Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το βρηκα το καρφωτικο ρευματος (ευχαριστω για την πληροφορια :) ).
Φαινεται καλο, οπωσδηποτε πιο δυνατο απο το μικροτερο που εχω και παιρνει αρκετα μεγαλυτερα διχαλα και καρφια. Σε προχειρο τεστ τα καρφωνε ολα μεχρι τερμα (15 ως 32 mm) σε σανιδακια πευκου και μελαμινη.
Το μονο κακο ειναι οτι αυτα που παιρνει (type 55 και type 47) φαινεται να ειναι σχετικα σπανια (πλεον; ).
Το πιο κοντινο μαγαζι που λεει οτι τα εχει ειναι το Stanley center στον Αγ. Δημητριο, που πεφτει λιγο μακρια. Διαφορα (και το e-shop που βολευει πολυ) φαινεται να τα ειχαν παλιοτερα, σε σετακι για ενα enheil που παιρνει τα ιδια, αλλα μαλλον τα εχουν σταματησει. Συγκεκριμενα, σετ για το Einhel BT-EN30.
Αν τυχον καποιος τα δει καπου προς τα Β. Προαστια, παρακαλω μιληστε :)

Tα διχαλα τυπου 55 και τα καρφακια τυπου 47 ειναι τα ιδια που παιρνουν και τα καρφωτικα bosch και δεν ειναι σπανια, υπαρχουν σχεδον οπου πωλουνται καρφωτικα bosch.

Eπειδη δεν επιβαρυνουν με μεταφορικα (add on), οποτε εχει χρειαστει τα αγοραζω απο αμαζον γερμανιας.

https://www.amazon.de/Bosch-2609255...N6Q48TB8MTH&psc=1&refRID=H0VZ0Y1ZRN6Q48TB8MTH
https://www.amazon.de/Bosch-2609255...RV81AHV1QZKM&refRID=BDEH4W3FRV81AHV1QZKM&th=1

Τι να πω ρε συ Μιχαλη; Ελλαδα (και ebay) δεν τα βρισκω σχεδον πουθενα. Ισως πρεπει να δω με αλλο ονομα.
Παντως, αν τυχον παραγγειλεις, εχε με υποψη σου. Θελω μπολικα, σε διαφορα μεγεθη (15, 20, 25, 32mm κτλ) :)

Φίλε μου δεν ξέρω που την είδες την εμπάθεια στα γραφόμενά μου. Απλές διαπιστώσεις έκανα και αν κάποιος νομίζει ότι υπερβάλλω αν έχει τη δυνατότητα κερνάω καφεδάκι στο μαγαζί μου να κάνουμε ένα τσεκάρισμα και να ανταλλάξουμε ιδέες. Εργαλεία της Parkside δόξα τον Θεό έχω αρκετά αλλά δε θα τα παινεσω κιόλας. Όπως λες κι εσύ δεν τα παίρνω από κανένα για να τα κατηγορήσω απλά είναι φθηνά και η φθήνια ως γνωστό τρώει τον παρά. Άλλωστε γι αυτό υπάρχουν πολλές μάρκες και διάφορες τιμές. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που η ακρίβεια του εργαλείου γίνεται Αναγκαία προϋπόθεση για μια κατασκευή και εκεί πως να το κάνουμε τα εργαλεία του lidl δεν τόχουν.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά άμα γράψει κάποιος κάτι εδώ μέσα, όλοι καταλαβαίνουν κάτι άλλο.
Που είπα ή έδειξα ή άφησα να εννοηθεί Γιάννη μου ότι έχεις εμπάθεια .... Απλώς χρησιμοποίησα την διαπίστωση σου για να πω ότι δεν πρέπει να περιμένει κάποιος περισσότερα από τέτοια φτηνά μηχανήματα. Καλό είναι όταν κάνει κάποιος τον κόπο να γράψει κάτι ....να κάνει και ο άλλος που θέλει να απαντήσει τον κόπο να τα διαβάσει προσπαθώντας να πιάσει το νόημα όσων λέει και όχι να γίνουν λαβή για παρεξήγηση.
Συγνώμη αν κατά λάθος και άθελα μου σε έθιξα ...έχω εκατό φορές ορκιστεί να γράφω λιγότερα ...αλλά είμαι λίγο @αλάκας τι να κάνουμε.

Φίλε μου δεν ξέρω που την είδες την εμπάθεια στα γραφόμενά μου. Απλές διαπιστώσεις έκανα και αν κάποιος νομίζει ότι υπερβάλλω αν έχει τη δυνατότητα κερνάω καφεδάκι στο μαγαζί μου να κάνουμε ένα τσεκάρισμα και να ανταλλάξουμε ιδέες. Εργαλεία της Parkside δόξα τον Θεό έχω αρκετά αλλά δε θα τα παινεσω κιόλας. Όπως λες κι εσύ δεν τα παίρνω από κανένα για να τα κατηγορήσω απλά είναι φθηνά και η φθήνια ως γνωστό τρώει τον παρά. Άλλωστε γι αυτό υπάρχουν πολλές μάρκες και διάφορες τιμές. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που η ακρίβεια του εργαλείου γίνεται Αναγκαία προϋπόθεση για μια κατασκευή και εκεί πως να το κάνουμε τα εργαλεία του lidl δεν τόχουν.

