Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για κανα δυο χρονια ζωης, σε κανενα παιδικο παιχνιδακι θα ειναι μια χαρα, ειναι και οικονομικες.

....με "επιασες" αμεσος...για απλα πραγματακια τις θελω..

...ηδη εχω παρει 2 σετ Eneloop για τα υπολοιπα...:proud:

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τα "εργαλεία" της επόμενης εβδομάδας... https://www.lidl-hellas.gr/el/c/ergalia-roucha-ergasias/c1632/w2

και τα αντίστοιχα στην Ιρλανδία... https://www.lidl.ie/en/c/discover-diy/c978/w2

LOL

Κάποιος νομίζω έψαχνε το 20V πνευματικό... το άλλο Σάββατο: https://www.lidl-hellas.gr/el/p/pro...epanafortizomeno-drapano-pabh-20-li-b2/p37747
Αποφάγια μας φέρνουν.

Και όταν βλέπω το τι γίνεται λέω καλά κάνουν κάποιοι που περνούν κάποια εργαλεία κάνουν την δουλειά τους και τα επιστρέφουν στο τρίμηνο και περνούν τα λεφτά . Αν και δεν είμαι αυτού του σκεπτικού ούτε μπορώ να το κάνω

το Σετ κολαούζα & φιλιέρες αξιζει για περιστασιακη χρηση σε οχι πολυ σκληρα ατσαλια?

το Σετ κολαούζα & φιλιέρες αξιζει για περιστασιακη χρηση σε οχι πολυ σκληρα ατσαλια?

Με μονά κολαούζα δεν θα το πρότεινα παρά μόνο για πολύ μαλακά μέταλα. Πήγαινε σε SKC στο μέγεθος που ίσως/όταν χρειαστείς να κάνεις δουλειά.

Για μια φορά στο 6μηνο που το χρησιμοποιώ με έχει εξυπηρετήσει στα νούμερα που δεν χρησιμοποιώ συχνά. Για σπειρώματα 3mm και 4mm που χρειάζομαι πιο συχνά, έχω τα 3πλα σετάκια της SKC. Θεωρώ ότι αξίζει να υπάρχει για κάποιον που δεν δουεύει συχνά με μέταλλα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Με μονά κολαούζα δεν θα το πρότεινα παρά μόνο για πολύ μαλακά μέταλα. Πήγαινε σε SKC στο μέγεθος που ίσως/όταν χρειαστείς να κάνεις δουλειά.

Συμφωνώ. είναι και made in japan, αλλά κοστίζουν βέβαια.

Τι θα πει "μονά" κολαουζα, παρακαλω;

mastroxalastis διάβασε το παρακάτω.
Έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, ξεκινώντας από βίδες & ονομασίες & κάνει μια γρήγορη αναφορά & στην διάνοιξη σπειρωμάτων με κολαουζα.
https://www.skil.gr/odigies-bima-pros-bima/pos-na-bidosete-se-metallo.html

Είναι πολύ κατατοπιστικό για πολλά πράγματα.

Eγω θα το παρω γιατι συμπληρωνει ομορφα ενα σετακι Rolson που εχω με 7 νουμερα απο Μ1 μεχρι Μ2.5 για μαλακα σιδερα, πλαστικα και ξυλα.

Έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, ξεκινώντας από βίδες & ονομασίες & κάνει μια γρήγορη αναφορά & στην διάνοιξη σπειρωμάτων με κολαουζα.

Μπράβο Κώστα.Πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό το link.

Συμφωνώ. είναι και made in japan, αλλά κοστίζουν βέβαια.

Γιώργο το κοστίζουν είναι σχετικό. Νομίζω ότι ξεκινάει από 4-5 ευρω η τριάδα και φτάνει στα πολλά (!!!) όσο ανεβαίνεις M και θέλεις και κανένα ιδιαίτερο σπειρωμα. αλλά κάνεις δουλειά. Λίγο σταθερό χέρι μόνο ή κάθετο δράπανο σε πολύ-πολύ χαμηλές στροφές. Ειδικά αν πας να ανοιξεις καινούριο σπείρωμα σε ήδη υπάρχον (χωρίς όμως να θες να "διαλύσεις" το παλιό) σε σημείο που δεν παίρνει λάθη (γιατί πιθανώς θα χαλάσεις την ήδη υπάρχουσα κατασκευή) τότε θες να χρησιμοποιήσεις τα Νο.1 ή το πολύ το Νο2 της τριάδας. Αυτά τα μονά δεν θα σου κάνουν δουλειά...μάλλον καταστροφή θα φέρουν). Άλλωστε τα μονά είναι μηχανής και πολύ ακριβά....

