Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

2,5cm είναι το μέγιστο βάθος κοπής, αλλά το ωφέλιμο είναι 2mm μικρότερο. Το δοκίμασα στο αντίστοιχο ρεύματος με τον 85αρι δίσκο σε παλετοξυλα 2,5cm και μου άφησε φέτα σε κάποια σημεία περίπου στο 1-2mm. Άλλωστε και στο μανιουαλ λέει ότι ο δίσκος πρέπει να είναι ρυθμισμένος 1-2mm περισσότερο από το πάχος του ξύλου για να επιτευχθεί σωστή κοπή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μιχάλη δεν ξέρω μέχρι τη βάθος κοπής έχει αν είναι 2 εκατοστά βάθος με βολεύει.

Tα δισκακια των 85μμ κοβουν εως 2.5 εκατοστα βαθος.

Eιναι οντως προκληση. Εχει και δυο ταχυτητες που κατα την γνωμη μου ειναι απαραιτητες σε ενα παλμικο κατσαβιδι. Κανενα απο 12βολτα παλμικα που εχω δεν εχουν 2 ταχυτητες.
Η ροπη του ειναι μετρια συγκρινομενη με αντιστοιχα 12βολτα παλμικα που εχουν >120Νm ροπης, αλλα αυτο ειναι εντελως δευτερευον μπροστα στο value for money αυτου του εργαλειου.

Το 12v EC της Bosch έχει δυο ταχύτητες !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Άδικο έχει ο άνθρωπος?
Τώρα είμαι Ιεράπετρα. .....αν το πάω αύριο και τους το τρίψω στη μούρη θα βγάλω άκρη ή θα χαλασω την διάθεση μου?
Καλημέρα, μπορείς να τους πάρεις και ένα τηλέφωνο να κανεις το παράπονο σου ώστε να μη δημιουργήσεις ένταση και στεναχωρηθείς και εσύ..είναι αρκετά εξυπηρετικοί. Το μόνο δύσκολο στη όλη ιστορία είναι ότι το άνοιξες μετά από σχεδόν 3 μήνες....

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Eιναι οντως προκληση. Εχει και δυο ταχυτητες που κατα την γνωμη μου ειναι απαραιτητες σε ενα παλμικο κατσαβιδι. Κανενα απο 12βολτα παλμικα που εχω δεν εχουν 2 ταχυτητες.
Η ροπη του ειναι μετρια συγκρινομενη με αντιστοιχα 12βολτα παλμικα που εχουν >120Νm ροπης, αλλα αυτο ειναι εντελως δευτερευον μπροστα στο value for money αυτου του εργαλειου.

όντως είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χαρτιά, αν και σε δύναμη δε με έχει απογοητεύσει η Parkside, μένει μόνο να δούμε την διάρκεια αυτής...βέβαια μη ξεχνάμε και τα 3 χρόνια εγγύηση!

Πάντως το διαβολάκι μου Makita TD090D στα 10.8 Volt και 90Ν.μ δε το αλλάζω με τίποτα!

Κάνει και τρύπημα ή όχι?
Το σκέφτομαι η τιμη είναι πολύ καλή...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κάνει και τρύπημα ή όχι?

Αδελφέ 40-50 ευρο το parkside 90nm και 3 χρόνια εγγύηση και 3 μήνες επιστροφή και μπαταρία και φορτιστεί και χαμηλή ταχύτητα για διάτρηση σε μέταλλο και όχι μόνο και στα 120nm to Bosch με μια μπαταρία θα σου βγει ίσος τα τριπλά 190 πήρα με 2 μπαταρίες εγώ ... και θα πάρω και το parkside!!!!

Κάνει και τρύπημα ή όχι?

Τα παλμικα κατσαβιδια ειναι ουσιαστικα...κατσαβιδια, οχι τρυπανια. Η parkside το ονομαζει επαναφορτιζομενο κατσαβιδι με λειτουργια περιστροφικης κρουσης.
Μπορεις βεβαια να τρυπησεις βαζοντας τρυπανια με στελεχος hex αλλα λογω απουσιας τσοκ που σφιγγει το τρυπανι, το τρυπημα δεν θα ειναι ουτε ακριβες ουτε σωστο.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αδελφέ 40-50 ευρο το parkside 90nm και 3 χρόνια εγγύηση και 3 μήνες επιστροφή και μπαταρία και φορτιστεί και χαμηλή ταχύτητα για διάτρηση σε μέταλλο και όχι μόνο και στα 120nm to Bosch με μια μπαταρία θα σου βγει ίσος τα τριπλά 190 πήρα με 2 μπαταρίες εγώ ... και θα πάρω και το parkside!!!!

έχεις "πρόγραμμα" :flipout:

σωστός ο φίλος, τα είπε όλα!!!

