Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.
Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω οτι επειδή δεν το πολυέχω με το ρεύμα δεν κάνω οτιδήποτε αν δεν έχει κατέβει ο γενικός του τετραγώνου, για να μην πω του Πειραιά ολόκληρου...

Στα επι μέρους.
Έλυσα όλη τη σκούπα και την φύσηξα αλλά με πιστολάκι γιατί δεν έχω blower. Ισχυρό μεν πιστολάκι αλλά παραμένει ακατάλληλο για καλή δουλειά.
Τα επιμέρους εξαρτήματα (φτερωτή, μοτέρ κ.λ.π.) είναι μια χαρά.
Βρήκα και τον πυκνωτή και θα κοιτάξω να βρω άλλον για να αγοράσω.
Το κακό είναι οτι επειδή παλιότερα είχα βγάλει τα φυσάκια από τον διακόπτη για να τα καθαρίσω, πιθανόν να τα επανατοποθέτησα λάθος, γιατί τώρα όταν πάω να δω αν δουλεύει η σκούπα μου ρίχνει την ασφάλεια.
Δυστυχώς δεν θυμάμαι αν αυτό το έκανε και πριν λύσω την σκούπα.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω το σχεδιάγραμμα της σκούπας ώστε να δω ποιός είναι ο σωστός τρόπος να συνδεθούν τα καλώδια;

Αντικατάστησε τα διαγώνια κόκκινο και μπλε αν σου ανάβει όταν ο διακόπτης είναι στο μηδέν τότε φέρε τα ζευγάρια στις ακριβώς αντίθετες θέσεις.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εντάξει.
Επειδή έχουμε κανιβαλίσει και το topic θα πάω να πάρω ένα πυκνωτή (γιατί αλλιώς μου ρίχνει την ασφάλεια και δεν έχω άλλο τρόπο να δω αν δουλεύει, δεν έχιε ούτε φως ούτε τίποτα) και θα δούμε τι θα γίνει με τα καλώδια.

Συνήθως στους διακόπτες αυτού του τύπου οι ακροδέκτες που είναι στην μέση εκεί δηλαδή που έχεις τώρα το κόκκινο και το καφέ είναι η θέση που πηγαίνει η φάση και ο ουδέτερος δηλαδή το ρεύμα που έρχεται από το καλώδιο τροφοδοσίας που πηγαίνει στην πρίζα αυτό είναι εύκολο να το δεις ακολουθώντας τους αγωγούς του καλωδίου που μπαίνουν στην σκούπα.
Οι άλλες δύο θέσεις είναι εκεί που δίνει ρεύμα όταν ενεργοποιείται ο διακόπτης δηλαδή στο μοτέρ και στο λαμπάκι αν υπάρχει.

Καλό μήνα! Εχει κανεις εμπειρία απο την επαναφορτιζόμενη σκούπα χειρός της Silvercrest που εχει σημερα κ αύριο προσφορά στα 59.90 ευρώ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Για την σκούπα με κόστος 59,90 ευρώ δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά για το μικρότερο χειρός που έχει σε προσφορά στα 19,99 είναι ότι σου κάτσει. Έχω γυρίσει δύο πίσω γιατί απλά μετά από λίγο καιρό και με ελάχιστη χρήση δεν έπαιρναν μπροστά.
Μου έστειλαν ένα παλαιότερο μοντέλο από Γερμανία το οποίο ΟΚ λειτουργεί αλλά και αυτό θα έχει θέμα αφού μαζί με την παλαιότητα της σκούπας παλιές είναι και οι μπαταρίες εκτός και αν τις έχουν αλλάξει (refurbished) που δεν το νομίζω,

Όσο λειτουργούν πάντως ρουφάνε καλά για τα λεφτά τους.

Off topic.
Στη σκούπα για την οποία είχα γράψει για το πρόβλημα, άλλαξα πυκνωτή, έβαλα τα καλώδια σε όλους τους συνδυασμούς αλλά δεν.
Το μοτέρ κάπου ταξιδεύει και το σώμα θα γίνει ένας ωραίος κάδος.
Κάτι έμαθα όμως.
Σας ευχαριστώ όλους.

Είδα προχθές που ήμουν στην Κατερίνη στο lidl ένα μεγάλο χάρακα,νομιζω μαζι με μοιρογνωμονιο στα 7,99 δεν το είχα δει σε κανένα φυλλάδιο πρόσφατο. Σκεφτόμουν ίσως να το χρησιμοποιούσα σαν οδηγό στο δισκοπριονο parkside 12v. Να πάω να δω αν το έχει ακόμα εδώ στη Λάρισα ή να προτιμήσω κάτι άλλο;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν εννοείς αυτό
https://www.lidl-service.com/cps/rd...νιόμετρα / Γωνία πολλαπλών λειτουργιών 3 σε 1
Τότε σωστά σκέφτεσαι. Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του. Το έχω και το χρησιμοποιώ για κοπές με το μικρό δισκοπριονο ρεύματος (ίδιο με το 12βολτο αλλά ηλεκτρικό) και μ' έχει βολεψει πολύ σαν οδηγος. Λίγο προσοχή μόνο στον σφικτηρα (λασκαρει εύκολα αν δεν τον σφίξεις καλά). Επίσης είναι για μεχρι 65-70cm οφελιμο μήκος κοπής.

Αυτό ακριβώς έλεγα.... Αλλά δεν το έβρισκα στο ίντερνετ. Πότε το είχε; λες να το βρω την Δευτέρα αν πάω; στην Κατερίνη είχε πολλά. Αν και μόλις ανακάλυψα έναν diy οδηγό σε άλλο ποστ αλλά δεν έχω πολύ χρόνο.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιθανόν να έψαχνες parkside, ενώ είναι powerfix.
Δεν ξέρω αν το έχει ακόμα στην Κατερίνη, πάντως έχει αρκετό καιρό που βγήκε. Νομίζω κάπου στις αρχές του χρόνου.
Είναι βολικος και η γωνιά βολεύει για καλό οδηγημα σε μη κάθετες κοπές.
Προσωπικά τον χρησιμοποιώ για κοπές μέχρι 50-60cm. Για μεγαλύτερα μήκη χρησιμοποιώ το 18βολτο με οδηγό μια βέργα σοβατζηδων γύρω στο 1,5 μέτρο. Εμένα προσωπικά με βολεύει πολύ κι ας μην είναι αυτή η δουλειά της :-)))

Κανει και για σφιγκτηρας! Εχει ενα θεματακι στο ανοιγμα/κλεισιμο, αλλα βρισκεις την ακρη.Αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω σαν ραγα/οδηγος.
Σημερα μολις τον μελετουσαμε με ενα φιλο που θελει να κολλησει 3 μαδερια για να φτιαξει ενα τραπεζακι. Εχει καποιους μεγαλους silverline αλλα οχι αρκετους.

Είναι αρκετά καλός και για σφίξιμο αλλά όχι για μεγάλη δύναμη. Στο στήριγμα που τσουλάει Μιχάλη έχει στο πίσω μέρος ένα κομμάτι αυτό που γράφει Parkside επάνω ...το τραβάς πίσω και φέρνεις όλο το στήριγμα στην θέση που θέλεις και εκεί το κουμπώνεις μπροστά, κλείνεις τον μοχλό στο άλλο στήριγμα και είσαι ΟΚ.