Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Kωστη κανεις πολυ καλα και το ψαχνεις, ετσι πρεπει, αλλα τα 100μμ ειναι το μαξιμουμ βαθος κοπης, δεν ειναι ο περιορισμος του μεγεθους της λαμας που μπορει να παρει η σεγα.

Στην συγκεκριμενη 18βολτη σεγα ανετα μπορεις να βαλεις μεγαλες λαμες εως και 300μμ οπως βαζω στην δικη μου την 18βολτη ερασιτεχνικη σπαθοσεγα Ryobi που την εχω για ελαφριες και μεσαιες εργασιες. Το βαθος κοπης των 100μμ σου δινει το στιγμα της δυναμης της σεγας σε αντιστοιχια με τις ηλεκτρικες που αρχιζουν απο τα 150μμ βαθος κοπης. Σιγουρα την δυναμη της ηλεκτρικης δεν την εχει και σιγουρα δεν μπορεις να την δουλευεις συνεχομενα γιατι δεν ειναι επαγγελματικη και θα καει αν την πολυζορισεις.

Αλλωστε μαζι με την σεγα βγαζουν και αναλωσιμες λαμες καποιες απο τις οποιες τις βλεπω πανω απο 200μμ. Ειναι παρα πολυ βολικες οι σπαθοσεγες μπαταριας αν ανταποκρινονται βεβαια στις απαιτησεις της δουλειας μας.

Συμφωνοι... μπορεις με 200mm η 300mm λαμες να πας να κοψεις τα 100mm σε οτιδηποτε υλικο θες αλλα οχι απο εκει και πανω....
Δηλαδη εαν καποιος το θελει και για κοψιμο κορμων η δεν ξερω τι αλλο που ειναι πανω απο 100mm δεν κανει...αυτο προσπαθω να πω.....

Σωστα το λες, ετσι ειναι. Το οριο αντοχης του μοτερ σε αυτη την σπαθοσεγα, και σε αρκετες αλλες ερασιτεχνικες 18βολτες, ειναι τα 100μμ βαθος κοπης.
Το οποιο βεβαια δεν ειναι και λιγο.

Συμφωνοι... μπορεις με 200mm η 300mm λαμες να πας να κοψεις τα 100mm σε οτιδηποτε υλικο θες αλλα οχι απο εκει και πανω....
Δηλαδη εαν καποιος το θελει και για κοψιμο κορμων η δεν ξερω τι αλλο που ειναι πανω απο 100mm δεν κανει...αυτο προσπαθω να πω.....

Την έχω χρόνια και της έχω βγάλει τη ψυχή σε κλαδέματα.
Έχω κόψει αρκετά μεγάλα κορμουδακια με τις μεγάλες λάμες.Αντεχει ακόμα.Να φανταστείς δεν μου φτάνει η 1.5 ah μπαταρία και αγόρασα τη μεγάλη του τροχού.Ναι ζεσταίνεται,αλλά δεν με νοιάζει λόγω του ότι είναι φθηνή.
Δεν έχει,ακόμα,μποσικα ο άξονας(να φανταστείς ότι σε άλλες εργασίες έχω καταστρέψει την αντίστοιχη ηλεκτρική...),δεν είναι bosch και νομιζω είναι απ' τα καλά εργαλεία του lidl!
Ααα,την έχω δουλέψει και σε πετσωματα καλουπιων,οπότε καταλαβαίνεις τι περιποίηση έχει...

Επειδη μου αρεσει να τα ψαχνω,οχι για να κανω τον εξυπνο,αλλα επειδη αυτο που αγοραζω να προοριζεται για τις αναγκες εργασιων μου βλεπω οτι η συγκεκριμενη σπαθοσεγα ειναι για μικρες λαμες και μαλιστα των 100mm το πολυ...!!!!.......

..γι αυτό μ ' αρέσεις. κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ. καμιά φορά βέβαια το πολύ ψάξιμο σου έρχεται μπούμερανγκ και καταλήγεις τις περισσότερες φορές να παίρνεις εργαλείο υποδεέστερης ποιότητας απ αυτό που θα ήθελες, και στην πρώτη/δεύτερη δοκιμή συναντάς την απογοήτευση αλλά τότε είναι αργά. την έχεις πατήσει την μπανανόφλουδα !!
Για την συγκεκριμένη μάρκα βέβαια έχεις την πολυτέλεια να το γυρίσεις πίσω και να πάρεις τα χρήματά σου. ή κάτι άλλο ,αλλά η ουσία είναι να μην μπαίνεις σ' αυτή τη διαδικασία.