To 12v parkside είναι παλμικό κατσαβίδι όπως έγραψε κι ο Χιωτης, όχι τρυπάνι. Αν ψάχνεις οικονομικό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο των 12v, τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο black & decker bdchd12s1-xj 12v.
Το είχαν στα 50euro, ενώ οι τιμές στην ευρώπη βρίσκονται κοντά στο φάσμα των 75euro. https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...rias-black--decker-bdchd12s1-xj-12v-62293105/

To 12v parkside είναι παλμικό κατσαβίδι όπως έγραψε κι ο Χιωτης, όχι τρυπάνι. Αν ψάχνεις οικονομικό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο των 12v, τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο black & decker bdchd12s1-xj 12v.
Το είχαν στα 50euro, ενώ οι τιμές στην ευρώπη βρίσκονται κοντά στο φάσμα των 75euro. https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...rias-black--decker-bdchd12s1-xj-12v-62293105/

To black and decker to 12v compact Είναι πολύ ψόφιο το έχω δουλέψει δίπλα στο 12ν compo (όπως το λένε τέλος πάντων ) της parkside . Το 12ν που βάζει την μπαταρία από κάτω σε σχέση τιμής μεγέθους 12ν- 18ν δεν συμφέρει ... πάντα προσωπική μου γνώμη Αλλά όταν πας για ένα μικρό κατσαβίδι ζητάς πραγματικά το πάρα πολύ μικρό μέγεθος και μέτρια δύναμη εάν είναι να πάρεις 12 V Στο μέγεθος το 18 V λίγο ελαφρύτερο καλύτερα να επιλέξεις την δύναμη του 18 v .

https://media.lidl-flyer.com/e679b633-9fae-11e8-be55-005056ab0fb6/image_page-18_01.jpg

Με αυτό μπορώ να κάνω τρύπες σε τοίχο?
Επίσης αυτό το πολυεργαλείο τι χρήσεις έχει ξέρει κανείς να με διαφωτίσει?

Σαν τιμή αξίζει αυτό το σετ και σαν ποιότητα για ερασιτέχνη?

Τέλος-ξέρω πώς ζητάω πολλά- γνωρίζει κάποιος αν θα έρθει σύντομα το κρουστικό δράπανο?

Ευχαριστώ πολύ...

Κάνει και τρύπημα ή όχι?

Για να τρυπήσεις με το παλμικό πρέπει όταν τοποθετήσεις το τρυπάνι να μην κουνιέται καθόλου για να μπορείς να έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια.Επίσης το τρυπάνι πρέπει να είναι καλής ποιότητας διότι τα φτηνά δεν είναι κολλημένα στο κέντρο του hex (Ως επί το πλείστον) Επίσης αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιες τρύπες με παλμικό το τρυπάνι καλό θα ήταν να έχει μύτη για οδηγό έτσι ώστε να ‛’ισοφαρίσεις’’ το παίξιμο του τσοκ.. και πάλι οι τριπες δεν θα Πρότεινα να είναι εμφανίσιμη για τυο έπιπλου Γενικότερα της κατασκευής . Αν λάβεις υπόψη σου τα παραπάνω ένα καλό σετ τρυπάνια hex πάνε στο 30αρι !!! Με 40-50 αγοράζεις το 12v parkside δράπανο και δεν αλλάζεις και μύτες τρύπα/βιδώνε και έχεις και 2 μπαταρίες και ομορφαίνει και το μαγαζί σου με παραπάνω εργαλειακια!!! Πάντα γνώμη μου!!

Με αυτό μπορώ να κάνω τρύπες σε τοίχο?

Το Σάββατο έχει εργαλείο που θα σου κάνει την δουλειά !!! Αυτό άντε να κάνει τρύπα στο τούβλο με μεγάλη πίεση ..αν βρεις σεναζι καληνύχτα !!! Το δράπανο είναι με χαρακτηριστικά 12ν οποία αναφέρθηκε παραπάνω !!!

Έχει ροπή 12ν (25Ν). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει δουλειά, απλά είναι πολύ μικρότερη από το κλασικό δράπανο της ίδιας 20ν σειράς (35Ν) και από το αντίστοιχο κρουστικό (40Ν).
Προσωπικά με το αντίστοιχο 16ν έχω ανοίξει τρύπα σε μεταλλο με 6αρι τρυπάνι και σε ξύλο καμία 10αρια καβίλιες 8αρες και 10αρες.
Δεν είναι κακό το δραπανο, απλά δεν είναι το φόρτε του.
Η σεγατσα με κάλυψε σε αρκετές κοπές και με λάμες bosch η stanley κάνει καλά κοψίματα. Οι δικές του όμως είναι για πέταμα. Με το καλημέρα μου στραβωσε η λάμα ξύλου.
Επίσης η κεφαλγ πολυεργαλειου είναι καλή. Κάνει καλά κοψίματα σε βάθος μέχρι 3cm που δοκίμασα και είναι πολύ δυνατο το τριβειο της. Επίσης κάτι σιλικόνες σε καφάσι παραθύρου 1,20χ60cm τις καθάρισα άνετα με την ξύστρα του.
Από την τριγωνική κεφαλή τριβειου περίμενα περισσότερα. Άσε που μου την σπάει η προσαρμογή αναρρόφησης. Δεν κάθεται με τίποτα.
Όλα αυτά από το αντίστοιχο 16βολτο multi που πήρα πέρσι. Το 20βολτο της επόμενης βδομάδας πιθανόν να είναι καλύτερο.
Πάντως για κάποιον που δεν πολυασχολειται με μαστορεματα και θέλει να τα εχει ολα σε ένα για μια μικροεπισκευη σ'ενα εξοχικο, είναι πολύ καλή λύση.
Μην περιμένει να φτιάξει πέργκολα μ_αυτο, αλλά σε αρκετά μερεμετια σε βγάζει ασπροπροσωπο.
Επίσης και το σαββατιατικο πιστολετο είναι αξιοπρεπέστατο. Δεν θα κατεβάσει κανείς τριώροφο με 1J αλλά τρυπήματα σε μπετό μέχρι και 10αρια τα έχει άνετα. Με η χωρίς κρούση.

