Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θα βγάλει το Lidl τις εξής PFAFF, την ραπτομηχανή Element 1080S και την Overlock 14500L (κοπτοράπτης)
https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?id=974&week=2

Ο κοπτοράπτης κάνει ότι κάνει και η απλή 1080; Ή μάλλον τι κάνει μια μηχανή overlocκ;

Ή μάλλον, η overlock 14500 μπορεί να γαζώσει σαν μια απλή ραπτομηχανή ή είναι φτιαγμένη για συγκεκριμένα γαζώματα;

Κανείς;;;

Eπειδη αυτες οι ραπτομηχανες ειναι εξελιγμενες, δυστυχως δεν νομιζω να μπορει κανεις απο εδω να σε διαφωτισει.
Απο οτι γνωριζω γενικοτερα ειναι οτι ο κοπτοραπτης ειναι πιο ειδικο μηχανημα (κοβει και ραβει ταυτοχρονα) αλλα δεν αντικαθιστα την κοινη ραπτομηχανη.

Μερσί! Για διαφωτίστε ρε παιδιά, μπας και πάρω μια...
Δηλαδή η Overlock μπορεί να ράβει όπως μια απλή ραπτομηχανή ή ως απλή ραπτομηχανή θα υστερεί σε σχέση με την 1080;

Οι Χιώτες γίναμε 3; (ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΖΩΑ Part 2, 2:13 ... Ρε Αντρέα....Ρε Πάμπο....Ρε παιδιά......Ρε ποιος είν' ευτός ο τρίτος;...)
https://www.youtube.com/watch?v=PtXvjBk5oko

Δερματίνη όχι πολύ χοντρή (π.χ. για κάλυμμα σέλας) θα μπορώ να γαζώνω με την Overlock ή με την 1080S;

Βασικά δερματίνες ενδιαφέρομαι να γαζώνω και βέβαια όλα τα οικογενειακά ψιλοπράγματα (κόνταμα σε παντελόνια κλπ).
Απλά ρωτάω αν για 10 ευρώ επιπλέον αξίζει να πάρω την Overlock. Πάντως αυτά που θέλω να γαζώνω είναι τα παραπάνω.

Oλα αυτα που αναφερεις τα κανει η ραπτομηχανη.
Πριν πας σε κοπτοραπτη, ρωτα καλυτερα καποιους που εχουν, για να μην αγορασεις κατι πιο πολυπλοκο και αχρειαστο και που δεν θα σε βολεψει kαθολου οπως μια ραπτομηχανη.

Εδω ενα βιντεακι για τον κοπτοραπτη του λιντλ που νομιζω οτι ειναι too much για τις αναγκες που αναφερεις.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τα βιντεακια με τα Κυπριακα ζωα ειναι απιθανα, ιδιως το πρωτο που εβγαλαν!! Eδω μεσα ειμαστε 4-5 Χιωτες :)

Μερσί! Για διαφωτίστε ρε παιδιά, μπας και πάρω μια...
Δηλαδή η Overlock μπορεί να ράβει όπως μια απλή ραπτομηχανή ή ως απλή ραπτομηχανή θα υστερεί σε σχέση με την 1080;

Επειδή ενδιαφέρει και εμένα έκανα ένα μικρό ψάξιμο και το συμπέρασμα είναι:
εάν γνωρίζεις τι είναι το Overlock η κοπτοράπτης χρειάζεσαι και τα δυο, δηλαδή και την ραπτομηχανή και τον κοπτοράπτη.
Εάν δεν γνωρίζεις άσε το Overlock για τις μοδίστρες (οι οποίες κάθε φορά που τον βάζει το Lidl κάνουν ρεσάλτο) και πάρε μόνο την ραπτομηχανή.
Εν συντομία ο κοπτοράπτης κόβει και ράβει κυρίως τις ακμές των υφασμάτων και δεν μπορεί να κάνει σχετικά απλά πράγματα που κάνει μια ραπτομηχανή όπως ένα φερμουάρ μια κουμπότρυπα η διακοσμητικές ραφές.
Όσο για την δερματίνη, δεν γνωρίζω αλλά μάλλον όχι.
BTW η PFAFF Elements 1080S είναι στην πραγματικότητα η Singer Brilliance 6180, μπορείς να ψάξεις για reviews.
Singer PFAFF Husqvarna είναι πια η ίδια εταιρία.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ζωη να εχουμε!

