Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα,

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πολυεργαλείο, ως εκ τούτου θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει νόημα η αγορά του για κάποιον ερασιτέχνη που ασχολείται με δουλείες του σπιτιού ?

Εννοώ αν το πάρω θα κάθεται στο ράφι ή έχει πεδία εφαρμογής και 2ον αν στο τρίψιμο είναι ικανό?

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=65264 Τέλος το συγκεκριμένο το έχει κάποιος, είναι καλό ?

Συγνώμη για την κάπως ασαφής ερώτηση.

Μάλλον θα κάθεται στο ράφι...
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δουλειά του σπιτιού που θα σου φανεί χρήσιμο!
Όσο για το τρίψιμο;Στην δεύτερη-τρίτη άντε τέταρτη φορά που το χρησιμοποίησα,πήρα το πλατό (την βάση που μπαίνουν τα γυαλόχαρτα) στη μασχάλη.

Τίποτα το ιδιαίτερο , δοκίμασα μια σύνδεση για πάγκο εργασίας (αυτη που φαίνεται στο χαρτί πανω αριστερα) με 5,5x5,5 δοκαρακι .
Τα μοναδικά εργαλεια που χρησιμοποίησα 2 πριονια χειρός και σκαρπελο με ματσολα . Συνολικός χρόνος υπολογισμού-μαρκαρισματος-κατασκευής 45 λεπτα , με παγκοπριονο και ενα παχύμετρο το υπολογισω στα 10 λεπτα (προς δοκιμή).
Το ρεζουμέ , γενικα όχι τόσο δύσκολη σύνδεση απο ότι δείχνει και πολυ δυνατη ακόμα και χωρίς να της εχω βαλει κολλα . Συνηστάται ! :-)

image upload no registration

take a screenshot
Παναγιώτη ενα παράδειγμα αυτη η συνδεση με μισοχαρακτες (ψευτομορσες στο ενα μερος) που είχα κανει με το χέρι σε 45 λεπτα . Την δοκίμασα εκτός του παγκοπριονου που γινεται σε 10 λεπτα και με ρουτερ και με τρυπηματα με το κολονατο να την κάνω . Μετα το παγκοπριονο που βγαινει τέλεια και πολυ γρήγορα ο επόμενος ποιο γρήγορος τρόπος ήταν το κολονατο με φράχτη και σκαρπελο και μετα το ρουτερ με οδηγούς και σκαρπελο .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπέρα,

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πολυεργαλείο, ως εκ τούτου θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει νόημα η αγορά του για κάποιον ερασιτέχνη που ασχολείται με δουλείες του σπιτιού ?

Εννοώ αν το πάρω θα κάθεται στο ράφι ή έχει πεδία εφαρμογής και 2ον αν στο τρίψιμο είναι ικανό?

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=65264 Τέλος το συγκεκριμένο το έχει κάποιος, είναι καλό ?

Θα σε βοηθήσει αφανταστα εκει που δεν βολεύει κανένα μα κανένα εργαλείο (πχ κοψε ενα σοβατεπι στον τοίχο χωρίς να βγει και χωρίς ζημιά , κοψε έναν αχρηστο ξεχασμένο σωλήνα συριζα στο πάτωμα που ενοχλεί , κάποια απο τα μερεμετια που έχω συναντήσει..) . Απαραίτητο !

επίσης να ανοίξει ένα άνοιγμα σε ξύλο/πλαστικό, να χωνέψει μεντεσέδες για πορτάκια, να καθαρίσει πλακάκια από τσιμέντα, να βγάλει πλακάκια εύκολα και χωρίς μεγάλη ζημιά στα τριγύρω, και φυσικά εκεί που του έχω πιεί το αίμα, με πολύ βαριά χρήση και πολύ ώρα στο τρίψιμο σε ξύλο και μέταλλο και σε σημεία που τίποτα άλλο δεν φτάνει από εργαλεία...για μένα είναι από τα πιο vfm του lidl

