Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

χεχε, να σπαει τσιμεντο με καλεμι Δημητρη χλωμο το βλεπω με ενεργεια ~1 joule. Να ξεκολλησει ομως κανα πλακακι απο τον τοιχο, οκ :)

Φιλε ρητορα, με αυτο το SDS δραπανο θα ανοιξεις τρυπες πιο ευκολα και ξεκουραστα απο καθε αλλο 20βολτο, απλο η κρουστικο δραπανο.
Για βιδωμα ομως θα ειναι ταλαιπωρια. Aυτο το εργαλειο αξιζει αν ανοιγεις συχνα τρυπες σε μπετον μεγαλυτερες απο 6μμ.

Δυστυχως δεν μπορεις να παρεις ενα εργαλειο και να τα κανεις ολα. Επισης γνωριζω τα διλληματα και τον προβληματισμο οταν θελεις να αγορασεις εργαλεια και δεν εισαι σιγουρος. Οποτε ρωτα οτι θες!
Το καλο ειναι οτι με τις 12βολτες και 20βολτες σειρες της parkside μπορεις να κανεις μια πολυ αξιολογη αρχη και απο κει και περα κρινεις αν χρειαζεσαι να ανεβεις σε ποιοτητα και σε ποιο εργαλειο.

Παντως αν σου λειπουν τα βασικα εργαλεια, το πολυμηχανημα που φερνει την αλλη βδομαδα το θεωρω σαν ευκαιρια για καποιον που θελει να ασχοληθει με μαστορεματα.
Ειναι μια καλη αρχη για το μακρυ ταξιδι στον εθιστικο κοσμο των εργαλειων :)

Από χλωμό έως με ίκτερο. :) Είπαμε στο τσακιρ κέφι με 2-3 ρακές μια φετουλα θα την φάει έστω για μεζέ.
Πάντως πλάκα πλάκα με το σουβλί στο χωριό πέρασα τον τοίχο πάνω από την πόρτα του μπάρμπα για να περάσω καλώδιο τηλεφώνου, που το έβλεπα απλωμένο παραγάδι χύμα να κλοθογυριζει τα δωμάτια και με φουρκιζε.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

χεχε, να σπαει τσιμεντο με καλεμι Δημητρη χλωμο το βλεπω με ενεργεια ~1 joule. Να ξεκολλησει ομως κανα πλακακι απο τον τοιχο, οκ :)

Φιλε ρητορα, με αυτο το SDS δραπανο θα ανοιξεις τρυπες πιο ευκολα και ξεκουραστα απο καθε αλλο 20βολτο, απλο η κρουστικο δραπανο.
Για βιδωμα ομως θα ειναι ταλαιπωρια. Aυτο το εργαλειο αξιζει αν ανοιγεις συχνα τρυπες σε μπετον μεγαλυτερες απο 6μμ.

Δυστυχως δεν μπορεις να παρεις ενα εργαλειο και να τα κανεις ολα. Επισης γνωριζω τα διλληματα και τον προβληματισμο οταν θελεις να αγορασεις εργαλεια και δεν εισαι σιγουρος. Οποτε ρωτα οτι θες!
Το καλο ειναι οτι με τις 12βολτες και 20βολτες σειρες της parkside μπορεις να κανεις μια πολυ αξιολογη αρχη και απο κει και περα κρινεις αν χρειαζεσαι να ανεβεις σε ποιοτητα και σε ποιο εργαλειο.