Την έχω χρόνια και της έχω βγάλει τη ψυχή σε κλαδέματα.
Έχω κόψει αρκετά μεγάλα κορμουδακια με τις μεγάλες λάμες.Αντεχει ακόμα.Να φανταστείς δεν μου φτάνει η 1.5 ah μπαταρία και αγόρασα τη μεγάλη του τροχού.Ναι ζεσταίνεται,αλλά δεν με νοιάζει λόγω του ότι είναι φθηνή.
Δεν έχει,ακόμα,μποσικα ο άξονας(να φανταστείς ότι σε άλλες εργασίες έχω καταστρέψει την αντίστοιχη ηλεκτρική...),δεν είναι bosch και νομιζω είναι απ' τα καλά εργαλεία του lidl!
Ααα,την έχω δουλέψει και σε πετσωματα καλουπιων,οπότε καταλαβαίνεις τι περιποίηση έχει...

Αφού σε έχει βγάλει ασπροπροσωπο πάω πάσο.
Η δική λογική λέει ότι χρήσιμο θα είναι εφόσον κάνει σχεδόν όλες τις χρήσεις με μια του ρεύματος.....π.χ σε σκαλωσιά που μου τυγχάνουν πολλά και διαφορά...Αλλά και κλάδεμα σε μεγάλο δέντρο η και κόψιμο σε δύσβατο σημείο.

Ίσως δεν εχω εκτημηση σωστά,μπορει ομως και να μην κανω λαθος,οτι οι 10 πόντοι είναι υπεραρκετοι για το φάσμα των περισσότερων εργασιών..

Καλημέρα σε ολους/ες
Γύρω στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου βγάζει συνήθως το Λιντλ, το 20ν πολυεργαλειο με τις 4 κεφαλες: δραπανο, τριβειο, πολυεργαλείο και σποθοσέγα (αλεποουρα).
Υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην ισχύ της 20ν σπαθοσεγας που βγάζει την επόμενη βδομάδα, με τη κεφαλή αλεποουρας του 20ν πολυεργαλειου;
Δηλαδή γιατί να μην περιμένει κάποιος (που δεν βιάζεται) το 20βολτο πολυεργαλειο, με σχετικά καλή τιμή (αν θυμάμαι καλά 70 ή 80 ) και να έχει 4 εργαλεία σε ένα.

Καλησπέρα! Μου λείπει ένα σετ από την παρακάτω επιτοίχια Βάση για εργαλεία για να ολοκληρώσω την αποθήκη μου... αλλά δεν βλέπω να το βγάζει! Λέτε να μην το ξαναβγάλει?
277387_01_f.jpg.43141c02d3c457aeaa9671212d05de88.jpg

url

Το βγαζει πολλα χρονια τωρα, δυο φορες τον χρονο αν δεν κανω λαθος. Δεν βλεπω τον λογο να σταματησει να το φερνει.

Αγορασα το πρωι την εικοσαβολτη σπαθοσεγα μπαταριας της Parkside.

Εκ πρωτης χωρις να κοψω κατι μπορω να πω πως φαινεται εξαιρετικη προσεγμενη με ρυθμιση εκκεντρης παλινδρόμησης και πολυ καλο πιασιμο χαρη στις λαστιχενιες επιφανειες που διαθετει αλλα και κομπακτ σρ μηκος και μεγεθος.
Μενει να την δοκιμασω και στην χρηση της σε κοπες ξυλων κορμουδακιων κλπ κλπ και να δουμς τι ψαρια πιανει.
Βέβαια ισως εκτιμήσει καλυτερα αναλωσιμα. Για να δουμε.
20190701-152051.jpg

Κυριακο πήγα και την είδα....Δεν την πήρα όμως....
Κάτι δεν μου καθόταν καλά....
Στις 16.00 που πήγα υπήρχαν πολλά κομμάτια τόσο στη σπαθοσεγα οσο και στον γωνιακο τροχο...
Εντύπωση μου εκανε το μικρό τρυπανι των 750w στα 25 ευρώ και μάλιστα πολύ ελαφρύ....

Σε κάθε περίπτωση και επειδή έγινε συζήτηση περί αυτής θα θέλαμε την άποψη σου Κυριακο εν έργο για να την πάρουμε και εμείς για μελλοντική ισως αγορά.....

Αρκεστηκα μονο στους διαμαντοδισκους...

Πέρασε σήμερα από το Λιντλ αλλά συγκρατηθηκα. Πήρα μόνο μια μπαταρία 4αρα 20βολτη και μια μέγγενη που είχε ξεμείνει από την προηγούμενη βδομάδα. Πάντως Γενικά είχε πολλά εργαλεία. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι έγινε κάποιο ανάρπαστο.
Την Πέμπτη όμως θα πάω για τα ηλιακά Προβολάκια των 12 .
Είχα πάρει 2 πριν 2 χρόνια. Τα έχω μόνιμα στην ταράτσα και συνεχίζουν ακάθεκτα.
Σκέφτομαι και το 5λιτρο βερνίκι
Ξέρει κανείς αν αξιζει; βγαίνει σε αποχρώσεις ή μόνο καφε;

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Την Πέμπτη όμως θα πάω για τα ηλιακά Προβολάκια των 12 .
Είχα πάρει 2 πριν 2 χρόνια. Τα έχω μόνιμα στην ταράτσα και συνεχίζουν ακάθεκτα.
ο φωτισμος τους πως ειναι?

