Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ένα update για το καροτσάκι.
Βολικό κ ωραίο μέγεθος όταν είμαι κλειστό. Λίγο μικρό όταν είναι ανοιχτό. Αλλά το χειρότερο είναι η βάση, η οποία είναι πλαστική κ μόλις ασκήσεις λίγο πιεση, παραμορφώνεται/λυγίζει. Δε νομίζω να αντέχει 50 κιλά, ίσως αν έχεις κάποιο αντικείμενο φαρδύ/πλατύ, ώστε να μοιράζεται ομοιόμορφα το βάρος πάνω στη βάση, αλλιώς με τίποτα .
Θα το επιστρέψω, αφού ακόμα και για τη χρήση που το θέλω εγώ, η οποία είναι ελαφριά, δεν το εμπιστεύομαι καθόλου. Χίλιες φορές το καροτσάκι του τζάμπο, το οποίο από κοντά μου φάνηκε πιο ποιοτικό.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Δυστυχώς το τροχουδάκι είναι σε επιλεγμένα καταστήματα. Για επαρχία χλωμό το βλέπω να έρθει.
Έχω την πρώτη σειρά που βγήκε και Δυστυχώς δεν ταιριάζουν οι μπαταρίες. Σαν χρήση είναι το πρώτο που πιάνω ειδικά σε μικροκοπες. Εξαιρετικό, ευκολοχρηστο, όμως πολύ ενεργοβόρο (λογικό. Τροχός είναι.) Δυστυχώς Επίσης, οι 4αρες μπαταρίες που έβγαλε το καλοκαιρι, δεν ταιριάζουν. Κάπου είδα ότι αν ξυρισω τα 2 αυτάκια θα μπουν. Αν όμως έρθει στην Κρήτη στα 29 θα προτιμήσω να πάρω και δεύτερο. Καλύτερα αυτό (Σ' αυτή την τιμη) παρά να επέμβω στην μπαταρία.

εχουμε καποιο λινκ για το τροχο γιατι δεν το βλεπω στο site

Υπαρχει στο φυλλαδιο.

Έχοντας και την πλανη και τον τροχό θα επέλεγα ξανα τον τροχό!η πλανη στα λεφτα της ειναι σούπερ απο ολες τις απόψεις αλλα ισως να ειναι λιγο υπερβολή η αγορα της για εναν ερασιτέχνη!εγω την ειχα πάρει γιατι ήθελα να εχω ολη την σειρά 12v!

Συμφωνω με το σκεπτικο σου και με το τροχακι και με την πλανη, ωραιο πραμα να εχεις ολη τη σειρα μιας μαρκας εργαλειων! Eιναι απιστευτο που σχεδον καμμια αλλη εταιρεια δεν εχει βγαλει ουτε τροχακι ουτε πλανη στα 12βολτ περαν της bosch.

Το τροχακι θα το παρω και εγω καθως ειναι μεσα στην πρωτη τριαδα εργαλειων μπαταριας που χρησιμοποιω πιο συχνα. Θα εχω ενα δισκακι κοπης στο ενα και ενα δισκο λειανσης στο αλλο, για να μην αλλαζουμε συνεχεια δισκους για διαφορετικες δουλειες :)

Η 12v της parkside αξίζει για συλλογη!απλα τα αναλώσιμα για τον τροχό ειναι λιγο τσιμπιμενα,!!

Εγώ παιδιά ερασιτέχνης είμαι. Να ρωτήσω κάτι σχετικά με την πλάνη, έχω την αντίστοιχη με ρεύμα. Την πλάνη την χρησιμοποιείς για ξυλα ίσα ή μικρότερα του πλάτους της σωστά;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ παιδιά ερασιτέχνης είμαι. Να ρωτήσω κάτι σχετικά με την πλάνη, έχω την αντίστοιχη με ρεύμα. Την πλάνη την χρησιμοποιείς για ξυλα ίσα ή μικρότερα του πλάτους της σωστά;

Οχι απαραιτητα.
Αυτο που λες ειναι ειναι το ιδανικο σεναριο, η πλανη δηλαδη να ειναι λιγο πιο μεγαλη σε πλατος απο το ξυλο που πλανιζεις.
Μπορεις ομως με εξασκηση να χρησιμοποιεις μια μικρη πλανη για να πλανισεις ομοιομορφα μεγαλυτερο σε πλατος ξυλο.

Μιχαλη να το παρεις το τροχάκι. Στα 30 ειναι το καλυτερο vfm της αγοράς. Απλά να ξέρεις ότι η 2αρα μπαταρία είναι στο σκαρτο 5λεπτο. Σε 8αρα ντιζα με το ζόρι έκανα 4-5 κοπές. Ευτυχώς που έχω άλλες 2 μπαταρίες 1,5ah από το δραπανακι και ψιλοβολευομαι.
Μέχρι 10αρα ντιζα κόβει χαλαρά και ανετοτατα,. Απλά τρώει τα ah σαν πασατέμπο.

Nαι, θα το παρω Δημητρη.
Και θα εχω επανω του μονιμα τον δισκο λειανσης καθως η λειανση τραβαει γενικως λιγοτερο ζορι απο την κοπη. Οποτε θεμα μπαταριας δεν θα εχω τοσο μεγαλο.

