Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το ότι είναι πλήρως συμβατά με όλη την σειρά 20ν το λέει η ίδια η εταιρεία.
Το αν ο ταχύτερος φορτιστής επηρεάζει δυσμενώς μια μπαταρία μπαταρία λιγότερων Αh πιθανότατα στην συνολική διάρκεια ζωής της, αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά δεν το νομίζω.
Πιθανόν κάποιος ειδικός ή γνωστής να μας το πει.

Οι μπαταρίες λιθίου επηρεάζονται αρνητικά όταν φορτίζουν ή ξεφορτιζουν πάνω από τα όρια τους. Αν ζεσταθούν αυτό θα έχει επίπτωση στην διάρκεια ζωής τους.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε Παύλο αυτό το γνωρίζω . Υποθέτω ότι οι φορτιστές αυτοί ανεξάρτητα πόσα αμπέρ είναι έχουν κυκλώματα που ελέγχουν την φόρτιση. Δηλαδή βλέπει ότι φόρτωσε η μπαταρία και κόβει την φόρτιση. Υποθέτω ξανά ότι επειδή είναι ίδια σειρά λογικά δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα να βάλεις μπαταρίες της ίδιας σειράς να φορτίσουν σε οποιαδήποτε φορτιστή της σειράς αυτής. Απλά αν βάλω την 4Ah μπαταρία στον φορτιστή της 2Ah λογω λιγότερων Ah φόρτισης αντί να φορτίσει σε 1 ώρα θα φορτίσει σε 1.5.Αυτα όλα όμως τα υποθέτω,δεν είμαι σίγουρος.Γι'αυτο ρώτησα μήπως κάποιος το έχει ψάξει και έχει ρωτήσει ή οι γνώσεις του στα ηλεκτρονικά είναι τέτοιες που μας λύσει την απορία.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ πάντως που αλλάζω μπαταρίες, φορτιστές και εργαλεία δεν έχω παρατηρήσει διαφορά. Αναφέρομαι στα 20V, μεταξύ παλμικού, πολύ εργαλείου, δισκοπριονου και τροχού.

Επίσης, οι φορτίστες μέτρανε τη τάση της μπαταρίας, και όταν φτάσει στο όριο, κάνουν trickle charge. Δεν νόμιζω να υπάρχει πρόβλημα.

ΥΓ. Σπαθόσεγα 20V δεν έχει έρθει ποτέ και δεν νομίζω να έρθει.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Πριν από κανένα μήνα πήρα το 12v gsr με 2 2αρες μπαταρίες. Το πακέτο είχε τον φορτιστή 1215. Το 15 αντιστοιχεί στο 1,5Α
Βλέπω το axminster να δίνει το 12v gsb με 2αρα μπαταρία και φορτιστή τον 1130 (3Α).
Αυτό μου δίνει να καταλάβω ότι δεν είναι δυνατόν η bosch να δίνει την ίδιας χωρητικότητας και τύπου μπαταρία με διαφορετικής χωρητικότητας φορτιστές αν υπήρχε οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα
Και στην 18βολτη σειρά βλέπουμε διάφορους φορτιστές 1830, 1860, 1880 που όμως συνεργάζονται πληρως με τις μπαταρίες της σειράς όπως λέει η εταιρεία.
Γι'αυτό παρ' όλο που δεν είμαι ειδικός έγραψα ότι δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Γενικως, οι σωστες μπαταριες δεν ξεπερνουν την θερμοκρασια λειτουργιας (φορτιση στη συγκεκριμενη περιπτωση) γιατι εχουν θερμιστορ που κοβει την ταση, οπως και ενας σωστος φορτιστης αναγνωριζει την ταση και κοβει την φορτιση.
Επισης, τα περισσοτερα αμπερ τρωνε τη ζωη της μπαταριας, αλλά την φορτιζουν πιο γρηγορα.
ιδανικα, καλο ειναι, οι φορτιστες να μην ξεπερνουν τα 1,5Α

Φορτιση μπαταριων Λιθιου

Παιδες, για καθε σειρα εργαλειων υπαρχουν οι φορτιστες και οι ταχυφορτιστες.
Και οι δυο φορτιζουν ολες τις μπαταριες της εκαστοτε σειρας ανεξαρτητα απο την χωρητικοτητα τους. Οι φορτιστες φορτιζουν συνηθως με ενταση 1.5 Αμπερ και οι ταχυφορτιστες με 3 Αμπερ, οπως στο παραδειγμα των φορτιστων της bosch αλλα και αλλων εταιρειων.

Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ των δυο ειδων φορτιστων?
Η πρωτη και εμφανης ειναι οτι οι ταχυφορτιστες φορτιζουν ταχυτερα και περιπου στον μισο χρονο απο τους φορτιστες. Η δευτερη και λιγοτερο γνωστη ειναι οτι η ταχυφορτιση ζεσταινει τις μπαταριες, κατι που δεν ειναι καλο για την ζωη των μπαταριων.

Πηγαινοντας λιγο πιο τεχνικα τωρα.
Μια μπαταρια λιθιου ιδανικα πρεπει να φορτιζεται απο το μισο εως στο πληρες φορτιο της χωρητικοτητας της (0.5C-1C).

Δηλαδη μια μπαταρια χωρητικοτητας 1.5Αω (αμπερωρια) πρεπει να φορτιζει με φορτιστη που δινει απο 0.75 εως 1.5Α. Χρησιμοποιωντας εναν ταχυφορτιστη που δινει 3Α σε μια μπαταρια των 1.5 θεωρειται ταχυφορτιση. Απο την αλλη, ο ιδιος φορτιστης των 3Α που φορτιζει μια μπαταρια των 4Αω, θεωρειται οτι την φορτιζει κανονικα.