Σε ξαναδιάβασα αλλά εμπάθεια δεν βρήκα πουθενά έχεις δίκιο δεν ξέρω που τη βρήκα ίσως μου ταιριασε με το αντιπαθής και να έκανε λάθος συνειρμούς το μυαλό μάλλον λόγω ηληκιας εννοείται το παιρνω πίσω. Προσωπικά δεν έχω καταφερθεί κατά των εργαλείων της γνωστής εταιρείας στο παρελθόν ίσως τώρα γιατί τα είχα πάρει με το φαλτσοπρίονο και έγραψα για μούφες εργαλεία. Πάντως το πριονάκι είναι το πιο σίγουρο για να κόψεις αλλά και το πιο κουραστικό σε κάποιες δε περιπτώσεις αδύνατο. Έχω κειμήλιο ένα πριόνι του πατέρα μου που το δούλευαν δύο για να κόψουν σαν Πορτοπαράθυρο μεγάλο και το κόψιμο χάντρα άλλες εποχές άλλοι άνθρωποι. Την καλημέρα μου..

Τελευταία φορά είχα πάρει από τον Παυλάτο αυτό το σετ και ταιριάζει απόλυτα.
Στο σάιτ γράφει ότι είναι σε αποθεμα

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το βρηκα το καρφωτικο ρευματος (ευχαριστω για την πληροφορια :) ).
Φαινεται καλο, οπωσδηποτε πιο δυνατο απο το μικροτερο που εχω και παιρνει αρκετα μεγαλυτερα διχαλα και καρφια. Σε προχειρο τεστ τα καρφωνε ολα μεχρι τερμα (15 ως 32 mm) σε σανιδακια πευκου και μελαμινη.
Το μονο κακο ειναι οτι αυτα που παιρνει (type 55 και type 47) φαινεται να ειναι σχετικα σπανια (πλεον; ).
Το πιο κοντινο μαγαζι που λεει οτι τα εχει ειναι το Stanley center στον Αγ. Δημητριο, που πεφτει λιγο μακρια. Διαφορα (και το e-shop που βολευει πολυ) φαινεται να τα ειχαν παλιοτερα, σε σετακι για ενα enheil που παιρνει τα ιδια, αλλα μαλλον τα εχουν σταματησει. Συγκεκριμενα, σετ για το Einhel BT-EN30.
Αν τυχον καποιος τα δει καπου προς τα Β. Προαστια, παρακαλω μιληστε :)
Εδώ εννοουσα για τα καρφακια-διχαλα.
Στο σάιτ του Παυλάτου είναι σε αποθεμα

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λεβέντες μια παρένθεση, έχω έναν τροχό μεγάλο και όταν πάω να αλλάξω δίσκο κοπής δεν μπορώ με τίποτα, σφίγγει τόσο πολύ το παξιμάδι που μόνος είναι αδύνατον η αλλαγή, υπάρχει κάποιο κόλπο;

Όλα καλά Γιάννη μου .... αυτή η άτιμη ηλικία που λες ισχύει και για τους δυο μας αφού μάλλον την ίδια περίοδο πρωτοαγοράσαμε σχολικά. :flipout:-bye-

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λεβέντες μια παρένθεση, έχω έναν τροχό μεγάλο και όταν πάω να αλλάξω δίσκο κοπής δεν μπορώ με τίποτα, σφίγγει τόσο πολύ το παξιμάδι που μόνος είναι αδύνατον η αλλαγή, υπάρχει κάποιο κόλπο;

Αυτό το "μεγάλος τροχός " που λες με προβληματίζει... δεν ξέρω αν υπάρχουν γωνιακοί τροχοί που έχουν παξιμάδι στον άξονα. Συνήθως οι τροχοί σφίγγουν με μια χοντρή ροδέλα με βόλτες η οποία έχει δυο τρύπες στις οποίες μπαίνει το ειδικό κλειδί που έχει δύο πίρους και στον άξονα μπαίνει ένα αλλεν για κόντρα αν ο τροχός δεν έχει ειδικό κουμπί που μπλοκάρει τον άξονα.
Πες ποιος τροχός είναι μήπως κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο.

Εγώ παξιμάδι εννοώ αυτό που αναφέρεις εσύ φίλε, ίσως να έχει άλλη ορολογία, δεν ξέρω, αλλά εννοούμε το ίδιο

Δεν αντεξα, πηγα πρωι πρωι στον Παυλατο (στην αλλη ακρη του κοσμου για εμενα) και πηρα μπολικα.
Τι αρρωστια ειναι αυτη που εχουμε; :P
Ευχαριστω πολυ, παντως :)

Σωστά, απλά αντί για Άλεν έχει κουμπί, στο μικρό τροχό που έχω πάρει από τα Lidl δεν έχω θέμα

Εάν ο άξονας έχει τρύπα για άλλεν σε δύσκολες περιπτώσεις βοηθάει καλύτερα το άλλεν.... ακόμα και με προέκταση με μικρή σωλήνα για μεγαλύτερο μήκος στο πιάσιμο.
Παίζει ρόλο και η φορά που μπαίνει η ροδέλα σφιξίματος ...συνήθως έχει δυο όψεις.

Μου εχει τυχει, σε bosch σχετικα παλιο τροχο να σφιγγει τοσο πολυ μετα απο χρηση του, που να μη βγαινει με τιποτε (μεχρι σε μεγγενη τον βαλαμε). Νομιζω οτι με τη χρηση ειναι φτιαγμενοι να σφιγγουν (αντι για το αναποδο που θα ηταν επικινδυνο).
Δεν ξερω αν με λιγο 40αρι λαδι θα εβγαινε, αλλα μετα μπορει να ξεσφιγγει ευκολα.

Μάλιστα, για αρχή πήρα άλλο παξιμάδι-ροδέλα να δοκιμάσω, αν και δεν νομίζω να γίνει δουλειά, σε διαφορετική περίπτωση τι κάνω; Δεν έχω και μέγγενη, να βάλω και εκεί που βιδωνει;