Απο οικιακη σκουπα τα συμπερασματα μου...που πιστευω οτι ως ενα βαθμο ειναι εφαρμοσιμα και στις εργαλειοσκουπες...
απο noname πηγαμε σε name...
η διαφορα στην αναροφηση τεραστια...η μερα με την νυχτα ακομα και αν η name εχει μικροτερη ισχυ...
επισης χαοτικη η διαφορα στον ηχο...
επισης σταθερη αναροφηση ακομα και με φουλ γεματο καδο/σακουλα...πολυ σημαντικο...
τιμη 3 φορες πανω η μια απο την αλλη...
στις οικιακες σκουπες υποχρεουνται να εχουν φυλλαδιο αποδοσης και καταναλωσης EU, κατι το οποιο ειναι μια αντικειμενικη συγκρηση...
Φανταζομαι οτι αυτες ειναι και οι διαφορες της ακριβης και φθηνης και στις εργαλειοσκουπες...
Τωρα μιλαμε σωστα.
Γιατι το lidl μου λεει 1500w, 190mbar, inox καδο, πριζα εργαλειου, 79 ευρω, 3 χρ εγγυηση και πολυ θορυβο.
Και λεω να παω να παρω karcher...ωραια.
Πειτε μου ποια karcher με βαση τα παραπανω νουμερα εχει παρομοια αποδοση για να αποφασισω αν αξιζει τα παραπανω λεφτα.
Και περιμενει η karcher να κουβεντιασω με τον DIABOLIC που τις εχει και τις 2 για να μου πει οτι η WD6 ρουφαει καλυτερα απο την PNTS 1400? 49 με 230? 4.5 φορες πανω?
Watt μοτερ ακρη δεν βγαζεις, mbar δεν λενε, ογκο δεν λενε...
Η ενεργειακη αποδοση ειναι ποσο % αποδιδει σε σχεση με αυτο που καταναλωνει, και γι'αυτο ολα τα μοτερ εχουν πεσει κατακορυφα στα watt. Γιατι αλλη αποδοση να βγαζεις 1800lt/min αερα με 1600watt και αλλη 1800lt/min με 1200watt. Αλλα προσφατα το εκανε και η VW το μαγικο. Επεφταν οι ρυποι και η καταναλωση και η αποδοση ιδια. Οι αλλοι εξυναν τα αυτια τους μεχρι που αποκαλυφθηκε η κομπινα και ξαφνικα ολοι διαπιστωσαν δια μαγειας οτι δεν μπορει να μικραινεις το μοτερ, να καταναλωσνεις λιγοτερο και να αποδιαδεις τα ιδια με πριν.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Κεκτημένη ταχύτητα Νικ. Μπερδεύτηκα με την απόδοση, με συγχωρείς!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Φυσικά η τιμή της σκούπας του Lidl είναι χαμηλή αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι ένα μηχάνημα που δεν κάνει και τόσο καλά την δουλειά του.
Την PNTS 1400 την εχει ο πεθερος μου απο πανω. Την εβαλα στο δισκοπριονο το Bosch και εκοψα 4 μετρα λουριδες απο ενα τραπεζι K.Π. μεσα στο σπιτι.το πριονιδι που βγηκε εξω ηταν οσο μιση κουταλια του γλυκου.
Στο τραπεζι του ρουτερ παλι, τραβαει τα πριονιδια που πεταω μπροστα στον φραχτη ακομα και οταν δεν δουλευει το ρουτερ. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος στην αποδοση με τα εργαλεια και μου λειπει μονο η πριζα.
Δεν ξερω τι καλυτερο θα μου δωσει μια επωνυμη με τα διπλασια λεφτα οταν μαλιστα η ιδια εταιρια δισταζει να μου δωσει νουμερα.
Θα αγοραζες DEWALT δραπανοκατσαβιδο που δεν σου λεει Nm, επειδη καποιους σου ειπε οτι ειναι πολυ δυνατο σε σχεση με του lidl?
Παντως δεν απορριπτω αυτα που εχεις δει εσυ ιδιος, αλλα στα περιπου 100 ευρω ειναι μονο η WD3 που θεωρω οτι εχει πολυ μικρο καδο για τετοιες δουλειες, ακομα και αν ρουφαει καλυτερα απο τις lidl.