Γενικα μιλωντας, ειναι καλυτετερα να χρησιμοποιουμε τον φορτιστη με τον οποιο ερχεται το εργαλειο.
Εαν η μπαταρια θερμαινεται σε ταχυφορτιστη, χρησιμοποιουμε τον κανονικο φορτιστη. Καποιες εταιρειες εχουν βγαλει ταχυφορτιστες που εχουν ανεμιστηρακι για να διατηρουν την θερμοκρασια των μπαταριων υπο φορτιση σε χαμηλα επιπεδα.

O θανατος των μπαταριων επερχεται φυσιολογικα απο την θερμοκρασια κατα την χρηση (οσο πιο εντονη η χρηση τοσο πιο μεγαλη θερμοκρασια παραγεται) και κατα την θερμανση στην φορτιση η οποια μπορει να αποφευχθει.

Μaster στις μπαταριες ειναι ο Κospap, o Κωστας απο την κατηγορια των φακων λεντ!
Οτι εμαθα απο μπαταριες το εμαθα απο την ενασχοληση με τους φακους led :)

Μιχάλη ευχαριστούμε για την σαφέστατη ανάλυση. Απόλυτα κατανοητό!

Μaster στις μπαταριες ειναι ο Κospap, o Κωστας απο την κατηγορια των φακων λεντ!

έτσι ακριβώς είναι. κι εγώ ότι έμαθα από μπαταρίες και φακούς είναι περισσότερο από σας τους δύο και
εξακολουθώ να μαθαίνω.. :worshippy:

Μιχάλη μια μικρή διόρθωση: δεν υπάρχει κάτω όριο για την φόρτιση. Δηλαδή την μπαταρία με τα 1.5Αω (αμπερωρια) αν την φορτίσεις με 0,2 Α δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αξιος ο μαθητης μου! :ernaehrung004:
μονο μια προσθηκη. οπως ειπε και ο μιχαλης ειναι η θερμοκρασια που σκοτωνει τις μπαταριες. Εξαλου οι θερμοκρασιες δεν σκοτωνουν καθε μηχανημα?
οποτε θα πρεπει να ακολουθουμε πρακτικες που τις περιοριζουν.
- Οχι φορτιση του κινητου γρηγορα (εγω το φορτιζω απο την θυρα USB του υπολογιστη σε λιγοτερο απο το 1/2 αυτου που δινει ο μανισιος φορτιστης)
- Οχι χρηση τυο λαπτοπ με την μπαατρια επανω
- οχι φορτισης μπαταριας λιθιου σε χρονο συντοτερο των μιαμισης-δυο ωρων

Άρα παιδιά το ρεζουμέ της υπόθεσης για την σωστή φόρτιση και την μακροβιοτητα των μπαταριών λιθίου είναι να φορτίζουν αργά. Τότε εγώ που δεν θέλω να έχω όλους τους φορτιστές της ίδιας σειράς έξω να πιάνουν χώρο,έχω stand by μόνο τον πιο μικρό για όλες τις μπαταρίες,μιας και λίγο απίθανο είναι να χρειαστούν όλα τα εργαλεία ταυτόχρονα φόρτιση (δεν είμαστε επαγγελματίες) και κάνω την δουλειά μου.Αν και εφόσον χρειαστεί κάποιο στιγμή βγάζω και κανέναν ακόμα.
Να είστε καλά παιδιά για τις πληροφορίες.

Το καλό είναι ότι κάνετε 3 πράγματα
Και μάθημα
Και τσεκ λιστ (μπουσουλα) για πρακτική εφαρμογή
Και γρήγορη ανταπόκριση
Σας ευχαριστώ όλους

καλημερα παιδια πηρα και εγω ενα (εργαλείο) χθες την ηλεκτρικη τρόμπα για στρώματα ειχε και του αυτοκινήτου λεω να την χτυπήσω και αυτην δοκίμασα του ρεύματος και ειναι αρκετά δυνατη εχει παρει καποιος του αυτοκινήτου;

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό το φρεζάκι το έχει κανένας;
Ούτε θυμάμαι από πότε το έχω, κι αυτό είναι ένα απ´ τα μεγαλύτερα προβλήμστα που αντιμετωπίζω με τα διάφορε εργαλεία κι εργαλειάκια που τα έχω σπαρμένα δεξιά κι αριστερά.
Τη συγκεκριμένη φρέζα τη βρήκα σ´ ένα φοριαμό ψάχνωντας μπεκάκια για το ποτιστικό. Από περιέργεια του φόρεσα το τρυπάνι φρέζα που υπήρχε στη συσκευασία για να δοκιμάσω τι ψάρια πιάνει, χωρίς πολλές προσδοκίες για να πώ την αλήθεια.
Το φρεζάκι τα πήγε μιά χαρά, σε κόντρα πλακέ 12mm δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να σκαλίσει ένα διαμοερές Μ σε λιγότερο από ένα λεπτό. Εννοείται βέβαια οτι με την καθ´ ύψος ρύθμιση μπορείς απλά να σκαλίσεις ότι θες και σε όποιο βάθος θές. Μια δουλειά που χρειάστηκε να την κάνω πάρα πολλές φορές αλλά ποτέ το μυαλό μου δεν πήγε σ´ αυτό το ξεχασμένο εργαλείο.
Φαντάζομαι οτι με καλύτερης ποιότητας φρεζάκι η δουλειά θα γίνεται ακόμα πιό εύκολα.
Μια πολύ εξυπηρετική λειτουργία του είναι το ομαλό του ξεκίνημα σε χαμηλές στροφές και μπορεί προοδευτικά να ανέβει μέχρι τις 28,000 στροφές το λεπτό.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    273.6 KB · Views: 260