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

επίσης να ανοίξει ένα άνοιγμα σε ξύλο/πλαστικό, να χωνέψει μεντεσέδες για πορτάκια, να καθαρίσει πλακάκια από τσιμέντα, να βγάλει πλακάκια εύκολα και χωρίς μεγάλη ζημιά στα τριγύρω, και φυσικά εκεί που του έχω πιεί το αίμα, με πολύ βαριά χρήση και πολύ ώρα στο τρίψιμο σε ξύλο και μέταλλο και σε σημεία που τίποτα άλλο δεν φτάνει από εργαλεία...για μένα είναι από τα πιο vfm του lidl

Θα το πάρω...!

Και αν σκεφτώ ότι δεν έχω γωνιακό τροχό και πρόσφατα πούλησα μια σέγα και ένα παλιό πολύ αδύναμο παλμικό τριβείο 30, πρακτικά θα μου βγει τζάμπα...

Ηλία σε ευχαριστώ και πάλι για την ενημέρωση. Την άλλη πέμπτη στο Lidl λοιπόν.

Ναι Παναγιώτη μπορείς το πρώτο στάδιο του τρυπηματος για τις μορσες με καλα τρυπανια (κοφτερα με καθαρα κοψιματα) και διαμόρφωση μετα με σκαρπελο , ετσι τις κάνω εν αναμονή του ανταπτορα με τα μορσοτρυπανα που κοιταγαμε με τον Μπαμπη που κανει και σε αυτο το κολονατο .
Όπως έχω ξαναπει γενικα για τα εργαλεια μεγάλο ρόλο παίζουν τα αναλώσιμα .

Καλημερα Ηλία. Επειδή θα το χτυπήσω κι εγω το κολωνάτο (ειναι νέο μοντέλο, εξ ου και ακριβότερο-ίδια τιμη Γερμανία) αν προχωρήσετε με τον Μπάμπη στα μόρσοτρύπανα, ενδιαφέρομαι.
Δεν χρειάζονται ανταπτορα;

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλησπέρα,

Θα σε ξελασπωσει και δε θα το πιστευεις!!!
Και ειδικα του Λιντλ αν εξαιρεσεις το γεγονος πως ειναι θορυβωδες, πρωτη φορα το λεω αυτο, και με πολλους κραδασμους, ειναι πολυ καλο εργαλειο.

το σέρβις του λιντλ, δεν έχει παραλάβει ακόμη τους ταινιολειαντήρες από το εργοστάσιο...μετά από 10-15 μέρες....

η πολιτική του λιντλ λέει: πας (στέλνεις) το χαλασμένο στο σέρβις και εάν αποφασιστεί ότι θέλει αντικατάσταση το κρατάνε σου δίνουν μία απόδειξη παραλαβής και σε 20-25 εργάσιμες σου στέλνουν το καινούργιο...το δικό μου πήγε εκεί στις 21-12-2016 και υπολογίζεται σύμφωνα με τα λεγόμενά τους να το έχω πίσω προς τα τέλη Φλεβάρη...το δίμηνο του το θέλει από ότι κατάλαβα....

Λογω της μεγαλης καθυστερησης μηπως δινει τη δυνατοτητα να παρεις χρηματα πισω;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σχετικά με το κολωνάτο δράπανο βλέπω οτι στο γερμανικό site του Lidl αλλά και στις οδηγίες χρήσεως το τσοκ περιγράφετε σαν 1.5-16 mm ενώ στο ελληνικό site σαν 3-16mm.

Είναι άραγε λάθος η εδώ έρχεται με διαφορετικό τσοκ;

Επίσης εδώ είναι ένα πρόσφατο μικρό unboxing video του C3, μετά το 3:59 ακούγεται ο μάλλον έντονος θόρυβος λειτουργίας και λίγο πιο μετά οι εμφανείς δονήσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=LsCOMESHzdI

Σχετικά με το κολωνάτο δράπανο βλέπω οτι στο γερμανικό site του Lidl αλλά και στις οδηγίες χρήσεως το τσοκ περιγράφετε σαν 1.5-16 mm ενώ στο ελληνικό site σαν 3-16mm.