Έχει ροπή 12ν (25Ν). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει δουλειά, απλά είναι πολύ μικρότερη από το κλασικό δράπανο της ίδιας 20ν σειράς (35Ν) και από το αντίστοιχο κρουστικό (40Ν).
Προσωπικά με το αντίστοιχο 16ν έχω ανοίξει τρύπα σε μεταλλο με 6αρι τρυπάνι και σε ξύλο καμία 10αρια καβίλιες 8αρες και 10αρες.
Δεν είναι κακό το δραπανο, απλά δεν είναι το φόρτε του.
Η σεγατσα με κάλυψε σε αρκετές κοπές και με λάμες bosch η stanley κάνει καλά κοψίματα. Οι δικές του όμως είναι για πέταμα. Με το καλημέρα μου στραβωσε η λάμα ξύλου.
Επίσης η κεφαλγ πολυεργαλειου είναι καλή. Κάνει καλά κοψίματα σε βάθος μέχρι 3cm που δοκίμασα και είναι πολύ δυνατο το τριβειο της. Επίσης κάτι σιλικόνες σε καφάσι παραθύρου 1,20χ60cm τις καθάρισα άνετα με την ξύστρα του.
Από την τριγωνική κεφαλή τριβειου περίμενα περισσότερα. Άσε που μου την σπάει η προσαρμογή αναρρόφησης. Δεν κάθεται με τίποτα.
Όλα αυτά από το αντίστοιχο 16βολτο multi που πήρα πέρσι. Το 20βολτο της επόμενης βδομάδας πιθανόν να είναι καλύτερο.
Πάντως για κάποιον που δεν πολυασχολειται με μαστορεματα και θέλει να τα εχει ολα σε ένα για μια μικροεπισκευη σ'ενα εξοχικο, είναι πολύ καλή λύση.
Μην περιμένει να φτιάξει πέργκολα μ_αυτο, αλλά σε αρκετά μερεμετια σε βγάζει ασπροπροσωπο.
Επίσης και το σαββατιατικο πιστολετο είναι αξιοπρεπέστατο. Δεν θα κατεβάσει κανείς τριώροφο με 1J αλλά τρυπήματα σε μπετό μέχρι και 10αρια τα έχει άνετα. Με η χωρίς κρούση.
ευχαριστώ παίδες...
Το Σαββατιάτικο πιστολέτο είναι το κρουστικό δράπανο της parkside?
Λίγο που το έψαξα δεν έχει άλλο κρουστικό δράπανο,αρα αυτό είναι.
Μάλλον αυτό θα πάρω.Η απορία μου είναι αν με αυτό μπορώ να βιδώσω.Μπορώ?
Γράφει οτι μπορώ αλλά δεν το βλέπω και πολύ ματζόβολο για βιδώματα.

Το συγκεκριμένο είναι πιστολετο με κεφαλή sds-plus. Έχει μέσα ανταπτορα για τις κλασικές μύτες κατσαβιδιου (1/4"), αλλά δεν είναι το φόρτε του το βιδωμα. Είναι κρουστικό δράπανο. Τρυπάει με η χωρις κρούση και στο τσακιρ κέφι σπάει και κανένα τσιμέντο με καλεμι.
Υπάρχει και άλλο μοντέλο της ιδιας 20ν σειράς που είναι κρουστικό δραπανοκατσαβιδο με την κλασσική κεφαλή, που όμως έχει πάνω από χρόνο να το φέρει.

Το συγκεκριμένο είναι πιστολετο με κεφαλή sds-plus. Έχει μέσα ανταπτορα για τις κλασικές μύτες κατσαβιδιου (1/4"), αλλά δεν είναι το φόρτε του το βιδωμα. Είναι κρουστικό δράπανο. Τρυπάει με η χωρις κρούση και στο τσακιρ κέφι σπάει και κανένα τσιμέντο με καλεμι.
Υπάρχει και άλλο μοντέλο της ιδιας 20ν σειράς που είναι κρουστικό δραπανοκατσαβιδο με την κλασσική κεφαλή, που όμως έχει πάνω από χρόνο να το φέρει.

Άρα καλύτερα να περιμένω το άλλο...
Όταν το φέρει θα είμαστε ΟΚ.
Δε μπορεί θα το φέρει κάποια στιγμή.