Να έχετε... Να έχετε....
Ξέρεις όμως τι μου θύμησες τώρα;
Μια πολύ παλιά τραγουδίστρια, την πρώτη γυναίκα του Μανώλη Χιώτη η οποία λεγόταν Ζωή Γρυπάρη αλλά το καλλιτεχνικό της ήταν το (πανέξυπνο) Ζωή Νάχη. :grandpa:

Έχω έναν αποκλειστικά κοπτοράπτη στο σπίτι επαγγελματικό.
Αν θυμάμαι καλά από την μάνα μου που έραβε τον χρησιμοποιούσε στα υφάσματα όταν τα έκοβε με το ψαλίδι για να μην ξεφτιζει μετά.
Όπως στο κοντεμα στα παντελόνια. Κόβουμε στο σημείο που θελουμε, μετά περνάμε με κοπτοράπτη και μετά γαζωμα.
Αλλιώς δεν γίνεται.

Αυτό το νήμα μας εχει καταστρέψει θα το κλείδωσω άμεσα. Έως εδώ!!:flipout:

Μόλις γύρισα απο ψώνια και η ατυχία μου ήταν οτι η γυναίκα μπήκε σε ένα Lidl και την ακολούθησα. Πάντα πάω φυσικά στα ράφια με τα εργαλεία και τσίμπησα αυτό εδώ:

914A4125-71BB-472D-8D3F-73724572D3EC.jpg

Το σκεπτικό μου ήταν να έχω μια εργαλειοθήκη στο χωριό που να με βοηθήσει για διάφορες ψιλό δουλειές που προκύπτουν.

Η τιμή ήταν 50 ευρώ και μου φάνηκε λογική, εσείς τι λέτε?

Κι εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα.
Τα εργαλεία φαίνονται αρκετά καλά μπορώ να πω και η τιμή τους το ίδιο. αυτό που φοβάμαι είναι η αντοχή τους σε κάποιο ζόρισμα. θα αντέξουν ή όχι ;
τεσπα, να τα χαίρεσαι -bye-

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Από τα γραφόμενά σας η ραπτομηχανή PFAFF Element 1080s είναι αυτή που μου κάνει για τα ραψίματα που θέλω.
Ο κοπτοράπτης είναι για άλλες πιο "γυναικείες" εργασίες. Ας ξεκινήσω με τη ραπτομηχανή και στο μέλλον βλέπουμε.

(Τα βίντεο στο you-tube με την Overlock 1450o τα είχα δει, το 2 και 4 αλλά δείχνουν μόνο τις κοπτοραπτικές ιδιότητες και όχι αν γαζώνει ως απλή ραπτομηχανή)

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτό το νήμα μας εχει καταστρέψει θα το κλείδωσω άμεσα. Έως εδώ!!:flipout:

Μόλις γύρισα απο ψώνια και η ατυχία μου ήταν οτι η γυναίκα μπήκε σε ένα Lidl και την ακολούθησα. Πάντα πάω φυσικά στα ράφια με τα εργαλεία και τσίμπησα αυτό εδώ:

View attachment 156209

Το σκεπτικό μου ήταν να έχω μια εργαλειοθήκη στο χωριό που να με βοηθήσει για διάφορες ψιλό δουλειές που προκύπτουν.

Η τιμή ήταν 50 ευρώ και μου φάνηκε λογική, εσείς τι λέτε?

Τραβάτε με & ας κλαίω.............

Μια χαρά σετ είναι. Θα σου λύσει τα χέρια.
Ρίξε μέσα στην κασετίνα & δυο ακόμα γερμανοπολύγωνα (Νο 17 & Νο19) & θα είσαι Άρχοντας.

Επειδή ενδιαφέρει και εμένα έκανα ένα μικρό ψάξιμο και το συμπέρασμα είναι:
εάν γνωρίζεις τι είναι το Overlock η κοπτοράπτης χρειάζεσαι και τα δυο, δηλαδή και την ραπτομηχανή και τον κοπτοράπτη.
Εάν δεν γνωρίζεις άσε το Overlock για τις μοδίστρες (οι οποίες κάθε φορά που τον βάζει το Lidl κάνουν ρεσάλτο) και πάρε μόνο την ραπτομηχανή.
Εν συντομία ο κοπτοράπτης κόβει και ράβει κυρίως τις ακμές των υφασμάτων και δεν μπορεί να κάνει σχετικά απλά πράγματα που κάνει μια ραπτομηχανή όπως ένα φερμουάρ μια κουμπότρυπα η διακοσμητικές ραφές.
Όσο για την δερματίνη, δεν γνωρίζω αλλά μάλλον όχι.
BTW η PFAFF Elements 1080S είναι στην πραγματικότητα η Singer Brilliance 6180, μπορείς να ψάξεις για reviews.
Singer PFAFF Husqvarna είναι πια η ίδια εταιρία.

Ευχαριστώ. Όντως η Singer εξωτερικά είναι ολόϊδια. Βρήκα reviews και διαβάζω. Thanks!!
Υποθέτω η PFAFF Element 1080s με ένα ποδαράκι τεφλόν θα γαζώνει δερματίνη χωρίς να φρενάρει....