Επίσης εδώ είναι ένα πρόσφατο μικρό unboxing video του C3, μετά το 3:59 ακούγεται ο μάλλον έντονος θόρυβος λειτουργίας και λίγο πιο μετά οι εμφανείς δονήσεις.

Εχει 3 ραουλα αυτο και περισσοτερες ταχυτητες απο το προηγουμενο.

Εγώ βλέπω ότι σ αυτό το μοντέλο οι τροχαλίες είναι μεταλλικές σε αντίθεση με το δικό μου που φοράει πλαστικές.

Εχει 3 ραουλα αυτο και περισσοτερες ταχυτητες απο το προηγουμενο.

Το πρώτο το σκέτο (το βαρύ) είχε τρεις τροχαλίες, μετά, τα Α1 και Β2 τα έκαναν με δυο και τώρα ξανά με τρεις.

οπότε είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα μοντέλα και αξίζει. Χαίρομαι πολύ ...

οσον αφορα το πολυεργαλειο...επιβαιβεωνω οτι ειναι χρησιμοτατο...
η αληθεια ειναι οτι δεν ξερεις ποσο χρησιμο ειναι...εως οτου το χρειαστεις και σου κανει δουλεια που ουτε μπορουσες να φανταστεις οτι μπορει να κανει...
Ειδα μια διαφορα στα σετακια με το εργαλεια που ερχετε στο κουτι...τα μεν εχουν κυκλοκο στελεχος συγκρατησης...ενω αυτα που ερχονται με το εργαλειο εχουν μισοφεγγαρα (και κατι ψηλα) σαν του dremmel...

Εγω αυτο που βλεπω εδω και πολθυ καιρο και το εχω απορια ειναι αυτο με τα σχοινακια.
Διαστάσεις: Ø περ. 9,5 mm, μήκος περ. 30 m, αντοχή φορτίου max. 110 kg ή
Διαστάσεις: Ø περ. 5,4 mm, μήκος περ. 30 m, αντοχή φορτίου max. 220 kg

Εγω αυτο που βλεπω εδω και πολθυ καιρο και το εχω απορια ειναι αυτο με τα σχοινακια.
Διαστάσεις: Ø περ. 9,5 mm, μήκος περ. 30 m, αντοχή φορτίου max. 110 kg ή
Διαστάσεις: Ø περ. 5,4 mm, μήκος περ. 30 m, αντοχή φορτίου max. 220 kg

Το ενα ειναι weatherproof, αντοχη σε ηλιο βροχη υποθετω, το χοντρο.
Το αλλο ειναι πιθανως πιο ναιλον και με αλλη πλεξη γι'αυτο αντεχει πιο πολυ.

εκτος και αν τα εχουν γραψει αναποδα.

οσον αφορα το πολυεργαλειο...επιβαιβεωνω οτι ειναι χρησιμοτατο...
η αληθεια ειναι οτι δεν ξερεις ποσο χρησιμο ειναι...εως οτου το χρειαστεις και σου κανει δουλεια που ουτε μπορουσες να φανταστεις οτι μπορει να κανει...
Ειδα μια διαφορα στα σετακια με το εργαλεια που ερχετε στο κουτι...τα μεν εχουν κυκλοκο στελεχος συγκρατησης...ενω αυτα που ερχονται με το εργαλειο εχουν μισοφεγγαρα (και κατι ψηλα) σαν του dremmel...

Όντως το στελέχη συγκράτησης διαφέρουν... αν και στο lidl.de https://www.lidl.de/de/parkside-multifunktionswerkzeug-zubehoer-pmfwz-3-c3/p239299 έχουν και τα σετάκια μισοφέγγαρο στέλεχος. Η λογική λέει ότι το κυκλικό είναι πιο σταθερό άρα και πιο καλό, σωστά ?