Υπάρχουν τα γνωστά 3πλα σετάκια,που περιέχουν 3 διαφορετικού βάθους κολαουζα του ίδιου Μ (πάχους βίδας). Όπως αυτό (φωτό μόνο κοίτα και μην μπερδευτείς με κωδικούς κλπ) και υπάρχουν και μονά όπως αυτό. Τα πρώτα (3αδα) είναι για χειροκίνητες διανοίξεις και τα χρησιμοποιείς με μανέλα και λάδι (γυρνώντας μία δεξιά και μισή πίσω) ενώ τα δεύτερα είναι από σκληρότερο μέταλο και τα δουλεύεις με φρεζο/κάθετα δράπανα, με λάδι και μπορείς να τα δουλέψεις με πιο γρήγορες φυσικά στροφές.

ΥΓ. οι φωτό/λινκς είναι λίγο τυχαία και βιαστικά googlαρισμένα αλλά σχετικά διαφωτιστικές.
ΥΓ2. Γενικά αυτά τα σετ με μονά κολαούζα (+μανελες, φιλλερ, φιλιέρες κλπ) είναι για πολύ απαλές δουλειές και βέβαια τα μονά κολαούζα που περιέχουν δεν έχουν καμία σχέση με τα μονά κολαούζα μηχανής που αγοράζεις με κάποιο υψηλό κόστος.

Κρατήστε το.
Δεν ξέρω αν υπάρχει νήμα "Γνώση" κλπ ή κάτι άλλο παρόμοιο που να ταιριάζει καλύτερα για να πάει εκεί.

Έχουμε αυτό για τα ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

Last edited by a moderator:

Οποτε, ας δηλωσω εδω, πιο σωστα το: Ωραιο link, για εμενα τουλαχιστον ηταν πολυ χρησιμες οι πληροφοριες του.

Γιώργο το κοστίζουν είναι σχετικό. Νομίζω ότι ξεκινάει από 4-5 ευρω η τριάδα και φτάνει στα πολλά (!!!) όσο ανεβαίνεις M και θέλεις και κανένα ιδιαίτερο σπειρωμα. αλλά κάνεις δουλειά. Λίγο σταθερό χέρι μόνο ή κάθετο δράπανο σε πολύ-πολύ χαμηλές στροφές. Ειδικά αν πας να ανοιξεις καινούριο σπείρωμα σε ήδη υπάρχον (χωρίς όμως να θες να "διαλύσεις" το παλιό) σε σημείο που δεν παίρνει λάθη (γιατί πιθανώς θα χαλάσεις την ήδη υπάρχουσα κατασκευή) τότε θες να χρησιμοποιήσεις τα Νο.1 ή το πολύ το Νο2 της τριάδας. Αυτά τα μονά δεν θα σου κάνουν δουλειά...μάλλον καταστροφή θα φέρουν). Άλλωστε τα μονά είναι μηχανής και πολύ ακριβά....

Υπάρχουν τα γνωστά 3πλα σετάκια,που περιέχουν 3 διαφορετικού βάθους κολαουζα του ίδιου Μ (πάχους βίδας). Όπως αυτό (φωτό μόνο κοίτα και μην μπερδευτείς με κωδικούς κλπ) και υπάρχουν και μονά όπως αυτό. Τα πρώτα (3αδα) είναι για χειροκίνητες διανοίξεις και τα χρησιμοποιείς με μανέλα και λάδι (γυρνώντας μία δεξιά και μισή πίσω) ενώ τα δεύτερα είναι από σκληρότερο μέταλο και τα δουλεύεις με φρεζο/κάθετα δράπανα, με λάδι και μπορείς να τα δουλέψεις με πιο γρήγορες φυσικά στροφές.