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θα δοκιμαστει Κωστα και θα γραψω την κριτικη μου ναι!
Θελω να κοψω τοσο καδρονια οσο και κλαδια χλωρα και ξερα.

Aναμενω με περίσσια αγαλλιαση την ημερα που το ebay θα φερει ανταπτορες για τις παμφθηνες 18βολτες μπαταριες parkside για να ταιριαζουν στα 18βολτα Ryobi/Βοsch/Makita.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Aναμενω με περίσσια αγαλλιαση την ημερα που το ebay θα φερει ανταπτορες για τις παμφθηνες 18βολτες μπαταριες parkside για να ταιριαζουν στα 18βολτα Ryobi/Βοsch/Makita.

...εσυ θες να κλεισουν εταιριες και σπιτια...:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημέρα φίλε μου, δεν είδα το ερώτημα σου χθες (σόρρυ που δεν απάντησα)
Ο φωτισμός σαφώς δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. Τα έχω βάλει στην ταράτσα ώστε όταν ανέβω βράδυ, να υπάρχει ένα υποτυπώδες φως. Με τα άλλα 4 που έχω σκοπό να πάρω (σύνολο 6 σε χώρο 70 τετραγωνικών) θα καλυτερέψει η κατάσταση αλλά και πάλι δεν θα είναι για διάβασμα ή φαγητό.
Με εντυπωσίασε όμως η διάρκεια. Τα 2 που έχω ήδη λειτουργούν συνέχεια 2 χρόνια τώρα χειμώνα καλοκαίρι και φέγγουν κανονικά. Ούτε καν τα πλαστικά δεν έχουν ορατές φθορές.
Το καλοκαίρι εδώ (στην Κρήτη) λειτουργούν κανονικά μέχρι τις 6 το πρωί. Τον χειμώνα λόγω χαμηλής ηλιοφάνειας λειτουργούν μέχρι τις 3 - 4 το πολύ.

Κυριακο πήγα και την είδα....Δεν την πήρα όμως....
Κάτι δεν μου καθόταν καλά....
Στις 16.00 που πήγα υπήρχαν πολλά κομμάτια τόσο στη σπαθοσεγα οσο και στον γωνιακο τροχο...
Εντύπωση μου εκανε το μικρό τρυπανι των 750w στα 25 ευρώ και μάλιστα πολύ ελαφρύ....

Σε κάθε περίπτωση και επειδή έγινε συζήτηση περί αυτής θα θέλαμε την άποψη σου Κυριακο εν έργο για να την πάρουμε και εμείς για μελλοντική ισως αγορά.....

Αρκεστηκα μονο στους διαμαντοδισκους...

Αγαπητέ φίλε Κώστα,
ξέρεις πόσες φορές πήγα μέσα να πάρω κάτι, και παρ όλο που είχε πληθώρα από το εργαλείο που ήθελα έκανα πίσω. είναι καθαρά πιστεύω θέμα ψυχολογίας. κάτι δεν σου κάθετε καλά όπως κι εμένα.
και το ότι περιμένεις τα σχόλια από την δοκιμή κάποιων, κι αυτό δεν λέει τίποτα. σε αυτόν μπορεί να βγήκε καλό αλλά σε σένα ή εμένα δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει το ίδιο. συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες βέβαια. άλλο να κλαις 10 και 20 ευρώπουλα και άλλο 50, 70 κ.λ.π. (αναλόγως το budget του καθενός)
σου ξινίζει κάτι σε κάποια συγκεκριμένη μάρκα; άστην να πάει στο καλό. ή δώσε κάτι παραπάνω για κάτι καλύτερο ή γύρνα και φύγε όπως καλά έπραξες.

Στον Κυριάκο βέβαια εύχομαι να του βγει υπεράνω των προσδοκιών του.

Κι ομως Γιωργο δεν ειναι ετσι.
Αν και εγω ειμαι υπερ της "επενδυσης" σε εργαλεια η Parkside σου δινει το δικαιωμα να το δοκιμασεις και αν δε σου κανει να το επιστρεψεις δινοντας σου τα χρηματα στο ακεραιο πισω.
Με αυτο το σκεπτικο το πηρα και εγω.

Κυριάκο συμφωνώ με το σκεπτικό σου αλλά εγώ τη βαριέμαι αυτή τη διαδικασία. όλοι μας θέλουμε να πάρουμε κάποιο εργαλείο και να μην το επιστρέψουμε ποτέ σαν ελατωματικό.
άντε τώρα να το πας στο χωριό και να σε αφήσει στη μέση της δουλειάς. όχι πες μου δεν θα βλαστημάς την ώρα που το πήρες ; και που να το γυρίζεις πίσω ; θα το έχουν ακόμα σε στοκ ;
και τα χρήματα πίσω να σου δώσουν, και να στο αλλάξουν πάλι θα βρίζεις. θα μου πεις συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες. οκ αλλά σπάνια.