μεγγενη ειναι η καλυτερη λυση. Αν και σε κομματια δυο+ μετρων δεν ξερω πως θα βολεψει.

Θα βαλεις αλλο εργαλειο....http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=120000677&ref=skroutz

Με λίγη εξάσκηση θα καταφέρεις να περνάς όλο το κομμάτι χωρίς βαθουλώματα.
Δοκίμαζες να περνάς πολλές φορές το κομμάτι με όσο το δυνατόν χαμηλότερη ρύθμιση. Απέφευγε την μεγάλη αφαίρεση υλικού με ένα πέρασμα γιατί και το μηχάνημα θα ζορίσεις αλλά και τα μαχαίρια του και στο τέλος το ξύλο σου θα έχει θέμα.
Ιδανικά είναι το 0.5-1 χιλιοστό ανα πέρασμα.

Εγώ όταν περνάω μία σανίδα ή ένα δοκάρι και φτάνω προς το τέλος του κρατάω ψηλά την πλάνη και δεν την αφήνω να πέσει προς τα κάτω για να μην έχω φαγώματα.

Καλορίζικα και καλοδούλευτα παίδες.

παιδια πήρα την πλανη!! :) και πήρα και το κολλητηρι αερίου αλλα... για το κολλητηρι το σκεφτομαι να το κρατησω η οχι...φοβαμαι λίγο με το αεριο κτλπ.. μην γινει καμια μαλακία κ μου σκάσει σε κανα χέρι.. τι αποψη εχετε το εχει κανεις καιρο και να το χρησιμοποιει???

παιδια πήρα την πλανη!! :) και πήρα και το κολλητηρι αερίου αλλα... για το κολλητηρι το σκεφτομαι να το κρατησω η οχι...φοβαμαι λίγο με το αεριο κτλπ.. μην γινει καμια μαλακία κ μου σκάσει σε κανα χέρι.. τι αποψη εχετε το εχει κανεις καιρο και να το χρησιμοποιει???

Oχι φιλε μου, δεν σκανε ετσι ευκολα αυτα, ειναι κατι σαν τους αναπτηρες:))
Xρησιμοποιω χρονια φλογιστρα και κολλητηρια αεριου, και κινεζικα και dremel/proxxon χωρις θεμα.

Δοκιμασα λιγο τηνπλανη σημερα. Στη ρυθμιση στο 1mm ειναι σαν να μην περασε σχεδον καθολου. Στα δυο κατι γινετε, απο κει και πανω υπαρχει αποτελεσμα. Παρατηρησα ομως οτι δεν ζοριζεται να τσουλαει, το,περιμενα ποιο δυσκολο.
Επισης ειχα κανα δυο βαθουλωματα σε σημεια κατα τη χρηση.
Παιζει ρολοη ταχυτητητα που την τσουλαμε? λογικα αν σταματησει σε ενα σημειο δεν πρεπει να κανει λακουβα, ετσι δεν ειναι?
Και κυριωτερο,μπως στερεωνετε το ξυλο προς επεξεργασια αν θελετε να πλαναρετε ολο το μηκος του?

θα φτιαξεις ένα τραπεζι μονο για πλανισμα στο οποιο θα εχεις ανοιξει αρκετες ομαδες με τρυπες στην επιφανεια του επισης θα κοψεις η θα φτιαξεις καβίλιες στο παχος που θελεις και θα σφηνωνεις το ξυλο αναμεσα στις καβιλιες προξεχωντας η προς πλανισμα επιφάνεια δεν τσουλας γρηγορα ουτε αργα απλα θα βρεις μια μεση δυναμη ωθησης που θα σε βολεψει

Last edited:
Το φέρνει το LIDL Κύπρου την ερχόμενη βδομάδα (Ότι φέρνει το LIDL στην Ελλάδα τα φέρνει Κύπρο 2 εβδομάδες μετά ).
Λες τότε να πάρεις το γωνιόμετρο για μένα και όοοοοοταν έρθω διακοπες στην Κύπρο να μου το δώσεις?? :afro: (Πρώην ελδυκ εδώ!!! την καλησπέρα μου!!)

τα βαθουλώματα νομίζω έχουν να κάνουν με την πίεση της πλάνης είτε μπροστά είτε πίσω...ειδικά στο τέλος θέλει προσοχή να μην σου φάει περισσότερο.
το δοκάρι πιστεύω ότι εάν το σφίξεις στην μέγγενη αρκεί, ειδικά εάν είναι μαραγκού χειροποίητη είναι τέλεια, την επιφάνεια εγώ θα την έβαζα στο πάγκο και μπροστά-πίσω από αυτήν θα στερέωνα 2 χαμηλότερα ξύλα για να κρατάνε κόντρα.

Οτιδήποτε πλανίζεις δεν θα το βγάζεις πέρα πέρα γιατί εκεί που σταματάει να πατάει η μπροστινή μεριά της πλάνης στο τρώει περισσότερο.
Φτάνεις πριν το τέρμα και μετά τελειώνεις από την αντίθετη πλευρά.
Εάν στο 1mm Νεκτάριε τρώει πολύ λίγο .... μάλλον είναι παλετοσανίδα και πολύ ανώμαλη. Την περνάς περισσότερες φορές.