ΥΓ. οι φωτό/λινκς είναι λίγο τυχαία και βιαστικά googlαρισμένα αλλά σχετικά διαφωτιστικές.
ΥΓ2. Γενικά αυτά τα σετ με μονά κολαούζα (+μανελες, φιλλερ, φιλιέρες κλπ) είναι για πολύ απαλές δουλειές και βέβαια τα μονά κολαούζα που περιέχουν δεν έχουν καμία σχέση με τα μονά κολαούζα μηχανής που αγοράζεις με κάποιο υψηλό κόστος.

Σωστος και κατατοπιστικοτατος.
Βεβαια, βλεποντας την τριαδα, με μια βιαστικη ματια, δεν καταλαβαινω πως ειναι διαφορετικου βαθους, αλλα την ουσια την καταλαβα. Ευχαριστω.

Βεβαια, βλεποντας την τριαδα, με μια βιαστικη ματια, δεν καταλαβαινω πως ειναι διαφορετικου βαθους, αλλα την ουσια την καταλαβα. Ευχαριστω.

Αν τα δεις "ζωντανά" θα καταλάβεις την διαφορά τους...αρκεί μην έχεις πρεσβυωπικά μάτια (όπως εγώ πλέον)... οπότε τα έχω σημαδέψει με 1, 2, 3 γιατί μου είναι πιο εύκολο από το να βάζω συνέχεια τα γυαλιά ( :drummer: ). Τα "1" έχουν λιγότερο βαθύ σπειρωμα και ελαφρώς λιγότερες, σε αριθμό, σπείρες (το σπειρωμα φθείνει στο κάτω άκρο του κολαούζου). Γενικά είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία (ΟΤΑΝ μία στο τόσο τα χρειαστείς) και είναι κρίμα το επενδύσεις σε φτηνές ημι-λύσεις ενώ μπορείς να κινηθείς σε πιο ουσιώδη (αλλα και πάλι όχι ιδιαίτερα ακριβά) μηχανήματα. Ακόμα και αν με το Νο.1 κάνεις μη κάθετη διάνοιξη, με το Νο2 και λάδι και υπομονή μπορείς να το σώσεις το λάθος σου και να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επειδή βλέπω ότι κατέχεις αρκετά το συγκεκριμένο άθλημα, όταν με το καλό το αποφασίσω και μαζέψω και μερικά φραγκοδίφραγκα θα ζητήσω τα φώτα σου Νικόλα.

Επειδή βλέπω ότι κατέχεις αρκετά το συγκεκριμένο άθλημα, όταν με το καλό το αποφασίσω και μαζέψω και μερικά φραγκοδίφραγκα θα ζητήσω τα φώτα σου Νικόλα.

χαχαχα...κάποτε το είχα διαβάσει καλά το μάθημα. Και ακόμα μου αρέσει να ανοίγω σπειρώματα και για το χαβαλέ και μόνο. Όποτε θες Γιώργο !!!

Επισης εχει πολυ πλακα να ανοιγεις σπειρωματα σε ξυλο, σκληρο ξυλο εννοειται.
Πλακα πλακα ειναι εντυπωσιακο το αποτελεσμα και δουλευει μια χαρα ιδιως αν ριξεις και λιγη κυανοακρυλικη στα σπειρωματα της καβιλιας για να διατηρηθει σκληρη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

χαχαχα...κάποτε το είχα διαβάσει καλά το μάθημα. Και ακόμα μου αρέσει να ανοίγω σπειρώματα και για το χαβαλέ και μόνο. Όποτε θες Γιώργο !!!

Σε ευχαριστώ.

δεν τα έχω σε άμεση προτεραιότητα μιας και δεν θα ανοίγω συνέχεια σπειρώματα. δεν είναι της δουλειάς μου εξάλλου. από βιντεάκια που έχω δει όμως, μου αρέσει αυτή η διαδικασία και θα ήθελα να είχα ένα σετ στη συλλογή μου. που ξέρεις καμιά φορά...