Η μεγαλη διαφορα με το Bosch εγκειται στο συστημα διαχειρισης ενεργειας του εργαλειου -το οποιο ειναι κορυφαιο- συνεπικουρουμενου βεβαιως και απο το brushless μοτερ.

Καλημέρα στην παρέα. Ο γωνιακός τροχός τι διάσταση τροχό παίρνει; Ξέρει κάποιος να μας πει; Κ αν ισχύει αυτό που είπε ένας φίλος λίγο πιο πάνω ότι δεν κρατάει κ πολύ η μπαταρία του;

Καλημέρα στην παρέα. Ο γωνιακός τροχός τι διάσταση τροχό παίρνει; Ξέρει κάποιος να μας πει; Κ αν ισχύει αυτό που είπε ένας φίλος λίγο πιο πάνω ότι δεν κρατάει κ πολύ η μπαταρία του;

Καλως τον Αριστο,

Ο μικρος τροχος του λιντλ παιρνει δισκακια των 76μμ τα οποια βρισκονται παντου, δεν υπαρχει δηλαδη προβλημα αναλωσιμων.
Για την διαρκεια ειναι αληθεια οτι τρωει τις μπαταριες πιο γρηγορα απο ενα παρομοιο εργαλειο που ειναι brushless και επωνυμο τριπλασιας και βαλε τιμης. Αυτο ομως δεν μειωνει την αξια του τροχου, ετσι?
Πληρωνεις μολις 30 ευρω για ενα εξαιρετικα χρησιμο και ευελικτο εργαλειο που περα απο δισκους κοπης μεταλλων παιρνει και δισκους λειανσης, πλαστικων και πλακιδιων. Τα δισκακια που παιρνει και το αντιστοιχο Bosch δηλαδη.

Αν θέλεις κάτι για μικρή περιστασιακή χρήση ναι με 2-3 μπατάρεις γεμάτες. Αν θες κάτι πιο πάνω πρέπει να πας στο κατοστάρικο !
Εγώ δεν θα το έπαιρνα αλλά ο καθείς με τις ανάγκες του.

Για εμενα δεν ειναι προβλημα η μπαταρια. Η χρηση που του κανω δεν ειναι αντικατασταση ενος "κανονικου" τροχου. Ειναι για περιστασιακη χρηση, για 1 εως 3-4 μικρα κοψιματα, με ευκολια, χωρις να χρειαστει να βγαζω καλωδια κ.τ.λ., καθως ισως και καποιο κοψιμο σε σημειο που δεν μπαινει τροχος.
Βεβαιως, αν ειναι κατι που θα χρησιμοποιεις συχνα και για πολλη ωρα/πολλα κοψιματα, ισως θα επρεπε να σκεφτεις ειτε τον αντιστοιχο bosch, ειτε καποιον κανονικο τροχο, ρευματος ή μπαταριας.

Καλημερα,
ειχα παρει το τροχουδακι προ λιγου. Τελικα επαιξε το εξης.

Παλια κλειδαρια με σφηνωμενη βιδα στου γειτονα. Κεφαλη φιδας κωνικη με μονη εγκοπη. Η εγκοπη φαγωμενη απο κατσαβιδια και προσπαθειες αφαιρεσης.

Εκαμα τα εξης.

-ψεκασμα βιδας με διασπαστη σκουριας.
-φαγωμα με τον τροχο της κεφαλης της βιδας για δημιουργια νεας εγκοπης που να πιανει και να εδραζεται κατσαβιδι.
-χρηση του παλμικου κατσαβιδιου με το καταλληλο μπιτ κεφαλης για να ξεβιδοθει η βιδα με μικρα μικρα χτυπηματακια.

Λυθηκε το προβλημα.

Περιμενα να χρησιμοποιησω το τροχουδακι για κανα καρφακι η σωληνακι αλλα τελικα το λεπτο δισκακι εκαμε δουλεια και εκει.

Eτσι ειναι, το μινι τροχουδακι, ιδιως με τους επιπλεον δισκους, περαν των δισκων κοπης (δηλ. λειανσης,κεραμικων,πλαστικων/ξυλου), ειναι ενα πραγματικο πολυεργαλειο.

Καλημέρα. Είμαι λίγο εκτός, αλλά μια και το αναφέρατε, για κοπή πλαστικων, τι δισκάκια παίζουν για 115-125 mm;

Καλημέρα. Είμαι λίγο εκτός, αλλά μια και το αναφέρατε, για κοπή πλαστικων, τι δισκάκια παίζουν για 115-125 mm;

Aν ψαξεις για 'δισκοι κοπης πλαστικου 115mm' θα σου βγαλει. https://ergotaxioshop.gr/category-508/category-573/pg-professional-pvc-115mm/

Παντως δεν εχω αγορασει ποτε τετοιους δισκους για πλαστικο/ξυλο για κανονικο γωνιακο τροχο,νγια καποιο λογο δεν μου φαινοταν ουτε πρακτικο ουτε ασφαλες. Προτιμουσα την σπαθοσεγα, το dremel ειτε τωρα τελευταια το μινι τροχακι.

Σε ευχαριστώ. Κι εγώ με το dremel την παλεύω κυρίως αλλά είναι περιπτώσεις που θέλω τον τροχό. Κι αυτό το πλαστικό είναι άτιμο υλικό.