Με λίγη εξάσκηση θα καταφέρεις να περνάς όλο το κομμάτι χωρίς βαθουλώματα.
Δοκίμαζες να περνάς πολλές φορές το κομμάτι με όσο το δυνατόν χαμηλότερη ρύθμιση. Απέφευγε την μεγάλη αφαίρεση υλικού με ένα πέρασμα γιατί και το μηχάνημα θα ζορίσεις αλλά και τα μαχαίρια του και στο τέλος το ξύλο σου θα έχει θέμα.
Ιδανικά είναι το 0.5-1 χιλιοστό ανα πέρασμα.

Εγώ όταν περνάω μία σανίδα ή ένα δοκάρι και φτάνω προς το τέλος του κρατάω ψηλά την πλάνη και δεν την αφήνω να πέσει προς τα κάτω για να μην έχω φαγώματα.

Καλορίζικα και καλοδούλευτα παίδες.

Παίδες τα σχόλια σας είναι πολύ χρήσιμα!!! Σημειώθηκαν στο τεφτέρι!!

Στείλε έμβασμα φίλε και εγώ θα στη στείλω στην διεύθυνση σου ! Αν είσαι κοντά στο Αγρίνιο, θα είμαι εκεί σε λίγο καιρό...

Μιας και είπα να γράψω έχω να αναφέρω ότι μετά την πλάνη, την επόμενη εβδομάδα όλο μαλακίες είναι ο κατάλογος του LIDL.

καλησπερα, αγορασα χθες το κολλητήρι αεριου, δεν το εχω δοκιμασει ακομα, αλλα εχω 2 απορίες .
το εχει χρησιμοποιήσει κανείς για αρκετό καιρο? μπορει να κανω λαθος αλλα μου δινει μια αισθηση φθηνης κατασκευης, ειδικα οι διακοπτες του.
κυκλοφορούν ανταλακτικες μυτες ή θα το εχω οσο αντεξουν αυτες?

Μα είναι φθηνή κατασκευή, με 20 (και ρέστα ένα λεπτό) δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.

Το πήρα κι εγώ.

καλησπερα, αγορασα χθες το κολλητήρι αεριου, δεν το εχω δοκιμασει ακομα, αλλα εχω 2 απορίες .
το εχει χρησιμοποιήσει κανείς για αρκετό καιρο? μπορει να κανω λαθος αλλα μου δινει μια αισθηση φθηνης κατασκευης, ειδικα οι διακοπτες του.
κυκλοφορούν ανταλακτικες μυτες ή θα το εχω οσο αντεξουν αυτες?

ανταλακτικες μυτες: παρε το σετ ξυλογραφιας του λιντλ σε μπλε χαρτινη συσκευασια...8 ευρω και θα εχεις οτι χρειαστεις...(ταιριαζουν μια χαρα) (1 ευρω σε μπαζαρ)

Βρήκα τελικά γωνιόμετρο!!!! Στα λιντλ Καλαμπάκας.......έχει και άλλα κομμάτια, αν κάποιος ενδιαφέρεται, όπως και βάσεις τροχού και λίγα παχύμετρα. Αν θέλει κάποιος μου λέει κ οταν ερθω Αθήνα του το δίνω.

Ο Κυριάκος είχε δώσει αυτόν τον κωδικό:
2 608 635 350 ψάξτε τα στην Bosch υπάρχουν σε συσκευασία ενός & δύο νομίζω με διαφορετικό κωδικό.

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5608
αυτα κανουν για την πλανη parkside;

Ναι και εγω bosch εβαλα σε μια πλανη parkside όμως παλαιοτερο μοντελο γυρω στο 2003 (τοτε η πλανη ηταν απομιμηση της bosch)

ευχαριστώ και εγώ...είναι σώφρων να έχεις ένα ανταλλακτικό ζεύγος μαχαίρια πλάνης σπίτι.

Ο Κυριάκος είχε δώσει αυτόν τον κωδικό:
2 608 635 350 ψάξτε τα στην Bosch υπάρχουν σε συσκευασία ενός & δύο νομίζω με διαφορετικό κωδικό.
147079.jpg

αυτά δηλαδη?

αυτά είναι του ντέτσικα , έχουν διαφορά σε κάτι?
5599_2607000096.jpg

καλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια διαφορά θα έχουν απλά δεν την ξέρω....

ευχαριστώ και εγώ...είναι σώφρων να έχεις ένα ανταλλακτικό ζεύγος μαχαίρια πλάνης σπίτι.

147079.jpg

αυτά δηλαδη?

αυτά είναι του ντέτσικα , έχουν διαφορά σε κάτι?
5599_2607000096.jpg

καλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια διαφορά θα έχουν απλά δεν την ξέρω....

απλα αμα δεις προσεκτικα την συσκευασια η επανω συστηνεται απο την bosch και για τις πλανες που παιρνουν μονο μαχαιρι αλλα και για αυτες που παιρνουν δυο
ενω η κατω μονο για αυτες που παιρνουν δυο μαχαιρια