Παντως αν σου λειπουν τα βασικα εργαλεια, το πολυμηχανημα που φερνει την αλλη βδομαδα το θεωρω σαν ευκαιρια για καποιον που θελει να ασχοληθει με μαστορεματα.
Ειναι μια καλη αρχη για το μακρυ ταξιδι στον εθιστικο κοσμο των εργαλειων :)
Να σαι καλά φίλε...
Δεν έχω πάρα πολλά εργαλεία μερικά vde facom,wera κατσαβίδια και πενσοειδή,κάτι παλιές orbis πένσες/πλαγιοκόφτες,καστάνιες μια hoffman 1/4 και μια elora nos,acesa κλειδιά,καρυδάκια και κατσαβίδια, και διάφορα γερμανικά κλειδιά.1 Γαλλικό uknown παλιό,ένα σφυρί και κάτι επίσης κινέζικά από εδω κι εκεί.Κατσαβίδια παλιά witte,tramontina,narex και mundial.
Αυτά έχω.
Γενικά θέλω ενα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο να μπορώ ενίοτε να τρυπήσω και να μπορώ ενίοτε να βιδώσω.
Το μόνο εργαλείο που θα μου λείπει μετά είναι ένα κολλητήρι και ένα πολύμετρο(ηλεκτρολόγος μηχανικός γαρ).

Άσχετο αλλά τα κολλητήρια parkside εχω ακούσει είναι άθλια.Τι ξέρετε επ αυτού.

Για να μη σας ζαλίζω άλλο θα περιμένω το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο.

Φαίνεται ότι σύντομα θα δούμε στην Ελλάδα brushless motor made in Lidl
Μόνο που δεν θα είναι κάποιο από τα εργαλεία parkside, αλλά το 40v επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο της florabest
Έχει μπει ήδη στα πιο πρόσφατα μανιουαλ της ελληνικής έκδοσης servic-lidl και μένει πλέον να δούμε πότε και σε ποια τιμή θα μπει στα ράφια.
Πάντως στο γερμανικό σάιτ η τιμή του είναι στα 150
https://www.lidl-service.com/cps/rd...ρτιζόμενο αλυσοπρίονο 40 V HTA FKTSA 40-Li A1

Νομιζω οτι ειναι η πρωτη φορα που φερνει αυτο το 12βολτο παλμικο.

Μου κανει μεγαλη και θετικοτατη εντυπωση οτι εχει διακοπτη δυο ταχυτητων καθως επισης και διακοπτη απενεργοποιησης της κρουσης!!!
Απενεργοποιωντας την κρουση γινεται Ιδανικο για χρηση σαν τρυπανι και κυριως σαν βιδολογος/κατσαβιδι χωρις κρουση για τις μικρες βιδες.
Το λεω αυτο γιατι εχω σπασει πολλες μικρες βιδες χρησιμοποιωντας 7βολτο παλμικο. Τα παλμικα εχουν πολυ ροπη και χρηζουν προσοχης.

Επισης εχει λεντακι φωτισμου και μετρητη μπαταριας πανω στο σωμα του εργαλειου. Τα χαρακτηριστικα του δηλαδη ειναι αριστα. Απο δυναμη δεν ξερω.

Mακαρι να εβγαζε η Bosch ειτε η Μακιτα ενα 12βολτο παλμικο με ρυθμιζομενες στροφες και απενεργοποιηση της κρουσης.

Νομιζω οτι ειναι η πρωτη φορα που φερνει αυτο το 12βολτο παλμικο.

Μου κανει μεγαλη και θετικοτατη εντυπωση οτι εχει διακοπτη δυο ταχυτητων καθως επισης και διακοπτη απενεργοποιησης της κρουσης!!!
Απενεργοποιωντας την κρουση γινεται Ιδανικο για χρηση σαν τρυπανι και κυριως σαν βιδολογος/κατσαβιδι χωρις κρουση για τις μικρες βιδες.
Το λεω αυτο γιατι εχω σπασει πολλες μικρες βιδες χρησιμοποιωντας 7βολτο παλμικο. Τα παλμικα εχουν πολυ ροπη και χρηζουν προσοχης.

Επισης εχει λεντακι φωτισμου και μετρητη μπαταριας πανω στο σωμα του εργαλειου. Τα χαρακτηριστικα του δηλαδη ειναι αριστα. Απο δυναμη δεν ξερω.

Mακαρι να εβγαζε η Bosch ειτε η Μακιτα ενα 12βολτο παλμικο με ρυθμιζομενες στροφες και απενεργοποιηση της κρουσης.

Η Bosch έχει με ρυθμιζόμενες στόφες αλλά για χορις κρούση σε αναγκάζει να αλλάξεις εργαλείο να πας από το gdr sto gsr .. σαν να σου λέει Bosch ήθελες ; Πλήρωνε τώρα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θα το πάρω μου φαίνεται για μικρό δουλειές. Έχω και το 20V αλλά δεν είναι για λεπτές δουλειές.

Να το πάρεις το κορίτσι είναι καλό να το πάρεις !!!

Να φανταστώ οτι υπάρχει συμβατότητα ανάμεσα στις μπαταρίες των 12βολτων έστι; Όπως έκαναν και με τα 20βολτα.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο με βλέπω να τα παίρνω κι εγώ. Έλεγα καιρό τώρα να πάω στα αντίστοιχα της bosch αλλά για τις απαιτήσεις και την χρήση που θα τους κάνω δε το βλέπω.

Είναι ίδια με το τροχουδακι και το δραπανοκατσαβιδο με την αποσπώμενη κεφαλή.
Η parkside έχει βγάλει 2 σειρες 12βολτων με διαφορετικές μπαταρίες.
Η μία είναι αυτή που δεν ταιριάζει
https://www.lidl-service.com/cps/rd...=Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 12 B3
https://www.lidl-service.com/cps/rd...ενη συσκευή λείανσης και διάτρησης PFBS 12 A1
Και η άλλη είναι αυτή που ταιριάζει με τα δευτεριατικα
https://www.lidl-service.com/cps/rd...=Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PBSA 12 B1
https://www.lidl-service.com/cps/rd...αναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PWSA 12-Li A1

Είναι ίδια με το τροχουδακι και το δραπανοκατσαβιδο με την αποσπώμενη κεφαλή.
Η parkside έχει βγάλει 2 σειρες 12βολτων με διαφορετικές μπαταρίες.
Η μία είναι αυτή που δεν ταιριάζει
https://www.lidl-service.com/cps/rd...=Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PABS 12 B3
https://www.lidl-service.com/cps/rd...ενη συσκευή λείανσης και διάτρησης PFBS 12 A1
Και η άλλη είναι αυτή που ταιριάζει με τα δευτεριατικα
https://www.lidl-service.com/cps/rd...=Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο PBSA 12 B1
https://www.lidl-service.com/cps/rd...αναφορτιζόμενος γωνιακός τροχός PWSA 12-Li A1

Αδερφέ έχω δει βιντεάκι ότι η μπαταρία του παλμικό ενώ κουμπώνει σε τροχακή δεν δουλεύει ενώ το αντίθετο δουλεύει.

Καλημέρα. Έχω δει τα 2 βιντεάκια του Ιταλού που τεσταρει κατσαβίδι και δισκοπριονο.
Στο πρώτο πρόσεξα ότι όταν βάζει την μπαταρία στο σβουρακι, παίρνει 2 βόλτες ο δίσκος και σταματά. Στα άλλα δουλεύουν όλες οι μπαταρίες σε όλα τα εργαλεία.
Άρα είναι πιθανό, είτε να υπάρχει πρόβλημα με τις επαφές στο συγκεκριμένο σβουρακι, είτε η μπαταρία του παλμικού να είχε χάσει αρκετή φόρτιση είτε κάτι άλλο που όμως δεν θα πρέπει να έχει σχέση με την συμβατότητα.
Το σβουρακι είναι εξαιρετικά ενεργοβορο. Τα 2ah κρατάν 5-6 λεπτά καθαρού χρόνου εργασίας. Αν στα 3 λεπτά το σταματήσεις θα δεις την μπαταρία στο πορτοκαλί, ίσως και στο κόκκινο. Στην επανεκκίνηση πιθανόν να μην πάρει αμεσως παρόλο που υπάρχει ακόμα ενέργεια στην μπαταρία. Εμένα μου το έχει κάνει και ξαναπήρε μετά από λίγο.

Ναι όντος το σβουρακι την καταπίνει την μπαταρία ... αν και με το Bosch είναι μικρές η διάφορες, αν και brushless που περίμενα μεγάλη διαφορά ... εκτός και αν είναι και το parkside brusless και δεν μας το λένε ... αξία η 12v σειρά της parkside

Ναι όντος το σβουρακι την καταπίνει την μπαταρία ... αν και με το Bosch είναι μικρές η διάφορες, αν και brushless που περίμενα μεγάλη διαφορά ... εκτός και αν είναι και το parkside brusless και δεν μας το λένε ... αξία η 12v σειρά της parkside

Ελα μην ξαναλεμε τα ιδια.
Το bosch gws 12-76v-ec κραταει η μπαταρια του απειρο. Πανω απο 20λεπτο μην πω και μιση ωρα, για μια δυαρα μπαταρια.

Ελα μην ξαναλεμε τα ιδια.
Το bosch gws 12-76v-ec κραταει η μπαταρια του απειρο. Πανω απο 20λεπτο μην πω και μιση ωρα, για μια δυαρα μπαταρια.

Να πω την αλήθεια οι 2αρες μου είναι πολύ παλιές .. με τον 3α μου βγάζει κοπή 50 μπετό βέργες άνετα ...τωρα θέλω να πάρω της 6αρες

Τα τραπεζακια ειναι χρησιμα αλλα θελω μονο ενα. Οποιος παρει το σετ αλλα χρειαζεται μονο τα δυο, αγοραζω το ενα.

Αυτό είχαμε κάνει παλιότερα με τον Κυριάκο.

Αλήθεια, όσοι τα έχετε πάρει αυτά τα πτυσσόμενα τραπέζια, έχετε παρατηρήσει να σκεβρώνει η μαύρη επιφάνεια και να κάνει γούβα στη μέση?

Παιδιά το παλμικό 12V που φέρνει τη Δευτέρα, τι λέει; Το έχει κανείς;

Εαν διαβασα καλα εχει ακριβως την μιση (ονομαστικη) ροπη στρεψης (90νμ) απο το προηγουμενο μοντελο (180 νμ).

Αλλα με την δυνατοτητα απενεργοποιησης της κρουσης γινεται αλλο εργαλειο. Το ζητημα ειναι οτι ενα κρουστικο-παλμικο-στρεψης ειναι για να κανει αυτο και μονον. Υπαρχει ολοκληρος μηχανισμος που απεμπλεκει την κρουση πραγμα το οποιο προσθετει αλλο ενα σημειο αστοχιας του εργαλειου. Θα το προτιμουσα οπως το προηγουμενο μοντελο. Αλλα εαν δεν εχετε και δεν κανετε βαριες εργασιες μην το φοβηθειτε (καλο μεν ειναι να εχετε κανα δοκαρακι και 5-10 βιδες/παξιμαδια με τα μπιτς για δοκιμες στο παρκινγκ του λιντλ).

Εαν διαβασα καλα εχει ακριβως την μιση (ονομαστικη) ροπη στρεψης (90νμ) απο το προηγουμενο μοντελο (180 νμ).

Αλλα με την δυνατοτητα απενεργοποιησης της κρουσης γινεται αλλο εργαλειο. Το ζητημα ειναι οτι ενα κρουστικο-παλμικο-στρεψης ειναι για να κανει αυτο και μονον. Υπαρχει ολοκληρος μηχανισμος που απεμπλεκει την κρουση πραγμα το οποιο προσθετει αλλο ενα σημειο αστοχιας του εργαλειου. Θα το προτιμουσα οπως το προηγουμενο μοντελο. Αλλα εαν δεν εχετε και δεν κανετε βαριες εργασιες μην το φοβηθειτε (καλο μεν ειναι να εχετε κανα δοκαρακι και 5-10 βιδες/παξιμαδια με τα μπιτς για δοκιμες στο παρκινγκ του λιντλ).

12v με 180νμ χλωμό το βλέπω .. εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά ..